• praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Jarek [178.56.56.*]
    Witam ciekaw jestem jak wam pracuje się w Bankach Spółdzielczych,jak kadra zarządzająca się sprawdza tzn dyrektor czy kierownik ? ja mam strasznie złe doświadczenie i dyrektorka i kierowniczka do bani zero kompetencji koleżaneczki wyśmiewające się z innych ludzi totalne prostactwo !!!!!
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Py [89.230.216.*]
    pracuje w Banku Spółdzielczym od niedawna i niestety muszę się z Tobą zgodzić, pracownicy nie obrażając nikogo to zwykły plebs. Na pieczątkach maja mgr przed nazwiskiem a "słoma z butów wystaje". Pojęcie o bankowości może i mają ale kultura firmy jest na bardzo niskim poziomie, ulubionym zajęciem większości jest obgadywanie i plotkowanie.Plus jest taki, że nie ma planów sprzedażowych a produkty są bardzo dobre i dostępne. Także spokojnie można dopracować do emerytury,,,:)jeżeli ktoś szuka tzw. "ciepłego stołka"
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~carlos [87.206.205.*]
    jak to nie ma planów co Ty gadasz ?
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~aax [193.193.181.*]
    w ING też nie ma planów indywidualnych.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Pracujaca [94.254.191.*]
    W INF już się wiele pozmienialo ale na minus
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Aaa [89.64.2.*]
    To prawda w ING pozmieniało się wszystko...ale niestety ma gorsze
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Xyz [77.237.29.*]
    Smieszne... Pracuje 11 lat w ing i zawsze byly plany i mega parcie
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Jasiek [31.62.154.*]
    zgadzam się w 100% prostactwo i obgadywanie - mam nadzieję że skończy się w Polsce Obóz Pracy i ludzie nauczą się szanować innych ...... wiem wiem marzenia nic nie kosztują !
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: viktoriab [176.102.177.*]
    nie wiecie ile się ZARABIA w Banku Spółdzielczym na zwykłym stanowisku doradcy, ew kasjera. Czy są dodatki do pensji?

Wiem, że to prawda, że nie ma planów, ale ciężko dostać się do pracy.

Niestety gdzie w dzisiejszych czasach nie plotkują:(
  • Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: viktoriab [176.102.177.*]
    możecie mi napisać jak się dostać do pracy w tym banku i jakie są zarobki na dk- Warszawa i okolice
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Nina [178.235.192.*]
    Po 2 latach pracy w naszym BS zarobki rzędu 1300/1400 zł netto to naprawdę sporo (z dodatkiem kasowym) ludzie po 15 latach pracy około 1600 zł, zarobki niskie do tego stopnia że obce kontrole nakazują podwyżki. Żenada. Kadra kierownicza wymagająca natomiast sama nie reprezentuje swoją wiedzą NIC. Duża rotacja pracowników z wiadomych przyczyn. Mobing ze strony każdego kto jest wyżej postawiony. Oczywiście są ludzie którym to odpowiada. Bezwzględne szkolenia po godzinach pracy, oczywiście nie płatne. Nie uogólniam i mam nadzieje że nie we wszystkich BS tak jest. Oczywiście są plusy ale tylko i wyłącznie płynące ze strony Klienteli. Pozdrawiam
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Ania [79.187.235.*]
    Jestem zszokowana tym co tu piszecie. Po studiach 6 lat temu trafiłam do Banku Spółdzielczego ( po praktych w komercji). Już na starcie dostałam większą pensję, zupełnie inne podejście do klienta- człowiek nagle stał się człowiekiem a nie planem sprzedażowym. Nauczyłam się znacznie więcej niż w komercji. Obecnie pracuję na kredytach i mam 2700 na rękę a z tego co tu piszą to chyba nie gorzej niż komercja.
    Pamiętajcie każdy Bank Spółdzielczy to osobna komórka która żyje własnym życiem.
    Pozdrawiam Spółdzielców
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~edi [91.189.141.*]
    Koleżanko a jak się dostałaś do BS?
