• spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~aaa [212.67.133.*]
    Kurs spółki znajduje się w krótkoterminowym trendzie wzrostowym. Na ostatnich sesjach papier testował wsparcie wynikające z linii trendu i tam pojawił się popyt.

Najbliższe opory znajdują się na 5,47 i 5,62, a ich pokonanie winno przekładać się na test maksimum na 5,79 i leżącego nieco wyżej oporu na 5,98.

W przypadku silniejszego wzrostu będę oczekiwał na test linii trendu spadkowego na 6,89 lub też poziomu 8,75.
    Najbliższe wsparcie znajduje się na 4,99, a w razie jego przełamania popyt winien pojawić się w zakresie 4,88-4,91.

Kluczowe wsparcie dla spółki znajduje się na 4,66.

Interpretacja wykresu: POZYTYWNA
    Autor: Tomasz Jerzyk Źródło: Dom Maklerski BZ WBK
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~Ja [89.231.242.*]
    W wielkich konwulsjach kurs utrzymuje się przy takich wzrostach WIG-ów.
    Tak z musu unosi się .A tak wielu na siłę próbuje utopić - Tylko poco ?.
    Toż to szok jaki ten Cersanit knot.
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~max [195.137.161.*]
    Powiem szczerze, że nie rozumiem po co jest prowadzona co jakiś czas akcja zwalania kursu w przypadku kiedy brakuje obrotów i co za tym idzie naiwnych do oddawania akcji. Może ktoś liczy, że podaż zniechęconych się jednak pojawi, ale w świetle pojawiających się coraz częściej analiz mówiących co innego, niż życzy sobie zbieracz wydaje się, że specjalnie już się nie obłowi...chociaż z drugiej strony w Polsce jest wszystko możliwe.
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~Polak [87.116.255.*]
    Dear! Max
    Tak jak już wcześniej pisałem.
    Kurs... przez emisję nowych akcji ( wcześniej zdołowanych do ceny śmieciowej 3 z hakiem )
    wprowadził nową cenę wyjściową tj 3.50 PLN.
    Tak więc krąży ogromna ilość akcji tego badziewia po 3.50.
    Brak zainteresowania akcjonariatu zakupami dużych partii spółki ( która ma tyle do normalności co pasikoniki z PO, GW, i TVN ).
    Jak na razie brak 100 % podstaw do zakupu tego śmiecia (z właścicielem włącznie ).
    Może wyniki coś zmienią nastawienie ale ........
    Właśnie w tej spółce zawsze jest jakieś ale ....
    Gdyby było Opoczno 2 ( po 50 zł za one papier ) a Cersanit chciał ją kupić to akcje już były by po 45zł..
    Ale czy drugi raz znajdą się naiwni. Właściciel tego g-a jest w pierwsze 5 najbogatszych w Polsce po największym kombinatorze panu Kluczyku który sprzedał polską TPSA bankrutowi państwowemu F.T. Telekomunikacji Francuskiej.
    Teraz żabojady wywożą kasę z Polski a RP okrada obywateli by mieć na swoje płace.
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~max [195.137.161.*]
    Drogi Polaka. Będę trwał przy swoim. Popyt się pojawi. Nie sprzedam ani jednego papiera poniżej 10 zł za sztukę, a i to z rozwagą. Nie mam ku temu najmniejszego ciśnienia ;)
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~Polak [87.116.255.*]
    Ja nie namawiam a wręcz przeciwnie.
    dla ciekawości ja mam akcje jeszcze Opoczna ( po 40 zł za one papier ).
    Więc jak widzisz .....
  • Re: spółka dnia - koszonka ( rovese) Autor: ~zenek [87.204.238.*]
    a ja mam za 4.27... ale to chyba nie chodzi kto za ile ma :) tutaj chodzi o to że zaczął się kolejny mocny impuls do góry i z tego się trzeba cieszyć... ja tak jak jeden z was mówi nie mam zamiaru Cersanitu oddać za mniej niż 10... ciśnienia też nie mam a nie uważam żeby ta cena obecna była zadowalająca jeśli chodzi o spółkę...
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.