a to dlaczego? nastąpiły jakieś zmiany w k.k nic mi o tym nie wiadomo
Wszyscy którzy posiadają papier smieciowy wprowadzony jako wartosciowy
na dzien wycofania z obrotu mogą założyc sprawę karną
Weź się człowieku zastanów zanim znów napiszesz coś na forum.
Co to znaczy założyć sprawę karną? Prokuratura jest od tego, by wnieść do Sądu oskarżenie w sprawie karnej. Ty możesz jedynie złożyć doniesienie do Prokuratury.
Ponadto, sprawa karna dotyczy raczej osób fizycznych, a nie instytucji w roli oskarżonego.
Ty możesz złożyć pozew w sprawie cywilnej, a w grupie możecie złożyć pozew zbiorowy...
z forum aerfinance
https://www.bankier.pl/forum/temat_no-to-mamy-problem,10773325.html
jesli wyjdzie, ze majatek byl faktycznie wyprowadzony przed upadkiem AVTECH, to mysle ze jest szansa na to, ze sad go przejmie i zostanie zlicytowany na splaty wierzycieli i odszkodowania avtechu, takze kto mial akcje i wystapil wraz z GOA na droge prawna, mysle ze ma szanse na jakies zadoscuczynienie.
Czekamy na sprawe karna, jak zapadna wyroki bedzie mozna sadzic cywilnie (wraz z GOA), troche to potrwa, ale sad chyba moze zabezpieczyc wyprowadzony majatek w spolce blizniaczej juz teraz na czas procesow aby zapobiec dalszej defraudacji.
"Jak informowaliśmy w raportach bieżących nr 34/2011 (w którym informujemy o złożeniu zawiadomienia do Komisji Nadzoru Finansowego w sprawie podejrzenia ujawnienia i wykorzystania informacji poufnej oraz dokonania manipulacji kursem akcji Avtech), 36/2011 oraz 5/2012, GOADVISERS S.A. - także jako główny poszkodowany - podjęła w imieniu swoim oraz 23 innych akcjonariuszy Avtech określone działania w zakresie ustalenia i pociągnięcia do odpowiedzialności Avtech i jej zarządców, w tym do odpowiedzialności karnej (np. w związku z nowymi informacjami uzyskanymi przez Autoryzowanego Doradcę o wyprowadzeniu majątku likwidowanej spółki do bliźniaczego podmiotu, prawdopodobnie powiązanego z zarządcami lub akcjonariuszami Avtech). "
Na dzis dzien to chyba 1najwiekszy przekret w historii New Connect, bez zadnej9 przyczajki, debiut, wyprowadzenie majatku, zatwierdzenie upadlosci, bye bye
Jedną kluczową sprawę musicie wziąść pod uwagę : A CO JEŻELI MAJĄTEK ZOSTAŁ SPRZEDANY ZA GROSZE W CZASIE DOBROWOLNEJ LIKWIDACJI ZATWIERDZONEJ PRZEZ REGULATORA------------------------------- WTEDY PO PTOKACH DLA WIĘKSZOŚCI .
prawddopodobnie chodzi o aer finance, owczesny prezes aer juz w lipcu mimo look'upow sprzedal swoje akcje najpierw avtechu a potem aer, on tez namawial goa na wprowadzenie avtechu na nc
------------------ wyprowadzeniu majątku likwidowanej spółki --------------------- Mi wygląda na to że chodzi o sprzedaż majątku w czasie dobrowolnej likwidacji po niskich cenach . Trzeba jednak zwrócić uwagę na to, ŻE SPRZEDAWANE DOBRA MATERIALNE SPÓŁKI SĄ W DANEJ CHWILI TYLE WARTE ILE KUPUJĄCY CHCE ZAPŁACIĆ . Kwestią zasadniczą są daty transakcji i to jest sedno sprawy .
sa tez biegli ktorzy moga wartosc ustalic, z tego co pamietam w wywiadzie na tvn to prezes zalewski mowil ze caly majatek poszedl za jakies zupelnie smieszne pieniadze
ja chętnie się przyłączę, tylko nie wiem czy jak kupiłem nie z prywatnej emisji tylko normalnie na rynku to też mogę uczestniczyć w pozwie. Mój e-mail mrozomrozo@wp.pl
dlaczego autor tego watku nie napisze uczciwie ze wogole jakiekolwiek szanse (i to w dodatku minimalne, w mojej opinii zadne) maja tylko Ci akcjonariusze ktorzy nabyli akcje z prywatanej emisji poprzez Goa, tak jak autor wątka?
brałem udział w ofercie prywatnej. Po zdjęciu notowań zadeklarowałem się, że idę z GoA. Dzisiaj do nich dzwoniłem. Poza złożeniem zawiadomień do prokuratury i zawiadomieniem organów ścigania w GB nic więcej nie zrobili. Nie wiedzą jak rozwija się śledztwo w Angli, a w Polsce wiadomo jak działa prokuratura(wypowiedź przedstawiciela). Niedawno czytałem jakiś artykuł z którego wynika, że nikt nie poprosił Herodeckiego o wyjaśnienia w sprawie sprzedaży 10% akcji Avtech na dzień przed debiutem. Nasuwją mi się dwie refleksje, układy i gra na czas. Już teraz Herodecki struga skrzywdzonego, że nic nie wiedział, że jego biznes przez tą aferę rozwija się trudniej (ma tupet facet).
Jak posuwa się sprawa Waszego pozwu?
witam serdecznie.
czy ktos z Panstwa zlozyl zawiadomienie do prokuratury czy poprzestal na pisaniu na forum?
jak widze GOA ma sie swietnie zmienili nazwe i znowu szukaja inwestorow.
czy ktos myslal o zlozeniu pozwu przeciwko GPW?w koncu ona odpowiada za wartosc AD ,dlaczego ciagle drobnica ma placic?
Myślałem o tym - lecz niestety z braku czasu tego nie zrobiłem.
Zastanawiam się po jakim czasie sprawa ta może się przedawnić?
GPW też powinna ponieść konsekwencję dopuszczenia i po paru miesiącach zawieszenia notowań Avtechu.
Może namiary na jakiegoś prawnika, który nie bał by się wziąć tej sprawy?
Trzeba złożyć pozew cywilny przeciwko GPW za działanie na szkodę akcjonariuszy i dopuszczenie do rynku kapitałowego podmiotów bez dokładnej analizy wstępnej pod kątem rzetelności prospektu emisyjnego.