• procad, szkoda papierka Autor: ~malr [81.190.40.*]
    troche wam wspolczuje, calkowity brak plynnosci, udalo mi sie sprzedac jeszcze po 5pln

przestal mi sie podobac gosciu ktory strasznie naganial na spolke na forum. nie pamietam jego nicku, ale ludzie ktorzy dluzej siedza w papierze napewno go pamietaja, w sumie dzieki niemu wyszedlem wie w sumie dzieki

Z drugieej strony ta branza, handel softem CAD nic wielce rozwojowego; oczywiscie sprzedaz moze rosnac ale nie w jakis spektakularny sposob

pozdr i zycze powodzenia
    byly procad
    obecnie KOV
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~macieja [188.146.103.*]
    o ,odezwał się jeden z tych inwestorów co kupują w samym dołku , a sprzedają na samej górce
    procad kolego da zarobić,tylko ja akurat nie wiem kiedy
    może niedługo
    a ten niby naganiacz to pewnie
    czapajewo
    który siedząc na spółce,chciał jak każdy jej wzrostów
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~malr [81.190.40.*]
    Dnia 2012-01-30 o godz. 09:33 ~macieja napisał(a):
    > o ,odezwał się jeden z tych inwestorów co kupują w samym
    > dołku , a sprzedają na samej górce
    procad kolego da
    > zarobić,tylko ja akurat nie wiem kiedy
    może niedługo
    a ten
    > niby naganiacz to pewnie
    czapajewo
    który siedząc na
    > spółce,chciał jak każdy jej wzrostów

tak to byl czapajewo w pewnym moencie troche przesadzal. Cena 5pln wcale nie byla jakas super gorką, zamknalem inwestycje z nieduzym zyskiem, sleedze spolke jak sie zaczna obroty to moze wejde
    zapraszamy
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~JurekQ [159.205.170.*]
    Procad też to wie, dlatego inwestuje w takie spółki jak Desart gdzie ma 51%+, Desart notuje kwadratowy wzrosty dochodu, ale to mało, bo stanowić będzie główny trzon spółki, a w zasadzie już stanowi. Desart przynosi grupie największe zyski. Nie mogę się doczekać raportu za rok, bo zysk może być ogromny.
    Ja sprzedałem połowe papiera przy 3,5. Niestety druga połowa zaliczyła klaps do 2,3... aż nie chciało mi się wierzyć (potem się bawiłem trochę by zrekompensować). Jednak KNF dość jasno pokazało pewną manipulację jaka na spółce miała miejsce..

Kupowałem przy 1,5 i 1,3... Moja średnia do 1,9 czyli jak dla mnie nieźle. Teraz czekam. Desart zarabia w takim przyroście, że nie chce mi się wierzyć, by ludzie tego nie zobaczyli. Tylko, problem taki, że spółka mało znana i pewnie nie wielu zobaczy. Jakiś grubas próbuje wywalic papier, dlatego takie spadki. Drobnicy tu nie ma.
    ja już jestem bardzo zmordany tą spółką
    ale się zawziołem i ze stratą nie wyjdę
    siedzę 2 lata a średnia teraz 2,2
    będzie dobrze
    jestem przekonany
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~inwestor [164.126.200.*]
    Ja też mam trochę papiera, może się spotkamy na ZWZA społki w zeszłym roku był to koniec kwietnia?
    Ten gruby co wywala czy to nie Władek z prawie nad morza pozbywa się resztek?
    Ale był obrót, a wątpię by drobnica nagle zaczęła wywalać na takich poziomach.
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Oj tam zaraz 5 PLN - po tyle nigdy nie miałem i nie widziałem nawet Procadu po tyle choć nie powiem żeby nie ten Kowal.. Paw... to z Władkiem na pokładzie może i ta 10 PLN była do uchwycenia - no sory bo zawsze chciałem jak najwięcej dla mego PRD - bo to mój cały portfel był inwestycyjny -to chciałem i tej dyszki. Co zrobić wpadł Kowal obrzydził mi tą spółkę (sama w sobie robi całkiem spoko rzeczy - szkoda że nie zarabia jak w prospekcie emisyjnym-jak nie czytaliście to zapraszam do lektury normalnie kosmos jakiś- nie wiem albo prospekt dziwny albo faktycznie coś z tym kryzysem straszno bardzo) następnie drugi Kowal to się mało nie poz... gałem. Jak mogłem być tam gdzie przez niego 5 taka nie doczekałem :( nie mówiąc o 10 PLN Powiedzmy sobie szczerze nie tajie gówna rosły o 1000% a PRD nie takie jeszcze gów..o jest. Dobrze że nie straciłem i za te 3 latka jakaś premia była (dywidendy plus coś extra)- co również oprócz Władka coby nie powiedzieć przyczynił się i Prezes - uważam Go za spoko (ten Prospekt to pewno pisali mu Kowalskie) i pozdrawiam- byc moze kiedyś znowu tu dołącze- ale bez Kowala musi być.
    A jak sprzedawałem/kupowałem zawsze imformowałem on-line (czasem co do minuty) nic na cichca że kogoś oszukałem.
    A przede wszystkim nie obrażać się na Władka - taki to już papier przeznaczony dla spekulantów i trza się z tym pogodzić bo drugi raz może się mu nie będzie chciało pogonić kota wysoko a i innych wystarczająco się odstraszy. Niby spoko niech se rośnie papier na fundamentach na tą dyszkę - spytam c/z=200 !!!! czy 100 wiadomo liczyłem troszku też akcje arsenal w wykonaniu jak się okazało don Władysława :)
    A Paweł zaliczył ode mnie po znajomości kilkaset tysi :) bo łamać przepisy to ja rozumiem że taki Władek wpada załatwia w ciemno fundziaki ma na karku jeszcze Pawełka i za co go karać że pociągną ten wózek bo Zarząd tak nie potrafił.
    Gdyby była spekulacja papier miałby płynność. Nie ma jej... Spekulacja też potrafiłaby zawyżyć kurs, a on jest cały czas dołowany.
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~czapajewo [89.161.94.*]
    Paiętam sobie jak z takim Koralem z IZOLACJI sprzeczałem się jaka spółka najmniejszą kapitalizacje na giełdzie jest - bo ogólnie to IZO ale tam coś deczko drukneli u nas spadło i prawie się wyrównało. IZO jak wiadomo wziął w obroty don Padro Parówa i było coś ponad 1000% u nas don Władysławo 450%. ale don Władysławo miał lepiej bo don skupo było
    He troche pomędrkowałem i widać pomogłem wam odpalić ten cukiereczek :) trzymać się ramy
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~macieja [178.182.172.*]
    widzisz wystarczy że się odezwałeś a zobacz co się dzieje
    a co by dopiero było jakbyś do nas dołączył
    KOSMOS
    pozdrawiam
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~Kruty [212.180.191.*]
    Zajrzałem tu po kilku miesiącach. Kurs żałosny jak dawniej, ale wzrosty na razie sa ciekawe. Może trochę szkoda, że nie uśredniałem, no ale czyniłem to z premedytacją, bo los notowań niepewny, a ja mam za dużo akcji po śr. cenie 3,32 PLN.
    Dalej czekam. Mam nadzieję na sowitą dywidendę i może w perspektywie roku 4 PLN??
    Pozdrawiam tych co jak się okazuje mądrze inwestują
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~inwestor [46.112.219.*]
    Pozdrawiam Ciebie Czapa i zapraszam do nas, tak naprawdę ten wzrost trwa dopiero drugi dzień a co to jest z perspektywy np. roku nic.
    Twoje komentarze były na dobrym poziomie informacyjnym (widać było, żę dużo w to serca władałeś) a nie takie co tam slina na język przyniosła. No i informowałeś po zrobionym ruchu np. sprzedaży jak dobrze pamiętam to jeszcze w ten sam dzień albo następny. Ja jestem inwestorem pełnoletnim od 93 roku i trochę już na rynku przeżyłem. Myślę iż obecny ruch możebyć podobny do tego z 1999 roku i jak by tak było to będzie dla nas udaby rok.

