• Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~tadek1979 [188.33.63.*]
    J.w Aby do wiosny :)
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~yurand [178.42.9.*]
    Bliżej spadki jak wzrosty i tyle w tym temacie. Szeroki nie ma żadnego wpływu na tą spółkę.
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~grosik [83.24.172.*]
    ludzie, a czego wy się spodziewacie?
    spółka ma raptem 3 oddziały finansowe (słownie TRZY) plus do tego rzeźnia - cześć zysków to obrót mięsem, zanim tu będzie drugi getin czy inna poważna instytucja finansowa to duuużo wody upłynie patrząc na tęmpo rozwoju. te trzy oddziały to miały być otworzone juz 1,5 roku temu czy 2 nawet a plany były dużo większe. kto śledził przeistoczenie się Beefsana w tego "rekina" finansowego PBS to pamięta jakie były wizje rozwoju.
    patrząc na obecny kurs to i tak jakiś cud że rynek wycenia to na aż tyle.
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~yurand [178.42.9.*]
    Wszystko się zgadza.
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~Tadek1979 [194.114.62.*]
    Dnia 2012-01-17 o godz. 12:54 ~yurand napisał(a):
    > Wszystko się zgadza.

Sami znawcy sie znalezli:) Poczekamy zobaczymy
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~antoni009 [79.162.12.*]
    jakos dziwnie jest , ale mam nadzieje ze spadnie ,
    0,4 to dobra cena do kupowania jest ,
    ja jestem gotow
    ale uprzedzam ze trzeba bedzie na zyski troche poczekac
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~gonzales [83.24.172.*]
    czy 0,4 to dobra cena to nie wiem, dopóki tu nie będzie wyników to to 40 gr to jakieś wygórowane się wydaje jak na cenę za marzenia.
    przy 100mln papiera kapitalizacja wychodzi ponad 40 mln, ja się pytam za co? czy za to że firma wynajmuje po jednym pokoju w trzech większych miastach Polski i próbuje sprzedawać produkty finansowe wśród morza konkurencji. macie pojecie ile kredytów musieli by udzielić żeby to przyniosło zysk i wybiło na jakiś normalny poziom. w tym momencie ta spółka przypomina bardziej Doradców 24 z New Connect. ja się zastanawiam kto i po co wpuścił tę spółke na notowania WIGu do NC trzeba było spuścić.
    po raz kolejny okazuje się że GPW to jednak bananowa giełda jest.
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~marre [85.238.222.*]
    gonzalez.... nikt Ci nie kaze kupowac, ani trzymac, ani nikt nie pyta o zdanie zupelnie nie zainteresowanego czytelnika tego watku... pozwol ze Ci co maja lub chca nabyc ocenia sami firme czy sie nadaje na GPW czy NC i ile jest warta
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~gonzales [83.24.172.*]
    myślałem że wątek jest po to aby wymieniać opinie na temat danej spółki miedzy osobami w gorącej wodzie kompanymi a tymi którzy zachowali trochę zimnej krwi, aby przekonać nieprzekonanych, namówić nienamówionych itd. ale widocznie się myliłem.
    marre, należysz do grupy dystrybutorów akcji Pbs czy o co chodzi? bo rozumiem że w Twojej opinii jakoś ktoś nie wydaję ochów i achów to niech sie lepiej nie odzywa?
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~tadek1979 [194.114.62.*]
    Dnia 2012-01-17 o godz. 19:34 ~gonzales napisał(a):
    > myślałem że wątek jest po to aby wymieniać opinie na temat
    > danej spółki miedzy osobami w gorącej wodzie kompanymi a
    > tymi którzy zachowali trochę zimnej krwi, aby przekonać
    > nieprzekonanych, namówić nienamówionych itd. ale widocznie
    > się myliłem.
    marre, należysz do grupy dystrybutorów akcji
    > Pbs czy o co chodzi? bo rozumiem że w Twojej opinii jakoś
    > ktoś nie wydaję ochów i achów to niech sie lepiej nie
    > odzywa?

