• Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Fober [213.186.122.*]
    Subskrypcja obligacji zakończy się pomyślnie , to jest pewne.
    W końcu mają chętnego na jej objęcie od dłuższego czasu wiec tu nie ma wątpliwości.
    Przeciągali tyle czasu bo liczyli bardziej na kredyt (tańsza opcja) ale w toku ciągnących się spraw zdecydowali się na obligacje, choć między czasie prezes interweniował w banku ale bez skutku.

Większa część FF jest w rękach myślących inwestorów a nie "forumowych dzieci co się przekrzykują wzajemnie" dlatego w następstwie kolejnych aneksów i sytuacji na rynkach nie odczuliśmy żadnych spadków.
    Logiczne że poważni nie trzymają akcji po to żeby wyjść przy poziomie powiedzmy 9gr czy 10gr.
    Wobec tego jeśli zechcą znaczną część akcji z rynku zebrać to będą musieli zbierać z wyższych poziomów a próby straszenia na 4 czy 5 gr nic nie zmienią.
    Nikt z normalnych nie odda 2 lub 3 grosze wyżej a mamy ich przewagę.
    Już nie raz mieliśmy przykłady zaniżania i niestety nie było chętnych do oddawania nawet gdy rynki "kulały" z wiadomych przyczyn.

Dodam też że takich co nie posiadają akcji a obserwują jest wielu ale na jakich poziomach uda im się wskoczyć zobaczymy.
    Osobiście nie mam za wiele, niecałe 400K a są tacy co mają akcje w przedziale 1-2mln .

Dlatego zastanówcie się ile z tego całego FF jest w "słabych" rękach a ile w "mocnych".

Ja tu nie widzę powodu do żadnej paniki a tym bardziej w obecnej sytuacji do spadków.

Pytanie kiedy zaczną zbierać z rynku czy przed podpisaniem umowy ostatecznej czy dopiero po ?

Oczywiście nie każdy musi się z tym zgodzić co napisałem ,dlatego miło będzie poznać wasze opinie.

Pozdrawiam

• Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~haha [217.96.70.*]
    Niektóre lemingi z parkietu już widzą na kupnie w arkuszu po 15milionów akcji :)
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~bery [83.4.127.*]
    Dnia 2011-11-25 o godz. 15:05 ~haha napisał(a):
    > Niektóre lemingi z parkietu już widzą na kupnie w arkuszu
    > po 15milionów akcji :)

tak czytałem masz racje

ty haha składasz się na Janosika z parkietu by miał chociaż 5 notowań
    Tak tak sobie tłumacz,ktoś kto z taką kasą che zebrać 15mln akcji i ustawia się na kupnie i czeka pokornie, nie rozśmieszaj .
    Od tego czekania to już wam się zera mnożą.

Jak by nawet tyle zechciał zebrać to najpierw zrzucił by kurs dużo niżej i zebrał od panikarzy a nie wystawił takie zlecenia i patrzył czy mu ktoś zrzuci.
    A po lewej nie wiele, więc mając gotówkę na 15mln akcji nie stanowiło by to dla niego problemu. Dzieciarnia się napaliła bo zobaczyła 15mln , śmiech.

• (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [212.76.62.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Bolo [178.15.44.*]
    Ludzie opanujcie się z tymi milionami ,ktoś do picu wystawił a wy już się jaracie że to jakiś wielki inwestor.
    Spokojnie przy tej kasie mógł by zaniżyć kurs a nie ustawiać się w kolejce ,kto mu zrzucił by te miliony.
    Skoro wyzywać się wzajemnie potraficie to wyjaśnijcie w jakim celu miał by to ktoś robić ?
    Pozdrawiam.
    A co ci wyjaśnią ,tylko opluwać się potrafią, zobaczyli batony po kilka baniek i o mało się nie posrali z wrażenia.

• Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~black_horse [217.170.194.*]
    A aneksu ani widu ani słychu hmmmm .
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Bolo [178.15.44.*]
    Może mają w d... akcjonariuszy i się nie spieszą z aneksem albo coś załatwili .
    Wypadało by coś podać a nie echo....
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Sartan [77.255.166.*]
    Z tego co się orientuję to na przekazanie info mają 7 dni. Jeśli są w połowie załatwiania i dopną wszystko na 30 to po co walić w rynek info o aneksie, a za 5 dni kolejne że wszystko załatwione. Lepiej poczekać i nie martwić akcjonariatu.
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~robo [77.115.154.*]
    to prawda też tak uważam no to ja już nei zamierzam czekać w poniedziałek kupuję pakiecik kontrolny nie miałem akcji artefe ale już czas nadchodzi na finał zakupu żwiru więc koniec czekania czy to będzie 6 czy 7 gr jaka to różnica jak na wiosne oddam po 20-30 gr
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~negatyw [193.53.4.*]
    A możne infa nie podali bo mają was w d... ,wszystko bierzecie zawsze pozytywnie i dlatego się tu kisicie tyle miesięcy.
    Równie dobrze infa mogli nie podać bo zanosi się kolejne przedłużenie.
    Rzucono milionami akcji na popycie i radocha na forum bo ktoś chce kupić nagle tyle akcji i się tym chwali. Tak to sobie tłumaczcie.
    Jak wam sypali aneks za aneksem to się cieszyliście jak dzieci a jak nie ma aneksu to ich bronicie jak dzieci.
    Ile wam wpajano że to się przedłuży na miesiące, toście się mądrzyli i co , i mija ponad pół roku,ale wy nie bierzecie negatywnego spojrzenia na spółkę bo po co .
    Śmiejcie się ze mnie ale jak tylko ktoś pesymistycznie spojrzy na spółkę to się z niego
    śmiejecie, tylko optymistyczne posty do was docierają. Dlatego siedzicie tu od kwietnia i nie dacie sobie przez tyle miesięcy zwrócić uwagi na złe strony sprawy.
    Docinać potraficie a jak padają konkrety to siedzicie jak myszy.

kwiecień -grudzień niedługo - ale to nie potrwa dłużnej niż 2, 3 miesiące,niestety już trwa 7.

• Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~mikpi [77.114.151.*]
    Chcemy to siedzimy. Tobie nic do tego. Proste. Prawda?!:)
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Xen [80.63.9.*]
    Jak miał by być aneks to by go już podali tak jak to dotychczas robili.

Mało prawdopodobne że nie podali aneksu "bo mają to gdzieś" , nie ma go z wiadomej przyczyny .
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~jen [178.42.165.*]
    Tak dla przypomnienia. Po objęciu żwirowni wk spółki to 14gr. Jest pod co skupować?.
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~jacek [83.4.15.*]
    Dnia 2011-11-26 o godz. 15:41 ~jen napisał(a):
    > Tak dla przypomnienia. Po objęciu żwirowni wk spółki to
    > 14gr. Jest pod co skupować?.

chyba samej żwirowni

bo razem to 20 gr z pozostałą działalnoscią

MÓWIMY BEZ WYDOBYCIA!!!!!!!
    Buraki zakup żwirowni nie zwiększy wartości księgowej spółki .
    Ale pociskacie pierdoły hhahaha.
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~jacek [83.4.15.*]
    Dnia 2011-11-26 o godz. 18:38 ~haha napisał(a):
    > Buraki zakup żwirowni nie zwiększy wartości księgowej
    > spółki .
    Ale pociskacie pierdoły hhahaha.

to co bedziesz miał pajacu na kredyt lub obligacje??

bedziesz miał to samo po stronie na poczatku

aktywów-- i tyle samo po stronie pasywów

hahahaha- bez wydobycia!!!

• Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Ładowacz [46.174.224.*]
    Do kiedy powinien być jakikolwiek komunikat? Do 30.11?
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Ładowacz [46.174.224.*]
    Ja się obawiam tylko tego, że ktoś inny podkupił nam towar. Jeżeli nie to chyba zacznę dobierać w poniedziałek.
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~doradca [89.231.79.*]
    Dobieraj,ale jak będzie po 0,04
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~Xen [80.63.9.*]
    Hmm, jednak moje przypuszczenia co do aneksu się sprawdziły.

Jego brak oznacza że finał sprawy już bliski, subskrypcja obligacji była tylko formalnością.
    Szkoda ze prezes nie skorzystał wcześniej z tych obligacji, już byś my byli zarobieni.
    Ale lepiej późno niż wcale.
    Ciekawi mnie kiedy podadzą interesujące nas info.

• Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~jacek [83.4.21.*]
    a ja myśle ze bedzie KREDYT
  • Re: Wzrost kursu jest tutaj nie unikniony Autor: ~kul [95.40.118.*]
    też uważam że dostali kredyt bardzo mnie interesuje ten papier i czekam tylko na dopiecie sprawy zakupu zwirowni bo to będzie oznaczało bardzo duże przychody a co za tym idzie i zyski a akcji bardzo mało w obrocie wieć jeśli wejdę to w okolicy 5% i zaczekam sobie 2-3 lata co powinno dać jakieś kilkaset % no i oczywiście dywidendy po drodze
    bacznie obserwuję
[x]
ARTEFE -6,49% 21,04 2016-11-17 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.