• BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!!!!! Autor: ~nad makler [87.96.89.*]
    Tak coś czuję... głównemu nie zależy na wartości akcji... w perspektywie czasu i tak zarobi.
    Emisja będzie po 1 groszu jak nic... kwestaia czasu..... także nie ma co brać po 2.. 3 grosze... jedynie po 1 groszu.
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~nn [164.127.219.*]
    gdyby tak było to musiałaby być najpierw niezła pompka w górę
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~Szymon [79.184.136.*]
    Dnia 2012-03-14 o godz. 13:36 ~nn napisał(a):
    > gdyby tak było to musiałaby być najpierw niezła pompka w
    > górę

pompki już w modzie nie są,masz przykład na spółce novian mimo że cana nominalna wynosi 5 groszy to za 1 wysypali już prawie 50 milionów akcji

http://stooq.com/q/?s=nvn&c=3y&t=c&a=lg&b=1

bluetax ma cenę nominalną jeszcze niestety 1 grosz

https://www.bankier.pl/inwestowanie/spolki/BLUETAX/akcje.html

zakładając że split który jest już wpisany dojdzie do skutku?,to zrobienie emisji przed scaleniem i wywaleniem tego po cenie nominalnej da spółce spore możliwości do odbierania akcji po scaleniu ale na przykład po 3 lub 4 grosze ?,co obecnie by nam dawało 1/3 i prawie 1/2 grosza z dzisiejszych wycen.

• ehhh wstrętni naganiacze :) Autor: ~nowy [89.231.126.*]
    emisje po 1 gr to się robi jak w spółce przewraca się bilans a tu jest coraz lepiej.
    Poza tym sam prezes robił emisje po 3 gr, po 3 grosze kupował tez bluetax i spolka z wrocławia

Poza tym pytanie komu sprzedał ostatnio po 2 grosze i czy zrobiłby im takie świństwo.

Tak czy siak - nie widzę powodu nowej emisji. Rozumiem, ze chcecie kupić po 2 grosze ja tez ale czy się uda zobaczymy :)
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~Wanad [83.5.126.*]
    Novian to rzeczywiście coś absolutnie niesamowitego.
    Odbiera jakąkolwiek nadzieję na wzrosty na spółkach groszowych.
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~Szymon [79.184.137.*]
    Dnia 2012-03-14 o godz. 16:04 ~Wanad napisał(a):
    > Novian to rzeczywiście coś absolutnie niesamowitego.
    > Odbiera jakąkolwiek nadzieję na wzrosty na spółkach
    > groszowych.

tragedia co zrobił NOVIAN !,nigdy nie kupujcie spółek groszowych w których decyduje 1 podmiot o kursie,bo inaczej utoniecie pod lodem na długo,prezes BTG nie popisał się robiąc transakcje za 2 grosze i zasypując przez to 3 na sesji?,to nie jest uczciwa gra wobec akcjonariatu.
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~nowy [89.231.126.*]
    na prawdę myślisz, że on je komuś sprzedał po 2 grosze ? :)
    Przecież mógł to zrobić po 3 grosze na sesji skoro nagle zrobił się obrót 9 mln akcji :)

Myślę, że to była niezła ściema żeby przestraszyć i żeby ludzie oddali jak najwięcej po 2 grosze a akcje ma zaparkowane na boku.

• Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~Wanad [83.26.40.*]
    No niestety, akcje sprzedał NA PEWNO.
    Pytanie - kto je kupił ?
    Nikt mi nie wmówi, że drobnica. Zlecenia były zbyt duże i wyraźnie było to przesypywanie.
    Jeśli moje myślenie jest poprawne ( a dałbym sobie kciuka obciąć że jest ) to ci co kupili, nadal mają te akcje lub ich część.
    Więc albo przesypali sobie na inne rachunki, albo miało to wszystko sprawiać wrażenie, że sprzedali swoje akcje.
    Hmmm ... mocno to pokrętne, przyznaję. Wiec - chcą zrzucić kurs na 2 grosze i dobrać ?
    Tylko po co - skoro spółka najprawdopodobniej jeśli nawet nie zbankrutuje, to nie będzie wykazywała żadnych zysków latami - wymawiając się dekoniunkturą ?
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~nowy [89.231.126.*]
    no przecież zarobili prawie 600 tys netto i to w roku gdzie indeksy pospadały po 20% - do tego pochwalił sie że pożyczka którą właśnie spłacił wygenerowała 200 tys kosztów - nie wiem gdzie on to brał ale wygląda na to że w jakimś prowidencie :)

Czyli w tym roku bedzie z definicji 200 tys do przodu, do tego poobcinali koszty zatrudnienia, przenieśli siedzibę jednym słowem była restrukturyzacja.