Jeszcze raz pozdrawiam Ciebie Czapajewo i zaprzszam do nas

Inwestor

Ps
    Ja już to proponowałem, może spotklibyśmy się większą grupą (JurekQ, Macieja, Leon, Violetta, TY i inni ) na ZWZA PRD głosowalibyśmy za dywidendą plus rozmowa i zobaczenie Zarządu, RN ja mam duże doświadczenie z nadzoru właścicelskiego i po takich rozmowach zazwyczaj jestem mądrzejszy
    Procadzik ma tego papierka sporo podobnie jak DesArt z lockupem (2,3PLN) napewno winno im zależeć żeby pogonić kota - może własnie to robią :)
    pozdrawiam - obecnie mam inną sprawę/spółkę do załatwienia być może mniej prowzrostową
    Także żałuje deczko opylenia ostatniej swojej partii bo wiem że powinna chodzć wyżej ale relizowałem w ostatniej chwili zysk a uciekało
    Ale nie ma co żałować teraz gdzieś indziej zdobywam doświadczenie :) tu mniej więcej wiem jak to sie robi (zyska)
    Jeszcze nie wiem tam gdzie jestem i bardzo chce się dowiedzieć :)
    Tutaj to wiem może być mega strzała prowzrostowa ale potem mega pała - troszku mnie to zmęczyło :(
    Ale dowiedziałem się że gdzieś indziej też może być mega pała tylko w mniejszych ratach ale sądze że zysk podobnie jak tu :)
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~czapajewc [83.12.16.*]
    Znaczy się też w mniejszych ratach ale taki bardziej spokojny
    Badź co bądź mój ślimaczek nie chciał szybciej odrobić strat i nie lubie realizowac strat generalnie
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~Luck [217.153.175.*]
    Łatwo kupić trudniej sprzedać - papier wciąż b. mało płynny.
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~macieja [178.182.172.*]
    o pojawił sie czapajewo i ilość wpisów na forum znacznie wzrosła
    moim zdaniem działa to bardzo pozytywnie na kurs spółki
    gdyz , w przeciwieństwie do innych walorów,nawet średnio zamożny inwestor może mieć wpływ na notowania
    może widząc wzrosty ktoś się dołączy
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~leon [80.4.36.*]
    Pozdrawiam wszystkich wierzących w spółkę,jak pisałem siedziałem
    2lata to już kolejny rok mnie nie zbawi a nóż będzie choćby parę dziesiąt procent zwrotu
    to i tak żle nie będzie,dywidenda osłodzi życie.
    Także targałem się z myślą o wywaleniu ze stratą ale mi przeszło i systematycznie uśredniałem co miesiąc.
    Pod koniec miesiąca dobiorę znowu powoli i systematycznie,tyle że teraz stopy ustawie w razie czego abym znowu na lodzie nie został z wysoką średnią.
  • Re: procad, szkoda papierka Autor: ~wer [46.76.143.*]
    wiec ciagle ktos robi walki na papierze

za niska cena i za duze oczekiwania
[x]
PROCAD -0,83% 2,40 2022-06-28 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.