Ale ta spółka śmierdzi przecież od dnia debiutu.
Tylko porządny wzrost może przewietrzyć ten smród.
Ps. A obroty ?
Myślę, że to przesypywanie akcji ... tak wyszło.
Najpierw podłączali się nowi gracze, którzy na końcu oddawali, widząc że nie będzie korby.
Dnia 2012-02-29 o godz. 17:44 ~Wanad napisał(a):
> Ale ta spółka śmierdzi przecież od dnia debiutu.
Tylko
> porządny wzrost może przewietrzyć ten smród.
Ps. A obroty
> ?
Myślę, że to przesypywanie akcji ... tak wyszło.
Najpierw
> podłączali się nowi gracze, którzy na końcu oddawali,
> widząc że nie będzie korby.
podziękuj prezesowi za taki stan rzeczy,sprzedaje poza rynkiem swoje akcje po 2 grosze?,szykuje scalenie akcji,a w wolnym obrocie jest 100 milionów,ulica posiada 44 miliony ?,jeśli tak sprawę stawia to wie że scalenie i tak duża ilość akcji sprowadzi kurs na 1 grosz,co będzie 10 groszami po scaleniu.
więc mniej niż 44 ?,a taka ilość i sprzedaż prezesa sporych pakietów za 2 grosze,niestety niczego optymistycznego nie wnosi.
Po scaleniu 10 groszy a obecny grosz będzie sukcesem,bo przewiduje osobiście spadek na poziomy 8 i nawet 7 groszowe.
czyli C/Z ~ 1 no bo zakładam, że w tym roku spółka spokojnie wypracuje 700-800 tys zysku netto
a ja myślę, że jak komuś uda się kupić większy pakiet po 2 gr to będzie szczęściarzem - inwestorzy na NC też się czegos uczą patrz DENTAMED chociażby a scalenia nie będzie na pewno nie w perspektywie 3 miesięcy.
Skoro Prezes ma opcję odkupu to raczej nikt tych akcji nie wyrzucił w rynek bo jak je później odkupić po 2 gr żeby zarobić ?
Dnia 2012-03-05 o godz. 16:30 ~nowy napisał(a):
> czyli C/Z ~ 1 no bo zakładam, że w tym roku spółka
> spokojnie wypracuje 700-800 tys zysku netto
a ja myślę,
> że jak komuś uda się kupić większy pakiet po 2 gr to będzie
> szczęściarzem - inwestorzy na NC też się czegos uczą patrz
> DENTAMED chociażby a scalenia nie będzie na pewno nie w
> perspektywie 3 miesięcy.
Skoro Prezes ma opcję odkupu to
> raczej nikt tych akcji nie wyrzucił w rynek bo jak je
> później odkupić po 2 gr żeby zarobić ?
To wytłumacz dlaczego za 3 grosze było wyrzucone najwięcej akcji od roku
http://stooq.com/q/?s=btg&c=1y&t=c&a=lg&b=1
chyba nie sądzisz że Ktoś Komuś zrobił prezent ?,prezent od prezesa dostała jego rodzinka i znajomi,pierwsza transza poszła prawie 30 milionów
http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1686109
poszła w rynek od sierpnia ub.roku,obejmowana była za 2 grosze o czym przeczytasz tutaj
druga transza poszła kilkanaście dni temu w tej samej cenie
http://mojeinwestycje.interia.pl/news?inf=1766314
a więc widzisz że prezes był niezwykle hojny sprzedając prawie 38 milionów akcji w cenie 2 groszy za sztukę ?,uważasz że jest to w porządku względem rynku ?,ja uważam że nie,bo te podmioty które kupiły za tą cenę,zasypywały popyt od 9 groszy w dół,co widzisz na wykresie.
Niby to wszystko o czym piszesz, wygląda wiarygodnie. ale przecież tak nie jest.
Preses sprzedał akcje ze stratą ( na pewno znajdziesz gdzieś info, po ile odkupił akcje od Wesołowskiego ).
Poza tym - o jakich 38 milionach akcji mowa ?
