ewakuacja? Coś mi sie nie wydaje.Na fiksingu ustawili po uzgodnionej cenie i przerzucili a przy okazji złapali trochę akcji.W zasadzie to notowania zakończyli na 11,50
Moim zdaniem będzie zwałka chyba , że jeśli nie liczyć fixingu to zakończenie przy wielkim wolumenie było na 0.00 w stosunku do ceny na zakończenie dnia poprzedniego to może świadczyć o tym iż swój udział zwiększał jakiś fundusz może ING emerytalny ?? Ta pozytywna teoria jest taka , że Agora jest w pobliżu swoich historycznych minimów. Zazwyczaj następowało wtedy odbicie nawet 30-40 procent.
Jasne że nikt nie kupi po 10-11 bo będzie można kupić po 9zł :) Już masz 10,60. A tak z ciekawości zapytam: Cóż to miałoby się niby stać takiego, że tak kupujesz od nich te tanie akcyjki? :) Czyżby do wyborczej dodawali jakiś bonus, a moze jakaś nowa szalona inwestycja w postaci kupna nowej planety spoza układu słonecznego :)
Powiem ci tak. Nie jeden "kolega" obrażał mnie na forum getinu kiedy przewidywałem, że będzie mega jazda w dół (wtedy kiedy wysypywał się pioneer), a tam były bardzo solidne fundamenty (300mln zysku netto w IIIkw) :) Z nimi nie wygrasz, mają jeszcze parę mln do upłynnienia (a papier nie jest jakiś ekstra płynny, ba powiedziałbym że płynność jest bardzo kiepska) a nawet nie zeszli jeszcze poniżej 10% :) 10zł to taka bariera psychologiczna i dopiero od niej zacznie się jazda w dół. Gdyby ktoś to faktycznie kupował to ok, ale zapomnij o tym, że jakiś fundusz się tym zainteresuje (gdyby to była np. spółka IT to może). Agora to spółka, która miernie zarządza swoimi aktywami ,bezmyślnie wydaje pieniądze, a przychody z działalności spadają z miesiąca na miesiąc i kto wie czy w 2012r. nie wykaże straty. Cieszcie się że drugi fundusz narazie trzyma ten papier. A za tydzień info wiadomo jakie :) i pierwszy atak na 10zł :) pozdrawiam sympatycznie.
niech atakuja 10 zł dla mnie to okazja do zajmowania pozycji nie spodziwam sie tu szybkich wzrostów ale wystarczy by w długim terminie kurs akcji osiagnał 15 zł a bede zadowolony mnie tez wyzywano na forum polimexu gdy zalecałem kupowanie akcji po 1,3 zł i nizej gdy fachowcy z funduszy sie ich pozbywali takze moga sprzedawac ja nie mam zamiaru sie z nikim kopac ani łapac dołkow tylko spokojnie zajmowac pozycje po atrakcyjnych cenach pozdrawiam sympatycznego kolege:)
Pytanie co nazywasz atrakcyjną ceną. Zgadzam się, że moment wejścia w spółkę jest bardziej istotny od wyjścia, ale Agora kiedyś latała po 50 zł (zresztą BZWBK chyba wtedy wchodził w 2007r.:)) Ja ostrzegam - ci maklerzy to humanistyczne miernoty kupują po 14 sprzedają po 11 :) i jak śmiem przypuszczać mają to w poważaniu bo to i tak nie ich pieniądze tylko klientów assett BZWBK. Ponieważ jestem sympatyczny to doradzam czekać na okolice 8 zł. Nie zwracać uwagi na fundamenty czy wyceny, a już co gorsza rekomendacje. Jak ma się takich imbecylów na pokładzie (mowa o naszym fundzie) to każdy poziom jest możliwy.
