• PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ferdynand_z_niestepowa [81.219.83.*]
    witaj chłopie :) również 'dobry' dla wszystkich innych uczestników forum.

myślę, że możemy pokusić się o małe podsumowanie wydarzeń, które za nami i te, które są jeszcze w bliżej niesprecyzowanym terminie.

fakt pierwszy:

od 24 listopada 'chłopcy' z pronoxu zawalili rynek akcjami. jest to efektem 'uprzywilejowanej' części akcjonariatu, że warunek zawarcia kompromisu z wierzycielami zawierał emisję dodatkowych 290mln szt akcji. 'drobny' grał pod układ, a tu w przeddzień usłyszał o emisji.
    efekt: 0,38zł / 3.13 = 0,12zł

należy się kara z knf o nierównym dostępie do informacji poufnych :)

fakt drugi:

co się stało z akcjami? część poszła w rynekj, część na słupy a część z powrotem trafiła w te same ręce. z komunikatów wynika, że pomimo takiego przemielenia (ok. 100%), niewiele uszczuplili stan posiadania. natomiast z całą pewnością doprowadzili do wysprzedaży akcji przez drobnych.

fakt trzeci:

emisja (290mln szt. po 10gr + 20mln szt po 4zł) - wierzyciele ze średnią: 0,26zł (gdyby jednak, w co nie wierzę, musieli ponieść wkład 10gr za emisję 290mln), wtedy średnia ich wzrasta do ok. 0,35zł

wierzyciele w nowym pronoxie stanowić będą 44% akcjonariatu

we wcześniejszym poście w 'dużym uproszczeniu' spekulowałem, że największym sprzedającym jest mariusz jawoszek poprzez Warmenbad Investments Ltd. oczywistym jest, że dla niego 'ostatnia wielka wyprz' :) była najbardziej dochodowa - za moment obejmie 160mln szt akcji po 10gr za esotiq, więc pytanie reotoryczne: czy słup jawoszka brał udział w sprzedaży? :)

i teraz trochę o esotiq. 16mln zł ( 160mln akcji) = ponad 50% esotiq. tu chłopie zgodzę się z tobą w 100%, że jawoszek wychodzi z 'czegoś' mało płynnego na rzecz pronoxa.

jawoszek w nowym pronoxie 22% (160mln akcji), ale... wychodzi na to, że sprzedał tylko 'częściowo', więc ten jego udział jest wyższy aniżeli owe 22%.

król. niby sprzedaje, a jak się przyjrzeć raportom to ile póścili?! tyle co kot napłakał.

wniosek jest jeden.

odebrali akcje, posprzątali i tyle. udupili drobnych na wysokich poziomach i z musili do sprzedaży z olbrzymią stratą, by nikt nie stanowił zagrożenia. odebrabe akcje poszły na słupy, więc nie będzie żadnej informacji o przekroczeniu 5%. koniec.

myślałem, że będą mieli ok. 100mln szt akcji tj. 14% a tych milionów mogą mieć wraz z słupami znacznie, znacznie więcej.

może się okazać, że rzeczywisty free float to nie 20% a np. 15-10%

oczywiście my się o tym nie dowiemy, bo kurs im mógłby urwać się spod kontroli. a tak mają na nami psychiczną kontrolę :) nie dowiemy się dlatego, że wierzyciele to nie jeden wierzyciel a spora liczba. stąd 44% udziału w pronoxie musi być podzielone na ich liczbę - na końcu okaże się, że żaden się nie ujawni (brak 5%).

na dziś, takie są fakty. lecz idźmy dalej...

wierzyciele (44%) udziału - silna grupa i z nią król liczyć się będzie musiał. czy myslicie, że jakikolwiek wierzyciel przystanie na dodatkową emisję? nawet gdyby dotyczyła przejęcia kghm - stanowisko wierzycieli będzie, spłacicie nas a potem 'róbta co chceta'. stąd obligacje.

wynika z tego, że mają domknięte finnsowanie na esotiq - jawoszek 160mln akcji.
    obligacje na przejęcie np. dictadora oraz częściowo środki finanoswe z nadwyżki sprzedanych akcji (w przedziale od 0,26zł do 0,11zł) - na cafe chopin (nie wiem jaka będzie kolejność)

jakaś część pójdzie do końca roku na spłatę wierzycieli I grupy. część do kieszeni, a część będzie musiała pozostać, by nadać właściwy kierunek akcjom ku możliwości wyjścia wierzycieli z pronoxa. oni chcą z pewnością stąd zniknąć - a pronox (król) obiecał im to w przeciągu 6 miesięcy od uprawomocnienia wyroku.