Akcji było 70 mln ( 50 mln po groszu ) i 20 milionów po 20 groszy.
Doszło 30 mln po 20 groszy ( objeły je początkowo fundy, od nich odkupił Prezes - poszukaj sobie po ile ! ).
Ta emisja 30 mln uratowała spółkę - gdyby nie ona, nie mielibyśmy dziś o czym pisać.
Niby to wszystko o czym piszesz, wygląda wiarygodnie. ale przecież tak nie jest.
Prezes sprzedał akcje ze stratą ( na pewno znajdziesz gdzieś info, po ile odkupił akcje od Wesołowskiego ).
Poza tym - o jakich 38 milionach akcji mowa ?
Akcji było 70 mln ( 50 mln po groszu ) i 20 milionów po 20 groszy.
Doszło 30 mln po 2 grosze ( objeły je początkowo fundy, od nich odkupił Prezes - poszukaj sobie po ile ! ).
Ta emisja 30 mln uratowała spółkę - gdyby nie ona, nie mielibyśmy dziś o czym pisać.
Dnia 2012-03-05 o godz. 17:30 ~Wanad napisał(a):
> EDIT :
Niby to wszystko o czym piszesz, wygląda
> wiarygodnie. ale przecież tak nie jest.
Prezes sprzedał
> akcje ze stratą ( na pewno znajdziesz gdzieś info, po ile
> odkupił akcje od Wesołowskiego ).
Poza tym - o jakich 38
> milionach akcji mowa ?
Akcji było 70 mln ( 50 mln po
> groszu ) i 20 milionów po 20 groszy.
Doszło 30 mln po 2
> grosze ( objeły je początkowo fundy, od nich odkupił Prezes
> - poszukaj sobie po ile ! ).
Ta emisja 30 mln uratowała
> spółkę - gdyby nie ona, nie mielibyśmy dziś o czym pisać.
Ja ci podałem wiarygodne linki,oczekuję że nam również pokarzesz kiedy odkupił akcje sprzedane za 2 grosze i ile za nie zapłacił ?
Ale ktoś się przeliczył ! Sprzedał po 3 gr -33% zarobku a tu nikt nie chce sprzedac po 2. A debiuty wprowadzanych spółek na new conet tuż tuż . Ja kupiłem po 3 gr i dokupie po 2 . na pochybel preziowi
ja tam jestem innego zdania
co więcej widać, że po 2 grosze nikt już raczej nie odda a po 3 w razie czego można będzie wyjść w ciągu kilku dni więc chętnych na kupno po 3 gr powinno przybywać
Dnia 2012-03-06 o godz. 13:14 ~nowy napisał(a):
> ja tam jestem innego zdania
co więcej widać, że po 2 grosze
> nikt już raczej nie odda a po 3 w razie czego można będzie
> wyjść w ciągu kilku dni więc chętnych na kupno po 3 gr
> powinno przybywać
Ktoś próbuje szukać ofiary na 3 groszach,ustawia z rana podaż 5 milionów a później ucieka że niby akcje są warte więcej ?,takimi manewrami tylko sytuacje pogorszył,bo każdy wie że chce wzbudzić kupno za 3 grosze,by oddać to co sam dostał przed odwołaniem prognoz i komunikatem sprzedaży po 2 grosze przez prezesa.
On już wie że prezes zasypie popyt na 2 groszach również,dlatego robi te sztuczki,naturalne że on nie wysypie z 33% stratą,ale jak zrobi to prezes to wówczas podaż 3 groszy stanie się realna i ten kto się bawił zostanie w kolejce znacznie dalej do sprzedania w cenie zakupu ?
Fakt, że te zagrywki są głupie - ale jakie to ma znaczenie ?
Liczą się fundamenty i sentyment rynku.
Gdy polepszy się sytuacja BTG albo gdy zaczną być grane małe spółki - wzrost i tak będzie miał miejsce, a 5 mln akcji będzie zdmuchnięte w ciągu minuty.
Ps. Spójrz na DFP. Szykuje emisję motywacyjną ( rozda akcje za darmo ), miał stratę za cały rok - a jest grany.