• no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [178.42.97.*]
    Może to nieskromnie zabrzmi, ale jak dotychczas to tylko co poniektórzy potrafili pisać, że się nie znam. Podpierali się wiedzą, książkami, analizami. A tu, nic z tych rzeczy. To spółka - i napiszę to po raz kolejny - której właściciele i zarządzający są oszustami. Tu nie mają zastosowania żadne analizy rynkowe. Trzeba trochę inaczej patrzeć na poczynania tych ludzi. Od co najmniej kilku miesięcy "przewalają" akcję między sobą, rodziną etc.., za każdym razem "gubiąc" po kilkaset tysięcy akcji;), które później bez żadnych komunikatów znajdują się na rynku.

Pisałem Wam, że potrzebowali na Święta - miałem rację, później na Sylwestra - też trafiłem. I kiedy informowałem, że aby wyjechać na ferie też będą sprzedawać to nie chcieliście wierzyć;)... a tu ferie i... trzeba mieć za co.

Pomyślcie, z czego oni mają żyć. Wszystkie operacje finansowe to fikcja, papierowe przepływy bez żadnego pokrycia. Aby mieć na rachunki trzeba sprzedawać akcje. Dlatego tak wyglądają wszystkie spółki w których "umoczyli ręce" Panowie Bartel, Macenowicz, Stachura.

Może się mylę, ale wg mojej oceny i kryteriów które sobie przyjąłem w ocenie poczynań zarządu tej spółki coś za często trafiam, mimo że nie zadaję sobie zbytniego trudu na analizy...

• Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~zenek [94.18.122.*]
    Kolego albo mijasz się z prawdą albo ten pan Stachura ma dziwne imię jakj na faceta - Hanna :). Wywalał Paradisus i pewnie nadal wywala więc nie siej defektyzmu. Zostało mu już bardzo mało więc koniec tuż tuż.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [178.42.97.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Kolego, ja czytam i widzę. Bartel to co kupił ma. On musi raportować ze 160 więc każda sprzedaż musi być raportowana. Nie pamiętam aby coś raportował. Stachura Hanna to samo a Paradisus zchodzi i to szybko. Jak byś śledził obroty na NOV to być wiedział że wcale nie tak trudno było Paradisusowi puścić wszystko w rynek. Kurs tej spółki szoruje po dnie ale obroty przynajmniej w ilości akcji są dobre. To powoduje że pojawiają się tu gracze na DT tak jak ja. Ja nigdy nie będę miał tego dużo bo nie taką mam filozofię.
    Poza tym w d... ma kto sprzedaje, liczy się że dziś wziąłem po 15gr a za kilka dni oddam po 18, 20 i będzie git. NOV jest fajna na małą zabawę na DT.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [178.42.97.*]
    Nie pozostaje mi nic innego jak tylko trzymać kciuki abyś sprzedał po 20 gr bo ja już takiej ceny na tej spółce nie pamiętam, bo to chyba ostatni raz miesiąc temu było;)

Ale poważnie. Rzeczywiście spekulacyjnie można troszkę szarpnąć, ja jednak uważam że 15 gr to jeszcze za wysoko, jeśli Paradisus naprawdę będzie sprzedawał to uwierz będzie dużo niżej. Tak jak pisałem Pan Stachura pcha w rynek 400K bo tyle zniknęło po "sprzedaży" Pani Stachurze;)

Co do Pana Bartela to piszesz, że ma tyle co miał a to nie prawda. Jako Sontelian miał 5 036 258 poniżej masz komunikat:

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=263950&_DocID=489999&_Site=ESPI&_CheckSum=329130404

a później już jako Pan Bartel posiada 4 551 258 tu też załączę Ci komunikat:

http://www.gpwinfostrefa.pl/palio/html.run?_Instance=cms_gpw.pap.pl&_PageID=6&_EspiID=263951&_DocID=490000&_Site=ESPI&_CheckSum=1340427430

To jak myślisz sprzedaje czy nie? Gdzie podziało się 415 000 akcji? (zanim napiszesz że nie umiem liczyć to spieszę z wyjaśnieniem że w tej transakcji Pan Macenowicz dostał 70K akcji)

Tak to wygląda nikt niczego nikomu nie musi komunikować. Właśnie takie ruchy - o innych już pisał nie będę - nazywam oszustwem, bo obserwuję tę spółkę od kilku dobrych miesięcy i przysparza mi ona dużo radości jak czytam dwa zantagonizowane obozy na tym forum;) Robili i robią z ludzi głupków, a ja tylko piszę to co myślę. Nikt nie musi tego czytać, ani tym bardziej sugerować się moimi postami.

Jeśli zaś chodzi o obrót to w ostatnim miesiącu był w granicach 1700K a to tylko połowa tego co miał Paradisus, więc nawet gdyby nikt inny tylko on sprzedawał - a w to mogli by tylko uwierzyć Ci co słuchali "groceriesa" - to jest jeszcze druga taka transza, no i trzeba do tego dodać Pana Tadeusza i jego 1 mln akcji:)

Kupują, sprzedają to jest giełda. Każdy może oni też. Wali mnie to bo ja wiem co i jak robię i jakoś nie tracę. :)
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Dieter [194.54.190.*]
    Zgadzam się, że prognozy i obserwacje Aleksandra są trafne.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ryszard [87.116.211.*]
    Prognozy Aleksandea były takie , że do końca roku i w nowym roku aż do ferii będzie tylko lawina na tym papierze a nic takiego nie widzę . Wczoraj ktos wyrzucił 110 k akcji i zwalił troche kurs . Z wieloletniejgo doswiadczenia wiem że najmniejsze spółki idą do góry na samym końcu a ten papier służy jako przykład że trzymany jest za uszy na samym dnie . Do wzrostów brakuje tak nie wiele , bo jednego dobrego zamkniecia tygodniowego , i będziecie świadkami silnego wybicia GORĄ . NIe interesuje mnie kto ile sprzedał , tym karmią sie idioci , którzy nie maja odpowiedniej wiedzy inwestorskiej .
    100% racji Ryszard. Leszcze niech się ekscytują spekulacją a my zarabiajmy :)
    Ja też sobie skubię bo w tym roku na ta spółka da zarobić. Zresztą już jakieś pojedyncze setki jestem do przodu.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~xxx [46.112.127.*]
    Tylko Rysiu jest jeden problem, brak podstawowej wiedzy u ciebie, AT daje wiarygodne sygnały kupna czy sprzedaży na spółkach płynnych, to jest fundament AT.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ryszard [87.116.211.*]
    Mylisz się kolego , rynek NC jest specyficzny . Pierwsze notowania spółek są wprost z sufitu i potrzeba poczekac na promocje po 90% przecenie . W tym czasie panuje marazm i zanikaja obroty , ale z chwilą gdy następuja wzrosty obroty wzrastaja . Mnie nie interesuja inne spółki jak te z NC i na każdej jest to samo , wielkie zniechęcenie że papier nie wzrasta jak te wieksze spółki i wówczas sa sprzedawane i jak sie pózniej okazuje w samym dołku . Jeszce raz mówie gwacancja wzrostów to zamknięcie tego tygodnia 20gr , jesli takie zamknięcie nie nastapi teraz , wzrost zostanie przesunięty w czasie
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [83.24.202.*]
    ryszard, krytykujesz wszystko i wszystkich. Wypowiadasz się nieprecyzyjnie w sprawie moich opinii, ale już do tego zdążyłem się przyzwyczaić. Pisałem, piszę i będę pisał że jedynymi którzy sprzedają akcje są sami najwięksi akcjonariusze. Oni i kurs i nas mają głęboko w d*pie. Jak już zrobi się krucho z akcjami to tak jak z "zakupem" Globala wprowadzą kolejną milionową paczkę i będzie Oki.

