• prawa poboru Autor: ~irek [83.27.60.*]
    jaki wpływ maja prawa poboru na portfel, czy oznaczają zysk czy stratę dla portfela
  • Re: prawa poboru Autor: ~irek [83.27.60.*]
    j.w
  • Re: prawa poboru Autor: ~Agnieszka [178.43.224.*]
    To jest neutralna wiadomość dla akcjonariuszy. Prawo poboru - na rynku kapitałowym - to zasada umożliwiająca co najmniej zachowanie przez dotychczasowych akcjonariuszy proporcjonalnego udziału w kapitale akcyjnym danej spółki akcyjnej po nowej emisji jej akcji.
    Ważna jest cena poboru - widzę, że niektóży co mają dużo akcji już teraz obniżają cenę akcji w ten sposób obniżają cenę poboru, by na tym zarobić.
  • Re: prawa poboru Autor: wojtwojt [83.4.5.*]
    czasami PP dają nieźle zarobić a czasami duża wtopa na nich ale statystycznie ujmując to ruletka i częściej się traci niż zarabia na PP
  • Re: prawa poboru Autor: ~andrew [80.50.132.*]
    Ostatnie info o emisji to był tylko impuls do przeceny. Skoro o emisji wiadomo od paru miesięcy to chyba nikogo to nie zaskoczyło.
  • Re: prawa poboru Autor: ~irek [83.7.77.*]
    ktoś potrafi odpowiedzieć gdzie jest pkt oporu dla tej przeceny?
  • Re: prawa poboru Autor: ~pawel [77.190.107.*]
    irek nie goraczkuj sie tylko mysl i obserwuj i jeszcze mysl teraz nie licz na rady tylko mysl mysl co sie dzieje i dlaczego tak jest a nie inaczej masz neta to szukaj informacji i mysl edukuj sie to jest kapitał najwiekszy WIEDZA,
  • Re: prawa poboru Autor: ~irek [83.30.202.*]
    Paweł staram się robić tak jak piszesz, śledzę neta, TVN CNBC, ale równiez to forum czytam, staram się słuchać bardziej doświadczonych, nie przejmuję się docinkami o leszczach, wiem, że nie jestem alfą i omegą, dlatego zadaję pytania i jestem wdzięczny wszystkim, którzy starają się na nie odpowiedzieć. Wiem, że na giełdzie trzeba być cierpliwym, ponieść stratę, uczyć się na błędach itp. Dzięki za odpowiedź i mam nadzieję, że jeszcze Barlinek da nam dużo satysfakcji. Gdybyś wiedział coś nowego co powinno posiadaczy akcji zainteresować to puść w tym wątku, z góry dzięki
    pzd
    is
  • Re: prawa poboru Autor: ~pawel [77.190.107.*]
    najwieksza sztuka to czytac miedzy wierszami i wyciagac wnnioski nawet tu na forum czasem czytam rady innych ktore nie sa radami tylko slinotokiem moim zdaniem jesli odpowiesz sobie na pytanie po co jest giełda i zrozumiesz to juz bedzie sukces twoj ja uwazam ze trzeba byc ostrozny i myslec sam uwazam sie za cienkiego bolkaa i dalem sie nie raz zalatwic jak owca a raczej leszcz, tu jest zywiol inny sposob okraadania to jest moje zdanie jako o całosci giełdy oszust oszusta próbuje oszukac wciskajac papier za pieniadze prawdziwe bo tylko twoje pieniadze sa realne i te ktore komus chcesz je wyciagnac z kieszeni reszta to kombinacja podstepu przebiegłosci wiedzy i charakterow tutejszych ludzi no i wiary w swoje mozliwosci , wygrywa zawsze ten najsilniejszy podkazdym wzgledem tak cie poprowadzi ze zanim sie obejrzysz to juz jestes ubrany leszcz na lata. pazernosc tu gubi wielu nie wylaczajac mnie bo ta nutka i te ciarki i te emocje kazdy wie o co chodzi no i te porazki piekne,tylko dlaczego one tyle kosztuja hahahaah bo Wiedza KOSZTUJE najwiecej sam to wiem najlepiej hahahaha ale plywam sobie w tej wodzie razem z innymi rybkami czy to leszcz plotka czy szczupak czy CIERNIK , jasny gwint ale wywod walnolem fidel c. by sie zawstydzil pewnie jak jutro to przeczytam to sie palne w leb mlotkiem na pobódke narka nikt nie lubi byc daniem ale by mu podano
  • Re: prawa poboru Autor: ~ale79 [164.126.217.*]
    Propo dojenia, widzieliście co się wczoraj działo pod koniec sesji. Ktoś wystawił małego straszaka na na sprzedaży 25 tys szt po 1.52, a na kupnie ustawił 5 tys po 1.51. Gdy znaleźli się chętnie na sprzedaż swoich akcji po 1.51 z ukrytego wskakiwało następne zlecenie kupna 5 tys akcji po 1.51 i tak ktoś sobie zbierał
[x]
BARLINEK 0,00% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.