ktoś się szykował do wyjścia od paru dni.Wszczególności było to widać wczoraj przed otwarciem kiedy to sondował ceny.Zdecydowal się i uwalił kurs 8 tys. akcji
te zabawy na tko, to kto inny.
A sądząc po wywalaniu to, albo z resztek wychodzi poprzednia ekipa, albo co jakiś czas puszczają nerwy poszczególnym leszczykom.
"Różnego rodzaje śmiecie fruwały wysoko po parkiecie,ale przecież należy brać pod uwagę cena/warości ks. a ta wynosi 0,07 dla photona .Jak na ten czas jeszcze nie jest nic straconego .MACD jak do tej pory nie pikował ostro w dól tylko zachowywał się spokojnie"
C/wk to 0/4 - więc bez fajerwerków, biorąc pod uwagę problemy spółki - pytanie czy przejściowe...
onet podał kapitał własny w koronach czeskich, a nie w złotówkach. Stąd też tak znacząca róznica. Tak to jest gdy się samemu nie czyta raportów, a sięga po opracowania cudze.
Także radzę zajrzeć pod wymieniony przeze mnie link z oficjalnym, przetłumaczonym raportem spółki, a następnie palnąć face palm z powodu MEGA DYSKREDYTUJĄCEGO BŁĘDU JAKI SIĘ POPEŁNIŁO!
A swoją drogą o co chodzi z tym OIL? BO nie miałem tej spółki co najmniej 2 albo 3 lata.
... przepaść ...ale dzisiaj będzie decydująca sesja.Oscylator RSI tworzy ładną linię po dołkach.Jeżeli to padnie to witajcie grosiki ....Więc dzisiejsza sesja MUSI zakończyć się na plusie 1.42 -1.47
może dlatego zwierzę oklapło ,że ma stresa wynikającego z niekorzystnych warunków życiowych lub trwałej sytuacji będącej jego źródłem (PHOTON), w której rozwiązanie problemu nie jest możliwe.nie będę dociekała źródła problemu.
jeżeli pomogłam w diagnozie to cała przyjemność po mojej stronie
co nas nie zabije to nas wzmocni.
nie dość, że nie znasz się na analizie sprawozdań (Photon - to potencjalny bankrut. Wystarczy spojrzeć na ujemne przepływy pieniężne z działalności operacyjnej, jak i inwestycyjnej. Przy dodatnich przepływach z działalności finansowej - kolejne kredyty. Wskaźnik zadłużenia to mniej więcej 80% kapitałów obcych, względem kapitału własnego. Rosnące koszty kredytowe, przy braku wypracowywania gotówki na spłatę tychże, grozi istotnymi trudnościami. Stąd też próba wyprzedawania majątku w celu zdobycia gotówki, taka próba restrukturyzacji - elektrownie Słowackie).
Technicznie kurs jest w d... Próby przebijania trendu spadkowego, który wypada coraz niżej kończą się niepowodzeniem. Cena akcji znajduje się w obrębie historycznego minimum, a biorąc pod uwagę sytuację na szerokim oraz w samej spółce, grozi przełamaniem ostatnich minimów i szukaniem jeszcze niżej.
Także czarna, wybacz te wcześniejsze żarty, ale sytuacja na spółce którą zakupiłaś myśląc, że ma C/WK 0,07 (obecnie 0,39) nie jest szczególnie korzystna.
Są jednak nadzieje (nikłe):
- w sprzedaży elektrowni Słowackich
- uznaniu za niekonstytucyjny podatku nałożonego przez rząd czeski (26%)
- zamordyzm europejski w sprawie paktów klimatycznych i kolejnych dopłat do w sumie nierentownego biznesu energii solarnej.
Oczywiście o tym wszystkim wiedziałaś i się tylko droczysz.
No tak wyszło szydło z worka....czarana okazała się blondynką.Widziałam te wszystkie minusiki przy wynikach z dzialalności operacyjnej, jak i inwestycyjnej ...
Zainwestowałam niewielkie pieniądze wiedząc ,że NC to odmiana rosyjskiej ruletki - gdzie w bebenku zamiast jednej kuli jest ich pięć i jedna komora pusta ...
