Masz rację. Zero popytu. Czasami arkusz K świeci pustkami, są 2-3 zleceia i sztucznie dostawiają kolejne po ok 100-200 szt. Po obu stronach arkusza jest łącznie 10-12 zleceń. Tragedia.
codziennie jest skupowanych około 1000-1500 szt akcji. Tak przynajmniej było od dnia uruchomienia skupu do ostatniej daty publikacji. W ciągu 4 miesięcy zrobi się 100 K a kurs już powinien być znacznie wyżej. Do 11,5 droga daleka, ale jak będą tyle kontraktów podpisywać z Biedronką to i na kurs się przełoży.
Mnie też ten skup w stylu dziadowskim BZWBK-owskim stylu denerwuje, ale na szczęście na innych papierach codziennie coś się dzieje więc człowiek nie zdycha z nudów. Przed WZA pan Prezes najwyraźniej chce się wykazać, że umowa inwestycyjna nie była wyprowadzeniem gotówki ze spółki. Bez znaczącego wzrostu kursu będzie trudno. Na świecie, z wyjątkiem Chin, jest hossa, i wolnej gotówki tyle, że wcześniej czy później wpadnie tu większy spekulant i zabuja kursem. Pan prezes powinien zadać sobie pytanie jak czują się akcjonariusze, którzy mu uwierzyli i kupili akcje w IPO. Doprowadzenie do tej ceny powinno być sprawą honorową, albo takie pokierowanie sprawami, żeby ci akcjonariusze zdecydowali się teraz na zakup akcji i z większym pakietem doczekali powrotu do ceny z IPO. Ostatnie komunikaty oraz ich intensywność pokazują, że wcale nie jest to takie mało prawdopodobne.
Też wydaje mi się , że się z PR się poprawiło, nawet dostałem odpowiedzi na maile ze spółki, co kiedyś było niespotykalne.
Skup jaki jest taki jest, ale pamiętajcie skupem akcji niemożna pompować kursu!!!Są ograniczenia. Wiele spólek w historii w początkowej fazie skupu nie rosło. I PBO też nie rośnie, czemu?- kłótnie miedzy udziałowcami to głowny powód, jak zarząd w końcu nie dogada się z T2 to caly czas będzie bryndza, albo niech zarząd znajdzie w jakieś TFI aby kupiło akcje od T2 to wtedy będziemy mieli rakietę. Spółka ma bardzo duży potencjał, ale przy tym akcjonariacie jest zdana na wielki kiszenie,..,.,,
jakby im zależało się pozbywać, to niech zadzwonią w kilka miejsc i cały pakiet pójdzie w pakietówce, a nie będą męczyć kichę. Anioła naprawdę wziął się do roboty, a mam też wrażenie że panowie z Protei też już nie chcą czarnego PR ich osób. Zaobrociło się konkretnie.
Rynek szuka wyraźnie nowych tematów. wziął się za grę w budowlankę i tam jest płynność. PBG też chyba złapał grunt więc niedługo PBO powinno stać się modne. Resbud to patologia, ale budowlanka jako całość zaczyna mieć duże obroty. Coś na rzeczy ma chyba przyspieszenie płatności przez GDDKiA. Te płatności odblokują system zatorów płatniczych, jeszcze przed Euro.
PBO to inny segment tego rynku, na szczęście. PA NOVa radzi sobie dobrze, a to do niech w wycenie Amerbrokers odwoływano się przy wycenie na 12,5. Jeżeli pomylili się o 50% to jest to warte 6,25 i tego się trzymamy. Kto musi sprzedać niech sprzedaje.
Może jest za mało pesyimstycznych wpisów. Typu sprzedałem i żegnam was, Gdzie indziej odrabiam straty itp. A może przy tak małych obrotach zaapelować do akcjonariuszy aby raz na miesiąc dokupili akcji za 50 - 100. i wtedy coś się ruszy. Ja dokupiłem 300 szt, Zrobiłem swoje. A wy ?
Tak, warto powiekszac swoje udziały, jak cena jest taka niska. Niska bo sztucznie przytrzywana. IPO poszlo w rece malych inwestorów, nie ma sie co dziwić ze taka sytuacja jest wykorzystywana przez dużych spryciarzy z kapitałem. Ja tez dokupiłem 1500 akcji, kurs pójdzie w górę, jak tylko Lock-up wygasną.
@ " kurs pójdzie w górę, jak tylko Lock-up wygasną." ???
na ogół jak kończył sie lock up to kurs spadał bo czesto wychodzili własciciele a obejmowali akcje za grosze. Juz prędzej kurs wzrosnie przed wygasnięciem lock up-ów aby miał z czego spadać w razie sypania odblokowanych akcji
To nie jest "normalna" spółka ,kurs jest utrzymywany sztucznie na tak niskim poziomie. Właściciel nie ma powodu sprzedawać za grosze swoich udziałów . Raczej za duże pieniądze, bo tyle jest warta ta firma- dużo warta. Po drugie wiecej akcji w obrocie to i wiecej inwestorów sie znajdzie do jej kupna. Żaden duzycinwrdtir nie kupi akcji z tak niewuelką płynnością.