Zgadza sie, do piatku mozna bylo przyblokowac akcje.
Rozpoczyna sie politykowanie, a duza ilosc przyblokowanych akcji to mobilizacja w roznych obozach akcjonariuszy, zeby utrzymac status quo lub ewentualnie zademonstrowac swoja sile.
Jutro RN.
patrząc na to ile akcji jest na stanie obecnej RN i porozumienia akcjonariuszy rewolucji raczej nie ma się co spodziewać, bo oni mają chyba ponad 20%, pojawienie się niespodziewanie kogoś kto ma ponad 20%, żeby mógł zawalczyć o władzę mało prawdopodobne..........
a swoją drogą to w naszej Mirce punkt dotyczący członków RN na WZA pojawia się dość często....;-(, zastanawiające, że w Spółce z takimi problemami wszyscy tak się pchają do władzy.
Nic nie wiem.
Gdybym wiedzial pewnie bym nie powiedzial, to oczywiste.
Co do zmian w RN, to stawiam na zmiane jednego stanowiska.
Co do akcji na Walne, to widzimy podmioty powyzej 5%, ale nikt nie zabroni tym podmiotom miec kolejne pakiety na rachunkach kuzynow i znajomych krolika.
Uwazam, ze w niedlugim czasie moze dojsc do roznych przepychanek we wladzach spolki.
Wazne wtedy kto ile szabel bedzie mial po swojej stronie.
Tymczasem zajac wielkanocny powinien byc w tym roku bogaty:)
no ciekawe ile kto ma kuzynów i znajomych królika...? widać że Ci kuzyni nałykali się akcji 20 lutego, żeby zarejestrować się na WZA i następnego dnia połowę pakietów wyrzucili w rynek.... mam nadzieję, że spekulanci pozostaną w ff i nie będą pchać się do władz Spółki....;-( zmartwiło by mnie gdyby Zarząd został zmieniony na jakieś słupy.
a dlaczego komuś w RN miałaby się nie podobać Pani Prezes?. Chyba to dobrze, że ktoś w końcu wykazuje chęci w długoterminowej rozgrywce. Nie od dzisiaj wiadomo, że w Spółkach bez właściciela rządzi Zarząd lub RN. Tu ewidentnie pałeczkę chce przejąć Zarząd...;-)
Ci co się nałykali akcji 20 lutego mogą sobie pooglądać walne przez okno. Jako "rekord day" był przyjęty 19 lutego. tak więc akcje na walne powinny być na rachunkach (już rozliczone w d+3) najpóźniej w piątek 17lutego ., czyli transakcje aby mieć na walne musiały być zawarte najpóźniej 14 lutego.
To jest oczywiste ale Kama usiłuje tym uzasadnić duży obrót w poniedziałek 20go. Pytanie kto tak podbijał jest dosyć zasadne aczkolwiek nie ma nic wspólnego z rejestracją głosów.