• Absurdalnie niski kurs Autor: ~Anna K.Nietyksza [83.15.204.*]
    Drodzy Akcjonariusze oraz potencjalni Akcjonariusze, Ponieważ wczoraj podpisałam jako jedyna spółka doradczo inwestycyjna Memorandum o współpracy z Ministerstwem Cyfryzacji i Administracji, urzędami marszałkowskimi i największymi operatorami telekomunikacyjnymi na rzecz budowy internetu szerokopasmowego, to myślę ze wszytsko jest możliwe i sukcesy dopiero przed nami-otwiera sie pole do kontraktow doradaczych i inwestcyyjnych w dziedzinie w ktorej jest mnostwo kasuy unijnej i inwestycjnej .Ponadto stworzylismy obiecywana grupę kapitałową, przygotowalismy projekt i dostaliśmy 8 mln PLN na inwestycje dla naszej spółki Microbiolab, stworzyliśmy w lipcu spółkę inwestycyjna Green Assets Inwestycje SA, która juz zainwestowała z 4 krotnym przebiciem na wartości inwestycji i będzie szukać kapitalu dla 10 projektów odnawialnej energii które mamy w pipeline.Zainwestowaliśmy unijne pieniądze(nie swoje!) w 30 start-upow internetowych, dostaliśmy teraz 700 tys PLN unijnej kasy na szkolenia dla MSP jak pozyskać kapitał na rozwój i jednocześnie promocję naszych usług , 3-ch naszych pracowników zdało egzamin GPW na Autoryzowanego Doradce New Connect jesteśmy certyfikowani; Wyspecjalizowaliśmy sie silnie w energetyce i IT i zdobywamy kolejne kontrakty od dużych firm;a ja dodatkowo działam jako członek Europejskiego Komitetu Ekonomiczno Spol. i mamy informacje nt unijnych regulacji i funduszy wcześniej niz inni;obcielismy koszty w tym polroczu wlacznie z wynagrodzeniem zarzadu ; Litosci, nie ma przychodów i zysków bez inwestycji, wiec nie mamy kasy na buy-back, a szkoda..PLS WIECEJ WIARY W SPÓŁKĘ< , podrzucajcie pomysły i kontrakty PROSZE , oraz inwestorowi!!
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~Co. [89.77.84.*]
    Ale bzdety przed Wigilią Pani Anna wypisuje.Za pensje może Pani zebrać ładny pakiet .Jeden KONKRETNY powód dla którego na EFI miałoby być inaczej ,niż na pozostałych spółkach?Jaka jest gwarancja ,że nie sięgniecie po nasze pieniądze?Skoro nie ma buy back i dywidendy to przydałaby się deklaracja ,że nie będziecie rozwadniać spółki nowymi akcjami.Da Pani taką?No skoro my maluczcy mamy trzymać akcje latami i patrzeć na wzrost wartości EFI to wydaje się to uczciwe
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~efi [188.33.119.*]
    Witam,

obiecanki się skończyły, teraz na giełdzie liczą się fakty. Nikt już Pani nie uwierzy, na to niestety pracowała Pani konsekwentnie z Panem Kaczorowskim przez 4 ostatnie lata. Przytaczając Pani słowa z dnia debiutu, ze będziemy niedługo zaskoczeni, dzisiaj mogę stwierdzić, ze miała Pani racje.

A co do pomysłów to śle jeden:

mianowicie chyba nadszedł czas żeby zastanowić się czy rynek publiczny to rzeczywiście miejsce dobre dla takich spółek jak Eficom, i będzie można zaoszczędzić wstydu sobie i akcjonariuszom.

• Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~slam [78.88.21.*]
    nie przejmujcie się chłopaki, nie jesteśmy pierwszymi, którch blondynka puściła z torbami,
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~aaa [78.9.173.*]
    dla mnie osobiście takie wystąpienie jest troszkę żenujące - ponieważ liczą się czyny a nie słowa - obecnie więcej słów i nic poza tym - a kurs mamy jaki mamy każdy widzi a ponoć dyskontuje przyszłość. Zdrowych i Wesołych Świąt :)
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~Anna K.Nietyksza [83.15.204.*]
    Panowie, przytoczyłam czyny a byłoby miło gdybyście kurs trochę poprawili. Ewentualnie zapraszam do "czarnej" roboty w Eficomie.

Całe swoje życie ciężko pracowałam na to żeby Eficom istniał i rozwijał się czego nie można o wszystkich powiedzieć. Jeśli któryś z Panów ma konkretne pomysł proszę o kontakt,a nie tylko rzucanie słów i epitetów. Z przyjemnością przyjemiemy konstruktywne pomysły.
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~mozza [77.237.16.*]
    Szanowna Pani Anno, w jaki sposób mamy "podrzucać" dobre pomysły? Jakiś czas temu napisałem do Państwa maila z pytaniem o możliwość wprowadzenia przez Was mojej spółki na NC. Niestety nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. W mailu szczegółowo opisany był profil mojej działalności oraz pozostałe niezbędne informacje. W chwili obecnej jestem już w trakcie rozmów z inną firmą. Niestety.
    Pozostaję jednak dobrej myśli i mam nadzieję w ślad za zarządem dokupię trochę "tanich" akcji. Życzę samych sukcesów w 2012r. Mam nadzieję że przełożą się one na kurs.
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~efi [31.174.146.*]
    Szanowna Pani Prezes,

Ciężko mówić o dokonaniach Eficom-u gdy popatrzymy w sprawozdanie finansowe. My nie rzucamy słów my stwierdzamy fakty, a fakty zapisane są w sprawozdaniu. I trochę żal patrzeć, że jedyną pozycją w aktywach na której rzuca się w oczy to należności, ale co z tego skoro patrząc po dynamice przychodów z lat ubiegłych to i tak one są najprawdopodobniej Trudne do ściągnięcia i wypadałoby pewnie zrobić odpis.

Druga sprawa to Państwa zespół jest raczej oderwany od rzeczywistości i całkowicie nie trafiacie z cyklami koniunkturalnymi. Nie wiem, ale skoro Waszym głównym zadaniem jest wprowadzanie spółek na NewConnect i czerpanie z tego zysków, to powinno się to odbywać właśnie w takich okresach jak teraz. Bo co nam z tego, że wprowadzicie kilka spółek na górce, tak jak ostatnio, za wynagrodzenie weźmiecie akcje, a rynek zrobi bęc i tym samym pociągnie naszą wycenę w dół. Wprowadzajcie firmy teraz, żebyśmy doświadczyli wymiernych korzyści przy następnym wzroście rynków, a nie znów się będziemy kisić, bo nadal siedzicie w okopach i ograniczacie działalność inwestycyjną bo rynek jest jaki jest. Tylko proszę mi nie mówić, że się nie da nadal dużo spółek debiutuje na rynku wiec ktoś potrafi.

Trzecia sprawa czy daje Pani gwarancje, ze UE borykająca się z problemami finansowymi nadal będzie tak chętnie finansować Polskę (poprzez dotacje) i strumień pieniędzy na odnawialną energię będzie płynął tak szerokimi strumieniami jak teraz?

Wesołych Świąt

• Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~aaa [78.9.173.*]
    Pani Anno!!! Jak najbardziej jestem gotów podjąć się tz "czarnej pracy" w Pani firmie. Jeśli padnie taka propozycja i na godziwych warunkach to jak najbardziej przyjmę ofertę. Jeżeli poszukuje Pani prawnika to jestem do dyspozycji. Pozdrawiam i czekam na kontakt.
    jeśli lekarza, również jestem gotów
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~slam [78.88.21.*]
    jeśli bajkopisarza, jestem do usług,
    .W sumie to nawet milo że sie Pani odezwała.Ja na przykład jestem bardzo pracowity, Ubrałem dziś choinkę, zapakowałem prezenty przygotowalem już karpia w galarecie,pierożki i kapuste z grzybami i pieczarkami,makowiec na jutrzeszą Wigilie.
    A tak z czystej ciekawości. Czy Pani Anna wykonuje jedną z tych czynności samodzielnie ?Tak chciałbym wiedzieć, jesli to nie za dużo.Czy tylko doradza?

• Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~andrzej [89.68.115.*]
    Pani Anno, zauważyła pani na pewo, że na wszelakich forach internetowych (nie tylko giełdowych) pełno jest sfrustrowanych i wiecznie niezadowolonych ludzi. W związku z tym, że wszyscy wypowiadają się anonimowo to więcej jest bełkotu niż merytorycznych argumentów. Czego niestety dowodem są powyższe wypowiedzi. Proponuję, aby pani nie traciła czasu na na dyskusję z frustratami. Proszę poświęcić czas na pracę nad rozwojem spółki.

Poza tym - obserwuję Eficom od dawna i zgadzam się z opinią, że kurs jest absurdalnie niski. Dlatego dokupuję
    Na EFI średnio miesięcznie jest wolumen kilkudziesiąt tysięcy akcji. Co przy obecnym kursie daje obroty miesięczne też w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych. Jak ktoś chce za wszelką cene sprzedać akcje przy takim niskim wolumenie i obrotach to doprowadza do takich spadków. Zupełnie nie wytłumaczonych fundamentalnie. Zamiast zrzędzić - trzeba kupować...
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~tomek p-n [213.76.149.*]
    tylko nie mów że te 5 szt to ty???? :)
    Na EFI średnio miesięcznie jest wolumen kilkudziesiąt tysięcy akcji. Co przy obecnym kursie daje obroty miesięczne też w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych. Jak ktoś chce za wszelką cene sprzedać akcje przy takim niskim wolumenie i obrotach to doprowadza do takich spadków. Zupełnie nie wytłumaczonych fundamentalnie. Zamiast zrzędzić - trzeba kupować...
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~ciekawe [91.188.107.*]
    witam .Czemu zarząd nie kupuje tak ,,tanich,, akcji.Skoro jest to tak dobra cena a zarząd i pracownicy wiedzą ze akcje są tanie to czemu ich nie kupuja tylko caly czas ktos je wyrzuca.Alb brak wiary w spolke albo ktos cos wie :) ...jak unia by upadła to nie bedzie dotacji i taka firma bedzie miala małą szanse na przeżycie
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~damian [109.196.118.*]
    Skąd ta pewność, że to Pani Nietyksza pisze, czy Akcjonariusze Eficom sa naiwni? Nie, część z nich taka nie jest - widać po kursie.

https://www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=2344428&strona=1
    janek czy nadal szacujesz wzrost kursu do 3 lub 4 PLN ?
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~damian [109.196.118.*]
    [83.15.204.*] dla tej drugiej części Akcjonariatu - to czysty przypadek.
    na pewno przypadek, po prostu piszą z jednego kompa.
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~efi [188.33.221.*]
    Heh już jedną sprawę spółeczka miała po przekręcie z emisja 300k akcji dla "Pani Prezes"
    i "Pana Kaczorowskiego". Później jakoś uciechła a szkoda. Chyba nadszedł czas żeby odpowiednie instytucje zajęły się naszymi profesjonalistami z Eficomu ponownie :D

Heh ale żeby taki numer z ip w spółce giełdowej, co za ludzie. Ale jaki poziom IQ takie efekty w zarządzaniu, mogli przynajmniej na forum parkietu naganiać:D.
  • Re: Pani Anno.. Autor: ~Kelt9 [87.204.199.*]
    Pani Aniu, kurs jest zdecydowanie niedowartościowany...
    ja pracuję tylko z profesjonalistami albo za darmo w słusznej sprawie

spółeczki które pani wprowadza na rynek, bądź uczestniczy w prywatyzacji są..., "prześwietlone na wylot" albo jak ktoś woli na wskroś ; - )

