Jeśli podadzą na dniach jakieś info, które uzasadniałoby dzisiejsze spadki, to zgłoszę sprawę do KNF.
Z drugiej strony...
W zeszłym roku przed wzrostem o 40% też była taka sesja z dołowaniem kursu. Więc może celowe wywoływanie paniki?
Tym bardziej dziwne jest to ,że obrót był sporo ponad 40.000 sztuk. Więc albo sprzedaż typu Twoja-Moja ,albo po prostu tak słaba płynność ,że w momencie gdy ktoś chciał sprzedać po prostu zabrakło kupujacych. Słaba płynność zawsze była cechą LSI. w 2007 roku miała zostać poprawiona przez split, ale potem nastąpiło głosowanie zgromadzenia wspólników przeciwko projektowi zgłoszonemu przez Zarząd.
Tak to czasami bywa gdy dwa niezależne od siebie organy nie potrafią się dogadać.
Ktoś kiedyś powiedzial i czart karty rozdaje:))))
A poważnie to wydaje się ,że zbijanie ceny służy przyszłym potencjalnym nabywcom,w jakiś sposób zarząd będzie musiał ogłosić cene,czy na podstawie średniego kursu akcji????
Trzeba uzdrowić firmę , a nie poprawiać wskaźniki. Ludzie będą chcieli kupować akcje gdy będą widzieli ,że firma przynosi zyski i wypłaca dywidendę. Przypomnę szanownemu koledze ,że kiedyś akcje kupowano nie dla spekulacji, ale po prostu po to by mając udziały w firmie czerpać z tego zyski.
Kolego nie zamierzam się klócić,wiemy ,że czkawką odbija się Novitus,ale sprawa jest już zamknięta,Pamiętasz jak uderzył 1kryzys to spółka ogłosiła dobre wyniki a jej cena poszybowała do 10złotych,ja uważam że ta firma ma dobry i duzy potencjał.Mam jej akcje.Jednak nie wiem czyja to wina zarządu rynku?Akcje są w fazie dołującej.Zobacz na wartość księgową.Może rynek potrzebuje przetrawić tą informację o zakonczonej sprawie z Novitusem.Tyle czekałem poczekam jeszcze miesiąc dwa a wtedy zobaczymyy