Na wykresie dziennym utworzyła sie formacja przypominajaca naradę,która ma wymowę spadkowa.Dodatkowo wskazniki szczególnie CCI na dziennym i tygodniowym osiagneły skrajne wartosci swiadczace o znacznym wykupieniu waloru.Klasycznie powinno spasc do linii wybicia przy 4,55 ale po tak dynamicznych wzrostach sadzę ,że korekta moze byc znacznie płytsza.Mimo wszystko warto pomyslec o sprzedazy by odkupic kilka procent taniej.
Po ostatnim kiszeniu i wybiciu papier naprawde jest mocny i stac go na wiecej. Przy korekcie na szerokim nie powinien spasc ponizej 4,80 (lekka korekta bylaby naprawde bardzo zdrowa po ostatnich zwyzkach dla schlodzenia wskaznikow). Jedno jest pewne, w firmie musi byc bardzo dobrze, skoro syntek chce sie pochwalic (24.sty) niektorymi wynikami przed publikacja raportu - a do tej pory tego nie praktykowal! !! Widac, ze mnostwo osob czai sie na kupnie liczac, ze dostana nizej. Prawda jest taka, ze wielu tu czekalo na przebicie oporu w okolicach 4,50, papier kilka razy probowal i bez powodzenia. Teraz przebil z impetem opor i oczekiwania sa duzo wieksze - cel to dotychczasowe maksima i ich przebicie. Dlatego tak skubia teraz, bo jeszcze cena jest dobra a i ruch (w gore) skonkretyzowany i uksztaltowany. Teraz na korektach papier bedzie podskubywany, a nie wyprzedawany.
Dnia 2012-01-20 o godz. 00:51 ~alex napisał(a):
> Na wykresie dziennym utworzyła sie formacja przypominajaca
> naradę,która ma wymowę spadkowa.Dodatkowo wskazniki
> szczególnie CCI na dziennym i tygodniowym osiagneły skrajne
> wartosci swiadczace o znacznym wykupieniu waloru.Klasycznie
> powinno spasc do linii wybicia przy 4,55 ale po tak
> dynamicznych wzrostach sadzę ,że korekta moze byc znacznie
> płytsza.Mimo wszystko warto pomyslec o sprzedazy by odkupic
> kilka procent taniej.
coś tej korekty nie widać,chetnych do kupna taniej nie brakuje
sie masz Turek !dawno cie nie bylo.Jak tam twoja agora? synthosa teraz nie posiadam . ale widzę że sie powoli zbiera .jeszcze trochę i powinien wybic szczyty.obecnie znacznie jestem zaangazowany w hawe i skotana i kilka drobniejszych. a co u ciebie?
sie ma bracie sory alex ze nie odpisalem wczesniej nie zaglondalem na forum ale ciebie szukalem kilka tygodni u mnie po staremu kilka spolek w portfelu i to solidnych kilka spekulacyjnych teraz gram na krotko kupuje 2-3 tygodnie sprzedaje Agore sprzedalem ze strata 3% po 10.50 zl. i odebralem nie dawno po 6.90 i 6.65 mam kilka % na + ale mam nadzieje ze tym razem zarobie z 50 % wiem co mi napiszesz media, reklama nie ten czas - kryzys moje zdanie spolka zdolowana na maxa licze na jakies spore odbicie oczywiscie moge sie mylic .sotatni moj zakup to CDRED mam akcje od 4rech tygodni to tyle a co u ciebie. sporo zarobiles na eex gratulacje pozdro *** TUREK ny city ***
Szanowny kolego o jakiej korekcie mówisz? Wystarczy ze przez ponad rok Syntek szedł w trendów bocznym co dla takiej spółki można uznać jako korektę. Rozumie ze boli jak taki walor idzie do góry ale korekta dla Syntka była jak pojawiły się dwie sprzeczne rekomendacje co doprowadziło do spadku kursu i jeszcze się pozbywaly papierów Patrzę w wykresy i formacje oraz wolumen zakupów i wszędzie na razie mam na zielono Owszem pojawi się drobiu spadek ale potem znowu pójdziemy w górę bo jedzie Św Mikołaj a Solowowi poszło fajnie w wyścigach Barburki
wsparcia sa lamane jak zapalki kolorowo to nie wyglada jak myslisz do ilu spadnie ? ja obawiam sie o wyniki za ostatni kwartal jak beda bardzo zle to spadniemy w okolice 4.25-4.40 zl. tak mysle pozdrawiam *** turek ***
Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Jakie macie prowizje ?Ja z emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna z najwyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DeutscheBanku co mają 0,19% ?
Dnia 2013-06-06 o godz. 09:27 ~meit napisał(a): > Z jakiego rachunku maklerskiego korzystacie ? Jakie macie prowizje ?Ja z > emaklera w mBanku ale tam mam prowizję 0,39%. Kosmos. Dziś sprawdziłem > http://moneyinfo.com.pl/ranking-rachunkow-maklerskich/ i jest to jedna > z najwyższych. Ma ktoś może rachunek w tym DeutscheBanku co mają 0,19% > ? załóż przez internet rachunek bankowy i maklerski w deutsche banku -prowizja - zakup .0,19 % sprzedaż 0,19 % nie ma daytrading ale domyślam się że i tak nie handlujesz jednego dnia a jeżeli nawet to tu prowizje łącznie prawie masz tak jak u siebie tylko przy zakupie.Też się przenosiłem z innych biur.pozdrawiam Zdzisław Dyrman
Dnia 2014-06-10 o godz. 10:37 ~ggggg napisał(a):
> wywaliłem te ścierwo po 4.57zł tym sie nie da grać-szkoda
> ,że wczoraj tego nie wyj..... po 4.59zł ,współczuje tym co
> to mają.
trzeba inwestować a nie grać wszyscy chcemy się stać bogaci w dwa dni w jednym kupić a w drugim sprzedać.
No niestety tu spekuluje sam właściciel. Robić tak jak on ,dokupować około 4 zł.sprzedać przed ogłoszeniem dywidendy, olewając ją. Cała ta dywidenda to wiadome zagranie p. Michała aby upchnąć akcje. mam nadzieje że w lipcu spadnie poniżej złociszy.