• pozew przeciwko GOA Autor: ~rr [178.214.150.*]
    Chetni - potrzeba min.10 osob do zlozenia pozwu,kontakt mailowy mcwat@interia.pl
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~pablo [89.230.200.*]
    companieros@gazeta.pl - spoko ja wchodze
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~xxx [188.146.243.*]
    moze warto by bylo poinformowac, ze sprawa dotyczy tylko i wylacznie tych, co brali w prywatnej emisji? reszta chcac niechcac jest skazana na goa
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~zysk [80.54.105.*]
    A dlaczego prywatni, wszyscy mogą złozyć pozew.
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~bicz [178.214.144.*]
    a to dlaczego? nastąpiły jakieś zmiany w k.k nic mi o tym nie wiadomo
    Wszyscy którzy posiadają papier smieciowy wprowadzony jako wartosciowy
    na dzien wycofania z obrotu mogą założyc sprawę karną
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~digi [83.143.161.*]
    Weź się człowieku zastanów zanim znów napiszesz coś na forum.
    Co to znaczy założyć sprawę karną? Prokuratura jest od tego, by wnieść do Sądu oskarżenie w sprawie karnej. Ty możesz jedynie złożyć doniesienie do Prokuratury.
    Ponadto, sprawa karna dotyczy raczej osób fizycznych, a nie instytucji w roli oskarżonego.
    Ty możesz złożyć pozew w sprawie cywilnej, a w grupie możecie złożyć pozew zbiorowy...
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~bicz [178.214.144.*]
    oczywiście że pozew cywilny, nieprecyzyjnie sie wyraziłem przepraszam
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~trader [74.63.112.*]
    przeklejam z GOA

z forum aerfinance
    https://www.bankier.pl/forum/temat_no-to-mamy-problem,10773325.html

jesli wyjdzie, ze majatek byl faktycznie wyprowadzony przed upadkiem AVTECH, to mysle ze jest szansa na to, ze sad go przejmie i zostanie zlicytowany na splaty wierzycieli i odszkodowania avtechu, takze kto mial akcje i wystapil wraz z GOA na droge prawna, mysle ze ma szanse na jakies zadoscuczynienie.

Czekamy na sprawe karna, jak zapadna wyroki bedzie mozna sadzic cywilnie (wraz z GOA), troche to potrwa, ale sad chyba moze zabezpieczyc wyprowadzony majatek w spolce blizniaczej juz teraz na czas procesow aby zapobiec dalszej defraudacji.

http://www.newconnect.pl/?page=get_ebi_file&id=12580

"Jak informowaliśmy w raportach bieżących nr 34/2011 (w którym informujemy o złożeniu zawiadomienia do Komisji Nadzoru Finansowego w sprawie podejrzenia ujawnienia i wykorzystania informacji poufnej oraz dokonania manipulacji kursem akcji Avtech), 36/2011 oraz 5/2012, GOADVISERS S.A. - także jako główny poszkodowany - podjęła w imieniu swoim oraz 23 innych akcjonariuszy Avtech określone działania w zakresie ustalenia i pociągnięcia do odpowiedzialności Avtech i jej zarządców, w tym do odpowiedzialności karnej (np. w związku z nowymi informacjami uzyskanymi przez Autoryzowanego Doradcę o wyprowadzeniu majątku likwidowanej spółki do bliźniaczego podmiotu, prawdopodobnie powiązanego z zarządcami lub akcjonariuszami Avtech). "

Na dzis dzien to chyba 1najwiekszy przekret w historii New Connect, bez zadnej9 przyczajki, debiut, wyprowadzenie majatku, zatwierdzenie upadlosci, bye bye
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~kostucha [79.186.136.*]
    Jedną kluczową sprawę musicie wziąść pod uwagę : A CO JEŻELI MAJĄTEK ZOSTAŁ SPRZEDANY ZA GROSZE W CZASIE DOBROWOLNEJ LIKWIDACJI ZATWIERDZONEJ PRZEZ REGULATORA------------------------------- WTEDY PO PTOKACH DLA WIĘKSZOŚCI .
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~ers [83.26.221.*]
    A co z kasą z emisji?
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~ktos [212.126.56.*]
    majatek wyprowadzili przed likwidacja do jakiegos blizniaczego podmiotu, tak okreslii to GOA, o to jest sprawa karna
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~gggg [188.147.1.*]
    prawddopodobnie chodzi o aer finance, owczesny prezes aer juz w lipcu mimo look'upow sprzedal swoje akcje najpierw avtechu a potem aer, on tez namawial goa na wprowadzenie avtechu na nc
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~kostucha [79.186.140.*]
    ------------------ wyprowadzeniu majątku likwidowanej spółki --------------------- Mi wygląda na to że chodzi o sprzedaż majątku w czasie dobrowolnej likwidacji po niskich cenach . Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, ŻE SPRZEDAWANE DOBRA MATERIALNE SPÓŁKI SĄ W DANEJ CHWILI TYLE WARTE ILE KUPUJĄCY CHCE ZAPŁACIĆ . Kwestią zasadniczą są daty transakcji i to jest sedno sprawy .
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~garbaty [178.180.53.*]
    sa tez biegli ktorzy moga wartosc ustalic, z tego co pamietam w wywiadzie na tvn to prezes zalewski mowil ze caly majatek poszedl za jakies zupelnie smieszne pieniadze
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~rr [178.214.150.*]
    Odwolanie GOA odrzucone przez GPW-mozna przylaczyc sie do pozwu zbiorowego na powyzszy adres mailowy
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~avt [188.146.193.*]
    a jakie to ma znaczenie
    dwie osoby do przylaczenia sie do pozwu - kontakt mailowy powyzej
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~tom [178.42.56.*]
    a jest w ogole jakakolwiek szansa?
    jest
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~mrozomrozo [77.252.156.*]
    ja chętnie się przyłączę, tylko nie wiem czy jak kupiłem nie z prywatnej emisji tylko normalnie na rynku to też mogę uczestniczyć w pozwie. Mój e-mail mrozomrozo@wp.pl
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~sn77 [217.98.38.*]
    dołączam się : gramofonniegra@wp.pl