łącząc wszystko w jedną całość i podpierając się techniką.

emisję rynek już strawił - szura obecnie po dnie na 0,11 - 0,13zł. być może coś się jeszcze wybije po podaniu oficjalnego komunikatu z sądu (ale moim zdaniem) wyrok jest w cenie.

ta wycena - to również efekt porozumienia pomiedzy pronox a esotiq. im niższa cena pronoxu, tym więcej akcji jawoszek otrzymuje wzamian za esotiq - większą kontrolę pełni w nowym pronox (przeciw waga dla wierzycieli)

dla niego jest obojętnie z emisjami tak długo, gdy cena jest powyżej 0,10zł. dla wierzycieli ze średnią 0,26zł juz nie. stąd mamy jakiś kanał (przedział) cenowy. dodatkowo przy niskim free float potrzeba stosunkowo niewiele kapitału, by wkecić pronox na wymagany poziom przez wierzycieli i utrzymania optymizmu dla ich wyjścia.

i tu kłaniają się fale elliotta :) wszak pod warunkiem, że mamy zmianę trendu w średnim terminie, w co mocno wierzę. naprawdę mocno przypomina to 'przypadek' oil z początku lutego br.

dla ułatwienia dodam, że w falach elliotta wystepują 3 fale główne (wzrostowe). przed nami, to wiemy, 3 informacje prowzrostowe o budowie holdingu: esotiq, dictador, cafe chopin - zbieg okoliczności?!

a pamiętać trzeba, że 'nowe' akcje obejmowane będą stopniowo. więc kurs winien najpierw znaleść się na pożądanym poziomie (wierzycieli). później podsycany przez doniesienia prasowe utrzymać się, gdzie nastąpi dystrybucja akcji.

to co teraz widzimy - moim zdaniem, to przykład samego początku pierwszej fali - pt. 'zrezygnowanie'. odbieranie akcji i utwierdzanie w przekonaniu, że może być tylko gorzej (bo przecież do tej pory nigdy nie było lepiej). nazwałbym to 'akuymulacja'.

;)

pozdrawiam,

ps. chłopie mam nadzieję, że zdrowie dopisuje. reszta to tylko... pieniądze :)

przy obecnych warunkach:

- cena minimalna 0,10zł
    - cena akumulacji 0,11 - 0, 13zł
    - czasookres inwestycyjny 2-4 miesiące (musi dojść do wymiany całego, drobnego akcjonariatu. obecni akcjonariusze nie wierzą już w nic)
    - cena przy której należy rozważyć zamknięcie pozycji 0,26zł (poziom wierzycieli)

dla mnie przejście wraz z wami (zakładam oczywiście pomyślne zakończenie), będzie stanowiło nie lada doświadczenie. mam nadzieję, że wkońcu zaowocuje na przyszłość :)

jak na razie, wciąz budujący się trend wzrostowy - tak to widzę :)

a przyszłość zweryfikuje moje założenia, czy były słuszne?!

• Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ferdynand_z_niestepowa [81.219.83.*]
    wszyscy sprzedają a jawoszek nie :) to zadaje kłam moim twierdzeniom :)
  • BO STRASZĄ EMISJAMI których jak widać nie będzie a zbierają Autor: ~zbycho- [83.6.173.*]
    i zarobią na STARYCH AKCJACH TYCH co ZBIORA Z RYNKU OD DROBNYCH--to jest dla nich premia

WIDAĆ to w propozycjach na WZA --KADRA MIAŁA DOSTAĆ 100mil a jest PRZEWIDZIANE 10 mil. szt.
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~xxx [46.151.23.*]
    ja mysle ze kurs 10-12gr jest bardzo na reke. nie podjales tylko ryzyka usrednienia ceny przez wierzyciela lub grupy wierzycieli a jest taka mozliwosc i moze to byc dzentelmenska umowa panow: my uklad wy troche akcji,dlatego komunikaty praktycznie w ostatnich godzinach.ich srednia wtedy 16-18gr i tak wyjda a reszta jest wyje...
    zmuś wierzyciela, żeby dołożył jeszcze do interesu...

gdybym pożyczył od ciebie 100zł i nie oddawał przez rok, to pozyczyłbys mi 20zł, na rozwój kolejnego super interesu?!

odpowiedź jest prosta, nie.

