• Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać Autor: ~Nemez [83.8.160.*]
    Czytam w większosci te bzdury od doradców i prawnych podporach eurotaxu.
    Prosze wyjaśnić mi taką sytuacje:
    3 lata wcześniej rozliczałem sie w eurotaxie, trzeba udzielić pełnomocnictwa, podejrzewam że większość osób nie wie iż to pełnomocnictwo obowiązuje do odwołania a więc teoretycznie do końca życia, jeśli samemu tego pełnomocnictwa nie cofniemy. Na zwrot czekałem około 8 miesięcy, gdzie znajomi rozliczający się w innych biurach średnio 3 miesiace bo złożeniu deklaracji.
    W tym roku postanowiłem rozliczyc się w innym biurze, co się okazało, termin też był długi ale ze wzgledu na... eurotax. Okazało się ,ze eurotax jest upoważniony do odbierania moich pieniędzy, podczas gdy rozliczyłem się w innej firmie, zapłaciłem tej firmie za usługe, firma ta wywiązała sie ze swoich obowiązków, i przekazała mi informacje że poieniądze zostały wysłane w maju na konto które było podane wcześniej, czyli eurotaxu. Chyba powinnienem podpisywać co roku umowę z tą firmą, z wyrazeniem zgody że chce się rozliczać w eurotaxie, a tak rozliczyłem się w innej firmie, pieniądze zostały przelane na konto eurotaxu, jak to jest mozliwe, ze tamta firma nie mogła nawet zmienić numeru konta, bo inna firma(eurotax) jest upoważniona tylko do zmian takich rzeczy, dodam też że korespondencja z urzędu holenderskiego też poszła do eurotaxu. Po rozmowie telefonicznej z eurotaxem, okazuje się że pieniądze mogły wpłynąć na konto ich partnera( jakiego partnera nic nie ma o tym w umowie), i na pewno tak się stało, ponieważ oni zmienili swój numer konta na nowy, a w urzędzie pozostał stary nr który jak twierdzą należy do ich tajemniczego partnera, czyli nielegalnie obracają moimi pieniędzmi. I robią tak z każdym, po prostu każdy zwrot idzie na ich konto, rośnie sobie około pół roku (średni czas trzymania na lokacie) na procencie, i dopiero wypłacają zwrot na Wasze konta, i przy okazji jeszcze odliczają od tego prowizje, prawda jest taka że jedyne za co się im płaci to za tłumaczenie, Urząd podatkowy co roku udostępnia program rozliczeniowy, wystarczy znać język. Teraz, powiedzieli że do 15 grudnia się ze mną skontaktują ,w co już nie wierze, natomiast mam parę argumentów przeciwko firmie, wrocław jest niedaleko, więc na pewno odwiedze siedzibe zacnego eurotaxu, jeszcze w listopadzie, zobaczymy jak się będziecie tłumaczyć z tego procederu na żywo, a nie zbywając mnie przez telefon " skontaktujemy się z panem", zerujecie na niewiedzy ludzkiej i taka jest prawda. Ale będziecie mieli problem ze mną , ponieważ mam twarde dowody na temat waszej wątpliwej uczciwości.
  • Re: Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

Owszem pełnomocnictwo, które podpisują klienci i które są wysyłane do urzędu widnieją tam dopóki dopóty klient lub inna firma nie zmienią go lub nie wyślą nowego.

Jeżeli natomiast klient w tym roku rozliczał się z INNĄ firmą i owa firma twierdzi, że nie może zmienić pełnomocnictwa na swoje jest w błędzie (lub firma nie ma takich uprawnień przed urzędem holenderskim).

Jeżeli owa firma rozliczyła klienta za dany rok i mino wszystko pieniądze ze zwrotu trafiły do Euro-tax.pl to oczywiście (po sprawdzeniu danych i wpływów na nasze konto) Euro-tax.pl wypłaca klientowi te pieniądze (po podpisaniu stosownego upoważnienia, które zawsze w takich sytuacjach wysyłamy do klientów) - bez pobierania jakiejkolwiek prowizji. Euro-tax.pl może także poprosić urząd aby przysłał kopię kalkulacji z nr konta na jaki poszedł owy zwrot podatku - jednak może to trochę potrwać.

