• wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~sicC [87.206.13.*]
    Witam wszystkich moich fanów :-)

Technika....wykresy itd... jeżeli na giełdzie istnieją jakieś prawa to są nimi zasady analizy technicznej. Rzut oka na wykres i już wiemy, że kurs powinien zejść do poziomu 1,64. Oczywiście nie wiem, czy będziemy tam w tym tygodniu czy w przyszłym miesiącu, ale jest to bardziej prawdopodobne niż wyssane z palca "3 złote do końca marca"...

Oczywiście dotknięcie poziomu 1,64 nie burzy trendu wzrostowego i byłoby bardzo pozytywne dla spółki.

Daję to pod rozwagę i dyskusję.
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Arwena [213.238.96.*]
    No nie sicC@ dosyć. Twoje skomlenie i naganianie na spadki od wczoraj jak dla mnie straciłeś twarz autorytet Kolegi który na Kov był tak długo. Od dziś nie widzę różnicy między Tobą a nawiedzoną Alą i innymi naganiaczami. Ja bywało byłem bez akcji nawet dwa dni ale przez myśl mi nie przeszło żeby naganiać tak ordynarnie jak Ty to czynisz. Powiem więcej jako stary akcjonariusz powinieneś mieć dużo więcej jaj i honoru niż ten plankton z gimnazjum. Żenada
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~vip42 [89.191.129.*]
    http://wiadomosci.stockwatch.pl/strata-roczna-przerazila-inwestorow-kurs-kov-broni-sie-przed-spadkiem,akcje,17937?utm_source=sw_forum&utm_medium=announcer&utm_campaign=announcer
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Lancet [46.169.95.*]
    Fanem Twoim nie jestem ale wyszło szydło z worka. Myślałem, że reprezentujesz wyższy poziom. "Witam wszystkich moich fanów" - to megalomania -choroba psychiki, charakteru i intelektu.
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~sicC [87.206.13.*]
    No masz a może ironia ? To fajne uczucie kiedy wszystkie bolki jadą po Tobie bo ich akcje tanieją, Ty wiesz, że będą tanieć a oni się łudzą. Poza tym współczuję Wam, ale ostrzegałem. KOV to super spółka ale nie każdy zostanie szejkiem, pociąg odjechał, papa itd. Teraz z ogólnej euforii i naganiania na wzrosty Wasza postawa przechodzi w nienawiść wobec osoby, która miała inne zdanie. Poniekąd rozumiem fenomen bananowego misia czy jak mu tam. Fajnie tak stać z boku i patrzeć na te wasze gdybania.

Gdyby kov nie odpisał Syrii miałby zysk. No tak gdyby babcia miała wąsy byłaby dziadkiem. Zysk to miałby ale za jeden kwartał a nie za rok ! Bądźcie bardziej precyzyjni. Ropa strasznie zdrożała a co za tym idzie gaz też i to dzięki temu w głównej mierze ten hipotetyczny zysk miałby miejsce. Niestety tendencja chyba się odwróci ze względu na pakt USA z UK w sprawie uwolnienia zapasów ropy, chociaż Francja i Niemcy są przeciwko. No zobaczymy piłka jest w grze.

Pozdrawiam wszystkich i proszę o trochę więcej kultury w wypowiedziach, możemy przerzucać się argumentami, ale nie bądźcie tacy emocjonalni przecież do końca marca minimum 3 złote a potem 5-10-15 :-)
    SicC@ co giełda robi z ludzi? Jesteś najlepszym przykładem degradacji umysłu i wartości. Wszelkie bolki? Jeszcze dwa dni temu byłeś bolkiem, wolę być bolkiem niż taką ścierą moralną jak ty.
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~stripebass [85.128.35.*]
    to gamoń. analize techniczna mozesz wsadzic sobie w buty. bedziesz wyzszy. rynkiem rzadzi psychologia tlumu. to jest wskaznik, a nie kreseczki. smieszny jestes.
    Zamknięcie 1,75 ... uważam, że to sprawiedliwy konsensus. Jutro przewiduję lekki wzrost do 1,77 a potem strzałka w dół i lecimy na 1,64...

