Niestety taka jest prawda, podczas gdy inne małe spółki wzrosły po 50 do 100% np. Atrem, Hydrobudowa, Trakcja itd. Ambra ledwo podskoczyła 30% od dołka i zaraz pewnie odda 2/3 z tego wzrostu. Ja mam dość tej spółki i powoli wychodzę, niestety ze stratą, sory że trochę zaniżę wam kurs ale cóż zdrowie jest dla mnie ważniejsze bo ta szmata mnie psychicznie wykańcza. Żegnam
ostatni raport spowodował lekką korektę i póki co nie zanosi się na wzrost patrząc po obrotach. Ja tam jednak jestem optymistą patrząc po transakcjach osób powiązanych ze spółką, nikt nie kupuje 60k wiedząc.ze spadnie, poza tym ostatnio dwa lata z rzędu była dywidenda więc może i w tym roku będzie na ewentualne otarcie łez hehe
No po dzisiejszym dniu faktycznie widać że nic się z Ambra nie dzieje. A wyniki może i ciut gorsze ale porównywalne z zeszłorocznymi więc dywidenda pewnie będzie:D
Nie rozumiem tych wszystkich negatywnych komentarzy na temat Ambry. Spółka z kwartału na kwartał poprawia swoje wyniki, IV kwartał był rewelacyjny, ponadto jest niedowartościowana (Cena/wartość księgowa : 0,77). Technicznie wszystko ustawia się za kupnem akcji, jedyne co mnie martwi to mizerny wolumen. Kurs przebił w piątek silny opór w postaci średniej kroczącej 200 dniowej na poziomie 6,64zł. Średnia krocząca 50 dniowa jest rosnaca, co daje znać nam o rosnącej tendencji kursu. Dodatkowo w czwartek kurs przebił linie trendu spadkowego dlugoterminowego i wszedł od pewnego czasu w krótkoterminowy kurs rosnacy. Najbliższe opory to kurs 6,96 i 7,53zł.Wskaźniki ROC, STS i MACD równiez przemawiają za kupnem. Moim zdaniem wygląda to dość dobrze