Subskrypcja obligacji zakończy się pomyślnie , to jest pewne.
W końcu mają chętnego na jej objęcie od dłuższego czasu wiec tu nie ma wątpliwości.
Przeciągali tyle czasu bo liczyli bardziej na kredyt (tańsza opcja) ale w toku ciągnących się spraw zdecydowali się na obligacje, choć między czasie prezes interweniował w banku ale bez skutku.
Większa część FF jest w rękach myślących inwestorów a nie "forumowych dzieci co się przekrzykują wzajemnie" dlatego w następstwie kolejnych aneksów i sytuacji na rynkach nie odczuliśmy żadnych spadków.
Logiczne że poważni nie trzymają akcji po to żeby wyjść przy poziomie powiedzmy 9gr czy 10gr.
Wobec tego jeśli zechcą znaczną część akcji z rynku zebrać to będą musieli zbierać z wyższych poziomów a próby straszenia na 4 czy 5 gr nic nie zmienią.
Nikt z normalnych nie odda 2 lub 3 grosze wyżej a mamy ich przewagę.
Już nie raz mieliśmy przykłady zaniżania i niestety nie było chętnych do oddawania nawet gdy rynki "kulały" z wiadomych przyczyn.
Dodam też że takich co nie posiadają akcji a obserwują jest wielu ale na jakich poziomach uda im się wskoczyć zobaczymy.
Osobiście nie mam za wiele, niecałe 400K a są tacy co mają akcje w przedziale 1-2mln .
Dlatego zastanówcie się ile z tego całego FF jest w "słabych" rękach a ile w "mocnych".
Ja tu nie widzę powodu do żadnej paniki a tym bardziej w obecnej sytuacji do spadków.
Pytanie kiedy zaczną zbierać z rynku czy przed podpisaniem umowy ostatecznej czy dopiero po ?
Oczywiście nie każdy musi się z tym zgodzić co napisałem ,dlatego miło będzie poznać wasze opinie.
Tak tak sobie tłumacz,ktoś kto z taką kasą che zebrać 15mln akcji i ustawia się na kupnie i czeka pokornie, nie rozśmieszaj .
Od tego czekania to już wam się zera mnożą.
Jak by nawet tyle zechciał zebrać to najpierw zrzucił by kurs dużo niżej i zebrał od panikarzy a nie wystawił takie zlecenia i patrzył czy mu ktoś zrzuci.
A po lewej nie wiele, więc mając gotówkę na 15mln akcji nie stanowiło by to dla niego problemu. Dzieciarnia się napaliła bo zobaczyła 15mln , śmiech.
Ludzie opanujcie się z tymi milionami ,ktoś do picu wystawił a wy już się jaracie że to jakiś wielki inwestor.
Spokojnie przy tej kasie mógł by zaniżyć kurs a nie ustawiać się w kolejce ,kto mu zrzucił by te miliony.
Skoro wyzywać się wzajemnie potraficie to wyjaśnijcie w jakim celu miał by to ktoś robić ?
Pozdrawiam.
Z tego co się orientuję to na przekazanie info mają 7 dni. Jeśli są w połowie załatwiania i dopną wszystko na 30 to po co walić w rynek info o aneksie, a za 5 dni kolejne że wszystko załatwione. Lepiej poczekać i nie martwić akcjonariatu.
to prawda też tak uważam no to ja już nei zamierzam czekać w poniedziałek kupuję pakiecik kontrolny nie miałem akcji artefe ale już czas nadchodzi na finał zakupu żwiru więc koniec czekania czy to będzie 6 czy 7 gr jaka to różnica jak na wiosne oddam po 20-30 gr
A możne infa nie podali bo mają was w d... ,wszystko bierzecie zawsze pozytywnie i dlatego się tu kisicie tyle miesięcy.
Równie dobrze infa mogli nie podać bo zanosi się kolejne przedłużenie.
Rzucono milionami akcji na popycie i radocha na forum bo ktoś chce kupić nagle tyle akcji i się tym chwali. Tak to sobie tłumaczcie.
Jak wam sypali aneks za aneksem to się cieszyliście jak dzieci a jak nie ma aneksu to ich bronicie jak dzieci.
Ile wam wpajano że to się przedłuży na miesiące, toście się mądrzyli i co , i mija ponad pół roku,ale wy nie bierzecie negatywnego spojrzenia na spółkę bo po co .
Śmiejcie się ze mnie ale jak tylko ktoś pesymistycznie spojrzy na spółkę to się z niego
śmiejecie, tylko optymistyczne posty do was docierają. Dlatego siedzicie tu od kwietnia i nie dacie sobie przez tyle miesięcy zwrócić uwagi na złe strony sprawy.
Docinać potraficie a jak padają konkrety to siedzicie jak myszy.
kwiecień -grudzień niedługo - ale to nie potrwa dłużnej niż 2, 3 miesiące,niestety już trwa 7.
Hmm, jednak moje przypuszczenia co do aneksu się sprawdziły.
Jego brak oznacza że finał sprawy już bliski, subskrypcja obligacji była tylko formalnością.
Szkoda ze prezes nie skorzystał wcześniej z tych obligacji, już byś my byli zarobieni.
Ale lepiej późno niż wcale.
Ciekawi mnie kiedy podadzą interesujące nas info.
też uważam że dostali kredyt bardzo mnie interesuje ten papier i czekam tylko na dopiecie sprawy zakupu zwirowni bo to będzie oznaczało bardzo duże przychody a co za tym idzie i zyski a akcji bardzo mało w obrocie wieć jeśli wejdę to w okolicy 5% i zaczekam sobie 2-3 lata co powinno dać jakieś kilkaset % no i oczywiście dywidendy po drodze
bacznie obserwuję