• halo Autor: ~asd [93.105.49.*]
    halo, halo
    jak tam inwestory
    dlugo jeszcze bedziecie wierzyc w "cuda na kiju" ??

ile jeszcze bedziecie czekac az cos drgnie
    nastepne 2-3 lata ??

• Re: halo Autor: ~pryciarz18 [77.254.225.*]
    Czemu podszywasz się pod różne nicki? Masz akcje plastka i teraz nie wiesz co z tym fantem zrobić?????????? Każdy inwestor powinien pozbyć się tego czego nie rozumie albo nie czuje się z tym dobrze. Sprzedaj te akcje i będziesz miał święty spokój. Tym bardziej, że widzisz jak nie pewnie ostatnimi czasy na rynku:) Pozdrawiam
    Ponadto muszę ci napisać, że dzisiaj można już zdużym prawdopodobieństwem oczekiwać tąpnięcia które może zmienić już sytuację długoterminową.
  • Re: halo Autor: ~zxc [193.104.71.*]
    ale
    powinna sie zmienic sytuacja
    na plus czy raczej na minus ??
    Pisałem ci ostatnio, że aby wróciły wzrosty potrzebne jest tąpnięcie zakończone obroną rynku. Tąpnięcie już mamy(?), teraz czekamy na koniec sesji. Jeśli rynek ma zamiar odbić z tych poziomów to powinien pojawić się obrót który zakończy ten niemrawy ruch spadkowy.
    Tąpnięcie ma na celu wywalanie wszystkich niezdecydowanych, wtedy wchodzi kapitał który kupuje w dołku i ciągnie kurs do góry. czy będzie tak tym razem? Tego nikt nie wie dlatego zalecany jest szczególny monitoring sesji dzisiejszej i jutrzejszej
    znów tąpnięcie ??
  • Re: halo Autor: ~pryciarz18 [62.244.157.*]
    Nie, no wtedy w czwartek i w piątek nie potwierdziło się nic z tego co pisałem. Jedną akcją ktoś zwalił kurs w dół, trzeba to odpuścić, zresztą w piątek wszytko wróciło do normy........

a dzisiaj wróciły do normy transakcje umówione... Czekamy więc spokojnie na wza...
    a czy moga w kazdej chwili odwolac/przeniesc na inny termin to nwza ??
  • Re: halo Autor: ~pryciarz18 [89.77.71.*]
    Nie mam pojęcia, nigdy się z czymś takim nie spotkałem. Ale niby dlaczego mieli by to robić?
    a tak jakos mi sie pomyslalo
    bo wszystkie decyzje przedluzaja w czasie ..
  • Re: halo Autor: ~pryciarz18 [77.254.240.*]
    No cóż nie wiemy tego co w głowie świta głównym dowodzącym, wiemy tyle ile chcą abyśmy wiedzieli. walne jest przede wszystkim po to aby gamrat mógł wsadzić w spółce swoich ludzi do rady nadzorczej. Split nie wiem po co, ale na pewno to kursowi nie zaszkodzi. Skup akcji podniesie wartość spółki. Nie sądzę jednak aby w tym czasie można było zobaczyć jakiś znaczący ruch ( w czasie skupu)... Gamrat jeśli chce konsolidować wyniki plastka to wierzy w w wzrost jego wartośći???
    jednym slowem nie stawiasz na znaczacy wzrost kursu w najblizszym czasie ??
    Tak mi się wydaje. Skup będzie przeprowadzany do ceny 4 złotych, wyżej kupować nie mogą. Po splicie kurs akcji powinien wynosić coś lekko ponad 2 złotych.. Teoretycznie do tych 4 złotych rosnąć może? Ale ja jako akcjonariusz długoterminowy wolałbym aby kupowali jak najtaniej;) Wszytko wiedzący nie jestem i tak proszę traktować moją opinię i nie sugerować się nią w podejmowaniu decyzji bo jak wiemy wszytko to co dzieje się na giełdzie potrafi zaskakiwać... Na dzień dzisiejszy mamy kolejne umówione transakcje, nie wiem w jakim celu, może po to aby zwiększyć średnią wolumenu akcji przed skupem?
    no byc moze ...
    wazna jest tez kwota jaka chca wydac na ten skup ...
    poza tym ustawiony jest na kilka lat i nie sadze zeby dalo sie utrzymac kurs w poziomie przez ten czas
    Nie wierzę w skup przez kilka lat. W kilka lat a może wcześniej zrobią kolejną emisję akcji. Tak jak to powiedział Pawlak. Który de facto żegna się już powoli z fotelem prezesa. Pytanie czy jest konflikt w spółce między starym właścicielem na nowym, czy też Pawlak jedzie do Rosji rozkręcać biznes........
    z konfliktow nigdy nic dobrego nie wynika ...
    wiec mam nadziej na wspolprace
    o emisji cos przebakiwali nawet w tym roku
    wiec sam juz nie wiem jak to jest
    split, skup i emisja ??
    czy to sie wzajemnie wszystko nie wyklucza czasami ... ??
    Oczywiście że się wyklucza. O emisji było tyle powiedziane że może być a może jej nie być. Nie sądzę aby była w tym roku, najpierw trzeba się zorientować jaka będzie tam sprzedaż i zapotrzebowanie na towar. Później będą myśleć o wybudowaniu nowego zakładu....
    sadze ze jednak bedzie ta emisja
    nawet moze szybciej niz sie wydaje
    dlatego ten skup mi tu nie pasuje

