To jest neutralna wiadomość dla akcjonariuszy. Prawo poboru - na rynku kapitałowym - to zasada umożliwiająca co najmniej zachowanie przez dotychczasowych akcjonariuszy proporcjonalnego udziału w kapitale akcyjnym danej spółki akcyjnej po nowej emisji jej akcji.
Ważna jest cena poboru - widzę, że niektóży co mają dużo akcji już teraz obniżają cenę akcji w ten sposób obniżają cenę poboru, by na tym zarobić.
irek nie goraczkuj sie tylko mysl i obserwuj i jeszcze mysl teraz nie licz na rady tylko mysl mysl co sie dzieje i dlaczego tak jest a nie inaczej masz neta to szukaj informacji i mysl edukuj sie to jest kapitał najwiekszy WIEDZA,
Paweł staram się robić tak jak piszesz, śledzę neta, TVN CNBC, ale równiez to forum czytam, staram się słuchać bardziej doświadczonych, nie przejmuję się docinkami o leszczach, wiem, że nie jestem alfą i omegą, dlatego zadaję pytania i jestem wdzięczny wszystkim, którzy starają się na nie odpowiedzieć. Wiem, że na giełdzie trzeba być cierpliwym, ponieść stratę, uczyć się na błędach itp. Dzięki za odpowiedź i mam nadzieję, że jeszcze Barlinek da nam dużo satysfakcji. Gdybyś wiedział coś nowego co powinno posiadaczy akcji zainteresować to puść w tym wątku, z góry dzięki
pzd
is
najwieksza sztuka to czytac miedzy wierszami i wyciagac wnnioski nawet tu na forum czasem czytam rady innych ktore nie sa radami tylko slinotokiem moim zdaniem jesli odpowiesz sobie na pytanie po co jest giełda i zrozumiesz to juz bedzie sukces twoj ja uwazam ze trzeba byc ostrozny i myslec sam uwazam sie za cienkiego bolkaa i dalem sie nie raz zalatwic jak owca a raczej leszcz, tu jest zywiol inny sposob okraadania to jest moje zdanie jako o całosci giełdy oszust oszusta próbuje oszukac wciskajac papier za pieniadze prawdziwe bo tylko twoje pieniadze sa realne i te ktore komus chcesz je wyciagnac z kieszeni reszta to kombinacja podstepu przebiegłosci wiedzy i charakterow tutejszych ludzi no i wiary w swoje mozliwosci , wygrywa zawsze ten najsilniejszy podkazdym wzgledem tak cie poprowadzi ze zanim sie obejrzysz to juz jestes ubrany leszcz na lata. pazernosc tu gubi wielu nie wylaczajac mnie bo ta nutka i te ciarki i te emocje kazdy wie o co chodzi no i te porazki piekne,tylko dlaczego one tyle kosztuja hahahaah bo Wiedza KOSZTUJE najwiecej sam to wiem najlepiej hahahaha ale plywam sobie w tej wodzie razem z innymi rybkami czy to leszcz plotka czy szczupak czy CIERNIK , jasny gwint ale wywod walnolem fidel c. by sie zawstydzil pewnie jak jutro to przeczytam to sie palne w leb mlotkiem na pobódke narka nikt nie lubi byc daniem ale by mu podano
Propo dojenia, widzieliście co się wczoraj działo pod koniec sesji. Ktoś wystawił małego straszaka na na sprzedaży 25 tys szt po 1.52, a na kupnie ustawił 5 tys po 1.51. Gdy znaleźli się chętnie na sprzedaż swoich akcji po 1.51 z ukrytego wskakiwało następne zlecenie kupna 5 tys akcji po 1.51 i tak ktoś sobie zbierał