• dylemat Autor: ~trefl [83.27.153.*]
    za małe obroty były, popyt słabnie, jak w pon nie szarpnie, to będzie obsuwa, ale wolna... na tych poziomach mamy równowagę, mniej więcej, i możemy się trochę pokisic i tak mamy ok 50 % od dołka, ale na powazniejsze wzrosty to chyba poczekamy do konkretnego infa, a kiedyś taka chwila powinna nasąpić
  • Re: dylemat Autor: ~Leszcz [94.231.58.*]
    Dnia 2012-02-24 o godz. 20:37 ~trefl napisał(a):
    > za małe obroty były, popyt słabnie, jak w pon nie szarpnie,
    > to będzie obsuwa, ale wolna... na tych poziomach mamy
    > równowagę, mniej więcej, i możemy się trochę pokisic i tak
    > mamy ok 50 % od dołka, ale na powazniejsze wzrosty to chyba
    > poczekamy do konkretnego infa, a kiedyś taka chwila powinna
    > nasąpić
    Dzisiaj dzwoniłem do sądu i klepneli uprawomocnienie z datą grudniową 2011 r. zobaczymy co będzie dalej
  • Re: dylemat Autor: ~kkk [46.169.35.*]
    Hahahhahah rozwaliles mnie !!! My to juz wiemy i nie dzwonilismy do sadu ....najpierw poczytaj komunikaty ze spolki jak sie nia interesujesz!!!!
  • A ja mam dylemat czy gruby zadowolony jest z podbitki. Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    A ja mam dylemat czy gruby zadowolony jest z podbitki. Czy więcej stracił niż zarobił. Jak myślicie ? Ja myślę że na razie nie jest.
  • Re: dylemat Autor: ~melchizedech [83.238.191.*]
    Ja na razie jestem spokojny.

Ostatnio (moim zdaniem) mieliśmy do czynienia ze zniesieniem trendu wzrostowego o ok 33%. (Maksymalnie ten ruch może wynosić nawet 66%)
  • Re: dylemat Autor: ~mistrzuniu [78.8.74.*]
    a jakie dla Ciebie to jest "konkretne" info i kiedy powinno sie pojawic???
  • Re: dylemat Autor: ~jisd [94.254.226.*]
    info kiedys bedzie, co nie oznacza ze bedzie dobre. i pewnie jak zwykle, jak juz sie pojawi to bedzie za pozno tak na dobre kupno jak i sprzedaz

http://w854.wrzuta.pl/plik/2hSRh1dtzFa/wazzub
  • Re: dylemat Autor: ~trefl [83.27.153.*]
    no własnie to jest dobre pytanie, na jakie info czekamy, i jak na teraz to trudno powiedzieć, mowa jest o inwestorze, który ma niby przejąć pronka (osobiście to dla mnie mało realne), jest cos dla czego pko wycofało zażalenie, czekamy na info w sprawie spółki z Sopotu, ale tak na prawde my niewiele wiemy co będzie dalej, jak na razie to co dotarło do nas to to że układ klepnięty.... i że biomase będziemy wozić z KOMI. Nie napisali czy po robocie będziemy upijać się rumem i palic drogie cygara z ekskluzywna bielizną porozrzucaną po podłodze... ech :-)
  • Re: dylemat Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Trefl:

- ŻADNEGO inwestora nie ma i nie było - wiem, że plotka powtarzana przez Zbycha i jego IP z czasem może stać się legendą, ale niestety, tylko legendą...

- dlaczego PKO odpuściło - też się nie dowiesz z żadnego infa,

- z Komi jeszcze długo żadnej masy nie będzie się wozić, o ile w ogóle coś się stamtąd wywiezie...

- a czas na majtki i cygara przyjdzie w swoim czasie.

A teraz czekacie na info o zwołaniu NWZA w sprawie dukowania kolejnych akcji dla wesołej kompanii Królików, którzy potem zapodawać Wam je będą w Wasze szeroko otwarte dzioby...

To tak dla jasności.
  • Re: dylemat Autor: ~Poczciwy chłop [83.29.225.*]
    Zbych w porownaniu z toba to super gosc, zawsze podtrzymuje na duchu dodaje otuchy i ma racje(mowil nie sprzedawac po 010 a ty namawiales w samym dolku na S- ) , a ty jestes pijawka , biednemu jeszcze wezmiesz a bogatemu dasz , i to robisz za srebrniki -(JUDASZ) nie pozdrawiam .
    Jednym zdaniem: wolisz, abym Was okłamywał (jak Zbychu), poklepywał po ramieniu, mówiąc, że nic się nie stało, że spadło (jak Zbychu) i naganiał Leszczy na papier bzdurnymi postami wyssanymi z palca, aby wtapiali tu kasę (bo Zbycho ma w tym interes, zapakowany jest po sam sufit w makulaturę z napisem PRO)...?