Prosiłabym Pana o podanie swoich danych oraz numeru sprawy (np na doradca.online@euro-tax.pl ) w celu sprawdzenia przeze mnie co się wydarzyło i udzielenia dokładnych informacji.

Pozdrawiam,
    ------------------------------
    Marcin
    Doradca online Euro-Tax.pl

Zwrot podatku za pracę za granicą
    Euro-tax.pl na Facebooku
  • Re: Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać Autor: ~mariusz [79.186.65.*]
    Witam.
    Ja zdecydowałem sie tez na tą firme(euro tax)i bardzo,bardzo tego żałuje.
    Zleciłem jej aby załatwili mi"kinder geld".Dokumenty wysłałem im juz 3 miesiące temu.Do dnia dzisiejszego nikt nic nie wiedział co sie dzieje z moimi dokumentami i dlaczego tak długo to trwa.
    Dzisiaj ja zadzwoniłem bezposrednio do Niemiec i dowiedziałem sie,ze moje nazwisko nie widnieje w bazie"kinder kasse".
    Wiec co sie dzieje z moimi dokumentami??Gdzie one są??
    Na te pytania nie uzyskałem odpowiedzi od "Euro tax-u"poniewaz nikt niby nic nie wie.
    Jestem teraz w D... Nie wiem co robic.
    Podpisałem z nimi umowe.Nie wiem jak mam ja zerwać.
    Jezeli moze ktos mi cos doradzic,to prosze opodpowiedz.
    Pozdrawiam
  • Re: Do doradców Eurotaxu Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

Ciężko się odnieść do Pańskiej wypowiedzi, nie mając żadnych namiarów na tą sprawę i Pana osobę, żeby sprawdzić w systemie.

Zależy nam na jak najwyższej jakości świadczonych usług i z pewnością przyjrzymy się tej sprawie i ją wyjaśnimy, potrzebujemy jednak dane kontaktowe żeby to zweryfikować. Niech Pan je prześle drogą mailową na adres doradca.online@euro-tax.pl

Pozdrawiam,
    Marcin

Euro-tax.pl na Facebooku
  • Re: Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać Autor: ~sebastian k. [46.115.35.*]
    mam identyczny problem,jutro bede dzwonil do nich.napisz jak sie twoja sprawa skonczyla.seba_1975@poczta.fm.pozdrawiam
  • Re: Do doradców Eurotaxu Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

proszę przedstawić swoją sytuację, postaram się pomóc.

Może Pan skontaktować się ze mną na większości for internetowych gdzie poruszane są wątki podatków zagranicznych, a także mailowo doradca.online@euro-tax.pl

Proszę o kontakt, postaram się wyjaśnić i pomóc.