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: viktoriab [176.102.177.*]
    Aniu a w jaki sposób aplikowałaś do pracy? Było ogłoszenie na internecie? Ja bym chciała sie dostać do Warszawy lub okolic.... Nie wieże jak piszą o pensjach 1400- chyba że gdzieś na małych wioskach. Jakie są wymagania? Ja mam 2 lata doświadczenia w komercyjnym+ 2 lata nie dla banku, ale scripto z bankowością związane stanowisko.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~edi [83.10.56.*]
    ja szukam pracy w BS na terenie śląska, tylko nie wiem czy wysyłać cv mailem czy zanosić osobiście...?jakie są szanse
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Xxx [46.169.158.*]
    Hmm
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~riksona [178.56.135.*]
    Witam w banku spółdzielczym pracuje już 4 lata. Zostałam tam po stażu. Pracuje w małym miasteczku, bardzo małym. A więc sprawa wygląda tak-stanowisko kasjerka, 2400 netto + kwartalna premia 1400 netto, czy ja wiem czy tak źle???i zgadzam się, że każdy bank spółdzielczy to inna firma, inna kultura, inne zarobki. U mnie jedyny minus to brak możliwości awansu , wyżej u nas dostaje się tylko po znajomościach :( ja takich niemam
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~pracownik [83.20.97.*]
    to tylko pozazdrościć! ja pracuje 5 lat i mam najniższą 1600 brutto. Nie tylko ja mam taką pensję. Ci co pracują 20 lat mają więcej ale nie ma kokosów. wszystko zależy od Banku.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~pracownik [93.105.45.*]
    Uważam, że Banki Spółdzielcze i to co się wewnątrz nich dzieje to po prostu szok! Jak zarobisz 2000 brutto to jest wow! Ale wypłata! Mobing z każdej strony, poniżanie pracowników, udawanie komercji, a słoma z butów tym najwyżej postawionym wychodzi! Dziewie się, że nikt jeszcze nie zainteresował się tym co się dzieje w tych bankach! Mobing, mobing, mobing. mobing, mobing...............!!!
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~bla [83.28.213.*]
    Zgadzam się z Tobą w 100%. Ja po pięciu latach pracy mam wynagrodzenie 1.400,00 zł a pracy coraz więcej i więcej. Narzucane plany są nie do wykonania, atmosfera w pracy beznadziejna a odpowiedzialność ogromna. Zero szkoleń tylko stawianie wymagań przez przełożonych, których wiedza pozostawia wiele do życzenia. Taka jest prawda o "moim banku " .
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~kredytowiec [83.12.164.*]
    Dnia 2013-10-28 o godz. 22:17 ~pracownik napisał(a):
    > Uważam, że Banki Spółdzielcze i to co się wewnątrz nich dzieje to po
    > prostu szok! Jak zarobisz 2000 brutto to jest wow! Ale wypłata! Mobing z
    > każdej strony, poniżanie pracowników, udawanie komercji, a słoma z
    > butów tym najwyżej postawionym wychodzi! Dziewie się, że nikt jeszcze
    > nie zainteresował się tym co się dzieje w tych bankach! Mobing, mobing,
    > mobing. mobing, mobing...............!!!
    Ja pracuję już 15 lat, skończyłam (zarządzanie i marketing, finanse i rachunkowość, zarządzanie przedsiębiorstwem,chciałam robić kolejne studia ale przełożony powiedział, że nie przydadzą mi się, nie wiadomo co bym ukończyła to i tak będę klepać za 3000 zł na rękę 2450). Myślę, że to mało. Mam kredyt mieszkaniowy bo przecież trzeba gdzieś mieszkać (mąż oddaje całą swoją wypłatę), dwoje dzieci, nie stać mnie na wakacje, na wyprawkę do szkoły, czy kurtki i buty dla dzieci. Cały czas jestem opierdzielana, mam dowalonej roboty poza zakresem czynności (w ramach punktu ostatniego , że będę wykonywać również inne czynności zlecone przez zwierzchników).
