• O co tu chodzi? Autor: ~set [83.10.178.*]
    Jak można sprzedawać poniżej 3,5? Raczej nikt z małych nie przychodzi rano przed kompa i widząc notowania mówi: ach sprzedam trochę.
    Mający akcje wiedzą o PP, a więc kto sprzedaje poniżej ceny emisji H?
    Może ci, co nabyli serię G?
    Może sami sobie sprzedają?
    Już sam tego nie rozumiem?
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~keris [89.25.186.*]
    leszcze sprzedają...spanikowane i tyle - proste wytłumaczenie, bo jak można sprzedwać ponieżej ceny emisyjnej? cena powinna iść w górę...bo te akcję pójdą i to wszystkie - cicha strategia...
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~max [195.137.161.*]
    Sam tego nijak nie rozumiem. Chyba siedzimy w tym gó... na dłużej. Ciekawe na jak długo. Miesiące, lata ?
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~mały [78.8.80.*]
    Tez nie rozumiem o co idzie tu gra, ale w jednym sie mylisz. Mali z tym papierem siedza od rana przy kompie i przynajmniej obserwoja kurs. Moze ktos rzeczywiscie w panice sprzedaje drobne ilosci. Ja wierze ze w krotkim czasie odbije do 4,4 - 4,8 zl za akcje. Srednia cena mam 4,06.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~snake [89.77.162.*]
    przeciez zrozumialy jest dzisiaj brak podazy. Po co ktos ma sprzedawac i obnizac sobie tym samym wartosc portfela. Wczesniej podaz wywołana brakiem checi skorzystania z nowej emisji i zamykali pozycje.
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~stancioo [83.19.180.*]
    Czy akcje po odcięciu tych 3,50zł to będą juz inne akcje jak to jest ?? Jak nie to lepiej poczekać na to i kupić duzo akcji za grosze czy działa to inaczej ? Proszę o odp doświadczonych graczy..
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~leszcz [195.205.220.*]
    o co tu chodzi? moim zdaniem jeden cel osiągnięty ... PP po 2 grosze śmieszna cena ... poniżej 3,50 sprzedali zapewne ci co kupili po 3,70 w strachu że pójdzie głębiej ...

czekamy
  • Re: O co tu chodzi? Autor: ~rakp [83.21.85.*]
    Pytanie, czy faktycznie pójdzie głębiej....
    czy pójdzie głębiej??? baaa ... każdy chciałby wiedzieć ...

wydaje mi się że nie

po pierwsze ... zapewne była część osób która skracała swoje pozycje by uzyskać gotówkę na zapisy no nowe akcje w niższej cenie już to zrobiła

po drugie ... kupujących nieświadomych papieru będzie coraz mniej o ile w ogóle są tu jeszcze tacy, a świadomi raczej nie będą kupować żeby za chwilę sprzedać

po trzecie ... jest coraz mniej osób którym zależałoby na zwalaniu kursu poniżej 3,5 ... no bo komu to się będzie opłacać, dla tych którzy chcą kupić jak najwięcej NE, raczej nie ... PP za grosze, a duża część przepadnie (jeżeli jednak nie to znaczyłoby że sytuacja firmy jest o wiele lepsza niż nam się zdaje) ... dla spekulantów teraz najlepszy interes to pompować kurs żeby była dobra przebitka na nowych akcjach ... zostaje ciągle wariant "zmowy" zawiedzionych na Opocznie (jak ktoś tu to opisywał) którym tylko zależeć będzie na wykońćzeniu CErsanitu, nawet jeśli sami stracą, ale ta wersja jest dla mnie absurdalna

po czwarte ... jeżeli jednak Michał S. wcale nie chce nowych akcji a jedynie ściągnąć kasę o nowych akcjonariuszy to będzie mu zależało na wzroście kursu żeby zachęcić tych którzy zostali przy papierze żeby wykorzystali swoje PP

oczywiście zostaje negatywny wpływ rynku, ale ten też nie trwa wiecznie .... chociaż???
  • Re: O co tu chodzi? Autor: akille [87.1.84.*]
    Jestem prawie pewien ,że kurs zostanie utrzymany w okolicy nowej emisji .Uzasadnienie drobni mają tylko około 30% całości akcji spółki ,70% to trzy grube portfele ,w tym momencie tylko drobni wystraszeni sprzedają ,grubi nawet 1k nie sprzedali ,chyba że na waciki komuś zabrakło :)idziemy dalej nową emisję kupią ,bo według mnie musieli się już dogadać przed decyzją o emisji ,i teraz nie mogą sobie pozwolić żeby akcję spadły poniżej nowych ,bo całą strategię szlak trafi i nie zbiorą kapitału ,który był zaplanowany ,a wręcz daliby zarobić drobnym .Także doradzałbym siedzieć na 4 literach i przyglądać się na wydarzeniom
    zgadadzam się, a leszczem zostałem bo kilka razy nie siedziałem, tym razem będę twardy :-)
[x]
ROVESE -12,28% 2,00 2016-08-29 16:49:38
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.