wierzyciele tu nie wchodzą, natomiast na pewno będa chcieli wyjść.
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~andi77 [88.199.180.*]
    Czekam na 0.10 dawać
    zobacz 3 najwiekszych wierzycieli, Krol chetnie im pozyczy akcji
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~guma [89.229.215.*]
    kupujcie bo to dobr papier - jedyne co robi spolka to emituje akcje i kurs coraz nizej. jak zmowu wyemituja z 500 mil to kusr spadnie na 1 gron
  • ciekawe podsumowanie tematu Autor: ~samuraj [217.5.150.*]
    Witaj Ferdynandzie bardzo ciekawe podsumowanie tematu.
    Myślę,że dla niektórych zbyt dobre. Dlatego nikt nie polemizuje.

Troszkę zmienił nam się akcjonariat,który nie potrafi składać zdań złożonych.
    A forum traktuję jak gadu,gadu.

Ktoś się bardzo postarał aby zbić kurs.Przestraszyć drobny akcjonariat.

W pełni się zgadzam z Twoim spojrzeniem na Pronoxa
    Osobiście posiadam papier i wieżę w dobry zarobek.
  • Re: ciekawe podsumowanie tematu Autor: ~rfg [94.232.222.*]
    inteligent moze sobie wieŻe postawic w ogrodku
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*]
    Ależ sie rozpisałeś.... To jest chyba najdłuższy post, który tu widziałem. Oczywiście, poza głupkowatymi postami z przeklejaniem całych stron tekstu przez niektórych naganiaczy... Wiecie, o kim mowa. :)

Ale, ale.. do rzeczy:

Ad fakt 1: moim skromnym zdaniem w tym przypadku nie da się powiązać sprzedaży akcji w rynek z projektami uchwał na Walne. Tutaj co chwila są emisje. KNF za to kary nikomu nie przywali. Taka smutna prawda.

Ad fakt 2 i fakt 3 - łącznie: zwróć uwagę na coś, co pisałem już w maju, po pierwszym dużym dopuszczeniu akcji w rynek. Przy każdej kolejnej emisji rozwadniają się udziały tzw. Grubasów. Za chwilę okaże się, że kacelaria prawna, Cannuella czy 4Energy mają... mniej niż 5% całości. I już nic nie będą musieli raportować...

Wierzycieli układowych, obejmujących akcję jest około 70. więc jak podzielisz akcje pomiędzy nich, to może z 2 (przy dzisiejszej kapitalizacji) będzie miała ponad 5%. A reszta nie przekroczy nawet tego progu.Więc i oni będą wchodzili we free float, podobnie jak Cannuela, czy Papugi.

I jedynym grubasem tutaj zostanie Jawoszek i Warenbad (jeśli faktycznie obejmie 160 mln akcji za 50% Esoiqa (znowu miałem rację, że nie kupią 100% firmy :) ), a free float będzie tu na poziomie... ponad 70%.

Co do zarzutów, że jestem przy korycie, bo wiedziałem, że będzie przynajmniej jeszcze jedno info o wysypaniu papiera - było to oczywiste. Z przeliczenia obrotów wychodziło, że nie wszyskie raporty już ujrzały światło dzienne.

To, ze wszyscy grubi wysypują, to normalne. Oni doskonale wiedzą, że tu w przyszłości będziecie chadzać po parę groszy, więc chcą czym prędzej wypchnąć po tyle, ile się da. Nawet po 10 groni będzie dla nich super. Wiem, wiem... zaraz napiszecie, że przecież wtedy nic nie zarobią. BZDURA. Odzyskają płynny cash, a za akcje zapłacili pewnie jakimś starym zobowiązaniem, albo innym, nic nie wartym aportem.

Na koniec moje przewidywanie najbliższej przyszłości.

Przyszły tydzień testujecie ponownie 10 groni i, niestety, przełamanie na 8-9 groni. Tam się wszystko na chwilę zatrzyma. Co dalej, na razie nie umiem przewidzieć.

Niestety, jak widzisz, nie jestem optymistą.

Zdrowie tak sobie, mogłoby być dużo lepiej. Ale nie ma się co załamywać. :)))
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~pap [95.41.182.*]
    Śmieszny jesteś chłop z mazur straszny z ciebie ignorant a twoja przepwiednia funta kłaków nie warta - masz szklaną kulkę??? czy z fusów wróżysz ? zdejmij klapki i przestań ciągle tracic kasę bo z takim rozeznaniem tylko to cię czeka buhahahahahaha zdrówka
    O moją kaskę się nie martw, klapek nie noszę, a szklanej kulki nie mam.