    Jedzenie, lekarstwa i rachuki kosztują, więc uważam, że jak na jedzenie dla dzieci mi brakuje i ma zaległe rachunki przy odmawianiu sobie to jest źle. A druga sprawa: dlaczego nie ma nad bankami konkretnej kontroli? Ja w pracy jestem podglądana na kamerach, podsłuchiwana, podglądana w komputerze co robię, i szantażowana... Czy ktoś mógłby przeczepać akta osobowe? U mnie szef zatrudnia kochankę, córkę, dzieci sąsiadów i wszyscy mają powiązane ze sobą stanowiska pracy, kierownicze stanowiska.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Aaa [37.47.3.*]
    Ciekawe
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Kasjer [37.7.162.*]
    Dostać po rodzinie. Pensja 2500 zł. Brak premii. Brak socjalu
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~nela [195.60.65.*]
    A jak wygląda twoja praca na stanowisku kasjerskim , czy to tylko kasa, czy też przelewy i otwieranie rachunków i jak duży masz staż pracy ?
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~ja [178.36.152.*]
    pracuję w oddziale banku spółdzielczego i oprócz obowiązków kasjerskich (opłaty, wpłaty, wypłaty, przelewy) muszę robić wszystko- uzgadniać dzień, robic wyciągi, archiwizować transakcje dzienne, robić "pranie", egzekucje z rachunków, otwierać konta i depozyty, ładować bankomat...... naprawdę wszystko razem z jedną kolezanką. Ciągle słyszę że muszę jeszcze zacząć sprzedawać kredyty tylko nie wiem kiedy..... Skład zespołu okrojony(oszczędności), trzecia koleżanka co 3mce nowa.... Praca w centrali jest ok-mają podział obowiazków i jest im dobrze, przed pracą w oddziałach bs przestrzegam bo odpowiedzialność ogromna, kasa mała, szkoleń brak... ja szukam innej pracy i jak tylko coś znajdę to się wynoszę stąd- w sklepie tyle zarobię a ryzyko dużo mniejsze.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Tycjana [78.8.157.*]
    link ludziska nie bądźcie tacy złośliwi, każdy dzisiaj ma równy dostęp do ofert pracy, jak ktoś jest niezadowolony to może zmienić, są strony jak na przykład ta link
    gdzie można pominąć pośrednika, może są i urzędy trzeba sprawdzić, albo tradycyjnie link
    link
    i dla wtajemniczonych w język naszych południowych sąsiadów linklink 
    mąż koleżanki z pracy pracował w czechach i bardzo sobie chwalił atmosferę, ludzi i ogólne warunki pracy, życia
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Ania [188.166.25.*]
    Zgadzam się, teraz mamy dużo dostępnych ofert link i kto chcę ten szybko znajdzie pracę.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Ramon [91.246.72.*]
    Ja pracuję w spółdzielczym w Kaliszu. Miasto duże nie jest, na pracę nie narzekam. Wiadomo, że w Warszawie lepiej płacą i rozwój jest lepszy, ale link ale praca jest pewna i spokojna a ja mam rodzinę na utrzymaniu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.77.210.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Załamana [95.49.181.*]
    Zgadzam się, ja pracuje w oddziale przy centrali też odpowiedzialność bardzo duża. Awanse i podwyżki w większości tylko po znajomości. Ja po 9 latach pracy jako doradca mam 3000tyś brutto to i tak dużo bo moje koleżanki mają jeszcze mniej. Nie liczą się studia (które ukończyłam żeby mieć lepsze perspektywy) ostatnią podwyżkę dostałam 5 lat temu. Jak chodzę i proszę o nią to słyszę że na moje miejsce jest 100 podań i nikt na siłę mnie tu nie trzyma
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Mysza [77.114.83.*]
    To masz bardzo dużo bo ja pracuje w banku spółdzielczym za najniższą krajową
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Bsnnsns [37.109.33.*]
    Ale musisz być słabym pracownikiem, żal jak można nie wiedzieć co się napisało. 3 tys tys, czyli mas 3 miliony w h... Duzo
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: toja97 [79.188.109.*]
    Każdy Bank Spółdzielczy oferuje pracownikom inne warunki pracy, m.in. wynagrodzenie. Ja osobiście na pracę w BS nie narzekam - pracuję na stanowisku inspektora i bardzo sobie chwalę zarówno zakres wykonywanych obowiązków, współpracowników, zarząd i co najważniejsze - wynagrodzenie.
