Zgodnie z AT to wcale nie musi być koniec MACD dał sygnał zakupu więc pewnie niebawem korekta po dzisiejszej sesji a dalej to może być powtórka z dnia dzisiejszego.
Poczekamy zobaczymy
PS.
Ja nadal trzymam swój pakiecik i oddam go znacznie później niż Alex, który sprzedał zbyt wcześnie :)
Może teraz to się wyda mało prawdopodobne, ale jest szansa na 6 zł. Proste metody się sprawdzają...po konsolidacji w okolicach 9 zł - wybicie dołem na 3 zł...jest szansa, że połowa tego spadku zostanie odrobiona...co ciekawe w okolicach 6 zł też jest opór...
Na 90% będą pompować. Po dobrym info w innych spółkach w ostatnich dniach wzrosty były mocne i kilkudniowe,więc tutaj spekuła też nie popuści.Wzrosty w poniedziałek murowane,bo to że się wyłamią mało prawdopodobne. W najgorszym razie podbitka do ponad 5 i później sprzedaż
Trzeba sobie też zadać pytanie, kto sprzedawał w ostatnich dniach...No i ja jestem pewien, że to był pioneer...Po pierwsze mieli dużą stratę na tej pozycji i lepiej było pod koniec roku ją zredukować, żeby nie wykazywać strat...absurdalne, ale tak mogło być...druga sprawa - ten fundusz zawsze oddaje na dołkach...
Przedwczoraj też wyszedł komunikat ze spółki o zakupie akcji przez insiderów - to bardzo dobry prognostyk:
FOTA SA zawiadomienie o transakcjach na akcjach spólki
29.12. Warszawa (PAP/ESPI) - Raport bieżący 27/2011
Zarząd FOTA S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu dzisiejszym otrzymał od Prezesa Zarządu Spółki (osoba zobowiązana) zawiadomienie, w trybie art. 160 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, o nabyciu 8.000 (ośmiu tysięcy) akcji zwykłych na okaziciela serii D w ramach transakcji sesyjnych na Giełdzie Papierów Wartościowych S.A. w Warszawie. Łącznie, w dniach od 22.12.2011 r. do 28.12.2011 r., zawarto 7 (siedem) transakcji na łączną kwotę 33.997,00 PLN (trzydzieści trzy tysiące dziewięćset dziewięćdziesiąt siedem złotych) po średniej cenie 4,25 PLN (cztery złote dwadzieścia pięć groszy) za jedną akcję.
Osoba zobowiązana nie wyraziła zgody na publikację danych osobowych.