• Polecam zakupy przy 2 gr Autor: jacek_z_grochowa [178.73.50.*]
    Sam sie ubrałem grubo jak kilka m-cy temu pisałem po 3 gr potem sprzedałem b. małą część też po 3 i odkupiłem po 2 grosze. Wkurzylem sie na mBank bo kolejkę zresetowali skurczybyki. W epromak zbieram akcje od niedawna z innych spółek,i tamten DM BRE jest OK, a noviana mialem kupionego przez dziada emaklera z częsci sprzedaży LM obligacji po prostu mi było łatwiej tam kupić i mnie zdjeli z kolejki z 4 groszy, gdzie juz bylem jednym z pierwszych blokujących dalszy wzrost. Teraz się nie ustawiam, bo do końca roku 4 groszy nie będzie. Acha - mam tu juz ponad 2 mln akcji, które od nowego roku będą blokowały wyjście z 5 gr. Od razu po upojnej nocy sylwestrowej ustawiam zlecenie sprzedaży dziaducha. Niestety emakler jest tak biedny, ze kolejka obowiązuje tylko do końca roku. Zatem po 2 grosze jak uzbieracie śmiało możecie dokładać baton do obecnego przy 3, 4 groszach. Mi na wyjściu szybkim nie zależy, a na tym by nie dać wyjść z zyskiem ubranym pow. 5 gr. Ciężko będzie tu do zmiany trendu cokolwiek Wam zrobić, ale jak przyjdzie tłusta hossa oparta na fundamentach, a tak już na tym świecie jest, że takowa zawsze puka po latach zawiei, to i Wy zarobicie swoje 100 % albo i lepiej. Ogólnie po zaniku obrotów jak dla mnie rynek jest wysprzedany, hossa na NC to kwestia max m-cy, po tym jałowym bezruchu, który jest konsekwencją, że juz nikt akcji sprzedawać nie chce. Jak dla mnie już trend się zmienia wręcz książkowo. Stąd piszę i tu to co napisałem na aer, żebyście skubali akcje śmieciowe, tak jak to robił soros bo warto, a już za 6 lat będziecie bogaci. Szczyt nowej hossy to rok 2017, gdzie śmieciuch PPG którego mam juz 100 tys będzie przebijał 100 zł niczym GANT w 2005-2007 rosnący z 35 gr. na 100 pare zł.
    Pozdr. wszystkich roztropnych i optymizmu ludziska bo nie znacie dnia ani godziny, a będzie zdziwienie - zapewniam
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: jacek_z_grochowa [178.73.50.*]
    Acha sorki, ze tak nieskładnie napisałem, popijałem dziś trochę, stąd ten wpis, jutro lecę do FR prowadzić zajęcia z matematycznego modelowania rynków instrumentów pochodnych. Wieczorem może coś maznę z uwagi na sentyment do Wojtka Kostrzewy, jakby nie było Wasz wódz jest jego butnym wychowankiem, ale chyba uczy się pokory bo i w tej bessie dostał łomot
    Dozo, JAcek
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~Co. [89.76.123.*]
    a ja jem znowu kalabryjskie mandarynki.A ty jacek masz czas spać?Toż to 1'30 wszyscy spią?Pomyśl o smieciuchu mtc jak bedziesz w lepszym stanie
    Musiałem się opić, gdyż nie trawie rządów rudego, a muszę jutro zmyślać o tym opakowanym gównie dla neolitu miejskiego, który by zżarł nie bacząc na zawartość

Pisałem już o tym MTC, choc dobrze samej spółki nie znam to wkleje co napisałem kiedyś:

Re: doświadczenie i wcześeniejsze ostrzeżenia
    Autor: ~lukas8i8 [188.146.141.*], 2011-10-19 16:36
    ciekawe teorie a co sądzi pan o mtc spadło z 1 zl na 27 gr
    Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*], 2011-10-19 16:42
    Zajrzę tu później i się ustosunkuję, najpóźniej w dniu jutrzejszym.
    Pozdr. JAcek
    Autor: jacek_z_grochowa [178.73.50.*], 2011-10-20 00:51
    No i na zakończenie dnia odpisuję:
    Widzę czarno 5-cio letnia firma i seat? Toż to jakas banialuka. Seat za dwa lata przestanie istnieć! Nie mówiąc o czarnej serii jakie są tu co chwile, totalnym zastoju w rynku samochodów i obecnych czasach przejścia na miejskie auta elektyczne dodam, ze seat to trup! przeinwestowal. Nowoczesna fabryka w Martorell nigdy się nie zwróci, została stworzona z myślą o produkcji 0,5 mln aut rocznie. A jest wykorzystywane jakieś 40-50% możliwości tasmowych Żeby fabryka przynosiła zyski, jej moce produkcyjne powinny być wykorzystywane co najmniej w 90 %. Ten warsztat musi sie przebranżowić. Co to jest 5 lat i kto i gdzie to wypuścił pojęcia nie mam, ale jak widzę FF 36 % i rodzinę, to za rok zobaczę FF 96 % i męża lub żonę po rozwodzie. Unikac jak ognia w chwili obecnej tej spółki, jest w silnym trendzie spadkowym, raczej leci na grosze, a na pewno poniżej 10-ciu
    Pozdr. JAcek
    Kolego drogi, jeszcze przed krótkim snem. Małżeństwo w spółce co oznacza. No cóż musiałbym się odnieść najpierw do tworzenia par: Główny etap doboru to przyciąganie się przeciwności u ludzi - szukamy to czego nie mamy sami, czyli kobiety pragną inteligencji, humoru, hobby, zaś mężczyznom w głowie dupa i cyce. Jak są w małżeństwie dzieci to po rozwodzie jeszcze jako tako firma może pociągnąć, jak nie ma to kobieta szybko spienięży akcje. Co będzie czas pokaże, ale sam bym z żoną własną interesów nie robił. Na MTC jest jak jest - z uwagi na to i na trefnego seata, akcji już nie dobieraj.
    Dozo - JAcek
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~Co. [89.76.123.*]
    Ho ho ,cenne uwagi jeśli chodzi o rodzinne firmy.Ale czy aby nie należy się jakiś wiekszy UP .W sumie zarobią prawie 7 gr na akcje w tym roku.Inne spółki są obok i wygladają przy mtc jak osioł przy lirze
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: jacek_z_grochowa [88.191.144.*]
    No to ślicznie, a czy nie ma tam długów? Dziś może mi się uda kupić większy pakiecik. Przejrzałem spółkę - mamy 3 Magaczewskich + kobiety. Robert i Andrzej są techniczni, przy czym jeden robi elektrykę/elektronikę drugi Andrzej mechanikę, przeszedł przez Nissan, FSO, Daewoo. W ryzach trzyma to wszystko figurant po MBA Sławek Jarosz. - Prezes Zarządu ABS Investment S.A. Ma niewiele akcji, ale mądrze inwestuje także dla własnej spółki.
    Zdaje się, że wchodzą sami w koreańskiego ssangyong-a, po Daewoo może i to dobra sprawa. Martwi mnie natomiast, że sangyong to głównie diesel, nie znam się na tym i nie wiem jak z przestawnością, ale trend w PL teraz idzie w kierunku małolitrażowych benzynowych. Zobaczymy co z tego będzie, po głębszej analizie sam osobiście dzięki Tobie kolego akcje tejże spółki zacznę zbierać :)
    Pozdr. JAcek
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~mysia [87.206.221.*]
    mi też zżarło kolejkę, dziady jedne, na jednej spółce wkurzyłam się na maksa, bo byłam pierwsza przy wybranym poziomie.
    Gdyby nie wczesne godziny poranne, wypiłabym zdrowie naszego wodza, aby wpadł na jakiś błyskotliwy pomysł :-)
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    Zebrane 2 gr. Dostawka na 3 do końca roku po stronie S i trzeba bedzie poczekac, az znowu sie uzbiera podaż na 2. Polecam bardzo zbieranie ze mna po 2 gr. i wystawianie na 3.
    Pozdr - JAcek
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~robin z grochowa [62.141.211.*]
    Dnia 2012-01-19 o godz. 15:59 jacek_z_grochowa napisał(a):
    > Polecam bardzo zbieranie ze mna po 2 gr. i wystawianie na
    > 3.
    Pozdr - JAcek

aż ci zrobią resplit i sie posrasz :))
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: jacek_z_grochowa [89.72.103.*]
    spokojnie kolego, bede jednym z pierwszych co zagra krótko i zrobi kilka przesypow
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~Leopold [79.184.143.*]
    Dnia 2012-01-19 o godz. 16:16 jacek_z_grochowa napisał(a):
    > spokojnie kolego, bede jednym z pierwszych co zagra krótko
    > i zrobi kilka przesypow

raczej co pierwszy ucieknie z mega dodruku?

Wprowadzenie akcji serii E, F, G, H, I, J, K, L, Ł do alternatywnego systemu obrotu na rynku NewConnect
    Zarząd NOVIAN S.A. (dalej: "Spółka") informuje, iż w dniu 8 sierpnia 2011 roku, na podstawie Uchwały nr 1046/2011, Zarząd Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. postanowił o wyznaczeniu pierwszego dnia notowania w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect następujących akcji zwykłych na okaziciela Spółki o wartości nominalnej 0,05 zł każda:
    28.080.666 (dwadzieścia osiem milionów osiemdziesiąt tysięcy sześćset sześćdziesiąt sześć) akcji serii E,
    50.000.000 (pięćdziesiąt milionów) akcji serii F,
    50.000.000 (pięćdziesiąt milionów) akcji serii G,
    100.000.000 (sto milionów) akcji serii H,
    300.000.000 (trzysta milionów) akcji serii I,
    300.000.000 (trzysta milionów) akcji serii J,
    300.000.000 (trzysta milionów) akcji serii K,
    300.000.000 (trzysta milionów) akcji serii L,
    300.000.000 (trzysta milionów) akcji serii Ł.

Pierwszy dzień notowań określono na 12 sierpnia 2011 roku, pod warunkiem dokonania w tym dniu rejestracji tych akcji przez Krajowy Depozyt Papierów Wartościowych S.A. i oznaczenia ich kodem PLIBIZC00013.
    Ww. akcje notowane będą na rynku kierowanym zleceniami w systemie notowań ciągłych pod nazwą skróconą NOVIAN i oznaczeniem NVN.

Podstawa prawna:
    § 3 ust. 1 Załącznika nr 3 do Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu "Informacje bieżące i okresowe przekazywane w alternatywnym systemie obrotu na rynku NewConnect".

takie ilości jest ciężko zliczyć,a co dopiero kupować dodruk bez rozsądku?
  • Re: Polecam zakupy przy 2 gr Autor: ~emek [80.52.157.*]
    Ty sobie Jacuś zmień ksywke na "Pies ogrodnika"
[x]
SPAC1 5,63% 0,04 2020-01-21 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.