• Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~jezet [82.160.133.*]
    Panowie i Panie, nie chcę straszyć ale dziś po sesji powstała nam świeca "Nagrobek Doji" a to wiadomo co oznacza, porażka. Dla tego nie ma chyba innego wyjścia jak wywalić wszystko z rana PKC. No papier niestety zawiódł, szkoda ale taka jest giełda, no cóż lepiej nie zwlekać, i przeboleć tę drobną stratę, niż stracić majątek.

Powyższe przemyślenia są moimi osobistymi spostrzeżeniami i w myśl prawa nie mogą być traktowane jako rekomendacja rynkowa.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~tadek1979 [194.114.62.*]
    Dnia 2012-02-07 o godz. 21:18 ~jezet napisał(a):
    > Panowie i Panie, nie chcę straszyć ale dziś po sesji
    > powstała nam świeca "Nagrobek Doji" a to
    > wiadomo co oznacza, porażka. Dla tego nie ma chyba innego
    > wyjścia jak wywalić wszystko z rana PKC. No papier niestety
    > zawiódł, szkoda ale taka jest giełda, no cóż lepiej nie
    > zwlekać, i przeboleć tę drobną stratę, niż stracić majątek.
    >
    Powyższe przemyślenia są moimi osobistymi spostrzeżeniami
    > i w myśl prawa nie mogą być traktowane jako rekomendacja
    > rynkowa.

Następny ..... brak słów!!!!!
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~haro [89.68.34.*]
    jezet,czego sie gosciu nażarłeś?
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~Tadek1979 [194.114.62.*]
    Dnia 2012-02-07 o godz. 22:14 ~tadek1979 napisał(a):
    > Dnia 2012-02-07 o godz. 21:18 ~jezet napisał(a):
    >
    > Panowie i Panie, nie chcę straszyć ale dziś po sesji
    > > powstała nam świeca "Nagrobek
    > Doji" a to
    > wiadomo co oznacza,
    > porażka. Dla tego nie ma chyba innego
    > wyjścia jak
    > wywalić wszystko z rana PKC. No papier niestety
    >
    > zawiódł, szkoda ale taka jest giełda, no cóż lepiej nie
    > > zwlekać, i przeboleć tę drobną stratę, niż stracić
    > majątek.
    >
    Powyższe przemyślenia są moimi
    > osobistymi spostrzeżeniami
    > i w myśl prawa nie mogą
    > być traktowane jako rekomendacja
    > rynkowa.

Nagrobek Doji Ta formacja wystepuje w silnym tredzie wyrostowym Swieca tworzy sie na szczycie tego trendu takze nie siej Fermetu!!!!!!!!! Ale z ciebie technik
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~sadownik 30ha [46.134.180.*]
    ja się na tych orientalnych waszych znaczkach nie znam, ale pogrzebałem trochę w historii... i tak sobie lookłem na wykres i podobne nagrobki występowały:

28.01.2010
    13.05.2010
    14.05.2010
    15.05.2010
    23.05.2010

ostatni raz 15.09.2011... w tym ostatnim wypadku kurs faktycznie spadł ok. 10% by następnie wskoczyć na poziom 0,75 PLN

ciekawostką jest na pewno cmentarzyk doji z maja 2010 dzień po dniu... pamiętam ten czas... nie miałem innego wyjścia, zaraz jak tylko zauważyłem postanowiłem wywalić wszystko z rana PKC, ale, że sobie pomyślałem: "skoro japończyki myślą powoli to ja tyż będe jak japończyk" i zanim dojrzałem do decyzji był sierpień...

pogrzebałem też trochę w tych różniastych opisach i natrafiłem na coś takiego:

'Formacja odwrócenia lub kontynuacji trendu, pojawiająca się zarówno w trendzie wzrostowym, jak i spadkowym. W trendzie spadkowym nagrobek pokazuje chęć kontynuacji spadków, zaś w trendzie wzrostowym formacja występuje zazwyczaj na szczytach i każe przygotować się na spadki. Kształt świecy pokazuje walkę między podażą a popytem. Cena otwarcia jest na tym samym poziomie co cena zamknięcia (lub jest do niego bardzo zbliżona). To powoduje, że korpus ma kształt poziomej kreski. W trakcie tworzenia świecy cena porusza się w górę, ale powraca do poziomu startowego. Tak powstaje długi cień górny. Sygnał jest tym bardziej, istotny im silniejszy jest trend. Czasem fałszywy sygnał doji powoduje przyspieszenie trendu."

