• Ciekawe Autor: ~Znawca [67.159.36.*]
    Portfel 1,60 - 2,00 zapełniony
    Portfel 1,20 - 1,40 zapełniony
    Portfel 1,00 - 1,20 częściwo zapełniony

Czego mogę się spodziewać ? Najprawdopodobniej pożegnamy obecnego prezesa, bo dlaczego miałby zostać ? Przeczytałem jego odpowiedzi i tak się zastanawiam.....

Średni kurs za styczeń 2012 i grudzień 2011 to 87 gr.

Emisja 12 gr poniżej, co lepsze... poniżej wartości księgowej na akcję....

Daje sporo do myślenia...

Zmiany, zmiany i jeszcze raz zmiany, coś za coś... bo spółka karmi rynek chirurgią plastyczną, kosmetologią i tak dalej, 100% przychodów jest generowanych z chirurgii, czyli prawda jest taka, ze IQ Medica nie ma pozycji lidera, a nie trzeba być geniuszem by z przychodów wyliczyć ilu klientów korzysta z usług.

Dlaczego chcą otwierać nowe lokale w innych miastach ? Co im to da ? Nic. Spółka odpowiednio wypromowana momentalnie trafiłaby na pierwsze strony tych wszystkich kolorowych gazetek dla kobiet. I nie trzeba mieć tutaj 150 lokali w całej Polsce, skoro jakiejś Szwedce chce się lecieć przez Bałtyk do Warszawy by poprawić swój wygląd, to nie wierzę by Krakus miałby problem z dojazdem do stolicy. Prezes zamiast skupiać się na działalności na promocji tak naprawdę zrobił NIC co by mogło zadziałać na korzyść klientów, spółki i dla nas akcjonariuszy ! Miast tego prezes zadziałał na niekorzyść akcjonariusza, bo tak odbieram jego działania !

Paweł Paluchowski sprzedał 16 lutego 100 tyś akcji, do kogo ? dlaczego ? kto to objął ? Nikt nie przekroczył progów ? Podoba mi się to , delikatnie mówiąc, średnio.

>>Pytajacy:
    >>Co sądzi spółka o kursie na NC. Czy odzwierciedla jej aktualną wartość?
    >>Prezes IQM:
    >>Z całą stanowczością odpowiadam , że NIE

Szkoda, że nie rozwinął swojej wypowiedzi. Mógł się bardziej postarać i napisać chociaż: przewartościowana/niedowartościowana. Sprzedawał po złotówce, więc komentarz jest zbędny....

>>Od dłuższego czasu Makro Holding poszukiwało spółki o ustabilizowanej sytuacji na >>rynku, dobrze zarządzanej i posiada ogromna bazę klientów. W ocenie Inwestora IQ >>MEDICA SA spełnia te warunki i ze względu na planowany rozwój Inwestora w >>sektorze medycznym podjął decyzję o inwestycji w naszą Spółkę.

Jest to najlepszy fragment ! Tak się zastanawiam: ogromna baza klientów - całe 166 sztuk bo tyle mogło być maksymalnie w 3 kwartałach 2011. To ja się pytam raz jeszcze: gdzie jest reszta przychodów ?

Opowieści dziwnej treści.
  • Re: Ciekawe Autor: ~Znawca [67.159.36.*]
    Pan Prezes swoimi wypowiedziami sam sobie "wbił gwóźdź do trumny", na przyszłość powinien bardziej liczyć się ze swoimi słowami i stosować wyważone sformułowania, bardziej adekwatne do aktualnej sytuacji w której będzie się znajdować spółka przez niego zarządzana.
  • Re: Ciekawe Autor: ~zez [83.23.84.*]
    @znawca już masz odpowiedź:

'Nabywcą serii A , które były w posiadaniu moim jak i również Radosława Czaplejewicza jest Makro Holding SA."

@znawca a myślisz żeby raz jeszcze iść na prokuraturę? Weź druknij ten swój post i pokaż im to, może ci uwierzą! haahahahaha

Wszystko co piszesz nie trzyma się kupy kolego, najprawdopodobniej zbierasz i dzis.
    Piszesz że zbierałeś po 2, po 1.6. po 1.4 nawet po 1.2 i nagle się budzisz i piszesz na forum że ktoś cie oszukał? Kolego, zmień lekarza, bo ten cie najprawdopodobniej oszukuje. Normalny człkowiek, ładując się w shita i chcący wyjść, robi to po cichu i ewentualnie triumfalnie to ogłasza po wyjściu. A ty zbierasz i jedcześnie "walisz kloca" w swoje gniazdo ...
  • Re: Ciekawe Autor: ~Znawca [67.159.36.*]
    Po pierwszy gdyby MH kupiło akcje od w/w to już dawno powinien pojawić się komunikat o przekroczeniu progów. Tak czy nie ?

Po drugie nie napisałem nigdzie, że kurs spółki spadnie. IQM nie jest shitem jako takim, shitem jest w obecnej sytuacji. W marcu dokładnie poznamy dokąd to zmierza. Dotychczasowe działania prezesa budziły duże wątpliwości i głównie jego tyczą moje wypowiedzi. Z IQM będę wychodzić po 3 zł.
  • Re: Ciekawe Autor: ~lutek [93.105.80.*]

''Z zawiadomienia wynika , że Pan Radosław Czaplejewicz w dniu 16 lutego 2012 r. zbył 100.000 akcji imiennych serii A uprzywilejowanych co do głosu w cenie 1,00 (jeden )
    złotych za 100.000 ( sto tysięcy) sztuk akcji.''

100 000 : 1 ,,,, ?????
    .....komuś robią miejsce przy korytku ,
    ....naprawdę ciekawie ,dzisiaj dobrałem ,pozdrawiam
  • Re: Ciekawe Autor: ~zez [89.228.23.*]
    DYSTRYBUCJA !!!
    jak tam nasz forumowy ośle o IP 89.228.23.*, kupiłes coś czy nadal żebrasz?
  • Re: Ciekawe Autor: ~lutek [93.105.80.*]
    ''Z zawiadomienia wynika, że Pan Paweł Paluchowski w dniu 14 lutego 2012 r. zbuł 100.000 sztuk akcji imiennych seri A uprzywilejowanych co do głosu w cenie 1,00 zł za 100.000 sztuk akcji.''

to samo tutaj ; 100 000 szt za 1 zł ........
  • Re: Ciekawe Autor: ~mozza [77.237.16.*]
    też dobrałem :) 1,22 - 1,25
  • Re: Ciekawe Autor: ~hahaha [176.31.108.*]
    To się ciesz.

Nie zawiadomili to ich 200 tyś głosów na WZA jest nieważne :) :) :) :)
[x]
IQMEDICA -10,81% 0,66 2012-07-04 16:13:27
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.