Dowiedzieliśmy się dlaczego papier rośnie od 0,90 i kto go skupował ale mam wrażenie że to koniec wzrostów na tym walorze ponieważ podanie tak błyskawiczne tej informacji w moim odczuciu miało na celu pobudzeniue większego popytu a prawda jest taka że po tak pozytywnej informacji odzewu nie było żadnego kompletnie nic i na pewno nie na to liczył skupujący a jeszcze smutniejsze to że sądząc po obrotach poza nim nikt tego nie kupował. Moim zdaniem w najbliższych dniach czekają akcjonariuszy tej spółłki dotkliwe spadki powrót do złotówki albo niżej jeśli zawiedziony skupujący będzie chciał wyjść z nietrafionej inwestycji.
"...i na pewno nie na to liczył skupujący..."
na co liczy/ł to pewnie tylko on wie...
więc
o czym Ty piszesz ? jak policzysz 80 % w rekach duzego udzialowca, rade nadzorcza, plus te wczorajssze 5 proc, to ile jeszcze myslsz , ze ile zostalo w obrocie ? bo ja także mam :), czekamy na dolożenie do puli akcji zgodnie z DI, wtedy poprawi sie plynność
a
ten co wczoraj sie ujawnił jest znany w srodowisku inwestorow (przynajmniej dla mnie), a dla tych co nie znają:
Od 1997r. pracuje w KBC Securities N.V. Oddział w Polsce (do 2005 r. Inwestycyjny Dom Maklerski Kredyt Banku SA) będąc pracownikiem Punktu Obsługi Klientów, inspektorem nadzoru, kierownikiem Zespołu Nadzoru i Kontroli odpowiedzialnym za kontrolę i nadzór wewenetrzny domu maklerskiego. Aktualnie pełni funkcję proprietary trader.
W latach:
- 2004 -2010 Sekretarz Rady Nadzorczej spółki Zakłady Odzieżowe ,,BYTOM SA”
- 2006 – 2011 Sekretarz Rady Nadzorczej spółki ZPJ ,,DOLWIS SA”
- 2005 – 2006 Członek Zarządu, Członek Rady Nadzorczej spółki Łódzkie Towarzystwo Elektryczne S.A w Łodzi,
- 2008 -2009 Przewodniczący Rady Nadzorczej spółki ,,ZIARNO” Polska Wytwórnia Chleba Zdrowia i Młyn Walcowy S.A.
Od 2010r. jest Przewodniczacym Rady Nadzorczej spółki BLU Pre IPO SA (wcześniej Carbon Invest SA).
Aktywnie działa na rzecz samorządności w Polsce. W latach 2005-2010 był radnym rady Miasta Ząbki oraz jej Przewodniczącym. W trakcie pełnienia funkcji Przewodniczącego Rady Miasta nadzorował m.in. realizację pierwszej emisji obligacji komunalnych Miasta Ząbki, które uzyskały autoryzację Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie.
@strzała
Myślę, że nie zdążyłeś się zapakować i teraz porostu jest Ci najzwyczajniej żal, licząc że swoim postem spowodujesz spadek kursu akcji i będziesz mógł kupić po super taniości jak to było niedawno, uważam że się przeliczysz.
Radzę tobie nie mieć żalu tylko ustawić się w kolejkę by kupić 8FO, bo jeszcze jest tanio. Zauważyli to widzę inni inwestorzy i po stronie kupna już jest koło 60k :). Na 1.70 ustawione 36 200, a więc chyba jest większy odzew niż myślałeś, a papieru zaczyna brakować i jak popyt się nie zmniejszy to w ciągu tyg. możemy wylądowac na 3zł
Widzisz strzała, jednak popyt jest, a formuła juz 1.80.
Baton znikł :), a to oznacza tylko jedno !!! Nikt nas nie zatrzyma.
Lecimy razem z grubasem :).