• Raport w sumie ok Autor: ~abc [79.139.9.*]
    Przejrzałem pobieżnie. Może nie sensacyjny, ale żeby od razu taka sraczka? Zdumiewające. Wyniki na poziomie netto dobre, sprzedaż w normie, wynik operacyny gorszy, ale chyba było delikatne czyszczenie, bo pozostałe koszty operacyjne wyraźnie up. Gorsze przepływy fin, ale była spłata jakiegoś zadłużenia i trochę wzrosły zapasy. Nie widzę tragedii w cyferkach. Rano obejrzę dokładniej, ale wygląda na to, że dziś mogła być dobra okazja.
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~mar [80.52.210.*]
    Tez mi sie wydaje ze raport calkiem dobry.
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~aragorn_rs [87.204.238.*]
    na mój gust też jest ok... ale ciekaw jestem czy ktos dalej nie będzie wysypywał... :/
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~abc [95.50.224.*]
    Ja mam teorię, którą zaraz rynek zweryfikuje: komuś wydawało się, ze wie więcej. Usłyszał coś, ale o raporcie jednostkowym. Jeśli mam rację, to sypania już nie będzie, a jeśli nie, to powód był inny. A może jak na EEX niedawno, komuś komornik wywalił trochę walora?
    tylko że chyba dalej ktos opuszcza Rovese.... ida dosc duze obroty jak na ta godzine... a kurs zaraz chyba spadnie ponizej wczorajszego zamknięcia...

strasznie to dziwne
    no i polecialo :/
    Teoria o ślepym insajderze upadła. Ktoś nadal panicznie wychodzi. Nie mam pomysłu, o co kaman.
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~ja [94.42.84.*]
    i poszło.... Dziwne to dosyć
    ale juz nawet 4.82 :/
    wytłumaczcie co tu sie wyprawia.... juz minus 6,5%, wczoraj prawie 10 :/
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ostry- [83.4.227.*]
    A czy w raporcie są już ujęte akcje nowej emisji?
    Mam na myśli wpływy z tej emisji. Chyba nie skoro wynik z działalności finansowej na minusie.
    W sumie przydział był pod sam koniec ubiegłego roku.
    A tak w ogóle to długo strasznie rejestrują tą NE.
    Może ktoś oprotestował.
    Emisja nie ma wpływu na rachunek zysków i strat. Na Cash flow - owszem, a także w bilansie ją widać(aktywa - gotówka w kasie, pasywa - kapitał akcyjny + zapasowy). Natomiast koszty emisji już wpływ mają. Chyba jako koszty finansowe właśnie.
    PS. Nikt nie oprotestował, pytaliśmy w spółce. Papiery po prostu leżą w sądzie, bo nikt nie popychał sprawy. Ma się to zmienić.
    Jakikolwiek jest powód , ostre sypanie jest faktem.
    A może te akcje są po prostu i zwyczajnie za drogie.
    Biorąc pod uwagę NE c/z ile ? 25-30? Szanse na jakąś większą poprawę w najbliższym czasie ? Chyba nie za duze.
    Nie mówię, że to perełka, ale o emisji było wiadomo w grudniu. Konsensus zysku netto za IV kw to ok 15 mln, było 32. Kluczem do zrozumienia sytuacji jest odpowiedź na pytanie: co zdarzyło się wczoraj? Ktoś, jakiś podmiot dostał ostry impuls i zaczął panicznie sypać. Sądziłem, że to insajd przed kiepskim raportem. Ale to coś innego. Może jest jakiś duży kredyt zabezpieczony tymi akcjami i ktoś komuś robi kuku? Nie mam pojęcia.
    Powodem jest sytuacja ogólna na GPW moim zdaniem , na wielu papierach nie za mocnych juz od piątku widoczna jest zwiekszona podaż.
    Obrót nie jest powalający - i wczoraj i dziś to raptem trochę ponad milion złotych.
    A mówimy o spółce która nie tak dawno była w WIG20, kapitalizacja ponad miliard złotych ( nie licząc PDA)
    Po prostu nie ma kompletnie popytu i sypacz wali w próżnię. Stąd przy stosunkowo niewielkim obrocie duzy spadek procentowy ( tzn popyt jest ale dużo niżej , ujawni się pewnie w okolicy 4 zł , może trochę poniżej)
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~stancioo [195.116.168.*]
    Wie ktoś o co tu chodzi???
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~daffy_rsk [87.204.238.*]
    O ten pociąg co nie chodzi ; )

Klasycznie jesteśmy urabiani w g**no ...
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ostry- [83.27.111.*]
    Na espi pokazało się pewne lakoniczne podsumowanie raportu za 2011 rok.
    Wynika z niego że spółka mimo niedawnej emisji w dalszym ciągu jest zbyt mocno zadłużona i to najprawdopodobniej w walucie obcej co przy słabym złotym daje im dodoatkowo w dupę.
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~ali [195.66.116.*]
    Jest nowa rekomendacja na Parkiecie cena docelowa 4,1 i wszystko jasne ?
    Do rekomendacji zawsze trzeba podchodzić z dużą dozą ostrożności.
    Szczerze mówiąc wolę taką rekomendację niż kupuj z ceną docelową np. 6 zł.
    A w ubiegłym tygodniu juz takie mniej więcej widziałem.
    chciał się wysypać i się wysypał/wysypuje... pakiety po 8, 10 tys ida co jakis czas... ale poki co kurs sie ustabilizowal... nisko ale poki co chwila spokoju
    jak boli... z 35% zysku zrobił się już 2% minus... :/

ale bagno
    Niezły wpie....l co nie?
    A najgorsze jest to że to prawdopodobnie nie koniec.
    Patrząc na te 3 wielkie , czarne świece trudno w każdym razie być optymistą.
  • Re: Raport w sumie ok Autor: ~aragorn_rs [77.253.42.*]
    wiesz powiem tak.... Cersanit zaskoczyl mnie juz tyle razy, ze teraz jestem przygowany na wszystko i raczej nie zaskoczy mnie ani -20 ani +20
    Jest szansa żeby wyrysować doji
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.