Pozdrawiam,
    Marcin

Euro-tax.pl na Facebooku
  • Re: Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać Autor: ~przemek29 [84.86.83.*]
    Witam, ja mam podobny problem, ktory jak widze nie dotyczy tylko mojej osoby. W roku 2008 czy 2009 rozliczalem sie z podatku za prace w holandii wlasnie przez erotax. W kolejnych latach rozliczalem sie juz przez inne biura, wszystko bylo wporzadku, do dzisiaj. Od 2011 roku mieszkam i jestem zameldowany w holandii, przyznano mi dofinansowanie na mieszkanie za rok 2012 i rok biezacy. Wszystko pozornie wygladalo normalnie, dopuki nie otworzylem mojego konta digd gdzie na bierzaco moge sledzic moje dodatki jakie przysluguja mi w holandii. Okazalo sie ze cala kwota jaka zostala mi przyznana z dofinansowania na mieszkanie za rok 2012 wplynela na konto holenderskie, ktore jest mi nie znane, malo tego za rok 2013 podobnie. Okazalo sie ze gdyby nie moja reakcja i zmiana numeru konta na moje wlasne to pieniadze nadal by wplywaly na to konto o ktorym nie mialem pojecia. Znajoma mieszkajaca na stale w holandii zadzwonila w moim imieniu do urzedu w holandii z zapytaniem dlaczego pieniadze przelewane sa na to konto. W urzedzie stwierdzili ze podpisalem pelnomocnictwo, ktore upowaznia wlasciciela tego anonimowego konta do odbierania i zarzadzania moimi pieniedzmi z dofinansowania na mieszkanie. Postanowilem ze zadzwonie do eurotax i wyjasnie sprawe. Podalem im ten anonimowy numer konta ,moje imie nazwisko, adres. Mieli oddzwonic, czekalem, nie oddzwonili. Stwierdzilem ze zadzwonie ponownie. Odebrala inna osoba, mila pani,ktora stwierdzila ze podany przezemnie numer konta nie nalezy do erotax i stwierdzila ŻE MOŻE BYĆ TO KONTO KTÒREGOŚ Z PARTNERÒW WSPÒŁPRACUJĄCYCH Z EUROTAX! TYLKO JAKICH ZNOWU PARTNERÒW?! od razu mi powiedziala ze musze im przeslac dokladne dane osoby na ktorej konto zostaly przelane moje pieniadze z dofinansowania, bo sam numer konta nie wystarczy. Ja zapytalem jesli zdobede dane tej osoby, to co dalej? Pani z eurotaxu mi odpowiedziala ze jesli sie okaze ze to ich PARTNER to zaczna prowadzic sprawe windykacyjna. Tyle sie dowiedzialem. W tym momencie czekam na list z urzedu w holandii jakie kroki sa podejmowane w tej sprawie, mam otrzymac odpowiedz, a raczej informacje jak wyglada sytuacja w ciagu 10 dni od dnia dzisiejszego. Jak otrzymam list ,bede sie staral uzyskac dokladne dane osoby na ktora szly moje przelewy, a ktore powinny isc na moje konto, wtedy bede mogl podac dokladne dane tej osoby badz instytucji firmie eurotax. Nie wiem kto za to odpowiada ,ale napewno sprawe doprowadze do konca , chocbym mial stracic na tym wszystkie moje oszczednosci, bo nie pozwole sie okradac. Trudno w takiej sytuacji podac winnego, jednak czas zweryfikuje wszystko. Jesli ktos mial podobna sytuacje to z checia bym porozmawial z taka osoba, wymienil poglady,ewentualnie cos doradzil, prosilbym tez mojego przedmowce o kontakt, bo chcialbym wiedziec jak sprawa sie potoczyla. Moj numer holenderski 0031659345269 pozdrawiam wszystkich ktorzy walcza o swoje ...
    Witam,

Euro-Tax.pl nigdy nie zawłaszczyło dla siebie pieniędzy nie należnych nam. Zgodnie z zawartymi obustronnymi umowami, Euro-Tax.pl jest zobowiązane jedynie do otrzymania prowizji należnej za doradztwo przy rozliczeniu podatku zagranicznego.

Tym samym nie mamy też mocy prawnej, aby za klienta wypełnić zobowiązanie i je podpisać, aby pieniądze zostały skierowane na inne konto.

Nie mniej jednak, proszę dokładnie opisać sprawę, szczególnie z jej numerem porządkowym, na doradca.online@euro-tax.pl, postaram się ją wyjaśnić i Panu pomóc.

Pozdrawiam,
    --
    Marcin

• Re:euro tax Autor: ~kasia [84.107.18.*]
    Witam, rozliczalam sie z ta firma w2011 z podatku i rodzinne, podatek dostalam w czerwcu 2012roku w czerwcu, okazalo sie ,ze z1250euro dostalam niecale1000 wero, reszta to prowizja dla euro tax. Teraz , czyli w 2013 rozliczlam sie za porzedni rok w holenderskiej firmie i okazalo sie ze mam zle policzony podatek za 2011 rok,za malo ok1300 euro,wiec za korekte zaplacilam nastepne 75euro.
    Teraz rodzinne, smiechu warte, firma euro tax zalatwiala mi rodzinne przez poltora roku, wiec postanowilam sama w styczniu tego roku zalatwic rodzinne i zalatwilam, po trzech miesiacach dostalam pieniadze na swoje konto, ale nastepne juz na konto euro tax,jakim sposobem, wiec pojechalam do urzedu dowiedziec sie dlaczego, okazalo sie ze z euro tax potwierdzili autoryzacje swojego konta, wiec pieniadze sa przesylane do nich. Zadzwonilam do firmy i poprosilam o przeslanie wszystkich moich dokumentow z balastingu orazSVB , stwierdzili ,ze nie ma takiej mozliwosci, i ze dzieki nim mam rodzinne. Oczywiscie od rodzinnego pobrali sobie prowizje 300 euro. Wiec teraz zastanawiam sie czy isc z tym do prawnika czy od razu zglosic do prokuratury w Polsce, moze ktos wie jak zakonczyc ? Acha przez 2lata ani razu do mnie nie zadzwonili ,super firma nie polecam nikomu.
  • Re:euro tax Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

