• Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~Analityk [83.27.96.*]
    Przyglądałem się z boku LSI .... i wciąż obserwuję, Za IV kw spółka miała tylko 110 tys zysku ... spadek r/r ponad 80% ... a 4 kwartał z reguły jest najlepszy dla informatyki, po drugie średnia 6 miesięczna wynosi 3,50 .... dziś kurs ją pokonał na rekordowych w historii obrotach ...dla mnie to bardzo negatywny sygnał ... rozumiem panika jakby rynek spadał z 2-3 % ... ale rynek był spokojny .... więc wywali wiedząc dlaczego to robią ....
    niektórzy piszą że kurs wzrośnie do 6 czy 10 zeta ... Średnie obroty na tej spółce to 4 tys akcji ... w ciągu dwóch dni wywalono 140 tys akcji od 3,85 do 2,99 ... nie wspominając o tych co brali wcześniej po 4 ... chętnych do wyjścia choćby na zero nie brakuje ...

na parkiecie pewnie jakiś zdesperowany akcjonariusz założył nowy nik (niejaki Władca i co 2 minuty pisze posty o spólce że wzrosnie na 10 ) Kolesiowi nawet wstyd pisać pod starym nickiem. Nie wiem ile wtopił, ale z jedo desperacji wynika, że dużo ...

Sygnał kupna pojawi się dopiero po wyraźnym przebiciu 3,50

i jeszcze jedno w styczniu Siewiera odwołał wiceprezesa Tarnowskiego ... teraz jest bez funkcji ... a ma (miał) 300 tys akcji ... objętych za darmo za opcje ...

• Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~marian [86.28.182.*]
    wg mnie ktos to wszystko pieknie pozdbierał

i szykuje sie piekny odpał niedługo

fundamentalnie pieknie

przeanalizowałem pakuje
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~to jeszcze niekoniec [83.29.75.*]
    jak sprzedać niepłynną spółke której nikt nie chce - rzucić na dolne widły tak z -15% i "łowcy okazji się znajdą"
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~keraj [77.255.254.*]
    Tak jak pisałem na innym wątku załapałem się w "promocji" po 3,2. Myślę, że ktoś potrzebował pilnie sprzedać większą ilość akcji, a w przypadku tak mało płynnej spółki inaczej się nie da. Martwi mnie tak duży obrót na minimach cenowych i to że towar był odbierany raczej małymi pakietami tzn że kupowali drobni tacy jak ja, a nie skupowały silne ręce. Drobnych łatwo będzie wystraszyć zbijając kurs na niższe poziomy. Kupiłem, gdyż analiza techniczna w przypadku tak mało płynnych spółek raczej się nie sprawdza, a fundamentalnie spółka raczej ok. Spółki it odbiły od swoich minimów, więc się łudzę, że tutaj historia się powtórzy. Kupując po 3,2 kusiło mnie dokupić po 3 zł ale mam zasadę dywersyfikacji portfela i w jedną spółkę inwestuję max 1/10 kapitału. Potrzymam trochę i zobaczę czy zakup był trafiony.
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~Maxi [78.131.155.*]
    Kup Comarch poczekaj a będzie minimum 80 zł a nie jakieś bardzewie.
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~lipa [83.29.63.*]
    Jeżeli to Tarnowski sypie, to powinien ukazać się komunikat o zejściu ponizej 5%, w styczniu prezes wykluczył go z Zarządu i pewnie sią nie dogadali o przejęciu jego pakietu ( 300k). Papiery objął za darmo i teraz sprzedaje... to dla nigo forma odprawy na pożegnanie...

Tarnowski z niczego nie musi się tłumaczyć,
    nie jest osobą obowiązaną ani spokrewnioną z obowiązaną
    oraz miał mniej niż 5%
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~Analityk [83.10.129.*]
    Ktoś wywalił 15k po 3,15
    potem za jakiś czas wywalił kolejne 15k po 3,10 ... całość nie weszła więc anulował ...

pytanie ile ma jeszcze tego towaru?
    i dlaczego sypie
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~Marian [83.11.86.*]
    Może to rzeczywiście były członek zarządu i wie o czymś o czym cała reszta dowie się jak będzie za późno
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~Akcjonariusz(były) [83.14.50.*]
    Oczywiste jest ,że rzuca garściami akcje bo spodziewa się ,że wzrosną i uważa ,żę to nie sprawiedliwe ,że tak dużo zarobi
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~assas [83.20.40.*]
    tyle ma ile ma ..tyle spadnie ile spadnie .. nie ma sie co podniecac ..
    cala ta gielda to jeden wielki smietnik .. drukarnia byla by lepsza nazwa .. nagminne emisje dla wybrancow .. po cenie duzo nizsza niz rynkowa ..przerzucanie z koszyka do koszyka zeby uwalic kurs .. a te kur...z knf na to patrza ..zareaguja jakbym ja z dwie transakcje na 1000 zl ustawil .. ale jak na miliony to ok ..
    pytanie po co sypal na idm czlonek zarzadu po ok 1,2 ..jak moglby kilka dni temu jeszcze po 2 zl .. tu sie prawdy nigdy nie dowiesz .. w teorii wszsyscy sprzedajcy ponizje ceny zakupu sa stratni.. w praktyce tylko takie leszcze jak my .. bo ci z gory zawsze znajda sposob zeby zarobic .
  • Re: Spadający nóż? czy okazja do zarobków? Autor: ~roni [188.29.30.*]
    okazja do zarobku
[x]
LSISOFT -0,72% 27,40 2025-09-19 16:32:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.