Spółka zrobiła konferencję prasową, na której Prezes Zarządu powiedział o planach związanych z rynkiem regulowanym oraz wypłacie dywidendy! Chcą wypłacić 3 złote na akcję...
Sprawa zaraz stanie się znowu bardzo aktualna. Tym bardziej że Prezes ostatnio publicznie sie wypowiedział że te plany się nie zmieniły
Minimalna kapitalizacja spółki przenoszącej się z NC na GPW to 12 mln EUR czyli ok 50,4 mln zł. Minimalny kurs z którym mogą wejść wynosi ok 46 zł - nie uwzględniając żadnego 'bufora' bezpieczeństwa
Chłopaki chcą na GPW to muszą jeszcze trochę się postarać ;-)
no na razie zajęło ledwie 3 lata od momentu konferencji
dajmy im trochę czasu;))
przecież wystarczy wzrost kursu o głupie 200%, a potem utrzymać i pomielić to przez kwartał (6 miesięcy? nie chce mi się szukać)
żarty żartami ale wiarygodności to Panowie nie mają
3 LATA MINĘŁY ! Warto było wyżej srrać niż dvvpe mieć?!? Nie lepiej było po cichu dążyć do realizacji ambitniejszych planów? A tak się panowie ośmieszyli niestety.
Argument 'za' jest taki, że na pewno będą chcieli zrobić to, co zapowiedzieli. Nawet nie w imię jakichś 'zasad' ,bo zasad to oni nie mają żadnych, ale w imię tego, że pod akcje na rynku głównym będą mogli bez trudu wyjąć finansowanie - po ładnych kilka banieczek na głowę.
Argument 'przeciw' jest taki, że jak wiemy, nie wszyscy ci co mają jeszcze akcje , mają prawo uczestniczyć w zbytnich wzrostach. Więc przesadnych wzrostów na logikę być nie powinno.
Może dojadą do jakiegoś poziomu 2x albo nawet i 3x , i tam dopiero , kiedy panie W i B zaczną sprzedawać, arkusz po lewej znowsu zrobi się pusty? A może panie nie zaczną sprzedawać? Może jest jakieś porozumienie mimo sporu , np. takie, że panie nie sprzedają dopóki panowie nie zrobią przejścia na główny?
Jeżeli o mnie chodzi to mogliby na mój koszt wszyscy czworo pójść sobie na jakieś warsztaty terapii par małżeńskich, a potem już w zgodzie zrobić tę pompkę na 50 zeta. :D
Panie 'W' i 'B' nie sprzedawały kiedy kurs był na poziomie >20 a nawet i >30 zł, więc nie sądzę by nagle teraz się do tego zabrały?
Możemy sobie gdybać.. kurs nam pokaże co jest grane, czy przejście na gpw pozostaje fantastyką czy też zarząd o dziwo , wbrew swoim zwyczajom, dotrzyma słowa.
Według mnie musimy pisać do KNF albo składac pozew zbiorowy, taki kurs spólki bez komentarza kiedy ogłaszali skup po 30 aby nas ubrać to ewidentna manipulacja
cześć Michał widzę że faktycznie pofatygowałeś się na Walne. Jeżeli możesz to daj znać proszę czy odnotowałęś tam coś godnego uwagi co możesz przekazać.
Moje doświadczenie z Funduszami Kopernicus jest dość niemiłe ale jako że w tym tkwię to staram się dociekać co się tam dzieje również na tym forum.
Zgodnie z porządkiem WZA została podobno na WZA przekazana informacja o ocenie BION wydanej przez KNF, ale próżno jej szukać w protokole. Czy kojarzysz może ile wyniosła ta ocena?
Wygląda na to że bandyci opanowali państwo. Policja nie reaguje, prokuratura nie reaguje, sądy wyciągają rękę po miliony zł opłat. Każdy urzędnik tego państwa jest odpowiedzialny za urzędnicze zbrodnie i to na nim ciąży obowiązek dowodu że nie uczestniczył w urzędniczym spisku.