Dnia 2012-02-05 o godz. 12:56 ~muchomorek od żwirka napisał(a):
> ja obstawiam 31 lutego 2012 . termin pewny i jedyny
> dopuszczalny w tej kwestii
A ja obstawiam że to może może potrwać kolejne miesiące a nawet się nie zakończyć,za dużo poślizgów i pustych obiecanek od strony prezesa było dotychczas.
Tym bardziej że wypisywał niestworzone rzeczy w mailach o terminach na wyrost ,rozmowy z bankami na finiszu a tu mijają kolejne miesiące i co i nic ?
A te terminy w lutym to z palca wyssaliście ,tak samo jak w grudniu.
Wystarczył tekst infa "przewidywany ostateczny..." i już dali się nabrać a tu co luty i dalej nic.
Zero uzasadnień niestety macie na ten swoje przewidywania.
a ja powiem dlaczego koniec lutego piszecie - amigo chcesz uzasadnienie to ci powiem chociaż jesteś gnidą dla mnie i tyle! w businesplanie przekazanym do banku - w miejscu termin przekazania środków na zakup żwirowni bank kazał wpisać luty b.r.! zadowolony?! dlatego nie bedzie czekania do ostatniego dnia i zacznie się zbieranie i to mocno a kto nie uwierzy ten będzie płakał ze mógł zarobić a sie tylko przyglądał! w końcu tyle miesięcy się opłącioło :)
Też o tym dostałem maila od prezesa ale po co robić szum przecież to niewskazane naleci si się kolesi z 5,10 tysiącami zł i ff się rozwodni niech wejdzie 2,3 lepiej poinformowanych z większym portfelem i bez oporów powyżej 20 gr w tydzień zrobimy
Wszystko ładnie pięknie tylko takich ciekawostek już tu było wiele.Wieszacie na mnie psy a ciągle mam rację.Przypomnijcie sobie grudzień jakie jaranie było "przewidywanym ostatecznym terminem" i co pisałem .Naganialiście ostro i co i nic.
Przy tym podejściu jakie mają to info może być nawet za rok albo wcale,ale nie martwcie się terminy są na wyrost ,kilka miesięcy temu prezio tak pisał i ubrało się pod to masa ludzi.
słyszałem o sytuacjach, że dochodowy jednorazowy "strzał" przepuszcza się przez spółkę lub osobę, która może rozliczyć stratę i nie zapłacić podatku lub zapłacić go sporo mniej niż pierwotny właściciel
tak oceniam to posunięcie
Transakcja spółki z osobą fizyczną / zaufaną / jest jedną z możliwości wyciągnięcia bokiem kasy ze spółki. Gdy nie ma innych mozliwości lub nie chce się robić zamieszania.
Dnia 2012-02-03 o godz. 17:14 ~rob napisał(a):
> myślę ze realne nawet bardzo realne, myślę że od
> poniedziałku zaczynaja sie na tym walorze wzrosty i to
> konkretne na dużych obrotach
Dnia 2012-02-05 o godz. 21:37 ~rob napisał(a):
w businesplanie przekazanym do banku - w miejscu
> termin przekazania środków na zakup żwirowni bank kazał
> wpisać luty b.r.!
Z tym terminem będzie tak jak z tymi twoimi obrotami - wzrosty z konkretnymi obrotami :)
Ma się rozumieć że to są te wysokie obroty co mówiłeś ,kolejny naganiacz leje wodę.
A co do faktu że to się tak wlecze, sam szefuję oddziałowi banku i wiem że takie tematy jak już jakiś bank podejmie to trwają sakramencko długo, bo kwota niemała a po drugie są działki z nieuregulowanym KW, z informacji wynika że niektóre będą eksploatowane na podstawie dzierżawy (zgody) bo wchodzą w skład żwirowni a nie można ich póki co kupić.
Poza tym np w naszym banku w ogóle taki temat by nie przeszedł, bo jest nietypowy i nie wchodzimy w coś o czym nie mamy bladego pojęcia, a kredyt miałby być oparty o biznes plan a nie o zastaw. Tutaj wprawdzie będzie hipoteka, ale banki patrzą na tzw rynek wtórny przedmiotu zastawu, a powiedzmy sobie szczerze, jeśli temat by się rozjechał (a to kluczowe założenie banku) to żwirownia o tej powierzchni jest trudno zbywalna i bank zostaje na lodzie..
W myśl powiedzenia: masz mały kredyt i nie spłacasz- masz problem, masz duży kredyt i nie spłacasz - to bank ma problem... :-)
Ty pracujesz w Banku , chyba szpiku kostnego??? Cytat z Twoich wypoin: Tutaj wprawdzie będzie hipoteka, ale banki patrzą na tzw rynek wtórny przedmiotu zastawu???? To wreszcie hipoteka czy zastaw???? Ogarnij sie Panie Dyrechtorze!!!!! Jak mawiał klasyk gatunku " Sami dublerzy , same sobowtóry" !!!!!!!!!!!!!!!!
amigo musi być gamoniem i reszta też gdyż nawet kalendarza nie znaja ... widział ktoś luty z 31 dniami. yynwestorzy z piaskownicy, wiadomo dla czego interesuja sie zwirkiem :)))
Tak gamoniem ,dobrze widziałem ,ja zwracałem uwagę na co innego.Bredzicie o luty tak jak bredziliście o styczniu w grudniu.
"Przewidywany ostateczny " hahah a jak mówiłem że znów was wydymają to wielkie pretensje były.
Lejecie wodę o bakach kredytach,bolek robi w banku chyba jako cieć bo takie brednie wypisuje od dawna że śmiech ogarnia.
Gdzie te wasze wielkie obroty od poniedziałku ,wow już 31K fascynujące.
wiadomo że czekają wszyscy na komunikat oficjalny i tyle!
tutaj ratunek przyniósł by kom o zablokowaniu akcji przez głównych akcjonariuszy bo to sygnał by był dla innych że już sprawa zakończona i kwestia dni żeby podpisali akt not.! ale nie wiadomo dlaczego nie ma takiego komu czyżby podpucha?!
Dnia 2012-02-06 o godz. 11:58 ~Jorgi napisał(a):
> Zamiast filozofować to wywalcie co macie ,6gr i tak
> zasypują to po co się męczyć,nie lepiej zbierać po
> 4gr,przyjemniej
Oni już tak kilka miesięcy filozofują jak rozebrać te 6gr i ciągle nie mogą tego rozgryźć :)
Panie Znawco, bank zastawia (zabezpiecza) się na przedmiocie kredytowania poprzez ustanowienie hipoteki w przypadku nieruchomości lub poprzez wpis do rejestru zastawów w przypadku rzeczy ruchomych...
Hipoteka to pojęcie sądowe
Zastaw to pojęcie bankowe.
Napisz , w którym Banku jesteś szefem to zlikwiduję konto.... w tym Banku od razu. Jesli ktos nie wie co to jest zastaw i czym się różni od hipoteki , i pisze , ze hipoteka jest zastawem tylko w bamku , a gdzie indziej tak sie nie nazywa , które to obydwa pojęcia są cześcią prawa cywilnego to jest to ...rasowy..kretyn i tyle.