No tak !!! To by tłumaczyło te ostatnie kilku dniowe wybicie kursu ........ ale i tak jeszcze jesteśmy poniżej ceny debiutu. Patro zaczął skupować akcje !!!!!!!
Jak sobie przypominam akcje na Smoke Shopie to tu tez dzieją się poddobne rzeczy. Ktoś ciekawie skupił akcje na poziomie 0,45-0,5, później 0,63-0,7 a na ostatniej sesji 0,74-0,93 nie stało się to bez wpływu na kurs. Co będzie jutro czas pokaże, jednak spółka publikuje wyniki i ciekawe czym sie pochwali jeśli bedzie to na miare oczekiwań inwestorów to można spodziewać się ostrej dynamicznej jazdy podobnej do tych z poprzednich sesji. W ogóle to arkusz S nie zmienia się od kilku sesji a kurs poszedł dynamicznie w górę widać, że mało inwestorów jest na plusie i nie ma realizacji zysków. Trzeba pamiętać spółka debiutowała na 1 zł wtedy obroty były w granicach około 100 tys na sesję może troszkę mniej, a teraz nawet te 40 tys z ostatniej sesji nie jest ilością zbyt wielką.
Dokładnie się zgadzam- bo większość która dotrwała do tej pory skupowała coolmark w lipcu na poziomach 1,10-1,20.Trzeba mieć na względzie że kurs później zaniżono niewielką ilością akcji w sposób nieadekwatny do wartości firmy.Zakładając że spółka w 2012 zrealizuje przychody na poziomie niespełna 7 milionów i osiągnie zapowiadany zysk w granicach 1 miliona zł- to biorąc wycenę w granicach 1 zł to zaledwie 5 milionów wartości rynkowej oznacza że przychody są znacząco większe od wyceny rynkowej a c/z przy wycenie 1zł wyniósłby 1/5.Uwzględniając ten potencjał jak pisałem wcześniej poziom wyceny spółki w 2012 bez żadnego przewartościowania może naturalnym obiektywnym spojrzeniem osiągnąć pułap od 2-3 zł wcześniej czyli odpowiednio dla wskazników rynkowych c/z od 1/10-1/15 i jest to chyba uczciwa wycena gdyż spółka ma cały czas potencjał rozwojowy a jej przychody będą rosły choćby z uwzględnieniem usługi copackingu.Na razie więc nie ma mowy o spekulacji w typie smok-shop bo tam doszło do całkowitego przewartościowania w czasie kwietniowych wzrostów które nie były uzasadnione rozwojem.Podaż jest obecnie malutka gdyż większość która wtedy kupowała miała długoterminowo podobne spojrzenie na spółkę-kurs obecnie wraca co prawda gwałtownie ale do obiektywnych realiów.Jeśli chodzi o obroty to sądzę że zwiększą się dopiero na poziomach zbliżonych do zakupu większości akcjonariuszy z lipca to znaczy w okolicy 1,20 a jeśli ten poziom zostanie przebity to do końca roku może zobaczymy i 2 złote.
Dzieki za fundamentalna analizę ja odniosłem się do plotki jakoby Patrowicz widział perspektywy wejścia w Coolmark. Napisałem jak podobne były początki zainteresowania akcjami obu firm, tylko że tu już same wyniki moga być czymś co podniesie wycene i zapali lont do jeszcze wyższych lotów. Według mnie skorzystali na tej zwyżce tylko ci którzy jakims cudem kupowali po 0,4-0,5 zł (nie trzeba przypominac jakie ilosci były wtedy w obrocie 1-2,5 tys akcji a obrót nie raz około właśnie tego 1 tys papierów na sesji !) zreszta w czwartek dwóch takich kolekcjonerów pożegnało sie z akcjami. Po czyms takim większość spodziewała się kolejnych pakietów do sprzedaży, a tu niespodzianka kurs małymi bo małymi siłami zaliczył 25 % na plusie. Jak popatrzymy sie na arkusz S to niewiele akcji tam jest a 4 zlecenia pierwsze to niedobitki z czwartkowego marszu. Tu akcji w obrocie jest bardzo mało FF około 900 tys, a według mnie poparkowane jest bardzo dużo liczę, że w obrocie może z 100-200 tys może krążyć, z taka ilościa można zrobić wszystko i nikt nie będzie zdziwiony mając w pamięci rajdy Smokea, Taliani, czy ostatni Runicomu z 20 kilku groszy do około 3 zł !!!!
Poza tym styl skupowania akcji fakt podobny jest do Pana P. i predzej czy później nastepowało zawieszenie notowań.
obrót dziś zrobili niczego sobie ale kto tak sie powymieniał nie wiadomo Może to główni udziałowcy między sobą bo w bajkę o panu P to jakoś mi ciężko uwierzyć
Gówny akcjonariusz ze względu na umowę lock-up nie mógł być dzisiaj stroną transakcji, w bajki o P. też nie więrzę co nie zmienia faktu że może to być początek cool jazdy na papierze.
Dnia 2011-11-12 o godz. 13:27 ~WYWIAD dla pb.pl napisał(a): > http://pulsinwestora.pb.pl/2511749,77162,mariusz-patrowicz-odpowiada-inwest > orom > > > > > > > > a może plll