Fundusze nie robią takich transakcji spekulacyjnie - za mała spółka. Taki zakup robi się na podstawie oceny fundamentalnej i perspektyw spółki.
Rewelacyjne info.
no i wykrakalem-piekny wzrost no i silny sygnal kupna.lena tylko w 3 kw.zarobila ok.2.5 mln zl-jestem pod wrazeniem/.w dodatku eksporter.wiec zlotowka pomaga/pozdro
Nie wiem na co tu liczycie. W czasach najwiekszej Hossy na GPW 2005-2007 kurs tej spolki poruszal sie praktyczne poziomo bo co to jest wahniecie -/+ 40% gdy na parkiecie spolki rosly tysiace % i do tego te zenujace obroty. Minely juz prawie 3 lata od paniki opcyjnej spolka przynosi stale zyski i co w nagrode maja akcjonariusze 3 lata boczniaka bez obrotow. No ale jak kogos rajcuje 3 PLN do konca roku gdy na parkiece spolki znow beda rosly setki % to droga wolna. Co by sie nie dzialo na rynkach czy euforia czy panika tu zawsze bedzie to samo zamulone zapomniane nieodkryte bagno (7 lat historii w zupelnosci wystarczy by to stwierdzic).
Z takim podejściem to się nie dziwię, że jesteś frustratem.
Gdyby tak łatwo było trafić spółkę rosnącą kilkaset procent, a co więcej wytrzymać na niej większość fali wzrostowej, to byś tu nie wylewał swoich gorzkich żali.
Prawda jest taka, że strzał >100% trafia się raz na kilka lat. Ja jestem baaardzo zadowolony ze swoich 20% na Lenie i z tego że tak milutko, wręcz książkowo się skorekciła i można było trochę dobrać. O 3 PLN to ja nie myślę poziom wyjścia dużo niżej.
Chociaż wycena na poziomie 3zł wydaje się jak najbardziej realna, to czasy jednak niepewne.
Prawda jest taka ze jestes "geniuszem inwestycyjnym" z jednej strony trafiasz w idealne dolki a z drugiej strony twoja strategia inwestycyjna nigdy nie pozwoli ci zarobic wiecej niz te kilkadzisiat % na papierze bo nie wytrzymasz. Ps Oceniaj spolke a nie rob sobie wycieczek personalnych bo to nie piaskownica a spolka nie ma wiekszego potecialu niz te kilkadziesiat procent i to pod warunkiem euforycznej hossy na szerokim rynku.
4 od konca na calutkim parkiecie widac warunki rynkowe wybitnie nie sprzyjaja (i tak od miesiaca a w szczegolnosci do 2 tygodni). I nawet obroty wieksze sa (co z tego ze na spadkach wazne ze sa).
Dla informacji nie posiadam juz tego waloru. Skoro to taka techniczna spolka to napisz cos madrego co przewidujesz w najblizszym kwartale bo jeszcze nic konkretnego nie przedstawiles poza analiza mojej osoby i mojej inwestycji.
najbliższe dni - konsolidacja lub korekta do 2,20-2,15
następnie wybicie oporu w okolicach 2,4 i podejście pod 2,6 i dalej powtórka scenariusza W przypadku przejścia 2,6 z marszu możliwe podejście pod 2,88-,89 i... powtórka scenariusza. I tu zbliżamy się do granic możliwości lenki, 3,12 to sufit, który ciężko będzie pokonać bez jakichś pozytywnych bodźców ze spółki i z szerokiego rynku
Osobiście TP ustawione mam sporo niżej
Z drugiej strony jak ktoś chce lenkę na dłużej to też ok, dywidenda na poziomie 4%, udana restrukturyzacja i ścięcie kosztów. Spółka jednak mocno podatna na koniunkturę dlatego 2012 i kolejne lata mogą nie być już tak udane jak 2011.
Spółka jest zdrowa choć bez wielkich perspektyw rozwoju
Na pewno dlatego rośnie ;) raczej przeceniasz moc idm'u (chyba że oni sami kupuja, ale oni zazwyczaj w inny sposób pogrywaja)
btw. lenka już trochę przegrzana. może być obsuwa
Wtrace swoje 3 grosze. Tak samo jak "kolega" wyzej wchodzilem a raczej wskakiwalem i Lene w okolicy 2 PLN i tak samo mnie spekula przewiozla a myslalem ze ida tu powazne zmiany. Ale to juz przeszlosc. Co do wycen IDM to oni sobie moga co nie zmiena faktu ze posiadam ich akcje od 1.07 PLN gdy wlodarze spolki robili promocje badz to wychodzac badz to przez pekajace zabezpieczenia. Co do przegrzania i co z tego jak rynek rosnie od 2 miesiecy bez przerwy a wiele spolek wisi w strefie wykupienie od przeszlo miesiaca i nikt sobie nic z tego nie robi??? A rozumiem to straszne techniczna spolka kreslona 1 akcja :)