(jeżeli to Pani post) proponuję zwiększyć zaanagażowanie w akcje na kogoś z rodziny i poinformować o tym publicznie, albo samej sprzedać 5,1 % komuś z rodziny i ponownie odkupić, to tyle co na waciki ; - )

:)))

z wyrazami szacunku Kelt 9
  • Re: Pani Anno.. Autor: ~Co. [89.77.84.*]
    a niech tam ,będę pierwszy co poda to info na forum:

Raport EBI
    typ raportu Raport bieżący
    numer 1/2012
    data dodania 2012-01-09 17:03:47
    spółka EFICOM
    Nabycie akcji przez Członka Zarządu/Głównego Akcjonariusza
    Zarząd EFICOM S.A. z siedzibą w Warszawie informuje, że w dniu 09 stycznia 2012 roku otrzymał zawiadomienia od pani Anny Katarzyny Nietyksza (pełniącej funkcję Prezesa Zarządu) w trybie art. 69 ust. 1 Ustawy z dnia 29 lipca 2005 roku o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych oraz w trybie art. 160 ust. 1 ustawy z dnia z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi, że w dniu 05 stycznia 2012 roku dokonała zakupu 20 000 akcji zwykłych na okaziciela serii B spółki EFICOM S.A.

Cena za akcję, po której została dokonana sprzedaż wyniosła 0,51 zł a wolumen transakcji wyniósł 20 000. Nabycie akcji nastąpiło na rynku NewConnect, za pośrednictwem Domu Maklerskiego Pekao S.A., a łączna wartość transakcji wyniosła ok. 10 200,00 zł.

Pani Anna Katarzyna Nietyksza przed dokonaniem transakcji posiadała akcje Emitenta w liczbie 1 425 000 co stanowiło 33,14% kapitału akcyjnego Spółki i uprawniało do 1 884 000 głosów podczas WZA stanowiących 36,23% głosów na WZA. Obecnie pani Anna Katarzyna Nietyksza posiada 1 445 000 akcji Emitenta co stanowi 33,60% kapitału akcyjnego i daje prawo do 1 904 000 głosów podczas WZA stanowiących 36,62% głosów na WZA.

Podstawa prawna:
    §3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu
    Art. 160 ust. 4 Ustawy o obrocie instrumentami finansowymi
    Art. 70 ust. 1 Ustawy o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego sytemu obrotu oraz o spółkach publicznych.

