• kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa [46.204.34.*]
    kiedy pytaja mnie ...czemu nabijam sie z ABM u.....odpowiadam ...bo go kur... nie lubie
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~111 [89.228.135.*]
    14.03.2012 19:14
    ABM SOLID SA wszczęcie postępowania przed Sądem
    14.03. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 24/2012
    Zarząd ABM SOLID S.A. informuje, że w dniu 13 marca 2012 roku otrzymał zawiadomienie Sądu Okręgowego w Krakowie o wydaniu nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym wskazującym na wszczęcie postępowania w postępowaniu gospodarczym w Wydziale IX Gospodarczym tegoż Sądu (nakaz wydany w dniu 5 marca 2012) przeciwko DROB-BOGS (zwanym dalej: pozwanym), na mocy którego Sąd nakazał pozwanemu aby zapłacił 9 251 621,75 złotych na rzecz ABM SOLID S.A. w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu lub wniósł sprzeciw. Powyższy nakaz jest nie prawomocny.
    Przedmiotem postępowania jest dochodzenie przez ABM SOLID ( powoda ) od Zakłady Drobiarskie DROB-BOGS wynagrodzenia za wykonane roboty budowlane w kwocie 6.981.612,75 zł oraz kary umownej z tytułu odstąpienia od umowy w kwocie 2.270.000 zł. Emitent informował o w/w umowie w raportach bieżących 20/2010 z dnia 21-04-2010 roku oraz nr 05/2011 z dnia 18-01-2011 roku.
    Zgodnie z treścią pozwu łączna wartość należności dla ABM SOLID S.A. wynosi 9.251.612,75 zł.
    Na kwotę tę składa się:
    - 2.010.049,93 złotych z tytułu braku płatności przez DROB-BOGS za wykonane i odebrane roboty, na które zostały wystawione faktury VAT, przyjęte i uznane przez pozwanego przed dniem odstąpienia przez ABM SOLID S.A. Zakres robót i fakt odbioru potwierdzają protokoły odbioru.
    - 3.741.591,10 złotych z tytułu wykonanych lecz nieodebranych robót, które zgodne z umową podlegają zapłacie na podstawie inwentaryzacji na podstawie spisu z natury, który to został sporządzony pisemnie i obustronnie podpisany wraz z załącznikiem do umowy potwierdzającym słusznie obliczone wynagrodzenie za wykonane prace
    - 1.229.971,72 złotych z tytułu odkupienia niezabudowanych pozostawionych materiałów
    i urządzeń, z których pozwany DROB-BAGS skorzystał.
    - 2.270.000,00 złotych z tytułu kary umownej z tytułu odstąpienia od umowy przez ABM SOLID S.A. z powodu działań pozwanego tj. spółki DROB-BOGS
    Na przedmiotowe należności Spółka utworzyła rezerwy w wysokości 4 270 000 zł, które obciążyły wyniki Spółki. Dopiero po prawomocnym uwzględnieniu powództwa możliwe będzie rozwiązanie rezerwy, co wówczas spowoduje zwiększenie wyniku netto ABM SOLID S.A o kwotę 4 270 000 zł i znacząco poprawi sytuację płynnościową spółki.
    Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt.8 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19-02-2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitenta papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.
    Więcej na: biznes.pap.pl i biznes.pap.pl/espi
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~zeno [83.30.93.*]
    no to se poczytej jeło-pie: 6 mln za resbud +9 mln teraz -15 mln kasy dzielone na 8 mln akcji to już daje prawie 2 zł na akce , a tyś po 1,5 zł masakra, podpisuje sie obiema rękoma pod tym co napisał wcześniej kolega- na ciecia se szkolenie załatw ,może jakoś kurs ukończysz , a nie za inwestycje , bo narobisz takich długów że wnuki będą spłacać-miłego czytania

KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO

Raport bieżący nr 24 / 2012
    Data sporządzenia: 2012-03-14
    Skrócona nazwa emitenta
    ABM SOLID S.A.
    Temat
    Wszczęcie postępowania przed Sądem.
    Podstawa prawna
    Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
    Treść raportu:
    Zarząd ABM SOLID S.A. informuje, że w dniu 13 marca 2012 roku otrzymał zawiadomienie Sądu Okręgowego w Krakowie o wydaniu nakazu zapłaty w postępowaniu upominawczym wskazującym na wszczęcie postępowania w postępowaniu gospodarczym w Wydziale IX Gospodarczym tegoż Sądu (nakaz wydany w dniu 5 marca 2012) przeciwko DROB-BOGS (zwanym dalej: pozwanym), na mocy którego Sąd nakazał pozwanemu aby zapłacił 9 251 621,75 złotych na rzecz ABM SOLID S.A. w terminie dwóch tygodni od doręczenia nakazu lub wniósł sprzeciw. Powyższy nakaz jest nie prawomocny.

Przedmiotem postępowania jest dochodzenie przez ABM SOLID ( powoda ) od Zakłady Drobiarskie DROB-BOGS wynagrodzenia za wykonane roboty budowlane w kwocie 6.981.612,75 zł oraz kary umownej z tytułu odstąpienia od umowy w kwocie 2.270.000 zł. Emitent informował o w/w umowie w raportach bieżących 20/2010 z dnia 21-04-2010 roku oraz nr 05/2011 z dnia 18-01-2011 roku.
    Zgodnie z treścią pozwu łączna wartość należności dla ABM SOLID S.A. wynosi 9.251.612,75 zł.
    Na kwotę tę składa się:
    - 2.010.049,93 złotych z tytułu braku płatności przez DROB-BOGS za wykonane i odebrane roboty, na które zostały wystawione faktury VAT, przyjęte i uznane przez pozwanego przed dniem odstąpienia przez ABM SOLID S.A. Zakres robót i fakt odbioru potwierdzają protokoły odbioru.
    - 3.741.591,10 złotych z tytułu wykonanych lecz nieodebranych robót, które zgodne z umową podlegają zapłacie na podstawie inwentaryzacji na podstawie spisu z natury, który to został sporządzony pisemnie i obustronnie podpisany wraz z załącznikiem do umowy potwierdzającym słusznie obliczone wynagrodzenie za wykonane prace
    - 1.229.971,72 złotych z tytułu odkupienia niezabudowanych pozostawionych materiałów
    i urządzeń, z których pozwany DROB-BAGS skorzystał.
    - 2.270.000,00 złotych z tytułu kary umownej z tytułu odstąpienia od umowy przez ABM SOLID S.A. z powodu działań pozwanego tj. spółki DROB-BOGS
    Na przedmiotowe należności Spółka utworzyła rezerwy w wysokości 4 270 000 zł, które obciążyły wyniki Spółki. Dopiero po prawomocnym uwzględnieniu powództwa możliwe będzie rozwiązanie rezerwy, co wówczas spowoduje zwiększenie wyniku netto ABM SOLID S.A o kwotę 4 270 000 zł i znacząco poprawi sytuację płynnościową spółki.
    Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt.8 Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 19-02-2009r. w sprawie informacji bieżących i okresowych przekazywanych przez emitenta papierów wartościowych oraz warunków uznawania za równoważne informacji wymaganych przepisami prawa państwa niebędącego państwem członkowskim.
    MESSAGE (ENGLISH VERSION)

INFOMACJE O PODMIOCIE >>>
    PODPISY OSÓB REPREZENTUJĄCYCH SPÓŁKĘ
    Data Imię i Nazwisko Stanowisko/Funkcja Podpis
    2012-03-14 Witold Starakiewicz Wiceprezes Zarządu
    2012-03-14 Sabina Kozłowska Prokurent
    Źródło: ESPI
    zamknij
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~zeno [83.30.93.*]
    po 1,5 zl oddał :)
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~warren [84.10.144.*]
    to dopiero nakaz zapłaty i dopiero gdy się druga strona nie odwoła będzie prawomocny. Jeżeli się odwoła będzie się toczyć normalne postępowanie sądowe.
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~Mati [46.134.126.*]
    I tak pozytywne wiadomości,za jakiś czas uporządkuja wszystkie sprawy i będa wyniki,jak wyniki to i kurs podskoczy.
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa [37.30.3.*]
    Dnia 2012-03-14 o godz. 21:02 ~Mati napisał(a):
    > I tak pozytywne wiadomości,za jakiś czas uporządkuja
    > wszystkie sprawy i będa wyniki,jak wyniki to i kurs
    > podskoczy.
    kiedy pytaja mnie czy pozytywne wiadomosci pomoga kursowi ...odpowiadam ..NIEEE
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~xxxxx [178.235.25.*]
    jak to mówią.... tonący brzytwy się chwyta....

przy kwocie obecnych zobowiązań.... do płynności jeszcze daleko...
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa [37.30.3.*]
    kiedy pytaja mnie...jak to mozliwe ze kaitalizacja ABM wynosi 17,8 mln a sprzedanego przez niego za 6 mln Resbudu- 20 mln...odpowiadam...nie wiem...ale sie dowiem
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa [178.180.192.*]
    kiedy pytaja mnie...czy ABM spadnie dzis ponizej 2 zeta..odpowiadam...nie dzis to jutro
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~herbata [46.204.9.*]
    jedyny problem w tym , ze Ciebie kawa nikt nie pyta heh
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa [37.31.36.*]
    Dnia 2012-03-15 o godz. 23:43 ~herbata napisał(a):
    > jedyny problem w tym , ze Ciebie kawa nikt nie pyta heh

kiedy pytaja mnie....kawa czy herbata ..odpowiadam KAWA
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~xxxxx [156.17.18.*]
    dzień bez kawy, dzień stracony... :P
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~zeno [83.30.105.*]
    stróże piją dużo kawy,kawa kawa i do roboty aut pilnować
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~yyyy [77.115.47.*]
    stróżów to przybędzie... juz nie długo.... u hahahahahh
  • Re: kiedy pytaja mnie cz 2. Autor: ~kawa z mlekiem [37.30.115.*]
    kiedy pytaja mnie...czy Pawlik jest gorylem Magillą ..odpowiadam... może być
[x]
ABMSOLID -56,00% 0,11 2019-07-26 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.