Każdy może mieć swoje zdanie, a forum jest od tego, aby je wyrażać.

Może podzielisz się z nami swoimi przemyśleniami w powyższych tematach, zamiast tylko krytykować i wyśmiewać innych...??
    ej, chłopaki nie kłócić się na moim wątku :)

napisałem dużo, bo... chciałem być popularny hihihi :)

to był oczywiście żart :) chłop gra w swoje klocki licząc wciąż na powtarzający, znany mu mechanizm. giełda ma to do siebie, że często opiera się na teorii zmienności.

przykład)

prx rósł pod dzień 3 listopada - zawarcie układu.

dlaczego nie rósł pod 2 grudnia?

wykombinowali inny scenariusz, ku rozczarowaniu drobnego inwestora (teoria zmienności)

dlatego piszę o początku trendu rosnącego. bo wszyscy już wiedzą (niby) gdzie zmierza kurs :)

tyle i aż tyle.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [168.224.160.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    dodam jedynie, że moje 'wypociny' są totalnie bez sensu, jak im się teraz przyglądam :)

nie wiem co ja sobie wogóle myślałem :)

ach... te spekulacje, wykończą mnie :) jednak lepiej patrzeć na at :)
    1 raz nie do konca sie z toba zgadzam, wiekszosciowym bedzie Jawoszek ale on nie sprzedaje wiec kupuje.pytanie tylko dlaczego??? kurs jest nisko z 2 powodow: wyjda niecierpliwi wierzyciele, wymiana akcji wg kursu, utopienie na duzej stracie drobnicy i odebranie jej akcji a 2/ mowilo sie ze jest kupiec na nieruchomosci(beda zdjete zastawy) wyciagna niezle fortunki z tego bankruta, emisja bedzie ale odsunieta w czasie maja czas na splate rat(one pojda z emisji a ta w rynek) jakies tam przejecia znowu z emisji i tak w kolko.docelowo 6-7 gr. 2-3 miesiace 10-16gr
    jakie nieruchomości ma pronox?
    Obecnie pozostały im chyba 2.

Jedna to budynkek biurowy w centrum Katowic (była słołówka Politechniki chyba), odwalona, że aż strach. Warta "na oko" grubo ponad 10 milionów PLN. Może nawet z 20 milionów brutto.

Druga to centrum magazynowe z montownią telewizorów w Sosnowcu czy Dąbrowie. Nie pamiętam dokładnie. Ta druga warta jest kilkadziesiąt milionów. Same zastawy bankowe na niej były chyba na 30 banieczek, a wartość była chyba większa.
    nawet nie wiedziałem o tym. myślałem, że to taki totalny 'bankrut' gołodupiec bez niczego - patrz petroinvest i ropa w piasku do której jest 100m :)

czy po wyemitowaniu akcji dla wierzycieli, zastawy zostaną zdjęte?

czy zastawy nie sa zupełnie związane z wierzytelnościami i staniowią oddzielny temat?

przyznam się, że moja wiedza jest totalnie '0'. dlatego pytam :)
    Według mnie - nie zostaną.
    poza tym myślałem, że klepnięto jakąś sprzedaż nieruchomości w zeszłym roku?

Warszawa, 30.12.2009 (ISB) -Pronox Technology w upadłości układowej podpisał z dystrybutorem farmaceutyków - spółką Torfarm przedwstępną umowę sprzedaży nieruchomości położonej w Katowicach przy ul. Porcelanowej za cenę 18,5 mln zł plus VAT, podała spółka w komunikacie.

to mają jeszcze 2?

fiu, fiu :)

To była trzecia nieruchomosć.
    dziękuję chłopie za informacje. po ogłoszeniu (znanego, spodziewanego) wyroku zobaczymy jak zachowa się rynek. może być tak jak mówisz, powrócą do realizacji zysku. moze być tak, jak spekuluję, powolne i długotrwałe (wręcz nudne) budowanie trendu.

finał przyszły rok.

pamiętasz oil z lutego br. (pisałeś o macieju z krakowa) podobnie widziałbym tutaj.

tak w myśl teori zmienności :) plus, ku zaskoczenia ogółu. potem... to co zwykle... produkcja papieru toaletowego na masową skalę.

najbardziej wkurzające jest to, że to się staje nagminne.
    Kłopot w tym, iż ci sami ludzie mają już jedną spółkę na GPW. Jest nią Centrozap, zwany przez niektórych jego udziałowców "centroszmatą". Tam wszystkie te numery były już ćwiczone. Nic się nie zmieniło i nie zmieni. Tutaj nie liczysz się Ty, Zbychu, Zdzichu, d1pyza, Pako, golfistka czy ktokolwiek inny z Was. Liczą się tylko krótkoterminowe zyski w postaci keszu - na kontach rabbitów i ich znajomych, którzy są do stołu dopuszczeni...

