Witam! Po ilości wpisow na forum można zauważyć że niewielu nas już zostało ! Lecz ku smutkowi niektorych 9 groszy wciąż się broni ! Ktoś wiadomo codziennie sprzedaje ze stratą i opuszcza papier ale od kilku tygodni cały czas ktoś to kupuje po 9 groszy i zastanawiam się czy tyle papiera wzieliby uśredniający ciekawe .
Błąd w moim nicku jest celowy. Nie będę Ci teraz tłumaczył całej historii tego, bo nie mam chwilowo czasu.
A co do 8 groszy, to masz racje - jestem tego pewny. Nie umiem Ci wyjaśnić w paru słowach, dlaczego tak uważam, ale jestem się w stanie z każdym z Was o to założyć, że właśnie taki kurs będzie już niedługo na zamknięcu PRO...
8 gr to miało być według Twojej wesołej prognozy do końca stycznia, i to tak na stałe jak teraz jest po 9gr (poniżej link do Twojej przepowiedni :))
https://www.bankier.pl/forum/temat_mysle-ze-smialo-mozna-przyjac-ze-na-koniec-stycznia-2012-roku,10809480.html
Według mnie to trochę przesadzacie z tymi prognozami że tak łatwo będziemy schodzić w dół. Trochę jak Hitler który nie docenił mrozów w czasach natarcia na Stalingrad :))
Schodzenie o grosz niżej przy poziomie 20 gr to nie to samo co tutaj przy 9. Na sprzedaż po 9 może się piętrzyć po 4 miliony i kurs nie będzie schodzić do 8gr - tak myślę. a już nie wspominam ile trzeba czekać żeby kupić po te 8 bo kolejka już jest 3 miliony. Jeśli będzie narastać oczekiwanie na uprawomocnienie to może się to przełożyć na dynamikę wzrostu gdy faktycznie do uprawomocnienia dojdzie. Wtedy po 10 będą kupować ci co stoją teraz po 7
Chłopie nie porownuj mnie do nikogo bo naganiaczem to jestes ty ja nie wmawiam ludziom czy pojdzie do gory czy spadnie tak jak ty czy Zbychu ! Jesli by byla podaż tak jak twierdzisz to by już dawno twoje przedziały cenowe były ! A od kilku tygodni podaż się wyrownuje z popytem i kurs stoi w miejsu więc nie pierdziel o podaży ! Ludzie sprzedają ale codziennie też ktoś kupuje zastawiałem sie tylko czy uśredniający więc mi tu zaraz od naganiaczy nie wyjeżdzaj !
Legolas. Jak byś się przyjrzał zleceniom po lewej i prawej, to zobaczyłbyś, że na S w pewnym momencie dnia, po 9 groni, było już prawie 0,5 mln papiera. W odróżnieniu do poprzednich dni jest to nowum. Ludzie się niecierpliwią i widzą, że tu się nic dobrego nie wydarzy. Próbują wyjść z jak najmniejszą stratą.
Za chwilę, jak już 8 groni będzie standardem, to samo zacznie się na 7 groszach dziać.
A żałosne próby "sztucznego podbijania" kursu i robienia wideł (1 lub 100 akcjami na K po 10 groni) - pozostawię bez komentarza.
Pisanie w takiej sytuacji o tym, że ktoś sprzedaje, ale ktoś to odbiera - jest właśnie naganianiem. I tyle w temacie.
Aha jeszcze jedno gołym okiem to było widać jak się zlecenia sprzedaży z 9 groszy wycofują !A Twoje 8 groszy to nie zagościło bo tu od kilku tygodni cały czas jest ten sam kurs czyli 9 groszy ewentualnie było 10 jak ktoś na fixingu dołożył !
Legolas 8 gr miałeś już parokrotnie w trakcie sesji.
Podaż to nie sprzedaż, ale też chęć sprzedaży i analogicznie masz z popytem, nie kupno, a chęć kupna.
A tego pierwszego masz zdecydowanie więcej na poziomie >10 niż tego drugiego na poziomie <8.
Ale fakt, że obroty są niewielkie i to nas trzyma.