Jak chcesz usłyszeć dobre słowo, to idź jutro do kościoła, tam z ambony same takie padają.

A forum to nie jest kościół, tu się prawdę pisze o spółkach z GPW. Prawdę, która takich jak Ty, zapakowanych łosi, którzy nie wiedzą, gdzie wdepnęli, może zaboleć, ale z którą trzeba się kiedyś zmierzyć oko w oko.

Pozdrawiam.

chłop z mazur
  • Re: dylemat Autor: ~az [212.182.91.*]
    Co do obrotów to wcale nie są za małe, wprost przeciwnie, jak na korektę to są idealne. Ważne jest, że nie ma dużej podaży na tym poziomie cenowym. Wystarczy jednak złapanie ceny 17-18 gr a pojawi się też i większy popyt. Co do ciągłego straszenia nową emisją. Tłumaczę kolejny raz, takich dużych ilości nie da się upchnąć na giełdzie drobnym graczom, w okolicach ceny 10 gr., patrzcie na małe obroty jakie były np. przy 9 gr. Puszczenie parunastu milionów akcji przez dużego (wtedy i inni też się przyłączą do sprzedaży) spowoduje zjazd ceny w okolice 10gr., puszczenie kolejnych paręnastu milionów zjazd na 6 gr, a popyt wcale nie będzie duży na tym poziomie bo ludzie się zniechęcą do firmy. No i co wtedy zrobią z resztą milionów akcji? Będą ciągnąć sprzedaż do 1gr.? Reasumując, jeżeli króliki chcą opchnąć dziesiątki milionów akcji (objętych co najmniej po 10gr.) drobnym akcjonariuszom i to z zyskiem, muszą sami podciągnąć kurs na 30-50 gr. lub też podawać dobre informacje, inna sprawa, że te informacje mogą mieć charakter tylko pokazowy. Jeżeli nie zechcą puszczać tych akcji, wtedy może być różnie. Na centrozapie puszczali akcje ale z jakiego poziomu? W pronoxie póki co jest za niska cena aby zacząć wielką wyprzedaż akcji!!!! i króliki dobrze to wiedzą, w przeciwieństwie do Chłopa, który ciągle straszy nową emisją, a przede wszystkim tym, że nowe akcje zaleją pronoxa, który pod ich ciężarem spadnie na kilka groszy.Może kiedyś faktycznie... ale najpierw musiałby poszybować zdecydowanie na wyższe poziomy cenowe.
    Wpis niby mądry, ale, niestety, mija się z prawdą.

Na CZP zaczęli sypanie akcji od 1,10 PLN. Nominał i emisyjna wynosiły 1 PLN.

Sypali przy 1 PLN, i przy 0,80 PLN, przy 0,45 PLN też wywalali milony papieru, a dzisiaj mamy tam 0,18 PLN. I to robiła ta sama ekipa, która siedzi teraz tutaj, na PRO.

Więc wytłumacz nam proszę, dlaczego tutaj ma być inaczej, niż na CZP...??

I jeszcze jedno. Tu sypanie też się zaczęło od 1,10 PLN. 31.05.2011r. Tak dla przypomnienia.
  • Re: dylemat Autor: ~marek [83.28.35.*]
    Jesli juz poruszyłes centrozap to chyba powinienes wiedziec dlaczego była taka obsówa a jeśli nie wiesz to poczytaj jak działa GEM to ci wszystko wyjaśni.Prawda jest taka ze zarówno centrozap jak i pronox dadza w przyszłości zarobic a jak będzie sie kształtował kurs w najbliższym czasie to chyba tylko ty wiesz zresztą jestes pod każdym wątkiem i każdego uświadamiasz.Jak to mówił ksiądz z ambony cytuje "dobrze że sa jeszcze tacy na świecie co pomagaja innym bezcelowo,będą za to nagrodzenie w niebie bo niestety jest mnóstwo oszustów dla których nie liczy sie żaden człowiek ani zadne wartości moralne,dla takich miejsca w niebie nie będzie,beda potepieni i skazani na wieczny ogien."koniec cytatu
    "Prawda jest taka...." Jaka jest prawda, wie tylko Ireneusz K. A nie Ty, czy ja.

Mechanizmy poznane przez Królików we współpracy z Dżemem są obecnie ćwiczone na Pronoxie. A jak sobie zobaczysz, co miało być (i było) przedmiotem współpracy pomiędzy CZP i GEM, to zobaczysz, że tu się dzieje DOKŁADNIE to samo.

