Słuchaj, w dniu dzisiejszym ukazała się uchwała że będą skupywać 1.000.000 akcji własnych w minimalnej cenie 1,20 zł i maksymalnej cenie 3,00 zł. Nie bardzo wiem jaki to ma wpływ na kurs akcji i ewentualnie jak można się ustawić do sprzedaży. Pozdrawiam Cię i proszę o radę!
milion to tylko 1/55 wszystkich więc na wiele bym w związku z tym nie liczył. Zwłaszcza dzisiaj gdy dużo spółek skupuje. W ogóle nie zwracaj na to uwagi bo kursu to raczej nie podbije. Ustaw się już lepiej gdzieś w okolicach 1,45-1,50 na sprzedaż i kup wistil. Jak cie jeszcze interesuje Asbis to patrz sobie na kurs Komputronik SA. Podobna branża, podobne C/WK, podobne wyniki. Myślę, że jak Komputronik pójdzie w górę to Asbis też będzie miał szanse i w drógą stronę tak samo. W ogóle warto sobie porównywać wykresy różnych spółek, zwłaszcza takich z podobnymi c/wk i podobnymi wynikami z przeszłości bo często można zauważyć różne ciekawe podobieństwa.
Graal np już skupił w bardzo szypkim tempie zresztą bo w jakiś miesiąc ponad 2% swoich akcji i zobacz co się dzieje z kursem: https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=GRAAL&format=chart&period=1Y&size=B
Mci skupiło ponad 2,5% i:
https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=MCI&format=chart&period=1Y&size=B
No i zostałam z Asbisem na święta. Może po będzie lepiej bo Wistil też nieco spadł.
Życzę Ci spokojnych, przyjemnych Świąt, jeżeli byłeś grzeczny to również dużo dużo prezentów i obyś spotykał takich samych sympatycznych jak Ty ludzi.! Pozdrawiam odezwę się po świętach!
Z tym, że Asbis wydaje się ciekawy jedynie do 2zł. Jestem straszliwie chaotyczny, zawsze tak było więc się zbytnio nie przywiązuj do konkretnych rad :)
Teraz Asbis minimalnie lepszy mi się wydaje bo wykres fajnie wygląda, ale sam sprzedałem niedawno i wszedłem na Wistil więc ciężko mi pomiędzy tymi dwiema spółkami coś doradzić. Sam jakbym nie kupił już Wistilu kupiłbym Asbis pod warunkiem, że udałoby mi się poniżej 1,4 i czekał na bardzo szypki wzrost do 1,6-1,7 po czym wracałbym na Wistil (o ile nadal byłoby tak tanio).
nie przepraszam, pierwsza rada była dobra, na krótko na Asbis, potem Wistil. Przepraszam, ale sam już od kilku dni mierze się z tym dylematem i chyba przy takich obrotach nie mam wyjścia i muszę już siedzieć tu gdzie jestem.
nie przepraszam, pierwsza rada była dobra, na krótko na Asbis, potem Wistil. Przepraszam, ale sam już od kilku dni mierze się z tym dylematem i chyba przy takich obrotach nie mam wyjścia i muszę już siedzieć tu gdzie jestem.
za Asbis przemawiają przede wszystkim poza wykresem bardzo duże obroty od jakiegoś miesiąca. Ktoś się chyba zainteresował spółką więc z tym 0,80 pewnie przesadziłem.
tylko mnie martwi że strony popytu nie ma, żeby to jakoś miało sens to powinny być zlecenia po 5 5,5 z tysiakiem a tak to tak dziwacznie to wygląda,niby zmienić chcą profil dziaąłności, ale co oni będa mogli rbić tak naprawdę, spłacą zadłużenie i co dalej??
No mogłoby być trochę więcej transakcj zwłaszcza, że czasem fajnie sobie przeskoczyć na coś innego na tydzień czy dwa, a przy takim obrocie raczej sie nie da. Co do kursu to raczej bym nie panikował bo chodzi tylko o to, że kapitalizacja jest strasznie niska, do tego bardzo mało akcji poza głównymi akcjonariuszami więc pewnie wszyscy ją omijają, ale wystarczy parę dni z wiekszym obrotem i kurs może wystrzelić. Profil działalności to by mnie interesował jakbym kupował akcje na 10 lat, a raczej planuje je jeszcze w tym roku sprzedać.
Ale chyba jutro Asbis sprzedam, spróbuje po 1,4, zrób to samo i na Wistil, ja jeszcze nie wiem co zrobie z pieniędzmi bo interesuje mnie jeszcze ABM Solid i Graal. I tak większość mam już tutaj zainwestowane więc mogę sobie bezpiecznie rezykować.
naganiam was tak tylko na Wistila :). To ty miałeś kupować i coś ci nie wychodzi. nie a na serio to jestem zmienny i z doświadczenia (nie wiem może tak się akurat dziwnie ułożyło), ale im jestem bardziej zmienny i im bardziej kieruje się emocjami tym mi lepiej wychodzi :). To 1200 jest moje, to nie całość bo w połowie chce tu zostać, ale abm solid ma fajniejszy wykres i lepsze obroty za sobą chociaż tak gdybym miał matematycznie do tego podejść to oczywiście Wistil jest lepszy.
no to jak drogo, po więcej mozna zebrać 4 tyś akcji i cenę kolejna masz 100 proc wyższą, jednym słowem wykłąda ktoś 25 tyś zł i podbitkę o 100 proc robi))