Chłopie jestem przekonany, że możemy zawitać na chwilę na 8, ale w tym tygodniu będziemy zamykać się na 9, chyba, że przyjdzie jakieś przykre info.
sprzedałem po 9 w poniedziałek rano, jak widziałem co się zaczyna dziać na biotonie, odtrąbiłem straty z pronka, i kupiłem dziś tez po 9, zaraz lużniej, jestem na 0 z pronkiem, zaczynam jeszcze raz, układ klepnięty, to ruszy i to konkretnie, tutaj jest wielu zainteresowanych, ale musi być info konkret
witajcie, ja juz sprzedalem po 10 gr jak juz kiedys pisalm, niestety chcialem byc madrzejszy od ch z m i kupowalem po 10 i 11 gr, ale niestety jak zobaczylem w jakim kierunku to idzie to pchnąłem po 10 gr,zeby miec jak najmnijesza strate. i mam jeszce toroche grosikow na odkupienie pronka i tak mysle kiedy wejsc. Bo 9 gr jest za wysoko , 8 chyba tez, wiec zapewne poczekam na 7 gr i tam sie ustawie z moim 0,5mln szt. pewnie w marcu dojdzie, bo wig20 musi zleciec do 1100 punktow to i wszytsko zleci, wtedy tez i pronox bedzie max po 7gr. pzd i czekamna takim poziomie:))) aha zapraszam na ITX, tam ostatnio mozna było tez ponad 50 % zarobic:)))pzd
Cieszę się, że skorzystałeś z mojej rady. Mimo, że nie raz się ze mną tu ścierałeś, to jednak umiałeś się przyznać do błędu. Muszę przyznać, że mi tym zaimponowałeś.
ja tez sprzedałem wczoraj po 0,09 tnąc niewielka ale to jednak zawsze stratę. może powinienem posłuchać chłopa wcześniej, ale sprzedałem pod wpływem telefonów do sadu i info których pozyskałem. może jeszcze wejdę ale za 1-2 miesiące. i może trochę niżej - tak liczę.
mam wrażenie..niestety ..że ktoś kupuje po 9gr i rano sprzedaje na starcie w dużych ilościach też po 9 gr.. to takie moim zdaniem oddziaływanie psychologiczne aby leszcza normalnego przyzwyczaić że wielu wychodzi z papiera co po dłuższym czasie takiego procederu odnosi osoba lub spółdzielnia swoje założenia..traci(ą) tylko prowizje co pózniej przy ugraniu 30-50 % jest drobnostką..przyznawać się kto to taki(cy) ????????????..
Kolejny zwolennik teorii spiskowej się odnalazł...
Jasne, wszyscy są przeciwko posiadaczom Pronka i chcą im wyrwać papier po taniości. Ale Wy macie silne ręce i ich nie oddacie, bo wiecie, co się tu zaraz będzie działo...
Re: Pronox Autor: ~mamy juz wszystko [178.183.247.*]
Tak to my zbieramy a ze ciezko cholernie bo akcjie trafiły do mocnych rąk hehe
Jedno pytanie po co wydrukowano ponad 200 mln akcji i wpuszczono w rynek a kolejne partie czekaja dofinansownaie spolki??
Drukowanie i rozwodnienie takiej ilosci zmusi za nielugo do scalenia akcji bo to spolka zarzadzajaca przez ludzi ktorzy zyja z drukowania akcji i handlu nimi
Teraz nikt nie tyka bo grane jest na innych spolkach a z enie spada to zawdzieczacie sobie bo trzymacie jak skarb a paralizuje was strach cieca strat i przejscie na spolki gdzie moglibscieodrobic strate
Ktos jak wezmie spekulacyjnie to grosz zysku gwarantuje stope zwroty 10% tyle ze moze sie ugotowac z kasa na miesiace zanim znajda sie inni chetnu
piszę , moim zdaniem o faktach..ostatnio codziennie widzę porządny wolumen na starcie po 9 gr na S..czy zgłosi to ktoś do KNF..??????????? ..coś mnie tu nie gra..
Hmmmm...
Tu nie ma się co ścierać czy będzie 8, albo i nawet 7 gr.
Ten kto sprzeda za więcej niż wydał jest zawsze wygrany, odwrotnie jest przegrany!
Giełda to gra, a gran na Pronku to czysta spekulacja w tym momencie...
Jeszcze nie jeden będzie się tu przyznawał do błędów, chwalił że zarobił :)
Jeśli wróżycie jakieś kursu to proszę opierajcie to o jakieś przesłanki...
Nie bójcie się że na 10 groszy jest podaż 6 mil... Jeśli dostaniemy dobre info to, taką ilość można zdmuchnąć jednym zleceniem...
Wtedy wkroczy optymizm i chciwość która popchnie kursy do góry, ale żadnych tam niebios...
Trzeba założyć ile się chce zarobić, a ile max stracić...
Albo układ wypali, a za nim kurs.... , albo zobaczymy nawet 1 grosza..
Giełda to nie przepychanki o 1 gorsza w tą czy w tą....