Podpowiem Ci: chodzi o DYSTYBUCJĘ PAPIERU.
  • Re: dylemat Autor: ~1234 korekta [83.7.42.*]
    malinowy król ma praktykę gem go przeszkolił 99%będzie dystrybucja papiera i to duża
  • Re: dylemat Autor: ~szakal [94.231.48.*]
    wielu porównuje Pronox do Centrozapu bo to Króla i ze było wywalanko a nikt nie zauważył od ilu do 1 PLN urosła jakos dziwnie o tym cisza....dlaczego bo to pisza flustraci którzy kupili w górnych rejonach ....
    Ale co urosło od ilu do 1 PLN?
  • Re: dylemat Autor: ~wojtek do az [164.126.164.*]
    uważam ,że bardzo trafnie to ująłeś,jestem tego samego zdania,za niski poziom by zrobić nową emisję, i wypuścić tyle papierów na giełde,podciągną kurs,zachęcą ludzi,ale do poziomów kilkudziesięciu groszy,kwestia czasu-pozdrawiam
  • Re: dylemat Autor: ~Piotr [94.75.114.*]
    A czemu mieliby robić inaczej niż na centrozapie ?
  • Re: dylemat Autor: ~mistrzuniu [78.8.75.*]
    owszem moga zrobic to samo ale nie przy obecnej cenie
  • Re: dylemat Autor: ~wstyd [178.183.154.*]
    Po raz kolejny musze stanąc w obronie Chłopa z Mazur . Na nic sie zdadzą twoje przekonywania do swojej racji . Ja tylko napisze krótko - Niech dobry Bóg zachowa wszystkich dobrych ludzi przed społkami Malinowego !!! jak jeszcze go nie znacie to sie sami przekonacie
    "Po owocach go poznacie". Znaczy się konkretnie to po malinie :)))))
  • Re: dylemat Autor: ~wstyd [178.183.154.*]
    Piotrek moze akurat wam sie poszczesci i zarobicie ! zycze Wam tego!- ale Chłop naprawde zna głownego rozgrywającego . Ja osobiscie juz dawno lecze rany po Centku . Tak w skrócie- to jest ta sama karta i ten sam gracz , tylko problem polega na tym zeby wiedziec kiedy wyjsc , Malinowy nie daje duzo czasu , tam potrzebny jest refeks- jak przy lapaniu pchów jak sie spoznisz to juz sam sobie dopowiedz
    Dzięki za dobre słowo i ostrzeżenie. Cenie sobie słowo Chłopa mimo że się pomylił i mimo że czasami głosił prognozy odmienne od tych które były mi na rękę. Parę razy tu nieźle uwiązłem więc coś na ten temat wiem jak tu jest. Ostatnio trzymam się raczej na dystans. Ale może jeszcze wejdę po 6 gr spekulacyjnie, jeśli spadnie do tej ceny, tak jak radzi Chłop :)
  • Re: dylemat Autor: ~re [83.29.225.*]
    nie zna tylko siedzie w tej bandzie okradajacej ludzi z kasy .
  • Re: dylemat Autor: ~luki [178.36.67.*]
    Po raz pierwszy wszedłem w pronka w pazdzierniku i zarobiłem ładnie jak spadł na 0,10gr jestem znowu i zarabiam jak narazie czekam na pewna kwote i wychodze na takich spółkach sie gra a nie czeka na krociowe zyski
  • Re: dylemat Autor: ~K2 [89.73.218.*]
    mało pisze - raczej czytam ale jedno co mi sie cisnie na jezyk to : Frustracja - to jest to co was charakteryzuje :):) Dla przypomnienia : " zespół przykrych emocji związanych z niemożnością realizacji potrzeby lub osiągnięcia określonego celu" .
    Sami się tutaj dołujecie zamiast mysleć, mysleć i myslec. Mozna było zarobic na Pronku??? Mozna było, tylko że wy czekacie nie wiadomo na co i słuchacie wszystkich tylko nie siebie. A jakich wy chcecie wzrostów??? 1000% ???? 10000% ??? Dla was czysty zysk 60-70 % to nie jest zysk???? Dziwne. Może chcecie spadków 0,02 , 0,01 ???? tylko dlaczego ma tak być??? po co???? w jakim celu??? gracie żeby zarabiac czy tracić????? Pamietajcie o jednym , że ten kto zarabia prawdziwe pieniądze na giełdzie nie bedzie miał czasu na ciagłe siedzenie na forum i pisanie mega debilizmów, wymyslonych w zaciszu swojego ciasnego mieszkania. :):):) tak wiec wiecej optymizmu, obserwować , wchodzic, wywalac, a nie czekac na zbawienie bo takiego nie bedzie. A dla frustratów jedna rada: jak już tak jestescie zapatrzeni w to forum to pewien ktoś kiedys i niedawno napisał tutaj o pewnym " kanale" do zabawy - i tego sie trzymac jeszcze " jakiś czas" a przykre emocje przejdą:):) pozdrawiam
  • Re: dylemat Autor: ~mistrzuniu [78.8.49.*]
    chłop kłamał, jak we wszystkim, co tu wypisuje, bo chciał podzyskać jak najwiecej siana...
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.