• Faustianka sprzedana! Autor: lions [164.127.147.*]
    Mam garść newsów.
    Dowiedziałam się, że tuz po moim poście dot. rozmowy z p. Dygunajem o tym, że Faustianka stoi, następnego dnia spółka skrzyknęła kliku dawnych pracowników cegielni żeby rozpalili piec ;)

Wypalili w nim małą partię cięgieł, które stały pod starą wiatą, a po 3 dniach piec wygaszono, z braku kasy na opał... Tak więc ostatnim rzutem na taśmę, w obawie przed Waszymi odwiedzinami postarali się o trochę dymu z komina.

Od pracowników dowiedziałam się także, że Faustianka została w grudniu sprzedana i od stycznia wchodzi nowy właściciel!

Tak wygląda "poszukiwanie nowych źródeł finansowania" które było w ostatnim raporcie.

Niecałe 3 tygodnie temu pisałam na forum parkietu, że spieniężą co się da, nim ogłoszą upadłość i wejdzie syndyk. Nikt nie chciał wierzyć.

• Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~dymek [83.10.220.*]
    Super. W końcu przestaną mieć kłopot ze środkami obrotowymi.
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~ździcho [46.205.76.*]
    Ale to znaczy że jest produkcja. A co do sprzedaży Faustianki to nie wierzę w to. Mają obowiązek niezwłocznie (czyli w 24 h) poinformować o tym. Nawet Marciniak by się tak nie podłożył.
  • Lions to jest oszust !!!!!!!!!!! Autor: ~Gruby pies [77.255.247.*]
    Wiem to.
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~32them [83.26.60.*]
    Obowiązek informacyjny dotyczy wszystkich spraw o wartości od 10% kapitału spółki i innych w "ocenie" zarządu ważnych. Tak więc jeżeli puścili o 1PLN niżej niż 10% kapitału to teoretycznie nie muszą informować, choć w tym przypadku powinni bo sprawa jest ważna.
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: concept [95.41.83.*]
    Jeżeli Faustianka została sprzedana to będzie kasa na pensje dla zarządu na kolejny rok... ;)))

Musicie sprawdzić, czy przypadkiem nie została sprzedana za bezcen dla jakiejś wirtualnej spółki komandytowej, której "cichym" wspólnikiem jest ktoś obecnie związany z CERABUD. Gdyby tak było to należałoby natychmiast zgłosić prokuraturze podejrzenie wyprowadzenia pieniędzy ze spółki.
    Trzymam za Was kciuki.

(Ja chyba z nawiązka odrobię straty z CER na FONECO...;) Nie naganiam, ponieważ i tak już a późno na jakiekolwiek zakupy)
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~wicher [85.222.5.*]
    A co wy na to?

http://biznes.interia.pl/gieldy/newconnect/wiadomosci/news/wiadomosci,1739287,4758
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~32them [83.26.66.*]
    A my na to /odnośnie listów intencyjnych/.

http://www.youtube.com/watch?v=ctdaixGUpz0&feature=related
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~dymek [83.10.220.*]
    32them - jesteś WIELKI.
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~piotrek [46.134.245.*]
    Jakieś pozytywne wieści
    Wygląda dobrze
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~czas na zakupy [217.97.178.*]
    Powoli trzeba brac , poki jeszcze tanio. Jesli sytuacja naprawde sie poprawi , to cena 5 gr pozniej okaze sie również atrakcyjna.
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~xxx [83.10.162.*]
    no i mamy kolejnego naganiacza
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~NWZ [83.10.162.*]
    Jeśli macie akcje i włożyliście w to kasę to znajdzie kasę na bilet i przyjedzie na NWZ aby zadać pytania zarządowi
  • Re: Faustianka sprzedana! Autor: ~Professor [46.134.88.*]
    jak można w XXI wieku kupować akcje cegielni?..
[x]
CERABUD -20,00% 0,18 2014-12-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.