• Zarząd nabrał wody w usta...? Autor: ~stan66 [178.37.89.*]
    Coś nam Zarząd zamikł. Nawet Pan Przemek, który swego czasu dzielnie udzielał się na tym forum ( mam nadzieję, że nie tylko ze względu na fakt, iż dołączył do grona akcjonariuszy, nabywając - niestety w niezbyt szczęśliwym dla kursu momencie - akcje spółki ) też jakby odpuścił. Pani Prezes z kolei w sąsiednim - utworzonym przez siebie wątku - apelowała, cyt.: "Panowie, przytoczyłam czyny a byłoby miło gdybyście kurs trochę poprawili". No więc Szanowna Pani Prezes, "Panowie" ( a może i Panie ) kurs trochę poprawili, tak że powinno się Pani na duchu też milej zrobić. Nam akcjonariuszom natomiast, byłoby miło, gdyby spółka uchyliła rąbka tajemnicy i w sposób klarowny przedstawiła informacje na temat projektów inwestycyjnych, w jakie w ostatnim czasie zaangażowała środki, zwłaszcza te pochodzące z dotacji w wys. ponad 8 mln PLN dla spółki zależnej Microbiolab ( 30 strat-upów internetowych - to trochę lakoniczna informacja ). Chcielibyśmy też dowiedzieć się, jakie plany rozwoju spółka przewiduje dla swoich spółek zależnych Microbiolab i Green Assets Inwestycje, w szczególności chodzi tu o ewentualne terminy ich upublicznenia i wprowadzenia na new connect ( czy terminy ich debiutów w II-III kwartale br. są realne? ). Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, iż nie wszystkie wspomniane wyżej informacje kwalifikują się do przekazywania akcjonariuszom poprzez forum bankiera, więc może mogłyby się znależć z najbliższym raporcie kwartalnym? Byłoby nam - jak już wspomniałem - "miło".
    Pozdrawiam.
  • Re: Zarząd nabrał wody w usta...? Autor: ~Carkosik [164.126.178.*]
    dla mnie ta spółka to ewenement, zarząd sobie pisze na forum i nagania na akcje oficjalnie.
    Niestety to tylko pokazuje brak profesjonalizmu co przekłada się na wyniki.
    Kupno takich ilości akcji przez zarząd oznacza, że albo Ci ludzie nie mają pieniędzy,
    albo to jakaś pośrednia forma naganiania bo jak wiemy obowiązek taki istnieje dopiero powyżej kwoty 5 tys. euro.

Z drugiej strony to może oznaczać, że zarząd sam nie wierzy w te spółkę

A takie informacje jak poniżej to już dla mnie katastrofa, kupno akcji za 4 tys. zł
    przez wice prezesa po 1.44 zł, pewnie jak już zbył te akcje to nie informował bo jednak poniżej 5 tys euro i lipa aby pokazywać stratę.

"Zarząd EFICOM S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 18 lipca 2011 roku otrzymał zawiadomienia od pana Przemysława Fuksa, w trybie art. 160 ust. 1 ustawy z dnia z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, że dokonał on zakupu 3 000 akcji zwykłych na okaziciela serii B Spółki EFICOM S.A.

Cena za akcję, po której został dokonany zakupu wyniosła średnio 1,44 zł za akcję a wolumen transakcji wyniósł 3 000. Nabycie akcji nastąpiło na rynku NewConnect, za pośrednictwem Domu Maklerskiego Millennium, a łączna wartość transakcji wyniosła ok. 4 320,00 złotych.

Obecnie pan Przemysław Fuks posiada 6 000 akcji zwykłych na okaziciela serii B Spółki EFICOM S.A., co stanowi 0,14 % udziału w kapitale zakładowym. "

Drogi Zarządzie, w taki sposób, poprzez takie działania ciężko będzie zachęcić inwestorów do inwestowania w tę spółkę co już było widać delikatną obsuwą.

[x]
EFICOM -10,53% 0,17 2016-05-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.