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Aaa [5.172.233.*]
    Hmm
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Aaa [5.172.235.*]
    Jasne
  • Re: Bank Spółdzielczy jak się dostać i jakie zarobki Autor: ~Luk [89.79.16.*]
    Jeśli szukacie pracy w banku to polecam wywiad ze znajomą, której się udało: http://www.niepoddawajsie.pl/praca-w-banku/
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: hi_su [46.76.81.*]
    To się nazywa kolegostwo które jest wszechobecne w tego rodzaju bankach ;) Nic z tym nie zrobisz ;))))
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Elii [83.26.88.*]
    Witam!
    Piszę tu z troszkę innym pytaniem... Wiecie coś na temat staży dla studentów w BS? Obecnie jestem studentką 2. roku. Nie wiem za bardzo ja ugryźć ten temat. Może macie jakieś doświadczenia lub wiecie na temat staży, w jaki sposób aplikować i gdzie?
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Aas [37.47.37.*]
    Hmmn
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: wojciecs [46.171.52.*]
    Ja w banku spółdzielczym nie pracowałam, ale jestem ciekawa Twojej opinii o jakości informacji w BS. Prowadzę badania naukowe na ten temat, więc jeśli możesz poświecić 10-15 min na wypełnienie ankiety zamieszczonej pod podanym adresem to byłabym wdzięczna.
    Jeżeli może wypełnić ją ktoś jeszcze z banku co pracuje z klientami to super!

https://www.ankietka.pl/ankieta/158025/badanie-jakosci-informacji-bankowej-ankieta-dlapracownikow-bankow.html
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: wojciecs [46.171.52.*]

Witam,
    mam wielką prośbę.
    Jestem byłym pracownikiem banku, a aktualnie pracownikiem uczelni wyższej i prowadzę badania na temat jakości informacji bankowej. Potrzebuję prawdziwych, rzetelnych informacji od pracowników banków zajmujących się obsługą klienta. Widzę, że nie boi się Pan wyrażać swoich opinii, więc bardzo proszę o wypełnienie anonimowej ankiety zamieszczonej pod podanym adresem. Może jeszcze zna Pan kogoś, kto mógłby wypełnić ankietę? Z góry dziękuję za pomoc,

pozdrawiam serdecznie
    Sylwia

https://www.ankietka.pl/ankieta/158025/badanie-jakosci-informacji-bankowej-ankieta-dlapracownikow-bankow.html
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~catalina [46.169.22.*]
    jestem pracownikiem banku spółdzielczego i jest beznadziejnie
    zarobki żenująco niskie, wymagania wysokie, systemowe rozwiązania koszmarne. nie polecam
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~kogut [89.74.221.*]
    ja też jestem pracownikiem BS i mam wynagrodzenie 7 000 brutto, plany realne do zrealizowania, więc premie kwartalne też, klienci super
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.56.211.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Kermit [195.216.250.*]
    Pracowałem w BS kilka lat temu na okres próbny - 3 miesiące. Oczywiście za najniższą wtedy krajową, ale w rozmowie z Prezesem jakie PERSPEKTYWY były, jak stąd do Pcimia Dolnego a w myślach że za 10-15 lat to jak będę na jego miejscu prowadził takie rozmowy. Rzeczywistość trochę zweryfikowała tę bajkę. Otrzymałem stanowisko referenta, czyli chłopca od brudnej roboty, a do roboty wszystko to co inni nie chcą lub nie lubią robić, pomijając mycie okien i kibli. Jak kogoś nie było na kredytach to tam, oszczędności też a w wolnym czasie klepanie przelewów. Moim wielkim zdziwieniem była książeczka oszczędnościowa (fizyczna) w której, jak babcia uciułała 100 zł to dopisywało się w niej ręcznie kwotę depozytu i babcia wiedziała, że ma tyle ile jest na końcu książeczki. Czy jeszcze są takie książeczki? Łza się w oku kręci. Czar mojej PERSPEKTYWY prysł jak bańka mydlana, gdy koleżanka (6-7 lat stażu) ze stanowiskiem jakiegoś specjalisty czy inspektora wypisywała wniosek o pożyczkę w tym banku na kwotę 400 zł, żeby sobie coś kupić do mieszkania, bo nie miała kasy. Pamiętam jak dziś komizm tej sytuacji. Ona się cieszyła że ma tak niskie oprocentowanie tej pożyczki a ja myślałem że jak też mnie czeka takie dziadowanie za kilka lat to ja dziękuję za taką PERSPEKTYWĘ.

