• Moja inwestycja.... Autor: ~Chytry [79.191.136.*]
    Tak dennego zachowania się kursu papieru nie spodziewałem się.Wiadomo poszła ogólna fala kryzysu spadało wszystko jak leci ,dobra spółka,gorsza spółka ,rozumiem nie mam pretensji do nikogo.Ale tego obecnego zachowania nie uznaję za umacnianie się pozycji czy wizerunku spółki,głównego udziałowca i całokształtu.Tym bardziej,że wprowadzono nową nazwę spółki.Superreklamą to bym tego nie nazwał .Jeśli ktoś nie broni swojego to widać mu nie zależy.Ewidentna niewiadoma,nabijanie się z posiadaczy małych pakietów i ich zainwestowanych pieniędzy.Piszę z myślą o drobnych,którzy w dobrej wierze patrząc na osiągnięcia głównego posiadacza zaufali strategii zarabiania i zainwestowali wcześniej.... to boli.Pisze o takich jak ja,którzy nie grają na spadki i wzrosty ale o inwestorach na dłużej.Co teraz mają z tego........smutna prawda.
  • Re: Moja inwestycja.... Autor: ~darek [80.245.186.*]
    SAM NAPISAŁEŚ,ZE NA DLUZEJ.DAJ PANU SOŁOWOWI TROCHE CZASU.PAMIETEJ W KWIETNIU 2011 ROKU SPOLKA BYLA 10-12 ZL TAKZE MA DO CZEGO WRACAC JAK BEDA WYNIKI OCZYWISCIE.TERAZ TYLKO TRZEBA CZEKAC ALE CIERPLIWIE.DAJ SPOLCE CZAS DO KWIETNIA -MOJE OSOBISTE ZDANIE 6-7 ZŁ

POZDRAWIAM
  • Re: Moja inwestycja.... Autor: kch_ [75.184.99.*]
    co ty za farmazony opowiadasz??? ja wszedlem z 3,9 siedze cicho i patrze jak rosnie... teraz jest korekta...potem bedzie roslo dalej... chyba ze dla ciebie dlugi termin to wiecej niz 2 dni.... zal.pl
  • Re: Moja inwestycja.... Autor: ~chytry [46.204.55.*]
    wiadomość do ,,kch,,Nie dla takich jak ty jest ten tekst.Ty oczywiście jesteś najmądrzejszy i pewnie liczysz na to,że będziesz rekinem giełdowym.Bywaj zdrów.Otóż tu są też ludzie i to uczcziwi,którzy zaufali komuś a na codzień ciężko pracują.Pozdrawiam.
  • Re: chytry Autor: ~lidl [93.94.186.*]
    NA GPW gra się pieniędzmi tzw"nie potrzebnymi" podstawowa zasada.
    Po drugie trzeba bylo dac pieniazki funduszowi.

pozdrawiam

ROVESE MAJ 2012 7 ZŁ
  • Re: chytry Autor: ~chytry [188.147.207.*]
    ..tak drogi kolego,wszystko się zgadza tylko chodzi mi wyłącznie o uczciwe podejście do ludzi.Obyś miał rację z tym 7 zł na maj ale ja i tak zainwestowałem dużo wcześniej przy cenie powyżej 12 zł.Pozdrawiam.
  • Re: chytry Autor: kch_ [75.184.99.*]
    to po co sie pakujesz czlowieku na gielde... ze mnie zadna gruba ryba... ale przecztalem pare ksiazek o inwestowaniu i wiem ze ty nie przeczytales nawet wstepow do tych ksiazek bo:

wszedzie pisza dywersyfikuj (10 spolek w portfelu i masz spokoj)

tnij strate (czyli stop na powidzmy -15-20% i masz spokoj jak sie pomyliles) albo usredniaj... ale wtedy nie inwestuj wszystkiego na raz...

nie podchodz emocjonalnie do gieldy... jak tracisz to nie jest niczyja wina tylko twoja-zle wybrales... sprzedaj...albo jesli analiza fundamentalna mowi ze spolka jest ok... a kurs niski... trzymaj....

