• Spółka dąży do upadłości. Autor: ~M.N. [83.4.17.*]
    Wiem, każdy chce kupić jak się krew leje ale tu są za duże straty. Nieruchomości budowane z takim rozmachem nie będą miały nabywcy przez kilka lat. Jedynie małe spółki mogą utrzymać płynność mając mniejsze koszty i budując obiekty dla klientów z mniejszymi portwelami. GTC jest rozrośnięty już maxa. c/wk tu nie gra roli są firmy nawet z ujemnym. Zysk trzeba udowodnić a po raporcie wolę nie mówić jaki kolor przyjmie długa świeca.
  • Re: Spółka dąży do upadłości. Autor: ~warren [89.76.41.*]
    naganiaczu te straty o przeszacowanie wartości nieruchomośc w dół. Jak zmieni się tendencja na rynku to będą przeszacowania w górę. Ja tam mam zamiar kupować pomiędzy 7-8 zł. Ale nikogo nie namawiam. Fajnie zarobiłem ostatnio kupując od panikarzy po 8 zł a sprzedając po 10,6 zł
  • Re: Spółka dąży do upadłości. Autor: ~M.N. [83.4.17.*]
    nie jestem naganiaczem, bo kurs jakby chcieli to może i 1zł być. Natomiast też zarobiłem na tej spółce tylko wyżej k 10.40 i s po 10,9 i 11.20. Nie ryzykuje ostatnio lepsze 10-20% niż nic jak widzimy obecnie. Tendencja jeszcze będzie w dół aż do następnej zwałki wigu latem tego roku. Nie są to moje przepowiednie tylko wynika z teorii falk elliota. A zapalnikiem tego będzie pewnie Iran. Dopiero jak zobaczę konsolidację na tym papierze w okolicach których piszesz może w niego wejdę ponownie. Ale nie wcześniej niż po wakacjach. Zobacz rynek usa i s&p wszystko nabrnięte jak baranie jaja. Oni jadą na 5 fali która jest ostatnią. U nich walnięcie w doł to u nas to samo. Tylko analitycy nie wiedzą czy to będzie przed IPO Facebooka czy po nim. Każde wejście takiej wydmuszki informatyczej na rynek było klęską. A facebook wycenia się jeszcze na 75mld dolarów. Dobrze, że ich akcje w obrocie wtórnym przed wejściem na giełdę spadły już o 5%. Polacy by za tyle nie kupili ale ameryka kupi - a potem nagle wszyscy będą chcieli sprzedać. Sam wiesz jaki będzie dalszy scenariusz.
  • Re: Spółka dąży do upadłości. Autor: ~Blekota [83.9.123.*]
    Teraz oddasz po 2zł warren buhahaha
  • Re: Spółka dąży do upadłości. Autor: ~wiejski milioner [46.113.164.*]
    Nie bo łon łodda po pińdzisont groszy a my se pokupujemy mieszkania po złotófce... a co tam mieszkania cały byjurowiec sobie kupimy za dyszke. Co ne blekota
    Nie wiem czy mieliście czytanie ze zrozumieniem, miałem akcje ale sprzedałem z małym zyskiem. Teraz dążymy na nowe minima. WIG20 się osuwa aż miło. Oczywiście kto ma kase tez za jakiś czas zarobi sporo ale nie prędko. Nie wiem jak będzie po działaniu EBC, bo jeśli tak zareagowaliśmy na Grecję spadkami to po dodruku? Jeszcze gorzej? Czyżby ludzie opamiętali się że te działania nie prowadzą do niczego?

Swoją drogą wig20 to najgorsza inwestycja w tym roku, spółki z swig80 robią furorę. Teraz znowu pojawia się okazja bo rynek się osuwa.
  • Re: Spółka dąży do upadłości. Autor: ~do M.N. [89.76.41.*]
    Czy to nie ty dziś pisałeś że z rana kupiłes sporo Resbudu ?
    Nie to nie ja.
[x]
GTC 0,25% 4,03 2025-09-24 16:27:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.