Prowizja za usługi Euro-tax.pl jest określona co do sposobu realizacji oraz wysokości przy zawieraniu umowy.
    Zawierając umowę obie strony zgadzają się na jej warunki.
    Nigdy Euro-tax.pl nie pobrał prowizji w kwocie niewynikającej z regulaminu usługi.

Pozdrawiam,
    --------------------
    Marcin,
    Doradca online Euro-tax.pl
  • Re:euro tax Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Witam,

Co do drugiej kwestii poruszonej przez Panią.

Najczęściej zagraniczne urzędu skarbowe przekazują zwroty osobom, które już we wcześniejszych latach rozliczały się z podatku na konta wskazane w poprzednich rozliczeniach. O ile oczywiście w obecnym rozliczeniu nie zostanie przez podatnika wprowadzona korekta.
    Jeżeli w kolejnym roku nie korzystała już Pani z usług Euro-tax.pl to ta firma nie ma obowiązku prowadzenia Pani rozliczenia.

Jeżeli natomiast uważa Pani, że jakaś opłata została niesłusznie naliczona, proszę o kontakt z Biurem Obsługi Klienta lub poprzez mail do doradcy online Euro-tax.pl.
    Po przedstawionej dokładniej sprawie, postaram się pomóc w jej wyjaśnieniu i rozwiązaniu.,

Pozdrawiam,
    --------------------
    Marcin,
  • Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdżających Autor: doradca_euro-tax.pl [90.156.25.*]
    Przewodnik migranta i pomocne gadżety dla wyjeżdżających za granicę.

DARMOWE KARTY SIM DLA OSOB WYJEŻDŻAJĄCYCH ZA GRANICĘ

Pierwsze kroki w pracy za granicą nie należą do najłatwiejszych. Dobrze o tym wiemy, dlatego postaramy się udzielać Wam porad i wskazówek dotyczących pracy i życia w obcym kraju. Dostarczymy Wam przydatnych informacji oraz realia życia i pracy za granicą.

Zapraszamy do odwiedzin naszej strony na Facebooku. Https://www.facebook.com/jadezagranice

Wszystkich, którzy wybierają się do pracy na obczyźnie zapraszamy także po odbiór prezentu – zestawu starterów telefonicznych, które pomogą Wam komunikować się z bliskimi.
    Http://www.euro-tax.pl/kampania/lp/

Pozdrawiam,
    --------------------
    Marcin,
  • Re: Do doradców Eurotaxu proszę się nie ośmieszać Autor: ~CHWWDP [62.133.139.*]
    Ostrzegam przed firmą Euro-Tax.pl z racji pedalstwa jakie tam pracuje. Jeden taki wyjątkowo nachalny dzwoni po ludziach masturbując się przy tym. Jeśli chcecie wysłuchiwać pedalskiego majaczenia to kontaktujcie się z tą pedalską firmą. A ten brandzlujący się żyd to najprawdopodobniej Jakub B.
    Witam,

jeżeli nie jest Pan zadowolony z jakości pracy biura obsługi klienta i naszej infolinii, prosimy o formalne zgłoszenie swoich uwag.
    Wszystkie uwagi bądź reklamacje zostaną starannie rozpatrzone.

Proszę nie robić pomówień i do tego jeszcze językiem niezgodnym z netykietą.

Pozdrawiam,
    --
    Marcin
    Doradca online Euro-Tax pl