to zadna wiedza rekina finansowego... to sobie przeczytasz na kazdym blogu o inwestowaniu....

wiec stary twoje komenty sa zalosne... (szczegolnie mowienie ze spolka jest hujowa kiedy wlasnie ruszyla jka z kopyta--- i ja sie z kolega innym zgdadzam cel srednioterminowy 7....chyba ze sie strefa euro wywroci...)

to
  • Re: chytry Autor: ~no-name [87.204.238.*]
    Dla wielu kurs średnioterminowy = 7zł i tak nic nie da ...
    Jak się kupiło tanio to łatwo jest powiedzieć: "tnij straty, trzymaj, nie kupuj, nie podchodź emocjonalnie"
    Znam ludzi, którzy do giełdy podchodzą emocjonalnie bo starają się coś zarobić w porównaniu do tego co oferują lokaty (a lokaty nie oferują nic). A jeżeli zainwestowali ciężko zarobione i zaoszczędzone pieniądze to strata nawet 100zł ich dołuje i liczą na odbicie.
    I nie patrzą, że straty to już 15-20%, ale patrzą, że a nóż to już koniec strat i wszystko pójdzie do góry.
    A spółka ostatnio zachowuje się tragicznie. Giełda do góry Rovese w dół, giełda w dół Rovese w dół. Coś tam odbiła i stoi. I co z tego że w poniedziałek się widzi +4% jak w piątek było -5% ...
    Trzeba albo cierpliwie czekać, albo wyciągnąć co zostało i inwestować gdzie indziej.
  • Re: chytry Autor: ~chytry [79.191.133.*]
    wiadomość do,, kch,,.Nigdy i nigdzie nie pisałem,że spółka jest zła.Wręcz przeciwnie myślę nadal,że spółka jest bardzo dobra i w dobrych rękach ale to zachowanie właśnie mnie martwi obserwując co się wyrabia z kursem.Niby wszystko jest ok a o co tu chodzi ????Już dawno kurs powinien wrócić do poziomu z przed załamania na giełdzie.To mnie martwi...kolego.A uśredniać możesz ty jak masz za co.Ja niestety potraktowałem zakup jako inwestycję a nie grę ...
  • Re: chytry Autor: kch_ [75.184.99.*]
    spoko a ja nie napisalem ze ty napisales ze spolka jest zla....

"Wręcz przeciwnie myślę nadal,że spółka jest bardzo dobra i w dobrych rękach" - pieknie to trzymaj!!!! Jesli masz racje pojdzie do gory... ale nie zapominaj ze to klienci kafelkow i wyrobow ceramicznych beda mieli ostateczny glos czy produkt spoki jest dobry czy nie....

"martwi obserwując co się wyrabia z kursem" - 1. Kurs pieknie rosnie od miesiaca-oby tak dalej 2. To wiekszosc dcyduje o tym co sie z nim dzieje... jak wiekszosc sprzedaje to kurs spada jak wiekszosc uwaza ze bedzie roslo rosnie.... teraz rosnie....

"Już dawno kurs powinien wrócić do poziomu z przed załamania na giełdzie" - blad... to tylko twoja opinia.... nic nie powinien... wroci jak tak uzna wiekszosc.... Ty jestes ze swoja opinia osamotniony....(obys mial racje)

"Ja niestety potraktowałem zakup jako inwestycję a nie grę" - wlasnie na odwrot... nie dywersyfikujac portfela i ladujac cala kase w co jak co ale spolke w sumie nie olbrzymia... zalezna od rynku mieszkan i budowlanki (bez 100% pewnego cash flowu)... zagrales jak w kasynie... wszystko na czerwone albo czarne.... radze poczytac o inwestowaniu!

Stary ja CI zle nie zycze, wrecz przeciwnie... bo siedze teraz w tym samym miejscu co ty.... ale Ciebie zjadaja emocje...poczytaj, wyluzuj i co najwazniejsze wyciagnij wnioski!!!

• Re: Moja inwestycja.... Autor: ~tak [83.22.162.*]
    teraz będzie dużo więcej papieru więc o 10 zeta to szybko nie usłyszysz
[x]
ROVESE -2,15% 2,00 2016-08-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.