Opory są silne i ciężko jak narazie jest się przebić. Ale spokojnie małymi krokami damy rade. Po opublikowaniu raportu powinno być dobrze a złotówka coraz bliżej.
Cena jest śmieszna i widać popyt. Predko 40 groni nie zobaczycie.. Do 80 gorszy powinno pojść leciutko.. Tam stoją już grubsze opory. Jak będzie dobre info i raport to złotówka zostanie przebita.
Przez resort Michała Boniego przejdą decyzje dotyczące kilkudziesięciu miliardów złotych na teleinformatykę. Wypuszczenie Poczty na wolny rynek, cyfryzacja telewizji, system komunikacji alarmowej na Euro 2012 to zadania tylko na ten rok. Niewiele więcej czasu będzie na informatyzację systemu ochrony zdrowia. Branża trzyma kciuki i wierzy, że jeśli nie Boni, to kto?
Jak dla mnie "tak czy siak" jest mi obojętne. Myślę jednak, że to jeszcze nie to. To tanie granie ani pod wyniki, ani pod info. Traktuję jak odreagowanie. Mam nadzieję, że dopiero zbieramy siły na ekstra jazdę - bez trzymanki. Nie uśredniam, nie sprzedaję - nie przeszkadzam, a Wy róbcie swoje
Za dużą uwagę poświęcacie na odruchy pośmiertne trupa, te wzrosty to jedynie odreagowanie na spadki bez obrotu w ostatnich tygodniach, ten papier bez porządnych wyników i pozytywnych informacji nie będzie w stanie nawet 1 PLN przebić a co dopiero jak tu niektórzy mówią 2 PLN.
0.25% wszystkich akcji bujniętych dzisiaj na kwotę 80 K nazywasz obrotem no to powodzenia, jakby to miało rosnąć to ktoś by tu ładował z miejsca za 1-2 bańki, to jest czyste odreagowanie skrajnie nie dowartościowanego waloru po mocnych spadkach, sam posiadam mały pakiet z dużą stratą ale jestem realistą, już tyle razy wydymali na tym papieże spekulantów że nie wielu to kupi powyżej 80-90 groszy, chyba że jakiś grubas z zacnym planem wsiądzie na papier.
Masz tu człowieku patriotów, którym szkoda, ale muszą kochać, bo tak się onegdaj wpakowali - natomiast życzliwych, którzy mogą teraz jeszcze wsiąść zawiadomić warto, że to rośnie i będzie jeszcze rosnąć; zamiast więc logować się i marudzić KUPOWAĆ...co ja gadam?
Hmm, czyżby naprawdę odwrócenie trendu? Byłem sceptyczny, ale jak na razie wszystko się sprawdza. Ruch dalej w sumie dość śmieszny, ale kierunek (i zwrot) dość wyraźny, więc może, może...
Tak czy siak ja i tak nie oddam aż nie dobije do jakichś trzech złotych, co jednak pewnie w najbliższych miesiącach nie nastąpi.
no i tak jak mówiłem zakończenie na 80 groszach... podaży brak praktycznie.. Testowałem na widełkach to oporów do 1.16 groszy praktycznie żadnych... im głębiej tym gorzej... no nic zobaczymy. Ciekawe kiedy będzie korekta bo predzej czy poźniej musi być.. Trzymać akcje!
Dzięki za test ponad złotówkę, nie obserwuję notowań więc nie widziałem.
Jak na razie wszystko wydaje się proste i czytelne, do pierwszych czarnych świec mamy sytuację komfortową, tz. usiąść wygodnie w fotelach i obserwować. Pozdrawiam wtopionych, a uśrednionych szczególnie z zazdrością.
NTT System skupi do 2 mln akcji własnych w celu dalszej odsprzedaży
Zarząd spółki NTT System zdecydował o skupie akcji własnych spółki w celu dalszej odsprzedaży.
Skup rozpocznie się 17 stycznia i potrwa najpóźniej do 28 czerwca.
"Łączna cena nabycia akcji własnych powiększona o koszty ich nabycia nie może przekroczyć wysokości kapitału rezerwowego (...), tj. kwoty 3,5 mln zł" - napisano w komunikacie.
Maksymalna liczba nabywanych akcji nie może przekroczyć 2 mln sztuk. (PAP)
Ogólnie rzecz biorąc cena po jakiej mogą kupić akcje wynosi 1.75zł maxymalnie. mamy cene 0.82 grosze.. Sami wiecie co to oznacza :)