A co Dostales ja w prezencie ja nie widze w niej nic nadzyczajnego.Automat gra i tyle wyniki jak wyniki przepisali strate i dletego takie sa.Sprzedaj ja wywal lepiej kup Spółke Efekt tam beda holendrzy wyskok na 120 zł.Tylko czy to Ci sie uda..
tak tak, naganiaj dalej na Efekt, geszeft który ma straty w ostatnich latach, który już stracił ponad 50% i dalej raczej zleci, w porównaniu do Fasinga to spółka śmieciowa a pogłoski o przejęciu są po to aby się śmiecia pozbyć
Pytanie za 100pk Inwestorki jak z piz...y gwózc.Która firma da wiecej zarobic ta rozwijajaca sie,czy ta majaca dobre wyniki sprzedaz a ma dwa trzy kwartaly straty.Na jakiej sie wiecej zarobi....Efekt bankrutem bardzo dobry zart.Ma hotele i centrum handlowe.Zerknij ile akcji i kto je ma.Efekt corocznie wypłaca dywidende co rowniez b.dobrze swiadczy o tej spółce. Oni kontroluja ta spółke kup choc 1000 akcji szysto ukryte pare kola jest ukryte.I nikt Ci jej nie sprzeda chyba ze jakis leszcz co na waciki mu brakuje.Ps na Fasingu juz zarobilem opylilem w okolicach 29-31 zl.
Ja tam prosty księgowy jestem i jak widzę takie liczby:
Wskaźnik ogólnego zadłużenia 81,18%
A k t y w a o b r o t o w e 5 047 tys.
III. Zobowi(zania krótkoterminowe 12 097 tys.
VIII. Zysk (strata) z lat ubieg*ych - 14 618 tys.
IX. Zysk (strata) netto - 2 392 tys.
Szanowny towarzyszu zachwalający EFEKT. Nieodbierając prawa do wyrażenia swoich spostrzeżeń, proszę Cię posługuj się faktami.....
Cytujesz mianowicie, że owa Spółka......:
- ma dobre perspektywy bo są jacyś Holendrzy; a ja się pytam - no i co z tego, że są???
- ma hotele itp.....; ja mówię - widzisz je po aktywnej stronie hotele - zobacz zródło ich finansowania.....
- publikowanych wyników chyba nie poddajesz w wątpliwość - więc mówię Tobie, powtarzając i pozdrawiając kolegę Bartosza W. (nomen omen po fachu) - pachnie kłopotami na odległość...
P.S. Zadaj sobie trochę wysiłku i spójrz jaka jest rentowność na podstawowej działalności operacyjnej FASINGA, a może da ci trochę do myślenia.....
P.S.2 Co do kursu obecnego FASINGU i jego kierunku to się nie wypowiadam, to już inna para kaloszy....
Dnia 2011-11-22 o godz. 15:39 ~Efekt napisał(a):
> Pytanie za 100pk Inwestorki jak z piz...y gwózc.Która firma
> da wiecej zarobic ta rozwijajaca sie,czy ta majaca dobre
> wyniki sprzedaz a ma dwa trzy kwartaly straty.Na jakiej sie
> wiecej zarobi....Efekt bankrutem bardzo dobry zart.Ma
> hotele i centrum handlowe.Zerknij ile akcji i kto je
> ma.Efekt corocznie wypłaca dywidende co rowniez b.dobrze
> swiadczy o tej spółce. Oni kontroluja ta spółke kup choc
> 1000 akcji szysto ukryte pare kola jest ukryte.I nikt Ci
> jej nie sprzeda chyba ze jakis leszcz co na waciki mu
> brakuje.Ps na Fasingu juz zarobilem opylilem w okolicach
> 29-31 zl.
Po twoim wpisie z ciekawosci zerknalem na wyniki tej perelki. No coz , kazdy chce zeby jego akcje rosly a co bardziej niecierpliwi nawet mocno ,,reklamuja" spolke na innych watkach,ich prawo.Ty musisz byc mocno zdesperowanym, naganiajac posiadaczy zlota na wymiane na g.... ktore chociaz wlasciciele staraja sie pakowac w coraz piekniejsze pudelka i perfumowac,capi coraz mocniej.Pzdr.
Panowie,o fundamentach to jest zbędna dyskusja,wszystko jest ok. Kurs to już inna bajka,automat trzyma krótko i na bardzo atrakcyjnych poziomach nie licząc się z stratami,wyrażnie jest taka potrzeba.. Mi osobiście to nie przeszkadza,dobierałem po 14,dobierałem po 16 i niech jeszcze potrzyma po tak korzystnym kursie,a o sprzedaży póki co to nie myślę. Dot. Fasing ::)))) Pozdr.