Osoby reprezentujące spółkę:
    Anna Łacińska - Wiceprezes Zarządu
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~hanysek [46.170.127.*]
    oj Pani Prezes i co mamy z Panią zrobić - to był jakis akt desperacji czy coś innego????czy jest tak źle??? Może przydał by sie jakis inwestor strategiczny który będzie prowadził firmę we właściwym kierunku a nie tylko kosztowym i reprezentacyjnym.........
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~Anna K.Nietyksza [83.15.204.*]
    Wierzę w Spółkę więc kupuję. Tym bardziej, że ktoś sprzedaje tanio...Kto?
    Partner strategiczny?Chętnie! A konkretniej?
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~kancel [77.113.47.*]
    Pani Prezes to kto ma większe kontakty w świecie biznesu mali akcjonariusze czy też Pani???
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~future [31.6.130.*]
    Konsekwencji nie można pani odmówić. Gratuluję wzmianki w Wall Street Journal. Duża klasa, której mogą pani pozazdrościć technokraci obrośli w piórka rekrutujący się z większych firm.
    jak można zgłaszać państwu ciekawe projekty inwestycyjne pasujące do strategii firmy?
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~piotr [46.170.107.*]
    Ostatni kontrakt z PTC jak i dotacje na 8mln poprzez Microbiolab czynią z tej firmy dobrą okazję inwestycyjną szkoda tylko że przy tej cenie skąpo sypią papierami chętnie bym kupił ale przy tych obrotach to może potrwać długo a i cena też się pewnie zmieni zanim się nabędzie odpowiedni pakiecik.
    A może Pani prezes ściągnie podaż po 0,67 bo tutaj barierka jest od listopada ubiegłego roku .A wygląda, że ktoś kupił ten pakiet po 0,64 i bez namysłu wystawił po 0,67.Następnie koniec roku zresetował to zlecenie ,a inwestor ponownie wystawił po 0,67 celując w 200 zł .Ja może i bym i ściągnął wyżej wymieniony pakiet ponieważ miałem udany styczeń.Natomiast muszę liczyć się z coraz droższymi zakupami w jeronimo martins
    Mam pomysł jak poprawić notowania EFI.Można zmniejszyć wartość nominalną akcji z 0,2 np. na 00,2 ,a więc podzielić je w stosunku1/10.O skupie akcji własnych nie wspominam, ale proszę spojrzeć na wycene NOV po takiej zapowiedzi.
    Nie ma pakietu po 0,67 nie już tanich akcji w karnecie,zwyżka ponad 30% Panie Panowie
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    Teraz to bedzie polka galopka do 2.00
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~piotr [46.170.107.*]
    Wynik za 4kwartał całkiem przyzwoity a wyliczone za ten okres wskażniki roa,roe wyglądają zachęcająco wazne by spółka utrzymała taki kierunek w 2012r a wtedy po ciekawych projektach seed w te obiecane 6 firm i wprowadzenie przynajmniej z1-2 na NC i następnie ich sprzedaż z zyskiem za 2 -3lata,pozwoliłoby spółce zaprezentować się inwestorom z nieco lepszej strony niż teraz .Uważam że wycena jest bliska dna ,inwestycja w tę firmę tylko długoterminowo może przynieść ponadprzeciętne zyski 100-250 proc.
    Wszystko ok.rok temu akcje kosztowały powyżej 2pln,dziś możesz ustawić koszyk po 0,67 i chwile poczekać ,a na pewno ci wrzucą.Aktywa spółki może i są warte 8,5 mln, ale mimo iż księgowym nie jestem to widzę,że zobowiązania krótkoterminowe znacznie wzrosły 2ml509
    I może i nie ma tragedii bo spółka sobie z tym poradzi tym bardziej że w kasie jest 1mln320 tyś.Tyle że nikt jakoś w komentarzach do raportu nie wspomina o prawej stronie bilansu i zobowiązaniach o terminie do 1 roku.A w całym roku strata na działalności operacyjnej .
    MA20sesji -0,75 MA100sesji-)76 MA200sesji-1,07 technicznie są szanse wygenerowanie sygnałów ale są one mało wiarygodne bo sprawdzają się na dużych płynnych spółkach.
    A na takich spółkach to dobre info i spekuła.Ale ta ma w czym wybierać.Bo niedługo będziemy mieli 400 spółek na małym parkiecie
  • Re: Absurdalnie niski kurs Autor: ~stan66 [77.254.129.*]
    Komentarz do zobowiązań krótkoterminowych masz w samym raporcie:

"...Wartość &#8222;Zobowiązania krótkoterminowe&#8221; wzrosła do kwoty 2 509,0 tys. PLN. W powyższej kwocie istotną rolę odgrywają rozliczenia wewnątrz projektu &#8222;e-Samodzielni&#8221; oraz nowego projektu &#8222;Kapitał dla MŚP&#8221; (oba projekty nie mające wpływu na wyniki Spółki), które wynikają z pobranych zaliczek na realizację projektów i tym samym na poczet przyszłych wydatków, zostaną rozliczone po dniu bilansowym, tj. po 31.12.2011 roku..."

więc co tu na forum jeszcze komentować?
[x]
EFICOM -10,53% 0,17 2016-05-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.