• Ruszamy Autor: ~andrzej [83.5.115.*]
    Gra na spadek się kończy.Dzień coraz dłuższy.Pakować się bo odjeżdżamy.
  • Re: Ruszamy Autor: ~bernie [89.231.109.*]
    Dnia 2012-02-07 o godz. 18:11 ~andrzej napisał(a):
    > odjeżdżamy.

W DÓŁ,niedługo wyniki i znowu megastraty...:)))))
  • Re: Ruszamy Autor: ~andrzej [83.5.102.*]
    Już tak tanio nie będzie ))). Wyniki były słabe .Cena akcji je zdyskontowała.Jest nadzieja ze będzie lepiej.SŁOŃCA na niebie coraz więcej.

• Re: Baaazaaaa.....???? Autor: ~corpse [95.40.201.*]
    Tak mi się wydaje,że mamy z tym do czynienia.
  • Re: Ruszamy Autor: ~lol [83.8.69.*]
    uwaliło jak zawsze, a była szansa wyjścia górą. Wyszło dołem, więc znowu konsolidacja
  • Re: Ruszamy Autor: ~czarna [77.114.43.*]
    ktoś się szykował do wyjścia od paru dni.Wszczególności było to widać wczoraj przed otwarciem kiedy to sondował ceny.Zdecydowal się i uwalił kurs 8 tys. akcji
  • Re: Ruszamy Autor: ~lol2 [83.23.249.*]
    te zabawy na tko, to kto inny.
    A sądząc po wywalaniu to, albo z resztek wychodzi poprzednia ekipa, albo co jakiś czas puszczają nerwy poszczególnym leszczykom.

"Różnego rodzaje śmiecie fruwały wysoko po parkiecie,ale przecież należy brać pod uwagę cena/warości ks. a ta wynosi 0,07 dla photona .Jak na ten czas jeszcze nie jest nic straconego .MACD jak do tej pory nie pikował ostro w dól tylko zachowywał się spokojnie"

C/wk to 0/4 - więc bez fajerwerków, biorąc pod uwagę problemy spółki - pytanie czy przejściowe...
  • Re: lol2 Autor: ~czarna [77.115.194.*]
    Z całym szacunkiem dla Kogoś kto nie bal się wejść przy 5.2 w petrola rok temu :).

Wybrane z raportu skonsolidowanego za 2011:

-kapitał własny 473 665 000 /
    -kapitał zakładowy 23 000 000 =
    - 20,59 wartość księgowa na akcję (PLN)
    -obecna cena tj. 1.45 / 20,59 daje nam 0,07 C/WK

Pominęłam inne "atrakcje" w raporcie
    o pozostałych przekazywanych drogą pantoflową nic nie wiem
    No i oczywiście bez fajerwerków

http://gielda.onet.pl/photon,18648,301,6,7285,profile-spolka-raporty-skonsolidowane?categoryId=y
  • Re: lol2 Autor: ~lol2 [83.23.58.*]
    co za bzdura!

http://www.newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=27828&id_tr=1

onet podał kapitał własny w koronach czeskich, a nie w złotówkach. Stąd też tak znacząca róznica. Tak to jest gdy się samemu nie czyta raportów, a sięga po opracowania cudze.
    Także radzę zajrzeć pod wymieniony przeze mnie link z oficjalnym, przetłumaczonym raportem spółki, a następnie palnąć face palm z powodu MEGA DYSKREDYTUJĄCEGO BŁĘDU JAKI SIĘ POPEŁNIŁO!

A swoją drogą o co chodzi z tym OIL? BO nie miałem tej spółki co najmniej 2 albo 3 lata.
  • czarna, ale nie wal tak Autor: ~rozowy [83.21.83.*]
    tymi akcjami, tragedii nie ma. Spółka jest tylko 5 x droższa niż ci się zdawało ....
  • Re: czarna, ale nie wal tak Autor: ~czarna [95.41.25.*]
    spoko rozowy mi rura nie mięknie :).Kupiłam tę spóleczkę jeszcze z jednego powodu.Kurs jest bliski przebicia linii oporu
    pozdr
  • Re: czarna, ale nie wal tak Autor: ~pinkTiger [83.8.81.*]
    a także wsparcia... na 1,39, a później już 1,35 oraz 1,30 i przepaść...

