Fakt, nic się nie dzieje, ale średnia 2- gr to dobra cena w porównaniu do 5-10 gr, a nawet wyżej ;) Niedługo koniec roku, a w nowym niewiadomo co się wydarzy, bo jakoś nie chce mi się wierzyć, że będziemy tu tak siedzieć bez ruchu bez końca...
Jak scalą przy tym kursie, to będzie masakra, krew się poleje i to nie tylko nasza... scalenie grozi nam na 100% przy przeniesieniu notowań na główny parkiet, a nie zanosi się, żeby to nastąpiło w bliższej przyszłości... w końcu trzeba się jakoś pocieszać ;) pozdrawiam
No dobra to ja Cię uświadomię. (skoro rodzice tego nie zrobili
1. Obejmujesz akcje spólki x za 10 mln zł.
2. Obejmujesz akcje spółki y za 50 mln zł.
3. Spółka y kupuje od Ciebie akcje spółki x za 50 mln (gotóweczkę przed chwilą od Ciebie dostała w zamian za nowe akcje).
Efekt: Za akcje spółki y które Ciebie kosztowały teoretycznie 50 mln zapłaciłeś jedynie 10 mln.
Niezły wał co? (NIe było tu żadnych aportów więc biegły nie musiał nic wyceniać).
Jedyne co to prezes spółki y powinien zostać rozliczony za to że nabył akcje spólki x za cenę wielokrotnie przewyższającą wartość spółki x. Ale nikt go nie rozliczy ponieważ ty przecież kontrolujesz spółkę y i prezes jest Twoim człowiekiem.
Podmień sobie nazwy na właściwe i będziesz wiedział dlaczego niektórym opłaca się sprzedawać akcje tak tanio.
To taki sam kręt jak z odzyskiwalem Vatu od panstawa
Sprzedajesz np program komp ktory stworzyles za 10 mln zł a program jest na dyskietce i wart jest moze 100 zł.
A to jest karalne:)
A swoja droga jezeli tak jest jak piszesz kolego to gdyby wsród nas był jakis wybitny prawnik i takby go przewielzi to by im z du.. pióropusz zrobil takie dzialanie pod wiele paragrafów podchodzi...:)
no niby pod jakich paragrafów, podaj chociaż jeden, to w odpowiedzi prześlą Ci prognozy spółek, które były kupowane uzasadniające wysoką wycenę. A że prognozy się nie sprawdzają i było jasne, że się nie sprawdzą .... koniunktura się pogorszyła etc
pewnie i tak bedzie , teraz chca tez zdoic kolesi co kupowali po 5-10 zeby oddali
Ja naszczescie mam sr 2,3 gr ale co maj powiedziec ci co maja srednia 8-10 ...
no właśnie, cóż mamy powiedzieć - jak jedyne słowa jakie nam się cisną na usta są niecenzuralne? ;) czekamy więc spokojnie na odbicie - kiedykolwiek by ono nie było...
pozdrawiam
I racja ja nie oddam najwyżej strace ale nie oddam po 1 gr a nawet po 2. Moze nawet jeszcze zaryzykuje i po nowym roku dokuppie po 2 gronie jak bedzie ,