Czekamy na info w sprawie PKO, jeśli go w tym tygodniu nie będzie to może już wcale...
A te osiem groszy dotkniemy pewnie nie raz, ale to nie ma znaczenia jeśli układ zostanie domknięty!
Zainwestowałem, więc wierzę że tak będzie. Amen
Autor | ~chłop z mazur [195.205.193.*] 2011-11-02 19:45
Niniejszym chciałem podziękować Wam za możliwość zarobienia super kasy na Pronku.
Zacząłem kupować troszkę za szybko, bo po 0,21, ale średnią miałem ok. 0,18 PLN.
Nie udało mi się już więcej zbić, więc ten poziom uznałem za rozsądny.
Dzisiaj zrealizowałem zyski. Procentowo może nie duże (niecałe 100%), ale jak na ponad 8 miesięcy ciężkiej roboty, to chyba mi się należało, prawda...?? :))))
Sumka 6 cyfrowa, z czwóreczką z przodu. Oczywiście CZYSTEGO ZYSKU. :))))
Zaraz pewnie napiszecie, że za szybko wyszedłem. Może i tak, ale mnie taki pieniądz i tak zadawala. Lepszy nowy mietek w garażu, niż Maybach w Katalogu... :)))
Dziękuję Wam, moi mili, za udział w tym przedięwzięciu. I za podbitkę, którą zrobiliście. Bez Was by mi się nie udało.
Jutro zmieniam nick'a i IP - i otwieram nowy rozdział w swoim spekulanckim życiu. Jeszcze nie wiem, na której spółce, bo mam aż 4, nowe typy...
Aha. I na serio nie mam na imię Wojtek. Ale i tak Was pozdrawiam.
Życzę, aby urosło Wam do samiuteńkiego nieba, ale 0,50 PLN, moim skromnym zdaniem, nie przebije... :)
Żegnajcie.
///////////////////////////////////
Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*], 2011-12-16 22:33
Witam,
Na wstępie krótkie wyjaśnienie: nie siedzę przy komputerze tyle, co kiedyś. Mam problemy zdrowotne i całymi dniami jeźdzę po lekarzach, ewentualnie załatwiam swoje sprawy prywatne, bo nie zostało mi już chyba za dużo czasu.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 1: nie będzie na razie żadnych wzrostów, gdyż primo: drukarnia chodzi pełną parą (a komuś trzeba wyżenić papier), a secundo: nie ma fundamentów pod wzrosty. Spółka nadal jest przewartościowana, nie tak dużo, jak kiedyś, ale jednak.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 2: nie jestem zapakowany w Pronka, nie mam ani jednej akcji, nie znikam obecnie z forum. Co do "naganiania": piszę o tej spółcę od prawie roku, jak latała jeszcze po prawie 2 złocisze. Już wtedy przewidziałem dzisiejsze poziomy.
Możesz oczywiście pisać, że się zaparłem, zdusiłem kurs z 2 PLN na 10 groszy, że płaci mi rabbit, że jestem zapakowany na kilkanaście milionów akcji, itp. bzdety. Narażasz się tym na śmieszność i postrzeganie Twojej osoby jako oderwanej całkowicie od rzeczywistości. Ale to Twój problem.
Od wielu miesięcy jestem tu postrzegany jako "ten najgorszy", za którego przyczyną to wszystko, co teraz macie, sie stało. Nie będę z Wami wchodził w polemikę w tym temacie, bo nie ma ona najmniejszego sensu.
Jeśłi natomiast ktoś chce mi zadać logiczne i merytoryczne pytanie, chętnie na nie odpowiem.
Chłopie przez jakiś czas to i ponad milion stał na sprzedaż ale wycofali jakieś 700 kilo ! A odnośnie wideł to się bawią na 10 groszach ale na 8 też się bawili !
chop ale z ciebie to jednak "dziwka " jest klasyczna nie wstyd ci siedzieć na tym walorku.... i wciskać ludziom kit.....? mało zarobiłeś na ludzkiej naiwności......odpuść sobie.....bo to staje się niesmaczne.....nie wspomnę jeszcze o obecnych tutaj ludziach którzy z toba polemizują.....no to jest mistrzostwo świata....może od razu podaj konto to ci przeleją......będzie prościej.....
Jaś do Chłopa to się już przyzwyczailiśmy się żadna siła na razie go stąd nie ruszy ! A nie polemizować z nim się nie da bo on prawie na każdym wątku pisze ! Ludzie go słuchają bo 10 groszy przewidział a to tylko dlatego że króliki sypnęły akcjami ! A teraz ludzie sprzedają bo myślą że jak 10 groni przewidział to 7 groszy też mu się sprawdzi ! Sprawdzi się jak ludzie go posłuchają i będą sprzedawać bo króliki od 11 groszy już nie sypią !
Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*], 2011-12-16 22:33
Witam,
Na wstępie krótkie wyjaśnienie: nie siedzę przy komputerze tyle, co kiedyś. Mam problemy zdrowotne i całymi dniami jeźdzę po lekarzach, ewentualnie załatwiam swoje sprawy prywatne, bo nie zostało mi już chyba za dużo czasu.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 1: nie będzie na razie żadnych wzrostów, gdyż primo: drukarnia chodzi pełną parą (a komuś trzeba wyżenić papier), a secundo: nie ma fundamentów pod wzrosty. Spółka nadal jest przewartościowana, nie tak dużo, jak kiedyś, ale jednak.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 2: nie jestem zapakowany w Pronka, nie mam ani jednej akcji, nie znikam obecnie z forum. Co do "naganiania": piszę o tej spółcę od prawie roku, jak latała jeszcze po prawie 2 złocisze. Już wtedy przewidziałem dzisiejsze poziomy.
Możesz oczywiście pisać, że się zaparłem, zdusiłem kurs z 2 PLN na 10 groszy, że płaci mi rabbit, że jestem zapakowany na kilkanaście milionów akcji, itp. bzdety. Narażasz się tym na śmieszność i postrzeganie Twojej osoby jako oderwanej całkowicie od rzeczywistości. Ale to Twój problem.
Od wielu miesięcy jestem tu postrzegany jako "ten najgorszy", za którego przyczyną to wszystko, co teraz macie, sie stało. Nie będę z Wami wchodził w polemikę w tym temacie, bo nie ma ona najmniejszego sensu.
Jeśłi natomiast ktoś chce mi zadać logiczne i merytoryczne pytanie, chętnie na nie odpowiem.
Chłop 16.12.2011 przygotowywał się do przerwy tak jak zwykle bywało latem
BRAK Chłopa na forum oznaczały wzrosty ...dlaczego nie wyjechał????
Według wczesniejszych jego dedukcji PKO BP nie złozy zażalenia a jak złoży to SĄD odrzuci z automatu NO i oczywiście będzie WIELKA emisja która zdołowała kurs PRONOXA.
ale od STYCZNIA zamiast Chłop jechac na NARTY zaczał całymi dniami naganiac na0,07 zł a jak by to osiągną to by pisał że 0,05 zł i.t.d.
CO TAKIEGO SIĘ STAŁO to obecnie juz wiemy pomimo braku komunikatu.
J a sądze że ten plan KRÓLA został odwołany albo bardzo zmodyfikowany bo PKO BP sie nie zgadza,,,,, ale to musi nabrać mocy i muszą dopracowac pewne ustalenia.
pytanie Zbychu, kiedy i czy w ogóle ujrzę tutaj 0,22 grosze? Straciłem wiarę, trzymam i nie uśredniam.. czas mam, ale miłości do tego waloru już nie ma. Wyjdę na zero czy mam się przemóc i ponaganiać z chłopem na spadki żeby uśrednić? ;/
No nic nam nie zostalo tylko czekac bo tylko szczesliwcy moga wyjsc ze strata 10-20% :)) hehe a tak.na powaznie to jezeli ktorykolwiek ze scenariuszy sie.spełni to i tak moze potrwac to kilka miesiecy chyba co?? A i tak nie mamy pewnosci ze na 100% cos z tego bedzie.
Ale i tak naiwnie codziennie czekam na super miłe zaskoczenie.
Do uprawomocnienia ukladu powinno dojsc w drugiej polowie lutego, pytanie po co taka duza emisja akcji? moze celem bylo zbicie kursu i inwestor juz tylko czeka zeby sie ujawnic,
zastanawia mnie co zrobi PKO i po co to straszenie emisja
Zbychu.... a ty snujesz tak pozytywne.scenariusze poniewaz;
- masz takie marzenie,
-cos podejrzewasz,
-czy masz jakies informacje połowiczne na ktorych opierasz swoje tajemnicze wypowiedzi,
- a moze poprostu ruchy ktore do tej pory wykonane byly na pronoxie tak cie kierunkują??(chodzi o.zbicie kursu i to po pozytywnie glosowaniu o ukladzie, przez sprzedawanie ogromnych pakietow ? ...mowa o wielkiej emisji ktora.juz.kiedys miala byc,opoznione i nie jasne komunikaty ze spolko czy wreszcie zazalenie pko )
pozdrawiam