tym samym nawołuję władze GPW i KNF do opamiętania !
    nie może być, aby w kraju zwanym Polska odgrywane były takie sceny!

pozdrawiam

liczę, że każdy z nas otrzyma co do grosza zainwestowanych pieniędzy, mniej lub więcej, nie zależnie ile kto zainwestował

SN
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~DG [85.221.181.*]
    to i ja

tim_daniel4@fastmail.fm

Jakby co, to prosze dac znac

DG
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~jc [82.210.157.*]
    chetnie sie dolacze:

jake.czarnota@gmail.com
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~sofix177 [77.245.240.*]
    i ja sofix177@gmail.com
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~pirxx [80.55.121.*]
    jestem do dyspozycji. hoousx()gmail()com
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~kloss [37.30.127.*]
    dlaczego autor tego watku nie napisze uczciwie ze wogole jakiekolwiek szanse (i to w dodatku minimalne, w mojej opinii zadne) maja tylko Ci akcjonariusze ktorzy nabyli akcje z prywatanej emisji poprzez Goa, tak jak autor wątka?
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~aa [79.187.187.*]
    Ja również cooltomi@poczta.fm
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~bond [83.21.141.*]
    brałem udział w ofercie prywatnej. Po zdjęciu notowań zadeklarowałem się, że idę z GoA. Dzisiaj do nich dzwoniłem. Poza złożeniem zawiadomień do prokuratury i zawiadomieniem organów ścigania w GB nic więcej nie zrobili. Nie wiedzą jak rozwija się śledztwo w Angli, a w Polsce wiadomo jak działa prokuratura(wypowiedź przedstawiciela). Niedawno czytałem jakiś artykuł z którego wynika, że nikt nie poprosił Herodeckiego o wyjaśnienia w sprawie sprzedaży 10% akcji Avtech na dzień przed debiutem. Nasuwją mi się dwie refleksje, układy i gra na czas. Już teraz Herodecki struga skrzywdzonego, że nic nie wiedział, że jego biznes przez tą aferę rozwija się trudniej (ma tupet facet).
    Jak posuwa się sprawa Waszego pozwu?
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~Jarek [164.126.7.*]
    witam serdecznie.
    czy ktos z Panstwa zlozyl zawiadomienie do prokuratury czy poprzestal na pisaniu na forum?
    jak widze GOA ma sie swietnie zmienili nazwe i znowu szukaja inwestorow.
    czy ktos myslal o zlozeniu pozwu przeciwko GPW?w koncu ona odpowiada za wartosc AD ,dlaczego ciagle drobnica ma placic?
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~pozew [82.139.14.*]
    Myślałem o tym - lecz niestety z braku czasu tego nie zrobiłem.
    Zastanawiam się po jakim czasie sprawa ta może się przedawnić?
    GPW też powinna ponieść konsekwencję dopuszczenia i po paru miesiącach zawieszenia notowań Avtechu.
    Może namiary na jakiegoś prawnika, który nie bał by się wziąć tej sprawy?
    Trzeba złożyć pozew cywilny przeciwko GPW za działanie na szkodę akcjonariuszy i dopuszczenie do rynku kapitałowego podmiotów bez dokładnej analizy wstępnej pod kątem rzetelności prospektu emisyjnego.
  • Re: pozew przeciwko GOA Autor: ~kloss [46.205.54.*]
    sie tak zbieracie ze conajwyzej wuj z tego wyjdzie
[x]
AVTECH -6,67% 0,34 2011-11-14 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.