Ja natomiast mogę zarzucić tobie, że takie pisanie - jak nie w tym tygodniu, to przesunie się w czasie... - to śmiech i pokazuje, że niestety nie jesteś aż takim fachowcem za jakiego się uważasz.
    Na razie nie miałeś racji w żadnym aspekcie. Bądź konsekwentny i napisz precyzyjnie - "do końca miesiąca będzie 0,25" - ja to gwarantuję, a nie pisz takich pierdół bo jak dotychczas to nie jesteś zbyt wiarygodny.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ByczeJadra [46.112.16.*]
    W dniu 28 grudnia 2011 r., na podstawie umowy cywilno prawnej, Pani Hanna Stachura nabyła 1 732 000 akcji Spółki po średniej cenie 0,14 zł za akcję; -co to znaczy?
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [83.6.25.*]
    Nic poza to, że to zamożna kobieta jest;)
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~novek [88.199.34.*]
    po 14gr bierze smiecia no to spadek na 14gr moze tez sam wezme troche w tej cenie czemu mam przeplacac i placic wiecej jak ona? haha nic z tego, a moze nawet uda mi sie po 10gr kupic poczekam jeszcze z miesiac albo i dluzej..
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Piotr [213.238.125.*]
    Z tyego wynika ze dalej w obrocie jest okolo 3,5mln akcji Głowni akcjonariusze nie sprzedaja tyko powiekszaja swój portel a wiadome jest jedno ze jakby chcieli sprzedac wieksza ilośc poniesli by sromotna strate .Kto przy zdrowych zmysłach ładuje w spółketaka kase by co tracic poprostu sobie uśredniła jak miała okazje bo fundusz musial upłynnic akcje do końca roku taka byla umowa dlatego zdołowali kurs by po taniosci kupić Jeszcze troche i wystrzelimy do góry.Stachura i Bartel rozdaja karty w tej spółce .
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [83.6.25.*]
    Ten "fundusz" który uśrednił sobie kurs, jak piszesz to Daniel Kordel, który po ugodzie z NOV wymienił się z nimi akcjami - NOV za OTNA. Piszmy precyzyjnie, bo wiem że PR-owo lepiej wygląda słowo fundusz, ale tu nigdy żaden fundusz nie zainwestował złotówki.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ryszard [217.75.59.*]
    Aleksander jaki Ty jestes głupi to głowa mala , brak slow . Bez zamknieć o ktorych piszę nie zostaną wygenerowane sygnały kupna . Prawda jest taka że na tym papiere i na całym NC panuje maram .
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~nowy [89.231.126.*]
    oprócz Hurtimexu :)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.6.46.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [83.6.46.*]
    ryszardzie, ja ciebie nie obrażam a już o tym pisałem z tego co można zaobserwować to ty również asem nie jesteś.
    Przestań wszystkich obrażać, powstrzymaj frustrację i życzę ci abyś w końcu coś na tej spółce zarobił, bo jak na razie również ty - tak jak i ci co wyzywałeś ich od baranów - musisz rozliczać stratę.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ryszard [87.116.246.*]
    Nie pisz w liczbie mnogiej , mam na mysli tylko Ciebie . Nie masz najmniejszej wiedzy a za każdym razem kwestionujesz to co napiszę . Podałem Ci parametry na których się opieram . zamiast sprawdzic to wciskasz jakieś ciemnoty o sprzedaży akcji głównych udziałowców ( mają dwa tygodnie na powiadomienie o zbyciu lub kupnie akcji )Znajdz sie w sytuacji wszystkich tych akcjonariuszy co kupili akcje po 2 zł po 1 zł , moim zdaniem im się zyć nie chce , a jeszcze musza czytać takiego kretyna .
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~Aleksander [83.28.45.*]
    rusiu pajacu, nie pisz do mnie "kretynie" bo jak na razie to Ty robisz z siebie kretyna tymi postami;)
    Przestań czytać, zacznij myśleć. Chyba, że znowu swoje prognozy przesuniesz o kolejne tygodnie.
    Przykro czytać te Twoje wypociny - ryszardzie....
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~zenek [46.113.249.*]
    dobra kiedy po 5 groszy.
  • Re: no i wyszło na moje.... Autor: ~ryszard [89.228.178.*]
    Ale nerwy przyglupa ? W tym tygodniu indeks NC wygeneruje sygnały kupna i skończy się twoje wypisywanie bzdur . Ale co Ty możesz o tym wiedzieć , Ty jestes specjalistą od sledzenia sprzedaży głównych akcjonariuszy , śmiechu warte >
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.