Po 3 miesiącach decyzja, tym razem bez żadnej rozmowy, tylko otrzymałem pismo na biurko - może taki zwyczaj. Do dzisiaj dziękuję Panu Prezesowi za nieprzedłużenie mi umowy w banku. Naprawdę. Po tym szczęśliwym wydarzeniu, już po roku zarabiałem 2x więcej niż w BS, a dzisiaj jest to kilkakrotnie więcej. Prezes miał nosa z tym nieprzedłużeniem mi umowy, po raz kolejny się nie pomylił i podjął słuszną decyzję, chociaż wtedy mi, "młodemu wilkowi finansjery" wydawała mi się bardzo, ale to bardzo niesprawiedliwa. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam pana Prezesa.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~spółdzielczak [37.249.32.*]
    a gdzie teraz pracujesz?? tez w bankowości?przeżywam chyba to samo co Ty :(
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~karo [37.47.37.*]
    Zazdroszczę, że wtedy Ci podziękowali, dzięki temu dziś masz to na co zasługujesz. Ja od 8 lat pracuję w BS w Wielkopolsce, zarabiam 1300 zł na rękę, jestem od wszystkiego, w dodatku na celowniku Zarządu, który nic sobą nie reprezentuje, ewentualnie tylko głupotę, dodatkowo uwielbiający prześladować swoich 'podwładnych'. Nie życzę nikomu takiej pracy, obowiązków o takiego traktowania za takie wynagrodzenie. Na szczęście zmiany są w zasięgu ręki, przed gdziekolwiek, byleby z dala od Banków Spółdzielczych! Pozdrawiam
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~Grupa [94.40.24.*]
    Masakra pracowałam ponad 3lata układy do tego pół rodziny pracuję i jest nie do ruszenia. Prezes się lansuje jakby był właścicielem banku. Kasa wydawana na lewo i prawo i brak spojrzenia w przyszłość banku. Oby tylko prezes dociagnal do emerytury wszyscy wchodzą w dupe jak za czasów PRL. Nic złego nie można powiedzieć. Dobrze pracują i zarabiają tylko i wyłącznie wchodzący w dupsko. W zarządzie też tylko ci którzy wachluja prezesa bez wiedzy nie mający pojęcia o bankowości. Spółdzielczy to nie bank to prywatny folwark prezesa.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: ~karol [213.192.104.*]
    Ja też już od ładnych paru lat pracuje w różnych instytucjach finasowych i spotkałem się z różnymi sytuacjami. Aktualnie jestem w Stefczyku i nie narzekam, pensja na czas, umowa o pracę, co jakiś czas szkolenia, także na razie tu zostaje.
  • Re: praca w Banku Spółdzielczym Autor: cykablyat [46.227.35.*]
    A ja nie pracowałem w BS i się nie znam.