spokojnie znajdą sie wieksi co chetnie kupia jak juz tego nie robią społka jest fundamentalnie bardzo tania do tego posiada sporo gotówki i sporo akcji własnych wynikami nie błyszczy ale cena to dyskontuje a na tle spółek ze swojej branzy jest 40% niedoszacowana takze ja wchodze i sobie zbieram od 11 zł w dół az nazbieram tyle ile mam w planie mam czas i moge sobie te akcje potrzymac
Ponad 6mln papiera czyli 60mln zł? Toś gruba ryba :) Grubsi powiadasz. A ja mówię, że pies z kulawą nogą się tym nie zainteresuje, bo po prostu nie ma czym. Parę mln zysku co kwartał a kapitalizacja na pół miliarda - śmiech na sali. Pozostaje jeszcze ta buda z roślinkami na czerskiej i kasa, która idzie na co najmniej dziwne inwestycje. Tylko co będzie jak się ta kasa skończy. Dla mnie ten poziom jest wysoce nieatrakcyjny tym bardziej, że nie ma się co kisić przez parę miesięcy. Kupuj od nich po 10, a mi sprzedadzą po 8 :) ok ? :) Lecę i pozdrawiam.
ciekawe podejscie do analizy fundamentalnej :) gotówka + akcje własne to juz jakies 200 mil zł a co z reszta majatku ?kapitały własne ok 1,3 miliarda zł te pare milonów zysku daje 40-60 mil co roku pokarz mi druga tak tania spóke medialna kolego pozdrawiam
Nie jestem specjalistą od analizy fundamentalnej, ale wydaje mi się, że spadek kursu akurat niekorzystnie wpływa na wycenę jeśli spółka posiada akcje własne. Agora jest przecież od początku w trendzie spadkowym i nic z tymi akcjami nie robi. Ale i tak nie o to mi chodzi. Getin np w tej chwili wyceniany jest na 1,6mld zł podczas gdy sprzedaż 50% pakietu TuEuropa to 900mln zł - czyli razem sama TE jest warta 1,8mld zł :) a przecież Getin to też Holding innych spółek finansowych. I co powiesz na taką sytuację - gdzie tu analiza fundamentalna jak kurs leci na łeb? Twoja analiza jest po prostu teraz NIEISTOTNA bo Agora jest cały czas w tym samym trendzie spadkowym, a jeden z głównych akcjonariuszy wychodzi z akcji i robi to jak zwykle nieudolnie (co jest z niekorzyścią dla pozostałych akcjonariuszy) Jeśli ktoś wychodzi to ustąp mu pierwszeństwa i nie pchaj się na siłę. Kupuj po 10 jak chcesz :) Najlepiej jak zamilknę i przypomnę się ponizej 10zł.
getin ma tyle aktywow na białorusi i ukrainie w krajach gdzie chula kryzys tak naprawde to nikt nie wie co to jest teraz getin z czy to jesc a te 900 mil tez nie wiadomo na co pojdzie wiec co to za porównanie z agora społka bez długów z kupa kasy na koncie i z wycena kilkadziesiat procent ponizej społek porównywalnych wiec z czym problem ze fundusz wychodzi ? powtarzam to tylko okazja do kupna i tyle a prawdziwego mezczyzne poznaje sie po tym jak konczy nie jak zaczyna wiec ...:) ja moge kupic po 11 i 10 a ty ?:)
warto,warto to spolka nie na dzien , dwa tylko dlugoterminowa *** wielkie POZDRO dla ALEX i ADAMUS *** alex a jak tam synthos jestes jeszcze na spolce. *** TUREK N.Y city ***
na agorze na tygodniowym formacja przenikania póki kurs nie spadnie ponzej 10.80 na zamknieciu tygodnia jest szansa na odwrót i potwierdzenie formacji ,w przeciwnym razie lepiej szukac lapszych inwestycji.mimo odbicia na rynku zachowuje sie stosunkowo słabo.jezeli nie bedzie odreagowania w przyszłym tygodniu lepiej przerzucic kapitał na bardziej wzrostowe walory -siła relatywna jest teraz w grze.pozdro