Także uważaj
  • Re: czarna, ale nie wal tak Autor: ~czarna [77.114.226.*]
    ... przepaść ...ale dzisiaj będzie decydująca sesja.Oscylator RSI tworzy ładną linię po dołkach.Jeżeli to padnie to witajcie grosiki ....Więc dzisiejsza sesja MUSI zakończyć się na plusie 1.42 -1.47
  • Re: czarna, ale nie wal tak Autor: ~ojejkuRatunku [46.134.156.*]
    musi to na rusi, czyli co dalej czarna?
  • Re: czarna, ale nie wal tak Autor: ~czarna [95.40.52.*]
    No i o co chodzi ?RSI dygnął do góry w przeciwieństwie do twojego zwierzęcia ...Giełda to nie zabawa dla chłopców....
  • Re: czarna, ale Autor: ~retyKotlety [83.23.102.*]
    coś kiepsko się starasz, bo kurs oklapł jak moje zwierzęcie... wszystko w Twoich rękach
  • Re: retyKotlety Autor: ~czarna [77.114.138.*]
    może dlatego zwierzę oklapło ,że ma stresa wynikającego z niekorzystnych warunków życiowych lub trwałej sytuacji będącej jego źródłem (PHOTON), w której rozwiązanie problemu nie jest możliwe.nie będę dociekała źródła problemu.
    jeżeli pomogłam w diagnozie to cała przyjemność po mojej stronie
    co nas nie zabije to nas wzmocni.
  • Re: retyKotlety Autor: ~czarnaRatujSie [83.23.57.*]
    nie dość, że nie znasz się na analizie sprawozdań (Photon - to potencjalny bankrut. Wystarczy spojrzeć na ujemne przepływy pieniężne z działalności operacyjnej, jak i inwestycyjnej. Przy dodatnich przepływach z działalności finansowej - kolejne kredyty. Wskaźnik zadłużenia to mniej więcej 80% kapitałów obcych, względem kapitału własnego. Rosnące koszty kredytowe, przy braku wypracowywania gotówki na spłatę tychże, grozi istotnymi trudnościami. Stąd też próba wyprzedawania majątku w celu zdobycia gotówki, taka próba restrukturyzacji - elektrownie Słowackie).
    Technicznie kurs jest w d... Próby przebijania trendu spadkowego, który wypada coraz niżej kończą się niepowodzeniem. Cena akcji znajduje się w obrębie historycznego minimum, a biorąc pod uwagę sytuację na szerokim oraz w samej spółce, grozi przełamaniem ostatnich minimów i szukaniem jeszcze niżej.
    Także czarna, wybacz te wcześniejsze żarty, ale sytuacja na spółce którą zakupiłaś myśląc, że ma C/WK 0,07 (obecnie 0,39) nie jest szczególnie korzystna.
    Są jednak nadzieje (nikłe):
    - w sprzedaży elektrowni Słowackich
    - uznaniu za niekonstytucyjny podatku nałożonego przez rząd czeski (26%)
    - zamordyzm europejski w sprawie paktów klimatycznych i kolejnych dopłat do w sumie nierentownego biznesu energii solarnej.

Oczywiście o tym wszystkim wiedziałaś i się tylko droczysz.

Stąd też serdecznie pozdrawiam.
  • Re: retyKotlety Autor: ~czarna [95.41.131.*]
    No tak wyszło szydło z worka....czarana okazała się blondynką.Widziałam te wszystkie minusiki przy wynikach z dzialalności operacyjnej, jak i inwestycyjnej ...
    Zainwestowałam niewielkie pieniądze wiedząc ,że NC to odmiana rosyjskiej ruletki - gdzie w bebenku zamiast jednej kuli jest ich pięć i jedna komora pusta ...
    Czytałam również forum StockWatch.pl
    Dzięki za radę
    Również serdecznie pozdrawiam
  • Re: Ruszamy Autor: ~realista [87.205.199.*]
    To nie ma sensu-tu będzie zjazd na grosze jak wszędzie. Ratować resztki kapitałłu !!!!
  • Re: Ruszamy Autor: ~czarna [77.115.30.*]
    Różnego rodzaje śmiecie fruwały wysoko po parkiecie,ale przecież należy brać pod uwagę cena/warości ks. a ta wynosi 0,07 dla photona .Jak na ten czas jeszcze nie jest nic straconego .MACD jak do tej pory nie pikował ostro w dól tylko zachowywał się spokojnie
  • Re: Ruszamy Autor: ~had [137.204.30.*]
    Kurs jest na krawędzi, ale trzeba przyznać, że notowanie po 1,38 od kilku dni jest bronione. Jak skończą się środki broniącym to możemy polecieć dużo niżej.
  • Re: Ruszamy Autor: ~czarna [46.76.108.*]
    kurs został już dawno obrany.od tygodnia notowania są pod linią wspacia II rzędu tj. poniżej 1.42.dwoje sprzedających po 1.38 też nic dobrego wróży
  • Re: Ruszamy Autor: ~andrzej [83.5.115.*]
    Będą wyniki to kurs poszybuje .Wszystko zależy od pogody. Niepokojące jest to dlaczego nie przenoszą spółki na główny parkiet.Proszę zabrać głos w tym temacie.Jeżeli ktoś ma jakieś wiadomości.
  • Re: Ruszamy Autor: ~czarna [95.41.91.*]
    Na główny parkiet przenoszą spółki wykazujące się pozytywnymi wynikami ( nie mylić ze stratami ) i nie mające nic wspólnego z PEWNĄ kreatywnością.............................30.03.2012 było NWZA gdzie moją uwagę zwrócił punkt 3 porządku obrad - szczególy w komunikatach spółki
    Zaglądam tu już tylko z ciekawości.Zadziwia mnie chociaż nie powinno brak na wczorajszej sesji obrony kursu ,gdzie o godz 15.14 10 sztuk akcji po 1.34 ustanowło kurs.