Wszystko oczywiście zmieni info, które może ukazać się w każdej chwili. Czekamy na parę rzeczy i możliwe jest, że karta się obróci.

Jednakże, korekta była pewna i nieunikniona, takie oczyszczenie akcjonariatu jest pożądane. Zostaną tylko cierpliwi i maniacy. Wymiecie wszystkich pyskaczy, pseudo inwesorów i studenciny ze śmiesznym kapitałem. Wtedy warto zająć pozycję i czekać...

Nikt mi nie powie, że spółka nie dała zarobić... bo dała. W krótkim czasie 50 % można było ugrać... i pewnie nie raz jeszcze tak będzie, ale najpierw katharsis.

Pozdrawiam wszystkich bez wyjątku,
    s'c
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~grubas [83.8.43.*]
    dzieki dzieki dzieki
    jutro nanormalniej kolejne wpier...albo noz w plecy jak kto woli

pozdrawiam
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Rozsądny [109.197.100.*]
    Pamiętać jesli spółka ma debiutować na gieldzie w Londynie to z odpowiednią ceną bo tanie to jest gówno a ta spółka jest więcej warta i oto zadba zarząd spółki
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Sadam [83.13.32.*]
    1,70 WYCENIONA OSTATNIO I SIE NIE POMYLILI
    dopuki nie wejdzie na AIM to taka cena jest adekwatna na dzień dzisiejszy bo to i tak z nawiązką
    a jesli chodzi o wycene na wykresie to sic ma rację tylko jak dla mnie to 1,59- 1,61 wychdzi i to bedzie sukces bo jak nie podadzą info o wejciu na AIM to cena diametralnie sie zmieni na niższą
    Sadam@ idioto. Słuchając twoich rad i bezmózgich anali powinienem wyskoczyć z akcji przy 1.7zł. a nie czekać do 1.9.
    powinienes wyskoczyć przy 1,9 i nie czekać aż zjedzie do 1,71 czekaj dłużej aż zjedzie do 1,50 tak jak poszło do 1,93 równie dobrze zjedzie na ten poziom znawco
    Czt ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Wątpie.
    rozumiem że kupiłeś dzis kolego i dlatego tak się oburzasz prawda jest taka bez infa nie pociągnie a rynek nie sprzyja nawet spekulantom
    jak siedzisz na tym papierku długo to powinieneś wiedzieć jak sie zachowuje ja miałem dziś chęć odkupić go po 1,73 ale ręka mi zarżała że to jeszcze za wcześnie
    mogę się mylić ale też wolę gotówkę niż wirtualne zyski
    Arwena nie jest nowym nowym a wręcz przeciwnie, bardzo doświadczonym akcjonariuszem KOV. Więc trochę respektu nabierz w wypowiedziach Sadam. Pomimo jego impulsywnego charakteru bardzo go lubię. Niestety Arwena jest akcjonariuszem od debiutu i kiedy myślał, że wreszcie się odkuję, bach korekta. Ale to tylko korekta ! Trend jest zachowany więc głowa do góry.

Kiedy wszyscy będą tutaj pisać jaka to zła spółka wtedy znowu pójdzie do góry. :-)

Tymczasem mamy dobre wieści z Syrii ! O ironio losu (vide odpis Syrii w 2012).

Pozdrawiam wytrwałych.

s'c
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: gary77 [83.16.82.*]
    W sumie tą Syrię to mogliby odpisywać i dopisywać tylko niech uprzedzą w jakim raporcie. Byłoby pod co grać ;)
    Tempo korekty mamy zabójcze ale chyba na KOV to normalne. Każda wyglądała podobnie. Może to i dobrze bo są tacy których gotówka parzy. Tak to już jest jak jest się w nałogu ;)
    pzdr

Hmm
    Można uważam nie całość ale część kapitału poświęcić na łapanie dołka. Lepiej to porozkładać na raty dla pewności
    Gary czytasz mi w myślach, dokładnie tak zrobiłem i w zasadzie wróciłem na KOV tym samym zaangażowaniem jak poprzednio, bo uważam, że to świetna spółka a teraz mamy panikę w drugą stronę. Taki rynek.

Kupowałem przy 1,75 zł, 1,70 zł i 1,67 zł, średnia 1,709 zatem jestem spokojny. Dlaczego ? Przeczytajcie dobrze raport :-)

Jestem zadowolony, pozdrawiam wszystkich serdecznie :-)
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~xxx [164.126.47.*]
    my ciebie tez
    szanuję wasze decyzje ale jak sami zauważyliście że na tym walorku siedzi spekuła i to pewnie dom maklerski albo 2 i dlatego takie jazdy oni na tym grają i dlatego takie jazdy raz do góry raz na dól zacierając w ten sposób jakiekolwiek analizy

im zależy na zysku ale nie długoterminowo lecz w krótkim czasie

dlatego nie kupje KOV by trzymać bo nie ma sensu gdzie byś nie postawił stopa to i tak wywali
    Masz rację Sadam. Warto jeszcze podkreślić, że na KOV można grać od niedawna na spadki na kontraktach terminowych.

Ale jestem po wrażeniem obrotu.... ledwo mamy godzinę handlu i prawie 4 miliony złotych :-)
    Palec mnie już boli od trzymania go na enterze ;) Jeszcze czekam....
    Hehehe Gary, ja nie żałuję swojej decyzji. Oczywiście szczęścia życzę, tylko żebyś nie przelicytował :-)
    okolice 1,66 to myślę że dobry zakup może zejść jeszcze parę groszy ale równie dobrze może z tego poziomu iść odbicie
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~vok [195.216.117.*]
    No Panowie, korci dokupić ;)
    No wiem wiem, bo odreagowanie może być równie szybkie. Możliwe że przy takim rozwoju wypadków będziemy mieć korektę korekty ;)
    oj zazdroszczę Wam chłopaki, 1,65 :-) Cholera myślałem, że niżej niż 1,66 nie zejdzie.
    E tam ciut lepiej sprzedałeś niż ja. Na razie mamy remis.
    koniec kwartału też może mieć wpływ fundy chca wykazać jak najwyższe wyniki i zrobiły wyprzedaż od kwietnia znowu mogą byc zakupy
    no nic skusiłem się 30 groszy od szczytu to naprawdę promocja jak na 4 dni handlu
    Jak to mówią Panowie. Wola boska. 1,64. Może jutro jeszcze niżej coś wpadnie
    Jesteśmy bardziej transparentni niż sama spółka ;).
    To dokładnie tyle Gary, ile wujek sicC prognozował przy kursie 1,91 :-) Szkoda tylko, że sam nie miał nerwów żeby wyczekać.

Winszuję świetnego zakupu. Odbicie będzie też fajne :-)
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Lancet [95.40.132.*]
    Oj gary 77, gary!!! Też dałeś się wciągnąć w ten piewczy ton cząstkowych sukcesów giełdowych? Rozumiem. Każdy prawdziwy men musi się sam dowartościować jak inni tego nie chcą zauważyć. To tak trochę jak z samogwałtem.
    Nie przesadzaj Lancet. Odrobina rozrywki nikomu nie zaszkodzi. Mimo że parę lat mam to jak pójdę na basen to rurą też nie omieszkam zjechać ;). Nie szukam tu aplauzu. To tylko zabawa. Do tej pory nie pisałem wprost co robię z akcjami. Choć można to było sobie wyczytać w tym co pisałem. Mam żelazne pakiety w paru spółkach również KOV nie do ruszenia. Ale lubię emocje dlatego gram też na grosze wolną gotówką co jest tu ganione (z niewiadomych przyczyn). Nie chełpię się swoimi dokonaniami, można więc mnie odróżnić.

