Jestem zawiedziony akcjonariuszami tej spółki.
Każdy stara się sprzedać tanio, chociaż spółka szczyci się takimi planami rozwojowymi.
Sam posiadam może niedużo ale za ponad 10000zł. i traktuję to jako dobrą lokatę...ale jeszcze parę takich sesji i mocno się zastanowię co dalej.
Pozdrawiam tych którzy jednak wierzą w tą spółkę.
sądze że to kwestia płynności rynek jest słaby a panikarz zawsze się znajdzie w kwietniu przejęcie zmieni się rynek to przebijemy 10.70 to kwestia czasu
co Prezesa obchodzą takie sprawy, on jest od tego by spółka dobrze funkcjonowała a kurs akcji ma byc pochodą tego.
Radpol sobie swietnie radzi, spolka nie rosła bo weszła na szczycie hossy,
dla mnie tylko bez sensu jest wypłacanie dużej dywidendy, po cholere brać kredyty bankowe i wypłacać dywidende. Przecież podwójnei tracimy, raz że od dywidendy płacimy podatek, druga kwestia to że kredyt kosztuje i to nie miało, wiec nie lepiej nie wyplacać dywidendy lub robić to na minimalnym poziomie i szybciej długi spłacać?
Szybciej spłacając dług spolka szybciej zyskuje na wartości, wiec tego akurat zupelnie nie rozumiem. Pewnie że fajnie jest dostać 50 groszy dywidendy, szczególnie jak się posiada wiekszy pakiet akcji, a to moja spolka nr. 1, której jako jedynej nie sprzedawałem w trakcie bessy bo dla mnie spolka jest świetna po prostu, bardzo dobrze zarządzana, wszystkie przejęcia są trafione, gdyby wszystkie nasze spolki gieldowe posiadały taki zarząd to wig były na 2 razy wyższym poziomie niż jest obecnie.
Tylko z tą dywidendą mnie irytuje to podejście, 10 groszy jest moim zdaniem ok a reszte przeznaczyć na wcześniejsza spłate kredytu, po co się zadłużać., każde 10 groszy to to 2.5 mln złotych, spłacać zadłużenie a jak się spłaci to wypłacać dywidende.
Radpol to spółka która jest na etapie rozwoju, a takie społkii lepiej wykorzystują pieniądze jak inwestują w siebie a nie akcjonariuszy.
Warto zwrócić uwagę na to co prezes mówi o kredycie na za zakup Wirbetu: koszty obsługi kredytu na zakup Wirbetu w wysokości ok 1 mln zł będzie pokryty w całości przez zysk netto samego Wirbetu (+ sporo powinno o zostać w gotówce dla Radpola - EBITDA w Wirbecie planowana w przyszłym roku na 6 mln zł :)) Złoty interes! Warto wspomnieć również że Wirbet nie był klientem Radpola.