Czytałam również forum StockWatch.pl
Dzięki za radę
Również serdecznie pozdrawiam
Różnego rodzaje śmiecie fruwały wysoko po parkiecie,ale przecież należy brać pod uwagę cena/warości ks. a ta wynosi 0,07 dla photona .Jak na ten czas jeszcze nie jest nic straconego .MACD jak do tej pory nie pikował ostro w dól tylko zachowywał się spokojnie
Kurs jest na krawędzi, ale trzeba przyznać, że notowanie po 1,38 od kilku dni jest bronione. Jak skończą się środki broniącym to możemy polecieć dużo niżej.
Będą wyniki to kurs poszybuje .Wszystko zależy od pogody. Niepokojące jest to dlaczego nie przenoszą spółki na główny parkiet.Proszę zabrać głos w tym temacie.Jeżeli ktoś ma jakieś wiadomości.
Na główny parkiet przenoszą spółki wykazujące się pozytywnymi wynikami ( nie mylić ze stratami ) i nie mające nic wspólnego z PEWNĄ kreatywnością.............................30.03.2012 było NWZA gdzie moją uwagę zwrócił punkt 3 porządku obrad - szczególy w komunikatach spółki
Zaglądam tu już tylko z ciekawości.Zadziwia mnie chociaż nie powinno brak na wczorajszej sesji obrony kursu ,gdzie o godz 15.14 10 sztuk akcji po 1.34 ustanowło kurs.
To czemu nie kupiłeś/kupiłaś 1 szt akcji po 1.38 PLN. Czy wtedy nie byłoby powodu do zastanowienia ?
Widać wyraźnie od dłuższego czasu, że komuś zależy aby kurs nie przełamał linii oporu, a tym samym nie dał jakiegokolwiek sygnału do zakupu.
Co do wczorajszego NWZA - jasne jest że nic się nie może wydarzyć bez decyzji dwóch Prezesów. Jeśli ktoś nie akceptuje takiej sytuacji, nie powinien się ta spółką interesować. Mnie bardziej interesuje kto i po chciał przeforsować coś na własną rękę. Chyba że to był teatr.
Generalnie widzę duże perspektywy dla tej branży oraz dla samej Spółki. Tyle że timing wejścia w ten interes był spóźniony co zmusiło ich do bardzo ryzykownych zachowań. A nie wszystko poszło tak jak miało być. Czyli kluczem jest reakcja i zachowanie Prezesów/Właścicieli. Jeżeli wciąż to kontrolują - będzie dobrze.
Na koniec opiszę bardzo prostą metodę w klimacie polskim wykorzystania fotowoltaiki w aktualnym stanie prawnym (czyli fatalnym). Pod warunkiem że na wejściu ma się trochę pieniędzy do zainwestowania:
Budujemy dom zorientowany na południową stronę z całą połacią dachową w panelach pv. Podłączamy się do sieci zrzucając nadwyżki z naszej produkcji w lecie uzyskując za 1 kWh około 0,18 PLN + prawo do sprzedaży certyfikatów. Razem powinno to dawać cenę za jedną kWh podobną do tej, jaką musimy zapłacić zużywając w domu prąd (około 0,58 PLN/kWh).
Wyposażamy instalacje grzewczą w pompę ciepła typu powietrze/woda pracującą z COP od 1.5 przy dużych mrozach do 5.0 przy produkcji ciepłej wody w lecie. Już teraz jest to opłacalne w długim, 15 letnim terminie jeżeli umiemy zbilansować moc naszej elektrowni pv.
Tak więc głowa do góry, za miesiąc Photon może być nawet po 1 PLN Ale jeżeli Prezesi nie sprzedadzą swoich akcji, albo co gorsza nie oszukają innych - to będzie tylko doskonała okazja do zrobienia interesu życia. Ja już powoli go realizuję.
Kilka mądrych posunięć i brylancik zacznie znowu ŚWIECIĆ.Misiek ma racje.Z tego będą pieniądze .Chodzi tylko o to ,aby zwrot z zainwestowanego kapitału był.jak najprędzej.Cena jest atrakcyjna co nie znaczy że nie może być lepsza.Spółce potrzebny jest kapitał .Myślę że to oni wypychali akcje . Niech sypią dalej , można zawsze coś dobrać po dobrej cenie.