Giełdowy producent wiaderek poszerzy ofertę o plastikowe rynny i rury. Jeszcze w tym roku utworzy spółkę celową w Rosji

Słupski Plast-Box chce wspólnie z Gamratem (należącym do Lenteksu) rozwijać produkcję systemów rurowych i rynnowych na rynkach wschodnich, w wytwarzaniu których specjalizuje się spółka z Jasła. Strategia w tym zakresie zostanie przedstawiona na najbliższym NWZA planowanym na 30 marca, w ramach wolnych wniosków – dowiedział się „Parkiet".

Grzegorz Pawlak, prezes Plast-Boksu, i jego akcjonariusz (ma blisko 10 proc. akcji) podkreśla, że po uzyskaniu zgody akcjonariuszy rozwój na wschodzie będzie realizowany szybko. Twierdzi, że dzięki ukraińskiej spółce zależnej grupa ma już zbudowane kanały dystrybucji. – Gamrat ma z kolei technologie i produkty, które powinny się tam bardzo dobrze sprzedawać. Na rynkach wschodnich infrastruktura kanalizacyjna czy gazowa jest słabo rozwinięta – dodaje.

Krzysztof Moska, prezes Gamratu, posiadający razem z zarządzaną spółką około 27 proc. kapitału Plast-Boksu (ma też 20 proc. akcji Lenteksu) dodaje, że sprzedaż rur i rynien ze względu na dużą objętość i wynikające z tego wysokie koszty transportu jest opłacalna tylko w odległości do 700 km od zakładu produkcyjnego. Dlatego w pierwszej kolejności do ukraińskiego zakładu Plast-Boksu, już w kwietniu, ma zostać przeniesiona należąca do Gamratu zmodernizowana linia do produkcji systemów rynnowych. – Szacujemy, że w pierwszym pełnym roku produkcyjnym zapewni na rynku wschodnim 15–20 mln dolarów przychodów – mówi Moska.

W drugim etapie, który ma być realizowany pod koniec tego roku, zostanie przeniesiona linia do produkcji rur gazowych i kanalizacyjnych. Gamrat zastępuje przekazywane linie, które będą zapewne dzierżawione przez Plast-Box (forma finansowania nie została jeszcze ustalona), nowymi maszynami o wyższej wydajności.

Pawlak dodaje, że najbliższym celem jest także rozwój sprzedaży na rynku rosyjskim. – Z pewnością jeszcze w tym roku zostanie powołana nowa spółka na tym rynku – mówi. Na początek będzie się zajmowała dystrybucją, co będzie wymagało zbudowania magazynu. Docelowo rozważana jest także budowa od podstaw zakładu produkcyjnego na terenie Rosji. – Możliwe, że o sfinansowanie inwestycji zwrócimy się do akcjonariuszy poprzez emisję akcji – dodaje. Nie określa jednak jej wartości.

Pawlak liczy, że plan inwestycji poprą pozostali akcjonariusze. Takie poparcie deklaruje już Moska. Plany rozwoju powinni zaakceptować też Leszek Sobik i Aleksander Gerega (właściciel ukraińskiej sieci marketów budowlanych Epicentr), którzy mają razem ponad 23 proc. akcji Plast-Boksu i dotąd zawsze wspierali działania Moski. To on zażądał zwołania NWZA, na którym Gamrat zamierza wprowadzić do rady nadzorczej słupskiej firmy trzech reprezentantów (w pięcioosobowym organie), przejmując nad nią kontrolę.
    caly czas to samo
    w jakim celu ??

ustawienie sredniego wolumenu przed skupem
    czy tez jakis inny cel ??
    a moze uzbrajanie wlasciwego akcjonariusza/y ??
[x]
PLASTBOX 0,00% 2,68 2022-02-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.