japończyki jako naród rozważny, pewnie by sie przyglądnęły... a tu tak... hymmm... ale skoro nie ma innego... to wywalaj... :-)
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~sadownik 30ha [87.96.11.*]
    Tadek1979 ma rację ... najczęściej spotykana na szczycie... dlatego może być mowa o fałszywym nagrobku doji...
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~marta79 [93.154.137.*]
    Przez przypadek natknęłam się u was wczoraj na gościa jezeta, jedna rada nie słuchajcie go, to jest antywskaźnik naganiacz, i jeżeli on tu coś robi to będziecie mieli ale raczej ruch w górę. Popytajcie o nim na Miraculum, tam też tak ostatnio mówił, przed wybiciem.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~marre [85.238.222.*]
    :D
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~mrlosiek [77.255.99.*]
    widze, że niektórzy już stawiają nagrobki spółce ;)
    przydaloby się zatem kilka ładnych zniczów na nim postawić ;)

pozdr
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~jezet [93.154.218.*]
    Zniczy? No litości buhahaha lol!!! chyba że czerwonych, hahaha, a jakie niby podstawy, co to w ogóle za spółka? bank czy ubojnia? hahah
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~jezet [93.154.218.*]
    Zniczy? No litości buhahaha lol!!! chyba że czerwonych, hahaha, a jakie niby podstawy, co to w ogóle za spółka? bank czy ubojnia?
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~marre [85.238.222.*]
    jezet... oddaj jak cos masz i nie marudz :D tyle pieknych spolek na GPW a ty sie tej przyczepiles... no chyba ze jestes antywskaznik :D to siedz tu sobie na forum tylko bron Boze nie kupuj
    Nie rozumiem, z każdego forum mnie wyganiają, a ja chcę tylko ludziom uzmysłowić żeby się w bagno nie pakować, przecież to widać że to nie na poważnie.
    Oczywiście, widać że te wzrosty nie na poważnie, bo nie ma podstaw po prostu, o a tu kolejny się wpakował. Ale to dobrze dla was, że są jeszcze tacy. Bo możecie teraz oddać już z dobrym zyskiem, i można powiedzieć że się jest kozakiem. Oddawać jak ktoś chce ten druk jeszcze łykać, bo jutro może być za późno.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~info FF [79.186.226.*]
    Podkarpacki Bank Spółdzielczy chce skupić w wezwaniu 2.613.000 akcji, czyli 5 proc. głosów na walnym zgromadzeniu PBS Finanse po cenie 1,45 zł za sztukę - poinformował Amerbrokers, pośredniczący w wezwaniu. ZAPISY JUŻ OD 18.02.2012

• Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~juzor [89.228.130.*]
    daj linka do tego info albo nie pisz głupot.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~info FF [79.186.200.*]
    Proszę oto i info :
    http://www.money.pl/gielda/wiadomosci/artykul/pbs;chce;skupic;w;wezwaniu;5;proc;pbs;finanse,157,0,763037.html
    Ale to już było, i nie wróci więcej, - ludzie o czym wy marzycie? Kto dziś sprzedał ma żywą kasę, ci co jutro sprzedadzą też może będą mieć zysk, może jeszcze z rana się utrzyma, a reszta? aż strach się bać.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~XXX [77.245.244.*]
    Do jezet jestem ciekaw czy z rana wywaliłeś pkc jak radziłeś wszystkim w nagłówku ??? jeżeli tak to spadaj z tego forum. i przenieś się na jakąś inom perełkę i nie truj tutaj powietrza.
  • Re: Nagrobek Doji - to już koniec, od rana wywalać PKC Autor: ~juzor [89.228.130.*]
    tak myslalem ze info jest z tamtego roku
[x]
PBSFINANSE 3,45% 0,75 2025-12-12 15:00:00
2025-12-09
Obwieszczenie o przetargu
2025-12-04
Sprzedaż nieruchomości
2025-11-28
Wyniki finansowe Q 3/2025
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe