• Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~deon [83.10.149.*]
    Tu chciałbym aby kazdy mógł się wypowiedzieć i podać termin

--------ZAKUPU ŻWIROWNI ---------

Podajemy przypuszczalny termin

ja obstawiam koniec lutego

a wasze propozycje??

ps,

bolek pisał ze udziały kupił inny gość by uniknąć fiskusa , nie bardzo to rozumie czy moze to ktoś bardziej wyjasnić lub ty bolek
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~Hans [85.25.151.*]
    Dlaczego niby koniec lutego,masz jakieś uzasadnienie
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~muchomorek od żwirka [89.75.81.*]
    ja obstawiam 31 lutego 2012 . termin pewny i jedyny dopuszczalny w tej kwestii
  • Re: Sprawa się ślimaczy Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Dnia 2012-02-05 o godz. 12:56 ~muchomorek od żwirka napisał(a):
    > ja obstawiam 31 lutego 2012 . termin pewny i jedyny
    > dopuszczalny w tej kwestii

A ja obstawiam że to może może potrwać kolejne miesiące a nawet się nie zakończyć,za dużo poślizgów i pustych obiecanek od strony prezesa było dotychczas.
    Tym bardziej że wypisywał niestworzone rzeczy w mailach o terminach na wyrost ,rozmowy z bankami na finiszu a tu mijają kolejne miesiące i co i nic ?

A te terminy w lutym to z palca wyssaliście ,tak samo jak w grudniu.
    Wystarczył tekst infa "przewidywany ostateczny..." i już dali się nabrać a tu co luty i dalej nic.

Zero uzasadnień niestety macie na ten swoje przewidywania.

• Re: Sprawa się ślimaczy Autor: ~rob [95.41.37.*]
    a ja powiem dlaczego koniec lutego piszecie - amigo chcesz uzasadnienie to ci powiem chociaż jesteś gnidą dla mnie i tyle! w businesplanie przekazanym do banku - w miejscu termin przekazania środków na zakup żwirowni bank kazał wpisać luty b.r.! zadowolony?! dlatego nie bedzie czekania do ostatniego dnia i zacznie się zbieranie i to mocno a kto nie uwierzy ten będzie płakał ze mógł zarobić a sie tylko przyglądał! w końcu tyle miesięcy się opłącioło :)
  • Re: Sprawa się ślimaczy Autor: ~rydzu [95.41.72.*]
    Też o tym dostałem maila od prezesa ale po co robić szum przecież to niewskazane naleci si się kolesi z 5,10 tysiącami zł i ff się rozwodni niech wejdzie 2,3 lepiej poinformowanych z większym portfelem i bez oporów powyżej 20 gr w tydzień zrobimy
  • Re: Sprawa się ślimaczy Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Wszystko ładnie pięknie tylko takich ciekawostek już tu było wiele.Wieszacie na mnie psy a ciągle mam rację.Przypomnijcie sobie grudzień jakie jaranie było "przewidywanym ostatecznym terminem" i co pisałem .Naganialiście ostro i co i nic.

Przy tym podejściu jakie mają to info może być nawet za rok albo wcale,ale nie martwcie się terminy są na wyrost ,kilka miesięcy temu prezio tak pisał i ubrało się pod to masa ludzi.

• Re: Sprawa się ślimaczy Autor: ~baniak [212.76.62.*]
    Mruczysz tak jakby świrownia była być albo nie być dla tej spółki. A tu tylko chodzi o wyjazd kasy , a Ty ujadasz i ujadasz jak pies ogrodnika.
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~Kaziu [79.184.145.*]
    Dnia 2012-02-05 o godz. 12:56 ~muchomorek od żwirka napisał(a):
    > ja obstawiam 31 lutego 2012 . termin pewny i jedyny
    > dopuszczalny w tej kwestii

nie sadze by w ostatnim dniu miesiaca sie tym zajmowali,mysle ze 30 lutego beda chcieli sfinalizowac transakcje zwiry sp o.o.

http://www.generalzwir.pl/

wyrwrotki juz silniki grzeja,
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~piotr [46.169.250.*]
    Weź się nie ośmieszaj zobacz w kalendarz ile luty na dni!
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    słyszałem o sytuacjach, że dochodowy jednorazowy "strzał" przepuszcza się przez spółkę lub osobę, która może rozliczyć stratę i nie zapłacić podatku lub zapłacić go sporo mniej niż pierwotny właściciel
    tak oceniam to posunięcie
  • Re: Sprawa załatwiona--żwirownia nasza Autor: ~baniak [212.76.62.*]
    Transakcja spółki z osobą fizyczną / zaufaną / jest jedną z możliwości wyciągnięcia bokiem kasy ze spółki. Gdy nie ma innych mozliwości lub nie chce się robić zamieszania.
  • do bolka Autor: ~deon [83.4.163.*]
    Bolek a ty jak myślisz da rade to w tym m- cu ?

dzieki pzd
  • Re: do bolka Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Dnia 2012-02-03 o godz. 17:14 ~rob napisał(a):
    > myślę ze realne nawet bardzo realne, myślę że od
    > poniedziałku zaczynaja sie na tym walorze wzrosty i to
    > konkretne na dużych obrotach

Dnia 2012-02-05 o godz. 21:37 ~rob napisał(a):
    w businesplanie przekazanym do banku - w miejscu
    > termin przekazania środków na zakup żwirowni bank kazał
    > wpisać luty b.r.!

Z tym terminem będzie tak jak z tymi twoimi obrotami - wzrosty z konkretnymi obrotami :)

Ma się rozumieć że to są te wysokie obroty co mówiłeś ,kolejny naganiacz leje wodę.

09:00:07 -0,06 - 1000

• Re: do bolka Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    Myślę że to kwestia tego miesiąca.

A co do faktu że to się tak wlecze, sam szefuję oddziałowi banku i wiem że takie tematy jak już jakiś bank podejmie to trwają sakramencko długo, bo kwota niemała a po drugie są działki z nieuregulowanym KW, z informacji wynika że niektóre będą eksploatowane na podstawie dzierżawy (zgody) bo wchodzą w skład żwirowni a nie można ich póki co kupić.

Poza tym np w naszym banku w ogóle taki temat by nie przeszedł, bo jest nietypowy i nie wchodzimy w coś o czym nie mamy bladego pojęcia, a kredyt miałby być oparty o biznes plan a nie o zastaw. Tutaj wprawdzie będzie hipoteka, ale banki patrzą na tzw rynek wtórny przedmiotu zastawu, a powiedzmy sobie szczerze, jeśli temat by się rozjechał (a to kluczowe założenie banku) to żwirownia o tej powierzchni jest trudno zbywalna i bank zostaje na lodzie..
    W myśl powiedzenia: masz mały kredyt i nie spłacasz- masz problem, masz duży kredyt i nie spłacasz - to bank ma problem... :-)
  • Re: do bolka Autor: ~baniak [212.76.62.*]
    Ty pracujesz w Banku , chyba szpiku kostnego??? Cytat z Twoich wypoin: Tutaj wprawdzie będzie hipoteka, ale banki patrzą na tzw rynek wtórny przedmiotu zastawu???? To wreszcie hipoteka czy zastaw???? Ogarnij sie Panie Dyrechtorze!!!!! Jak mawiał klasyk gatunku " Sami dublerzy , same sobowtóry" !!!!!!!!!!!!!!!!
  • do amigo i pozostałych Autor: ~muchomorek od żwirka [89.75.81.*]
    amigo musi być gamoniem i reszta też gdyż nawet kalendarza nie znaja ... widział ktoś luty z 31 dniami. yynwestorzy z piaskownicy, wiadomo dla czego interesuja sie zwirkiem :)))
  • Re: do amigo i pozostałych Autor: ~baniak [212.76.62.*]
    No , ale Ty widziałes , myślę , że się tego dnia urodziłeś.
  • Re: do amigo i pozostałych Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Tak gamoniem ,dobrze widziałem ,ja zwracałem uwagę na co innego.Bredzicie o luty tak jak bredziliście o styczniu w grudniu.
    "Przewidywany ostateczny " hahah a jak mówiłem że znów was wydymają to wielkie pretensje były.

Lejecie wodę o bakach kredytach,bolek robi w banku chyba jako cieć bo takie brednie wypisuje od dawna że śmiech ogarnia.

Gdzie te wasze wielkie obroty od poniedziałku ,wow już 31K fascynujące.

Kącik naganiaczy .

• Re: do amigo i pozostałych Autor: ~Know how [91.208.93.*]
    wiadomo że czekają wszyscy na komunikat oficjalny i tyle!
    tutaj ratunek przyniósł by kom o zablokowaniu akcji przez głównych akcjonariuszy bo to sygnał by był dla innych że już sprawa zakończona i kwestia dni żeby podpisali akt not.! ale nie wiadomo dlaczego nie ma takiego komu czyżby podpucha?!
  • PAN PREZES LESZEK RUCH(W)A!!!! I WSZYSTKO JASNE!!!!! Autor: ~baniak [212.76.62.*]
    A ci wszyscy "bankowcy" bez wiedzy i inni indolenci..... No cóż...
  • Re: PAN PREZES LESZEK RUCH(W)A!!!! I WSZYSTKO JASNE!!!!! Autor: ~Jorgi [217.28.177.*]
    Zamiast filozofować to wywalcie co macie ,6gr i tak zasypują to po co się męczyć,nie lepiej zbierać po 4gr,przyjemniej
  • Re: PAN PREZES LESZEK RUCH(W)A!!!! I WSZYSTKO JASNE!!!!! Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Dnia 2012-02-06 o godz. 11:58 ~Jorgi napisał(a):
    > Zamiast filozofować to wywalcie co macie ,6gr i tak
    > zasypują to po co się męczyć,nie lepiej zbierać po
    > 4gr,przyjemniej

Oni już tak kilka miesięcy filozofują jak rozebrać te 6gr i ciągle nie mogą tego rozgryźć :)
    Panie Znawco, bank zastawia (zabezpiecza) się na przedmiocie kredytowania poprzez ustanowienie hipoteki w przypadku nieruchomości lub poprzez wpis do rejestru zastawów w przypadku rzeczy ruchomych...
    Hipoteka to pojęcie sądowe
    Zastaw to pojęcie bankowe.

Tyle w temacie "znawco"
    NO COMMENTS , bo co tu komentować...idiotę???? napisz gdzie pracujesz to od razu Cię zwolnią!!!!
    grunt to dyskusja z użyciem argumentów..
    szkoda że ci ich zabrakło..
    a moją posadę się nie martw
    Napisz , w którym Banku jesteś szefem to zlikwiduję konto.... w tym Banku od razu. Jesli ktos nie wie co to jest zastaw i czym się różni od hipoteki , i pisze , ze hipoteka jest zastawem tylko w bamku , a gdzie indziej tak sie nie nazywa , które to obydwa pojęcia są cześcią prawa cywilnego to jest to ...rasowy..kretyn i tyle.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.51.7.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Amigo [80.251.247.*]
    Sztuczny popyt był i się zmył :)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~bolek [95.51.7.*]
    baniaka spytaj czemu tak się porobiło
    on się zna.. :-)

jakbyś miał zapytania z fizyki kwantowej, kardiochirurgii, archeologii Iranu i technik obsiewu owsa to też do niego..
[x]
ARTEFE -50,00% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.