No muszę się wtrącić nie był bym sobą.
    Co do spółki chyba zapomniałeś kto jest głównym akcjonariuszem.
    Po-pierwsze spółka ma rating AAA
    Nie jest zadłużona i czwarty kwartał będzie prawdopodobnie na plusie choćby ze względu na ceny mięsa które nieźle galopowały przed świętami. nie zapominajmy o niedawnej emisji i ludziach którzy mają akcje po 0,32 gr i mogą teraz sprzedawać z zyskiem ja mam średnią teraz 0,38 i też mogę sprzedać z zyskiem ale wiem że w tym przypadku cierpliwość popłaci i to z nawiązką ci co mają sprzedać to sprzedadzą i ci co mają teraz kupić to kupują.Wysypują sie ci co chcieli teraz szybko zarobić i mają na to okazję sprzedają z zyskiem i przechodzą na inne spólki które w tym okresie rosną a ta stoi bo jakoś dużych spadków nie widać i nie sądzę żeby się pojawiły w najbliższym czasie.W tej chwili mamy ewidentną konsolidację przed wybiciem oczywiście górą i tak będzie tylko trochę cierpliwości ale na spadki to naganiaj ja jestem za czekam z Antkiem ma 0,39 i 0,40 i podejrzewam że tyle co chcemy kupić to nikt nie odda.
    Pamiętam swego czasu jak miałem Beefsana po 0,33 i było wielkie jęczenie jeszcze większe niż teraz a wciągu paru tygodni było ponad 1,90 .
    Także mając za plecami bank który zainwestował Miliony jestem spokojny tutaj o swój kapitał przynajmniej to co mówią to robią nie karmią marzeniami jak na połowie spółek śmieciowych na GPW np,,Petrolinvest itd. Także Przypomne ci twoje wypowiedzi w odpowiednim czasie.

• Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~zz [89.186.16.*]
    spoko juz zbliza sie czas i tej spóleczki a piszacy tu myla giełde z zakupem sklepowym ,róznica jest w tym ze kupujesz za małe pieniadze przyszłosc a nie drogi juz gotowy produkt ,
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~antoni009 [31.61.60.*]
    cos mi sie wydaje Tadku , ze to potencjalu do spadku nie ma ,
    trzeba sie cieszyc z tego co sie ma
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~tadek1979 [31.174.104.*]
    Dnia 2012-01-19 o godz. 13:58 ~antoni009 napisał(a):
    > cos mi sie wydaje Tadku , ze to potencjalu do spadku nie ma
    > ,
    trzeba sie cieszyc z tego co sie ma

No zobaczymy ja wczoraj nic nie brałem, może coś wezme dzisiaj ale jeszcze nie wiem.
    Nie chcę łamać swoich zasad inwestowania.Ale kusi:)
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~antoni009 [31.61.60.*]
    ja cos tam dziubie dzis po 47 ale jestem pelen rozterek ,
    z kad nagle takie kupno od wczoraj?
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~ozi [193.107.196.*]
    Bo oni cos wiedzą czego my jeszcze nie wiemy
  • Re: Ale wszystko ładnie rośnie tylko my zimujemy!!! Autor: ~tadek1979 [31.174.104.*]
    Dnia 2012-01-19 o godz. 15:56 ~antoni009 napisał(a):
    > ja cos tam dziubie dzis po 47 ale jestem pelen rozterek ,
    z
    > kad nagle takie kupno od wczoraj?
    Widać że coś sie dzieje ale poczekam na rozwój wydarzeń w razie ,,w ,,zaczne kupować powyżej 0,51
[x]
PBSFINANSE -18,67% 0,61 2025-12-16 11:09:00
2025-12-09
Obwieszczenie o przetargu
2025-12-04
Sprzedaż nieruchomości
2025-11-28
Wyniki finansowe Q 3/2025
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać