Dzieki za fundamentalna analizę ja odniosłem się do plotki jakoby Patrowicz widział perspektywy wejścia w Coolmark. Napisałem jak podobne były początki zainteresowania akcjami obu firm, tylko że tu już same wyniki moga być czymś co podniesie wycene i zapali lont do jeszcze wyższych lotów. Według mnie skorzystali na tej zwyżce tylko ci którzy jakims cudem kupowali po 0,4-0,5 zł (nie trzeba przypominac jakie ilosci były wtedy w obrocie 1-2,5 tys akcji a obrót nie raz około właśnie tego 1 tys papierów na sesji !) zreszta w czwartek dwóch takich kolekcjonerów pożegnało sie z akcjami. Po czyms takim większość spodziewała się kolejnych pakietów do sprzedaży, a tu niespodzianka kurs małymi bo małymi siłami zaliczył 25 % na plusie. Jak popatrzymy sie na arkusz S to niewiele akcji tam jest a 4 zlecenia pierwsze to niedobitki z czwartkowego marszu. Tu akcji w obrocie jest bardzo mało FF około 900 tys, a według mnie poparkowane jest bardzo dużo liczę, że w obrocie może z 100-200 tys może krążyć, z taka ilościa można zrobić wszystko i nikt nie będzie zdziwiony mając w pamięci rajdy Smokea, Taliani, czy ostatni Runicomu z 20 kilku groszy do około 3 zł !!!!
Poza tym styl skupowania akcji fakt podobny jest do Pana P. i predzej czy później nastepowało zawieszenie notowań.