Pozdrawiam
    jednak kto siedzi długo na tej spóleczce to wyczucie ma
    wujek sicC znowu miał rację. Nie musicie dziękować. :-)

A wszystkich moich fanów z Lancetem na czele pozdrawiam serdecznie. Pomyślcie samodzielnie albo słuchajcie wujka sicC'a.
    Pewnie, że ja tego forum nie zmienię. Szukam sprzymierzeńców bo tak naprawdę czasami wstyd tutaj się udzielać. SW na którym dostałem bana za zbytnią filozofię inwestowania i za mało merytoryki /dla mnie większą wagę przywiązuję do psychologii i filozofii inwestowania niż do merytoryki/ nie ma tam miejsca a honor swój mam i nie pcham się tam gdzie mnie nie chcą. Pisałem kiedyś o zarządzaniu pozycją jako o podstawie inwestowania. Nie mam zamiaru przed nikim wpadać w zachwyt nad swoimi poczynaniami inwestycyjnymi, jak każdy na tym forum to zrobi, to wyjdzie z tego bełkot. Z tym bełkotem mamy tu właśnie doczynienia. Ta możliwość zakładania wątków bez ograniczeń jest druzgocząca. Zauważ, że ja nigdy nie założyłem swojego. Jak to mówią - do brzegu - do brzegu stary - gary!!! tymi wpisami równasz do szeregu i tak to odebrałem. SicC - chyba Ci trochę głupio, bo starasz się sprawę obrócić w żart, choć to Ty założyłeś ten wątek, który spowodował wylew moich żalów. SicC - nie mogę pochwalić się takimi sukcesami na górkach jak Ty, bo mogłoby to zaburzyć notowania a tego bym nie chciał bo nie byłoby to w moim interesie, mógłym się bardzo przeliczyć. Wolę mniej a systematycznie i pod kontrolą. Ja też gram na akcjach. Wracając do SW - nie moglibyśmy tam w ten sposób wymienić swoich poglądów i dlatego właśnie tu jestem.
    Lancet, ja doskonale pamiętam Ciebie z SW. Nigdy nikogo tutaj nie obrażałem. Założyłem temat wczoraj, przy 1,91 zł, że uważajcie, bo się skorekci... i nagle padł frontalny atak, że sprzedałem i naganiam. Ja to mam gdzieś, czy ktoś kupi, czy sprzeda. Nie łudzę się, że pisanie na tym forum ruszy kurs. No dobrze, udało się trafić. Dostałem po dupie, że jestem naganiacz i jak to, że kiedyś byłem fajny a teraz ze mnie taki typ. Niestety KOV uzależnia, bez akcji czułem się źle, doczytałem raport. Policzyłem i stwierdziłem, że muszę kupić. Gdybym poczekał tak jak sam napisałem do 1,64 to byłbym na wygranej a tak kupowałem na 1,75 wczoraj, 1,70, 1,69 i 1,67- średnia 1,71. Jestem bardzo zadowolony. Wymieniłem z Garym parę zdań. Podzieliliśmy się doświadczeniami. I właśnie tutaj Lancet zgodzę się Tobą. SW jest do dupy bo nie można kulturalnie komentować i doradzać się kolegów inwestorów. Na Bankierze z kolei jest totalny burdel i nie można przebić się przez chamstwo studenckiej gówniarzerii. Może gdzieś kiedyś powstanie jakieś wypośrodkowane forum.

Reasumując, jak Rabbit, którego cenię za wytrwałość nagania na wzrosty to jest ok, jak ja wczoraj napisałem, że spadnie to nie ok. Każdy ma prawo z poszanowaniem rozmówcy wygłosić swoje zdanie...