Im szybciej zrozumiecie tą podstawową zasadę panującą na tych spółkach, tym szybciej będziecie wiedzieć, w co się tu gra. I może to Wam pomoże zachować choć cień szans na ocalenie waszej kasy.
    nie spieram się, obserwuje rynekm i podążam za nim.

tak zakończe dzisiaj. miłego, spokojnego weekendu dla wszystkich.

do usłyszenia (przeczytania)
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~zzzzz [83.6.171.*]
    TAK STRASZONO żeby zebrać jak najwiecej
    Jak Cię słucham, to stare powiedzenie o Polakach jest dla mnie zrozumiałe...

Polaku, czemuś smutny...? Bom biedny. A czemuś biedny...? Bom głupi.
  • Chłop straszył --a łaskawszy chłop ustalił 0,13 w grudniu i dziś Autor: ~zbycho- [83.6.171.*]
    Chłop to dowodzi że TY i TWÓJ 2 KOMP ferdynand --niestepowa ,,,,, manipulujecie kursem .W grudnie założyliście 0,13zł i jest

TAK POWAŻNIE WY TU PISZECIE A GRUBAS ZBIERA -- straszą emisjami

TYLKO gdzie te emisje --FORUM BANKIERA posłużył wan do sterowania kursem --odebraliście masę akcji od wystraszonych akcjonariuszy .

NIC nie trwa wiecznie
    dlatego wlasnie uwazam ze to pronox zostaje po czesci przejety a nie na odwrot i wlasnie ide tym torem.dabrowa wyceniana byla na 30mln.Jawoszek wie co robi.KOMBINAT sie to nazywa
    zastawy sadowe sa zdjete, baknowe nie ale wlascicielem jest pronox i moze za zgoda banku zrobic co uwaza za sluszne
    Ale pieniądze nie trafią do PRO, ale do tego, co kasę pożyczył. Więc budynek jest ich, ale nie do końca...
    to bardziej skomlikowane ale w ogolnym rozrachunku po prawomocnym ukladzie kasa idzie do pronox, obecni udzialowcy pronka zdaja sobie sprawe ze wierzyciele beda chcieli wyjsc i to szybko wiec zafundowali im "atrakcyjny kurs" , cala jazda i trzymanie kursu okolo 20gr byla do momentu ogloszenia wyroku, teraz nie daja wyboru albo sprzedacie szybko - my odkupimy.jezeli nerwowi beda wywalac szybko to 5-6 gr mozemy liznac.nie wiem czego sie spodziewali drobni. na innych spolkach odbieral inwestor, tu oficjalnie nikt sie ni zglosil i nie zglosi, wiemy jak jest z krolem, on robi wszystko tylko w swoim otoczeniu.ja to nazywam to zarabianiem 2razy.
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~ktos [46.134.93.*]
    dzieki Ci Chlopie za pare prawdziwych i poczciwych slow o tych aktywach w postaci nieruchomosci.takie informacje poprawiaja jakos wizerunek spolki dla jakiegos tam drobnego inwestora. trzymaj tak dalej w swoich wypowiedziach badz bardziej obiektywny i mniej stronniczy dla kursu i niebadz iskra zapalna ,bo niepowiem jestes czlowiekiem madrym jak joz wspominalem i dosyc kompetentnym w tej sprawie a Twoj chonor zostanie zwrocony przez zemnie jak isadze przez innych uczestnikow tego forum kturzy sa akcjonariuszami pronka.jestes tu jedna z nielicznych osub kture doskonale sie orientuja o temacie pronka i dobze by bylo jakbys przeszedl na nasza strone czyli akcjonariuszy,bo jak sadze wiekszosc forumowiczow to posiadajacy akcje kturzy wierza w pronka jak ja ze jeszcze nam zaswieci mocnym swiatlem tylko kwestja czasu zeby sie obmyl ztego bagna w jakim sie obraca.
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~syfek [193.200.150.*]
    hahaha wodoleje :) rynek jest taki płytki, że na akcjach to już się nie da zarobić, nie ma kogo ogrywać . Radzę przeprogramować system bo za chwilę będzie tu naprawdę 1gr. :). Czas zakasać rękawy i do roboty ale tej uczciwej za psie grosze hahahaha :)
    tak sie wlasnie sklada ze twoj tok myslenia niedaje ci wyboru i ustawia cie w szeregu z innymi przy tej pracy fizycznej ,bez obrazy pracujacych zadna praca nie chanibi.
    Troszkę fizyczna troszkę umysłowa z każdego po trochu, daje cholerną satysfakcję bo wiem co mam, a ty za chwilę swoją stracisz :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Przez takich wirtualnych nieproduktywnych legalnych cwaniaków wzioł się właśnie kryzys, rynek jest jak przyroda i koryguje nieprawidłowości w równowadze. Czas na naturalną destrukcję pozornictwa i kreatywizmu. To jest już KONIEC wyginiecie śmiercią NATURALNĄ, Tak naprawdę to już was nie ma :)))
    piszesz cos sam niedokonica wiedzac co. jaka rownowaga, co brakuje rak do pracy fizycznej czy jest odwrotnie brakuje pracy chetni sa i czekaja na prace. jakie cwaniacto z naszych transakcji gieldowych naszego cwaniakowania na GPW. utrzymuja sie tysiace ludzi, my im dajemy prace,maklerom doradza itp. z naszych prowizj od transakcij
    to czerp ta satysfakcje jak mozesz bo kto wie czy lada chwila ja niestracisz przy dzisiejszej redukcj. aco do gieldy to mozesz sie troszke mylic
    Może i przetrwa ale muszą być spełnione pewne warunki, dopuki wszystkie grubasy będą korzystały z podobnych jak nie identycznych programów komputerowych do ogrywania naiwnych leszczy doputy populacja leszczy nie odrodzi się. POWODZENIA :)))
    jest taka sytuacja na gieldzie jaka jest. i wiekszosc cwanych grubasow wykozystje okazje i to niejest tylko jeden przypadek na rynku. ale pulap (leszcza jak piszesz) moze sie zmienic.musisz pamietac ze gielda niema wyznaczonego jednego kierunku.
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~bridget [83.21.97.*]
    Ktoś- jaka to pisownia , bo nie bardzo kumam jak takie błędy można robić.
    jak to jaka potrzebujesz tlumacza zeby ci wyperswadowal.niebede ci sie tkumaczyl
  • CO WART JEST PRONOX Autor: ~zzzzzzzzzzzzzzzzzz [83.24.86.*]
    Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*], 2011-12-09 21:32
    Obecnie pozostały im chyba 2.