• Re: Ruszamy Autor: ~misiek 52 [195.60.64.*]
    To czemu nie kupiłeś/kupiłaś 1 szt akcji po 1.38 PLN. Czy wtedy nie byłoby powodu do zastanowienia ?
    Widać wyraźnie od dłuższego czasu, że komuś zależy aby kurs nie przełamał linii oporu, a tym samym nie dał jakiegokolwiek sygnału do zakupu.

Co do wczorajszego NWZA - jasne jest że nic się nie może wydarzyć bez decyzji dwóch Prezesów. Jeśli ktoś nie akceptuje takiej sytuacji, nie powinien się ta spółką interesować. Mnie bardziej interesuje kto i po chciał przeforsować coś na własną rękę. Chyba że to był teatr.

Generalnie widzę duże perspektywy dla tej branży oraz dla samej Spółki. Tyle że timing wejścia w ten interes był spóźniony co zmusiło ich do bardzo ryzykownych zachowań. A nie wszystko poszło tak jak miało być. Czyli kluczem jest reakcja i zachowanie Prezesów/Właścicieli. Jeżeli wciąż to kontrolują - będzie dobrze.

Na koniec opiszę bardzo prostą metodę w klimacie polskim wykorzystania fotowoltaiki w aktualnym stanie prawnym (czyli fatalnym). Pod warunkiem że na wejściu ma się trochę pieniędzy do zainwestowania:

Budujemy dom zorientowany na południową stronę z całą połacią dachową w panelach pv. Podłączamy się do sieci zrzucając nadwyżki z naszej produkcji w lecie uzyskując za 1 kWh około 0,18 PLN + prawo do sprzedaży certyfikatów. Razem powinno to dawać cenę za jedną kWh podobną do tej, jaką musimy zapłacić zużywając w domu prąd (około 0,58 PLN/kWh).
    Wyposażamy instalacje grzewczą w pompę ciepła typu powietrze/woda pracującą z COP od 1.5 przy dużych mrozach do 5.0 przy produkcji ciepłej wody w lecie. Już teraz jest to opłacalne w długim, 15 letnim terminie jeżeli umiemy zbilansować moc naszej elektrowni pv.

Tak więc głowa do góry, za miesiąc Photon może być nawet po 1 PLN Ale jeżeli Prezesi nie sprzedadzą swoich akcji, albo co gorsza nie oszukają innych - to będzie tylko doskonała okazja do zrobienia interesu życia. Ja już powoli go realizuję.

• Re: Ruszamy Autor: ~andrzej [83.5.116.*]
    Kilka mądrych posunięć i brylancik zacznie znowu ŚWIECIĆ.Misiek ma racje.Z tego będą pieniądze .Chodzi tylko o to ,aby zwrot z zainwestowanego kapitału był.jak najprędzej.Cena jest atrakcyjna co nie znaczy że nie może być lepsza.Spółce potrzebny jest kapitał .Myślę że to oni wypychali akcje . Niech sypią dalej , można zawsze coś dobrać po dobrej cenie.
[x]
PHOENIX -6,67% 0,14 2014-01-13 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.