tu rozdawali sobie akcyjki za darmo w zarzadzie....wiec potem moga być takie cuda...a spółka wydmuch totalny....nic środku nie ma tam....zapytaj zreszta muszyny.....on na walne jezdził nawet....a jest 95% w plecy!!!!
I tu się z Tobą ryszardzie zgodzę w 100%. Trzeba być osłem aby doprowadzić do takiej straty.
Natomiast musisz również wiedzieć, że nie każdy jest ty tak znamienitym inwestorem giełdowym jak Ty. Gdybyś przejrzał całe wątki na tym jak i na forum podłogi to zauważył byś że wielu z tych którzy teraz nie wiedzą co zrobić i mają kłopot bo potracili po 90 i więcej procent uległo zwykłej manipulacji nieuczciwych insiderów, którzy tutaj wypisywali cuda o spółce aby pozbyć się akcji. A zachowania takie jak wypisywanie bzdur na prv o potędze tego gówna powinno być karalne.
Ja tu straty nie mam, na pewno nie jest ona taka z którą nie mógłbym się pogodzić i która by mnie bolała, ale strasznie mnie irytuje wyśmiewanie się z ludzi, którzy być może nie mają takiej wiedzy jak Ty, ale próbują się rozwijać i inwestują swoje pieniądze zamiast je trzymać w skarpecie czy banku. To fajna sprawa bo miło jak nam się społeczeństwo rozwija, tylko przykra nauczka dać się "wmanewrować" takim naganiaczom jak osławiony groceries.
Co do tych którzy piszą "Bartel wykopał Macenowicza i dobrze bo on teraz zadba o spółkę..." To się - i teraz ja o was napiszę - MATOŁY i BURAKI otrząśnijcie. Bartel tam zawsze grał pierwsze skrzypce (pod każdym wywiadem jest napisane "powiedział Wiceprezes Tomasz Bartel") i to tylko dzięki niemu macie tak uje...y kurs. Myślenie nie boli, tylko szkoda że w waszym przypadku powiedzenie "mądry Polak po szkodzie" sprawdza się w 100%
Zabieranie się za coś o czym nie ma się zielonego pojęcia , a potem są straty na własne życzenie , tak ostro nazywam . Sa książki , lub kursy które przygotowują do zainwestowania na giełdzie . Koszt ich jest o wiele niższy niż potencjalne straty , które są konsekwencją braku wiedzy . Giełda a szczególnie NC to wielka szulernia , potrzebna jest jakaś oręrz na tych CWANIAKOW , w postaci wiedzy AT
No tu ryszardzie nie pozostaje mi nic innego jak tylko podpisać się oburącz pod tym co napisałeś. To prawda, przykre jest to że ludzie nie chcę zainwestować w swoją edukację bo wolą myśleć "mnie się to nie zdarzy" ja jestem mądrzejszy, dlaczego jednak inwestują takie duże pieniądze ( bo mniemam że po małych tak by nie płakali) w spółkę o której nic nie wiedzą a opierają się na jakiś bzdurach pisanych przez naganiaczy?
A no dlatego, że nikt nie kontroluje tych oszustów z zarządu, którzy sami piszą te bzdury na forach podszywając się pod wiele nicków. Nie ma za to żadnej kary. Spółki szczególnie z NC komunikują to co jest dla nich wygodne, te niewygodne rzeczy zamiatają pod dywan. A Sobolewski jak ten świstak siedzi, zawija w te sreberka i coraz bardziej rudy się robi. To straszna rzecz, słabość Państwa i systemu, aby przymykać oczy na takie działania zarządów spółek tylko po to aby Sobolewski wyciągał pieniądze od ludzi. Wstyd.
Ja tym co zaczynają inwestowanie, mogę poradzić aby przed zakupem którejkolwiek spółki dobrze zaprzyjaźnić się z wujkiem google i przeczytać fora patrząc nie tylko na tych co piszą peany na cześć zarządów a raczej na te posty które piszą negatywnie bo nie zawsze komuś chodzi o "tanie zakupy". Gdybyście poczytali o NOV to taka strata była by niemożliwa. Typowy spekulacyjny śmieć i z tym zgadzam się również.
I tak jak wam już pisałem, jest teraz taka instytucja jak pozew zbiorowy. Jeśli macie straty z którymi nie możecie się pogodzić to jest jedyna droga do żalenia się na zarządy tych oszukańczych śmieci. I naganiaczy z forum.
Dnia 2012-01-03 o godz. 13:40 ~zyga napisał(a):
> tu rozdawali sobie akcyjki za darmo w zarzadzie....wiec
> potem moga być takie cuda...a spółka wydmuch totalny....nic
> środku nie ma tam....zapytaj zreszta muszyny.....on na
> walne jezdził nawet....a jest 95% w plecy!!!!