Jedna to budynkek biurowy w centrum Katowic (była słołówka Politechniki chyba), odwalona, że aż strach. Warta "na oko" grubo ponad 10 milionów PLN. Może nawet z 20 milionów brutto.

Druga to centrum magazynowe z montownią telewizorów w Sosnowcu czy Dąbrowie. Nie pamiętam dokładnie. Ta druga warta jest kilkadziesiąt milionów. Same zastawy bankowe na niej były chyba na 30 banieczek, a wartość była chyba większa.
    ////////////////////////////////////////////////

Z 5 LAT strata ok. 160mil zł------- do odliczenia dla nowego właściciela CO MA ZYSKI

redukcja 70mil DLUG ZA AKCJĘ PO 4zł

..............

a dziś ok 230mil szt PRONOXA KAPITALIZACJI daje 23mil zl na GPW

TO JEST ŚMIECH NA SALI

• CZEKACIE NA OKAZJĘ Autor: zbycho- [83.6.206.*]
    a zażalenia nie ma

jutro 29.12.2011r. wielkiej EMISJI NIE BĘDZIE

CZEKACIE ŻE JAKIŚ GŁUPI LESZCZ WAM ODDA w tej śmiesznej cenie PRONOXA

a 30,12.2011 bedziecie ŁYKAC JAK PELIKANY

czekajcie ........................................
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~zzzz [83.6.206.*]
    podbijam

NIE LUBICIE PRAWDY
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~dddddddd [46.204.72.*]
    zbycho mówi ze emisji nie bedzie ---TEJ WIELKIEJ
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~Arlekin [212.244.117.*]
    Zbycho wiele rzeczy tu mówił...
  • Re: PRONOX CHŁOP Z MAZUR Autor: ~pronxi [178.183.180.*]
    gdyby nie to że na ntt system nie ma obrotów już dawno bym zamienił to gówno...
[x]
REGNON 22,41% 0,80 2020-09-30 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.