Nie dziwi Cie ze wycofali sie z prognoz teraz jak wszyscyzaczynaja mowic ze bedzie hossa a w USA ze juz jest ? Dlaczego tego nie zrobil wsierpniu, wrzesniu jak rynki sie podlamaly tylko teraz :)

Mam kolezanke ktora obsluguje debiuty na GPW od strony PR i potwierdza ze sytuacja znacznie sie poprawiła jesli chodzi o debiuty zreszta sam to mozesz zweryfikowac po coraz wiekszych ofertach jakie wchodza na NC.

• Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~Wanad [83.26.40.*]
    Hmmm ... nie wiem jak dokładnie obserwujesz, ale prawie wszystkie spółki z sektora usług finansowych - odwołały prognozy, lub ścięły je bardzo znacznie. Ten rok zapowiada się dla branży fatalnie. Spada rentowność na łeb na szyję - tak jak w 2009 roku.

Chociaż ... spółki o identycznym profilu realizują swoje prognozy i zarabiają.
    Weżmy na przykład DANKS - 1200 zysku - wykonali prognozę, wypłacają dywidendę. mają identyczne wskaźniki, wielkość, profil i ... mogą.
    No tak, nie mają zadłużenia - BTG ma - i to spore. 2 miliony, 15% to 300k zł rocznie mniej. I Wesołowski do spłacania - kolejne 130k w plecy. Więc niby jest podobnie - a nie jest ...Czy nieudolność Prezesa ( lub jego celowa praktyka ) to jedyny powód tego, że BTG przynosi głównie straty ?
    jak myślisz dlaczego nikt nie sprzedaję po 2 grosze ?
    Odzyskanie 2 groszy, gdy zainwestowało się 5,6,7 czy 8 czy ponad 10 ( a ponad 10 groszy FF wymielił się ponad dwa razy ) - to dość kiepski interes.
    Akcjonariusze BTG mają twarde cojones :))
    Poza tym łudzą się.
    Część straciła już zainteresowanie ( podobnie jest na innych trupach : D24 czy wspominany Novian, czy Veno ).

Ps. BTG może i się ruszy - śmieci rosną czasem na końcu hossy.
    Może i podskoczy nawet do 5, 6 groszy.
    Ale 10 groszy ta spółka nie będzie już nigdy kosztować. W to nie wierzę absolutnie.

Póki co - zasypanie 2 groszy jest bardzo prawdopodobne.
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~DobrzePoinformowany [74.108.24.*]

Tutaj sie ciagle pyta dlaczego Bluetax prezia zalicza glebe, dlaczego prezio sie wysprzedaje.

Czy do was w koncu dotrze, ze prezio byl i jest po prostu goly a to co niby mial to tylko to co wycisnal od sciemnionych frajerow, wiec kadzi leszczom aby sie nie sploszyly zanim on wszystkiego nie wysprzeda i sie nie zwinie?

Ktos mowi o ozywieniu?
    Ozywienie jest na ulicach, setki tysiecy ludzi mowi nie niemieckiej kolonizacji Europy!
    LOL :))
    Miałby sprzedać swój udział za milion lub półtora miliona ? ( przypominam, że zapłacił za ten udział 700k zł - więc zysk byłby dość kiepski ).
    To w tym celu walczy o przetrwanie spółki od czterech lat ?
    Zresztą ... po co pozbywać się czegoś, co się naprawiło i co zaczyna zarabiać ?

Miłego weekendu :))
  • Re: BTG Nie chcę krakać , ale pewnie będzie emisja po 1 groszu!!!!!!!!!! Autor: ~DobrzePoinformowany [74.108.24.*]

>Miałby sprzedać swój udział za milion lub półtora miliona ? ( przypominam, że zapłacił >za ten udział 700k zł - więc zysk byłby dość kiepski ).

Kupuje sie wtedy kiedy placi sie za cos wlasnymi pieniedzmi.
    Uwazasz, ze w takich okolicznosciach ponad milion to malo?

>To w tym celu walczy o przetrwanie spółki od czterech lat ?

Nie uwierze, ze mowisz o Bluetax wiec domyslam sie, ze masz na mysli "walke" prezia o trwanie w strzyzeniu baranow ...

>Zresztą ... po co pozbywać się czegoś, co się naprawiło i co zaczyna zarabiać ?

Wiec mowisz, ze naprawione i zarabia?
    To ja zacytuje prezia: ..."powrocimy do tego tematu"... ;)

>Miłego weekendu :))

Rowniez.
[x]
BELEAF 5,56% 3,42 2025-10-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.