Poza tym sama forma, tytuł tematu wujek sicC radzi... miała być dowcipną prowokacją :-)

Jedyny atut moich wypowiedzi jest taki, że jak ktoś je śledzi to powinien zauważyć, że nie pisałem swoich prognoz- rad po fakcie ale przed....oczywiście strasznie dużo farta miałem, sam się dziwię, bo kto by przypuszczał, że jeszcze dzisiaj będziemy mięli poziom 1,62 i 1,80...

BTW. Wujek sicC radzi.... w mojej kuli kryształowej widzę zamknięcie na 1,78 zł :-)
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~zulus [95.41.11.*]
    jak sie sprawdzi to bedziesz moim guru .klaniam
    ale to już się sprawdziłem. Wieczorem jak będę miał więcej czasu napiszę Wam dlaczego KOV jest skazany na sukces i jak patrzycie a nie widzicie tego raportu i wskazówek w nim zawartych.

wujek sicC radzi ale nie nagania, ot taka drobna różnica.

Pozdrawiam wszystkich.
    szkoda zaprzepaścic taką dobrą informację ale rynek nie pomaga kursikowi a chetnych też widzę jeszcze sporo do wywalenia
    vKULCZYK OIL VENTURES INC.: Aktualizacja informacji o odwiercie Makiejewskoje-21
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.41.11.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    nawet Wujek sicC nie spodziewał się takiej końcówki.

Sadam, Gary, jak tam chłopaki, też jesteście zaskoczeni ?? :-)

Nieźle zarobieni będziemy :D
    no jesyem w szoku widlowy uwija sie jak nigdzie indziej tego nie widzialem.dobry jest
  • Re: Gość ładnie pojechał po SW Autor: ~Blackwater [193.59.55.*]
    Pozwole sobie zacytować autora mam nadzieje ze nie bedzie mial pretensji.

autor :andrzej rydz
    Wysłane: 22 marca 2012 13:25:02
    KOV trafia bezbłędnie !!!!! Co do wyceny spółki przedstawionej przez S.W. to nie znalazłem takich sposobów wyceny spółek poszukiwawczo - wydobywczych przez analityków kanadyjskich czy amerykańskich. Wyceny dokonano na podstawie danych na dzień 31-12-2011 a kurs wtedy wynosił 1,16zł.Dzisiaj mówiąc o wartości spółki nawet w tak uproszczony sposób jak to robi S.W. należałoby uwzględnić obecne wydobycie gazu na Ukrainie .Nowe podłączenia, 0-12,0-6,0-8 i zwiększenie produkcji z M19 o 40%.
  • Re: Gość ładnie pojechał po SW Autor: ~prix [83.27.52.*]
    Czuję się jak po jeździe rolkosterem dzisiaj .Jeśli ktoś zaliczył Mirabelandię /Włochy/ , to wie jakie są wrażenia po skończonej jeździe .Strach pomysleć co nas jeszcze czeka...
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: gary77 [83.24.255.*]
    Przyznam, że przebieg wypadków mnie "zabił". Już miałem wyrzucić przy pierwszej podbitce ale za szybko spadło i nie zdążyłem ;) (na fajce byłem). Także mój obrotowy kapitał jest w akcjach. Szkoda tylko, że takich dni jest tak mało a dodając do tego że nie zawsze człowiek się zdecyduje na działanie to prawdziwy wręcz unikat. No i ten wymowny obrót. Nawet nie będę się starał przewidywać co stanie się w najbliższym czasie bo byłaby to wróżba nie analiza. Jak rzekł w pewnym filmie J.Sztur "Macie(my) tu niezły burdel"
  • Re: wujek sicC radzi... cz. 2 Autor: ~Blackwater [193.59.55.*]
    W kazdej korekcie dolki coraz wyzej....:)
    Nie oglądałem jeszcze wykresu aktualnego ale z przebiegu notowań wnioskuję, że objęcie bessy zostanie dzisiejszą świecą anulaowane. Wariactwo na tej spółce to mało powiedziane. Nawet mnie starego zdrowo podgrzało!!!
[x]
SERINUS -1,29% 0,71 2025-05-19 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.