• Co się stało z zyskami Autor: recroot [89.191.152.*]
    Witam. Jakiś czas temu, gdy Otmuchów debiutował, nie zdecydowałem się na wejście w tą spółkę. Zainwestowałem gdzie indziej, jestem w plecy jakieś 30% i, żeby się nie denerwować, przestałem śledzić giełdę. Teraz zgromadziłem trochę kapitału i szukam spółek, w które mógłbym wejść, żeby się odkuć.

Niestety na tym forum jest zbyt dużo przepychanek słownych i trudno jest wyłapać istotne informacje, więc chciałbym zapytać kogoś, kto się orientuje, co się dzieje ze spółką. Gdy debiutowała prognozy były obiecujące, jednak mimo utrzymujących się na wysokim poziomie przychodów zysk maleje z kwartału na kwartał. Czy ta spółka to typowy chwast, jakich wiele na GPW i zarząd robi jakieś przekręty, czy też przechodzi trudny okres, a może ma to jeszcze jakieś inne podłoże?

Proszę o rzetelną informację. Proszę również o nie zaśmiecanie wątku przez osobników w stylu troll. Z góry dziękuję za wyrozumiałość.
  • Re: Co się stało z zyskami Autor: ~jt [83.238.229.*]
    Oj człowieku...ręce opadają...
    Chcesz zasiąść do dyskusji , to zapoznaj się najpierw z materiałami do niej ...;)
    W necie masz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania - ot choćby tutaj :http://www.portalspozywczy.pl/inne/slodycze_przekaski/
    w ramach podziekowań , wyślij jakiegoś sms-a charytatywnego .... ;)

• Re: Co się stało z zyskami Autor: ~www [178.43.128.*]
    Swego czasu też jakiś fundusz wychodził z tej spółki co zbiło cenę.Spółka wydaje się zdrowa- tylko niezdrowy wydaje się być troll, który uczepił się Otmuchowa i wiecznie nagania na spadki.Po za tym firma działa w branży spożywczej, gdzie sezon na ich produkty trwa cały rok, więc problem sezonowości raczej odpada.Były również przejęcia- może tam kasa poszła na doinwestowanie.I w przyszłości właśnie to może procentować.Ja miałem Otmuchów- potem sprzedałem i teraz też myślę o powolnym kupowaniu.
    Osobiście myślę, że jak już się nałykają dużymi spółkami to przyjdzie czas na te mniejsze o zdrowych fundamentach typu właśnie OTM, czy HELIO czy może ROBYG (mam i czekam aż dojrzeje). Warto wyprzedzić ten ruch.Tyle.
[x]
OTMUCHOW -1,63% 4,82 2025-11-14 14:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.