i tyle w temacie. Kto potrzebuje kasy może oddać :)))
A o skupie i ilościach nigdy się nie dowiemy, jedynie po zakończeniu nas łaskawie poinformują. W sumie po co nam ta wiedza.
Dom maklerski, który ma dla nich robić skup mówi wprost, że innej opcji informowania, niż ta przewidziana ustawą (24 godziny od akcji), nie ma...ktoś zdaje sobie sprawę, że jak zaczną teraz skupować, to wybiją kurs, ale co dalej? Jak mają to kumuś opchnąć, to kurs musi się utrzymać lub jeszcze lepiej..więc jest coś może pozytywnego schowanego; albo opcja negatywna, do czerwca pójdzie jakieś złe info i wtedy skupią sobie po 60 gr od spanikowanej ulicy; albo, po prostu chcą przeczekać, wymęczyć i pomału skupować; mnie cieszy, że sama ulica podniosła kurs do 90 gr...to ładnie
A ja pytałem w swoim pok i niestety, panowie z obsługi nie znaleźli stosownych regulaminów i nie udzielili mi wystarczającej odpowiedzi co do informowania o postępie skupu akcji własnych za pośrednictwem domu maklerskiego.
Słupy mają niewielki, rzekł bym, związek z 3,5 bańkami, które mają OFICJALNIE przejść przez system, i o których mamy być poinformowani; na tym chyba polega ta gra - spółka nie może sobie skupić i sprzedać, jak my, anonimowo, a po fakcie dopiero się ujawnić; słupy co najwyżej mogą teraz zwalać kurs, dlatego wcale nie tak prosto obkupić się w większy pakiet na spadkach; tym, którzy tu siedzą latami, jak ja, należy się choćby...dobra nie będę pisał głupot, chodzi tylko o kasę...
Ja przestałem się ekscytować tym skupem - zakładam roboczo, że go nie będzie, choć ucieszę się, jak się zacznie.
Do stycznia mają skupić maksymalnie dwa miliony akcji, ale nie ma określonej liczby minimalnej, więc jeżeli skupią 5 akcji, to czy Waszym zdaniem wypełnią zapowiedzi? Moim zdaniem formalnie - tak.
Tak naprawdę zupełnie nie wiadomo dlaczego nie rozpoczęli skupowania i komu maja te akcje odsprzedać. Może inwestor, który miał odkupić akcje coś kręci? Może maklerzy z IDM mają wolną rękę co do skupu i wyczekują, bo im się wydaje, że będzie znacznie taniej?
Może jest jakiś inny powód, zupełnie banalny, którego nie przewidujemy.
W każdym razie osobiście nie kusiłbym nowych inwestorów skupem, bo po kilku - kilkunastu dniach się zniechęcają i wywalają, co wpływa na dużą zmienność kursu, a to może odstraszać spokojniejszych i nastawionych bardziej długoterminowo inwestorów.
A przecież sytuacja fundamentalna firmy nie jest zła i można spokojnie inwestować, nawet gdyby nie było skupu.
wolumen dzisiejszy to prawie 200tys sztuk akcji, także nie mówcie że taka mała płynność i że potem nie odkupilibyście, wolicie biernie patrzyc jak kasa wam ucieka, i tak jeszcze dłuugo do 64 groszy. A czy potem odbije? hmmmm.... wasz wybór.. ja nadal ostrzegam, dziś na podbitce mogliscie wywalić po 90-94....tu tylko się wywala jak popyt się ustawia a wy nie widzicie...
smutne, ale prawdziwe...mi się po prostu nie chce walczyć codziennie, mam nieco inne poziomy opłacalności wychodzenia i wchodzenia - a tak jak teraz spada, tak będzie pewnie rosło..jak się ten głupi skup zacznie...
ok, jak świadomie to rozumiem i już milkne i pozdrawiam. (po prostu wiem jak potem gdy kurs jest w dołku się żałuje że się nie oddało dużo wyżej - z autopsji;) też liczyłem że nawet jak spadnie to przecież szybko odbije, a moje akcje - w żadnym wypadku nie bankruta - nie chciały wrócić do godnych poziomów baaaaaardzo długo. ok, nie smęcę, powodzenia.
animator widzę że s.Pan śledzi forum i po tym co Pan zrobił awansuje cię chłopie na mistrza Polski z plus 4 % jednym strzałem na minus 6% gratulacje i wyrazy uznania jesteś wielki